Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      8.593


  2. alej

    alej

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      1.456


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      17.987


  4. BAS

    BAS

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3.572


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 28/05/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Παράταση για τις ΥΔ καθαρισμού. Έως 30/06 https://www.forin.gr/articles/article/79033/up-790-2024?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Δημοσιεύθηκε+η+ΚΥΑ+για+ρύθμιση+οφειλών+έως+30_000+ευρώ+στον+e-ΕΦΚΑ+|+Forin_gr&utm_campaign=20240528_m181516511_Notification%3A+Alert_Default&utm_term=+_CE_A0_CE_B1_CF_81_CE_AC_CF_84_CE_B1_CF_83_CE_B7+_CF_80_CF_81_CE_BF_CE_B8_CE_B5_CF_83_CE_BC_CE_AF_C Μήπως να αλλάξει κι τίτλος να να τα προλαμβάνει όλα;
    5 points
  2. Αν δεν υπάρχει πολεοδομική παρανομία, που λογικά δεν υπάρχει με τις τέντες, απλά όταν επιλέξατε να αγοράσετε το σπίτι σας δίπλα σε άχτιστο οικόπεδο, ή μονοκατοικία που θα χτιζόταν κάποτε, οφείλατε να γνωρίζετε, ότι η κατάσταση που είχατε ήταν προσωρινή. Για αυτό άλλωστε όταν πουλάμε ένα ακίνητο με θέα, κοιτάμε αν η θέα αυτή ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ. Δηλαδή έχει χτιστεί ό,τι μπορεί να χτιστεί δίπλα του και να την εμποδίσει. Αν δεν είναι οριστικά διαμορφωμένη το ακίνητο έχει άλλη αξία, ελαφρά χαμηλότερη. Επίσης η απόφαση που ανεβάσατε, αφορά σχέσεις συνιδιοκτητών της ΙΔΙΑΣ πολυκατοικίας, όπου ο κανονισμός της είχε πρόνοιες να μην κλείνουν την θέα οι ιδιοκτήτες του ενός κτιρίου στο άλλο κτίριο του ιδίου οικοπέδου και προφανώς δεν έχει σχέση με την δική σας περίπτωση, που είστε διαφορετικά κτίρια και οικόπεδα. Το καλύτερο θα ήταν να δείτε αν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον γείτονα. Από την άλλη όμως αν το να βλέπετε εσείς την θέα προς την θάλασσα, σημαίνει ότι θα βλέπετε τι ακριβώς κάνει στο μπαλκόνι του, στερώντας του κάθε έννοια ιδιωτικότητας, καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να το δεχτεί. Αυτά έχει το συνεχές σύστημα δόμησης και τα μικρά οικόπεδα. Μπαλκόνια δίπλα - δίπλα, οπότε απαιτείται κάποια διακριτικότητα.
    3 points
  3. 2 points
  4. Αν το λέει ο κανονισμός τότε αυτό ισχύει... Η μόνη περίπτωση που δεν μπορεί να ισχύει ο κανονισμός είναι αν προβλέπει κάτι που είναι παράνομο.....
    2 points
  5. Πριν λίγο που δοκίμασα, μπήκε κανονικά πάντως...
    1 point
  6. Καλησπέρα, το συγκεκριμένο εννοεί για τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης ελέγχεις με τους ισχύοντες όρους δόμησης είτε αυτούς που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας...ότι συμφέρει. Από όσο θυμάμαι ο έλεγχος με τα υλοποιημένα της άδειας γινόταν επί εποχής Ν.4178/13 για τον προσδιορισμό της κατηγορίας.
    1 point
