Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.593


  2. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      4.952


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.763


  4. Jakob

    Jakob

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      78


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 06/02/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 0.1.2

    281 downloads

    Το προγραμματάκι που ανεβάζω γραμμένο σε autoLISP κάνει τα εξής πράγματα: -έλεγχο ότι στο layer TOPO_PROP υπάρχουν μόνο κλειστά polylines -δημιουργία φακέλου με όνομα KHD_(όνομα του dwg αρχείου) και υποφακέλου με όνομα "Ανέβηκαν" σε αυτόν -στον φάκελο KHD_(όνομα του dwg αρχείου) αποθηκεύει το dxf που απαιτείται για την υποβολή του ΚΗΔ όπως και το PDF με το hash τού αρχείου -σε περίπτωση που ξανατρέξει το πρόγραμμα, διαγράφει εντελώς τον φάκελο "Ανέβηκαν" μαζί με όλα του τα περιεχόμενα. Επίσης, διαγράφει κάθε .dxf αρχείο που βρίσκει μέσα στον KHD_(όνομα του dwg αρχείου) και κάθε .pdf αρχείο με τη λέξη "HASH" στον τίτλο του έτσι ώστε κάθε φορά να υπάρχει μόνο ένα .dxf και ένα .pdf αρχείο. -Το όνομα του αρχείου που παράγεται είναι της μορφής Τίτλος dwg_KHD_DXF_Ημέρα_Μήνας_Ώρα_Δευτερόλεπτα. Για να τρέξει, τραβάμε το lsp (ή vlx) αρχείο στο παράθυρο του AutoCAD (ή το επιλέγουμε αφού τρέξουμε το "appload") και γράφουμε teekid Έχει τρέξει επιτυχώς σε Windows 10 στις εξής εκδόσεις του AutoCAD: 2007, 2015 και 2019. Παρακαλώ για τα σχόλια σας ως προς την λειτουργικότητα και προς τον κώδικα. Ευχαριστώ πολύ!
    2 points
  2. Από τεχνικής άποψης (που αφορά το φόρουμ μας) είναι αυτονόητο ότι δεν έπρεπε να το πράξει. Από Νομικής άποψης όμως εσείς ως νομικός όπως δηλώνεις στο προφίλ σου έχεις την αρμοδιότητα να το χειριστής. Τι σωματεία υπάρχουν (πέραν των Μηχανικών) ή μη δεν τα γνωρίζω. Με μία αναζήτηση στο γοογλε ενδεχόμενα θα βρεις.
    1 point
  3. Η κατοικία είναι κτηριακή μόνάδα, ως προς το σύνολο του κτηρίου. Το ίδιο και για το κατάστημα, κτηριακή μονάδα θα επιλέξεις!
    1 point
  4. Καλά, έχω πέσει ανάσκελα και γελάω με τις επιλογές που έκανε ο συνάδελφος στην Α/Θ και τον ηλιακό 🤣🤣🤣 Τεσπα.... Αν βάλεις μικρότερα ποσά, ναι θα πέσει ο δεσμευμένος προϋπολογισμός, εκτός κι αν με τον ίδιο προϋπολογισμό κάνεις περισσότερες επεμβάσεις και τα μοιράσεις αλλού, όπως λες.
    1 point
  5. Νομίζω διυλίζεις τον κώνωπα.... Δεν νομίζω ότι ασχολείται κανείς με τα ερωτήματα-απορίες που θέτεις! Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η επιλογή να μη γίνει με τις ονομαστικές αποδόσεις των μηχανημάτων, αλλά με τις αποδόσεις στις συνήθεις μέγιστες - ελάχιστες εξωτερικές θερμοκρασίες της περιοχής σου. Υ.Γ. 1 Κάθε χώρος με άτομα έχει λανθάνον φορτίο (το WC πολύ περισσότερο!) Υ.Γ. 2 Το γραφείο χρειάζεται δικό του AC
    1 point
  6. 1. Οι επιφάνειες (επί μέρους και μικτές) φαίνονται στον πίνακα της σύστασης ορζ. ιδιοκτησιών, και όχι στην οικοδομική άδεια 2. Για τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να δοθεί απάντηση εξ αποστάσεως. Απευθύνεσαι σε μηχανικό, προκειμένου να ελέγξει όλα τα στοιχεία
    1 point
  7. Επιτ. εξοικονόμηση = Κατανάλωση σε Α' ΠΕΑ - Κατανάλωση σε Β' ΠΕΑ Αυτό συγκρίνεται με : Κατανάλωση Α' ΠΕΑ - Κατανάλωση Σεναρίου Α' ΠΕΑ
    1 point
  8. Επίσης, στο Κτηματολογικό φύλλο του συγκεκριμένου ΚΑΕΚ, φαίνεται το διάταγμα της απαλλοτρίωσης
    1 point
  9. Απλή περίπτωση Κατηγορίας 1 λοιπόν. Πολύ μακρυά από τον ΝΟΚ.
    1 point
  10. Ναι όντως μπορεί να αντιμετωπιστεί και έτσι όπως αναφέρεις Ηλία. Τη καλημέρα μου!
    1 point