  7. Οι όψεις είναι κοινόχρηστες. Ακόμη και να μην υπάρχει η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, για μεταβολές στις όψεις απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών. Όπως καταλαβαίνεις οι συνιδιοκτήτες των "όμορων οριζοντιων ιδιοκτησιων της πολυκατοικιας" που αναφέρεις δεν πρόκειται να υπογράψουν. Πάντως όντως ο τίτλος είναι λιγο clickbait. Επειδή βάσει ΝΟΚ θα δικαιούταν μία νέα οικοδομή να έχει παράθυρο στη θέση που θες, δε σημαίνει ότι μπορείς να το ανοίξεις σε μία υφιστάμενη όποτε θες.
    1 point
  8. νταξ' λεμε οτι ποτέ δεν θα πουμε οτι τα δει ολα στις οικοδομες.... αλλα, ειχαν την αδεια, ειχαν τις κατοψεις της...με βαση αυτες εγινε η ανοικοδομηση και ο διαχωρισμος των ΟΙ...ολα καλα... Πώς προεκυψε και επισυναφθηκε μια αλλη κατοψη στη συσταση; Ποιος την εφτιαξε διαφορετική και για ποιο λογο και την εδωσε για τη συσταση;; Ετσι ειναι σε ολη την οικοδομη; Αυθαιρεσια παντως δεν ειναι...
    1 point
  9. Συνήθως, ο Κανονισμός μιας πολυκατοικίας συντάσσεται και υπογράφεται από τον οικοπεδούχο και τον εργολάβο που αναλαμβάνει την κατασκευή της πριν αρχίσουν οι πωλήσεις Ο.Ι σε τρίτους και ο λόγος είναι προφανής.
    1 point
  10. Συμφωνώ συνάδελφε. Η κοινή τεχνική λογική αυτή είναι. Με την ίδια επιχειρηματολογία θα μπορούσε να μας πει κάποιος ότι αν ένα γήπεδο έχει πρόσωπο σε έναν τοίχο αντιστήριξης (έστω 50 εκ πάχος) και στην συνέχεια αυτού υπάρχει οδός, ότι το γήπεδο δεν έχει πρόσωπο σε Κ.Χ. Τα τεχνικά έργα (τάφροι, τοίχοι κλπ) αποτελούν κομμάτι της οδού, άρα του κοινόχρηστου δρόμου. Σε παλιότερο έγγραφο οι δρόμοι αναδασμού αναφέρονται ως κοινόχρηστοι χωρίς να απαιτείται άλλη απόδειξη. (νομίζω έγγραφο του 2005).
    1 point
  11. Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα αλλά μετά γύρισε ο διαβολάκος από τις διακοπές και με είπε... "Καλά όταν πήγες να δεις την Θ.Σ. γιατί πήγες? Να δεις αν ήταν εκεί? Και που θα πήγαινε? Να δεις αν είχε γίνει κανένα δωμάτιο? Και τι μόνο αυτό σε νοιάζει? Δ/Κ ? Το ότι ψίλωσε δεν σε νοιάζει? Επειδή δεν μετρά στον όγκο? " Ακόμα μιλάει αλλά τον έχω βάλει στο mute.....
    1 point
  12. Είχα, πριν κάμποσα χρόνια, παρόμοια περίπτωση σε αναδασμό στα Μάλγαρα ή κάπου εκεί κοντά, τέλος πάντων. Στις περιπτώσεις λοιπόν που το αγροτεμάχιο προέρχεται από αναδασμό μέσα στον οποίο έχουμε και αρδευτικά ή στραγγιστικά κανάλια, παράλληλα σε δρόμους, αυτά πάντα έχουν και "κτηματικό αριθμό", όπως ακριβώς και το κάθε κληροτεμάχιο. Αυτό λοιπόν σημαίνει αυτόματα πως έχουν "ιδιοκτήτη" (δεν είναι δηλαδή "κοινόχρηστος" χώρος). Απλά "δίνεται", ας το πούμε έτσι, το δικαίωμα σ' αυτά τα αγροτεμάχια, να κατασκευάζουν γεφυράκι 3 μέτρων, όχι περισσότερο, για απλή πρόσβαση στο δρόμο και το αντίθετο. Αυτό, θυμάμαι, είναι το σκεφτικό που τα αγροτεμάχια αυτά, "πολεοδομικά", θεωρούνται "τυφλά"! Υ.γρ. Δεν έχω πλέον το αρχείο μου για να δω τις λεπτομέρειες αυτού του φακέλου.