  11. Το σύστημα εντοπισμού τους μάρανε. Το ακούμε αυτό εδώ και 10χρόνια. Ας προβούν στις κατεδαφίσεις σε αυτά τα οποία έχουν τα πρωτόκολλα και όλα τα στοιχεία και μετά μιλάμε. Αυτό το περιβόητο "μοντέλο της Μυκόνου" είναι αυτό που κατέγραψαν τις αυθαιρεσίες σε ένα μπαρ-ξενοδοχείο και γκρέμισαν ένα κιόσκι? Ουάου. Εντωμεταξύ δεν το καταλαβαίνω. Γιατί προτεραιότητα στις νέες παρανομίες? Οι παλιές? Έχουν λιώσει τα έγγραφα στο συρτάρι ή τα έφαγε ο ποντικός? Μικροπαραβάσεις πάντα θα υπάρχουν. Ένα ημιυπαίθριο που έγινε δωμάτιο, θα υπάρχει σχεδόν πάντα. Το πρόβλημα είναι με σειρά προτεραιότητας α) οι αυθαιρεσίες που υποβαθμίζουν τον δημόσιο - κοινόχρηστο χώρο (αιγιαλός, ρέματα, οδούς κτλ κτλ), β) αυθαίρετες κατασκευές που υπερβαίνουν σημαντικά την κάλυψη/δόμηση κατά σημαντικά ποσοστά (συνήθως εκτός σχεδίου), γ) αυθαίρετες κατασκευές που επιβαρύνουν την κάλυψη εν γένει, δ) αυθαίρετες κατασκευές εντός των κτηρίων ή μικροπαραβάσεις (πέργκολες κτλ). Ειδικά για τις τελευταίες, who gives a damn (εκτός από το Υπ. Οικονομικών). Και να σημειώσω, πως έτσι όπως έχουν κάνει και τον ΓΟΚ, ΝΟΚ, αυτό μετράει αυτό δεν μετράει στη δόμηση/κάλυψη, δεν θα βγαίνει άκρη ούτε στο ένα εκατομμύριο. Αν δεν κάνεις διασύνδεση αρχικά Ε9 με Κτηματολόγιο και στη συνέχεια με Σύστημα αδειών - Ηλεκτρονική ταυτότητα δεν έχεις κάνει τίποτα. Τέλος, για την Η.Τ. που πολλοί μιλάνε, θα αποδειχθεί κατά την άποψη μου αν όχι προβληματική, σίγουρα κατώτερη των προσδοκιών όπως είναι και το σύστημα αυθαιρέτων. Όταν δεν έχεις απλές και αυστηρές προδιαγραφές συμπλήρωσης και αρχειοθέτησης αρχείων, αλλά και έλεγχο, δεν στήνεται ένα κρατικό σύστημα. Πόσο μπορείς να στηριχθείς στις καταγραφές / συμπλήρωση ενός ιδιώτη μηχανικού. Και αν δεν έβαλε όλες τις άδειες ή του ξέφυγε κάτι? Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις τα double check και απλά σε βοηθάει να μην πηγαίνεις στην πολεοδομία. Δηλαδή το μόνο που σου λύνει τα χέρια είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάρεις τα σχέδια από την πολεοδομία (και αυτό σχετικό).Δεν στήνεις σοβαρά συστήματα έτσι. Ας ελπίσουμε ότι το κράτος θα τα σκάσει και θα κάνει ένα καλό scan τα στελέχη των οικοδομικών αδειών τα οποία θα είναι και διαθέσιμα για search online. Το μόνο σύστημα που παραδέχομαι, είναι το "Ανοικτό Πληροφοριακό Σύστημα e-Άδειες", αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει μόνο 50 εγγραφές, ενώ το search του είναι ελλιπές. Ειδικά στα εκτός σχεδίου και στην επαρχία (χωρίς οδούς) είναι δύσχρηστο.
    1 point
  12. Είναι πιο "ελεύθερος όρος"... Αφήνει τη φαντασία μας να "καλπάσει" περισσότερο... Ίσως μας δίνει "παραθυράκια" να βολέψουμε και κάτι παραπάνω.... Αν ο νομοθέτης ήθελε ν' αναφερθεί σε "νόμιμο όγκο κατά ΓΟΚ85" θα το έγραφε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο... Δεν το έκανε, γιατί μάλλον του αρέσει να το παίζει Πυθία.... Το 'χει κάνει κι αλλού, του αρέσει (του νομοθέτη εννοώ)... Σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι, το κάνει σκοπίμως.... Γεγονός που μας βολεύει.... Άντε βγάλε άκρη σε δικαστήριο!!! Υ.Γ. Όσο για το φωταγωγό, η γνώμη μου είναι ότι, μάλλον είναι εκτός νόμιμου όγκου κτιρίου!!! Δηλαδή, π.χ. αυθαίρετη επέκταση ΟΙ σε φωταγωγό είναι εκτός νόμιμου όγκου. Όπως και η αυθαίρετη επέκταση σε εξώστη, ή η αυθαίρετη επέκταση στο δώμα κ.λπ. Καλημέρα, τα σέβη μου σε όλους τους συνομιλητές....
    1 point
  13. Τέτοια επιμορφωτικά να συνεχίσει το ΤΕΕ και σε λίγο θα του ζητήσουν και πτυχίο ... για να ανεβάσουν νόμιμα τις αμοιβές τους.
    1 point
  14. συνάδελφοι σε βιβλία Τεχνικού Λυκείου υπάρχουν ορισμοί, παραδείγματα και σχέδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΚΟΤΟΜΗ!!!!!!! ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ
    0 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.