    1 point
  13. Διαβάζοντας τον τίτλο και το κείμενο της ανάρτησης, δεν καταλαβαίνω πως εμπλέκεται ο Κανονισμός της πολυκατοικίας με τον ΝΟΚ. Ο Κανονισμός δεν έχει σχέση με το άνοιγμα παραθύρου στον ακάλυπτο.
    1 point
  14. Όχι δεν υπάρχει τέτοιου είδους "νομοθεσία" για τέτοιου είδους λεπτομέρειες.... Υπάρχει μόνο η λογική και η "μετάφραση" της συνολικής τοποθέτησης του νομοθέτη! Αφού ασχολείσαι μόνο με το "παρακολούθημα" της ΟΙ, αυτό δεν σε απασχολεί! Αποτελεί αυθαιρεσία στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου, αφορά σε όλους τους συνιδιοκτήτες και ρυθμίζεται με άλλη δήλωση που θα αφορά σε όλες τις αυθαιρεσίες όλων των επιμέρους κοινόχρηστων χώρων του εν λόγω ακινήτου.
    1 point
  15. Βάλε και συ 2 Μπονσάι ..... 😄 Ο πολεοδομικός κανονισμός αν θυμάμαι καλά δεν αναφέρει ελάχιστο μέγεθος δέντρου.... παρά μόνο σκέτο δέντρο.....
    1 point
  16. Η Υπεύθυνη Δήλωση καθαρισμού είναι ανεξάρτητη από την Τεχνική Έκθεση Πυροπροστασίας. Είναι παράλληλες υποχρεώσεις. Στο θέμα της Υ/Δ θα δούμε και τραγελαφικά από τους συνιδιοκτήτες, να δηλώνουν δηλαδή διαφορετικές περατωμένες εργασίες για το ίδιο ακίνητο...
    1 point
  17. Θα χρησιμοποιήσεις όσα περισσότερα στοιχεία διαθέτεις και βεβαίως το τροποποιημένο Ε9. Μη ξεχνάς ότι στην τεκμηρίωση μπορείς να επικαλεστείς και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.
    1 point
  18. Aν το υπόγειο διαμέρισμα δεν έχει εσωτερική επικοινωνία με το υπόλοιπο θα βάλεις 0,50. Αν δεν έχει, (δηλαδή έχει μόνο ξεχωριστή είσοδο από τον ακάλυπτο) θα βάλεις 0,30. Ακόμη, θα βάλεις και 1 λ.π για το ξεμπάζωμα.
    1 point
  19. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις που εξετάζουμε, σε νησί της Ελλάδας, η παρόδια αποστραγγιστική τάφρος, αποτελεί τμήμα της οδού. Κι η ιδιοκτησία του καθενός άρχίζει από το φρύδι του πρανούς, προς την μεριά της κάθε ιδιοκτησίας. Κι αυτό είναι αυτονόητο. Κι η γεφύρωσή της αποστραγγιστικής οδού, είναι ενέργεια προφανής, υπό την προϋπόθεση να μην δημιουργεί εμπόδιο στην ροή των ομβρίων. Συνεπώς, ΔΕΝ αποτελεί θέμα οικοδομησιμότητας ή όχι, η ύπαρξη της τάφρου.
    1 point
  20. Kαλησπέρα. Η αυθαίρετη καμινάδα έχει ρυθμιστεί σωστά, υπό την έννοια ότι ελήφθησαν οι απαραίτητες συναινέσεις λόγω διέλευσής της μέσα από άλλα διαμερίσματα ή Κ.Χ; Αν όλα είναι εντάξει και δεν αναφέρεται έστω στην τεχνική έκθεση της δήλωσης, πως κάποιος τρίτος συνάδελφος θα μπορούσε να καταλάβει ότι αυτή η κατασκευή είναι ρυθμισμένη; Έχω τη γνώμη ότι το καλύτερο θα ήταν να ανοίξει η δήλωση, να συμπληρωθεί ότι χρειάζεται στην Τ.Ε και να περαιωθεί ξανά.
    1 point
  21. Σε περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο έργο και πριν την έναρξη των εργασιών, μπορείς να υποβάλεις Φάκελο Συμμόρφωσης Τελικού Σχεδιασμού σε περίπτωση που ο σχεδιασμός σου διαφοροποιείται από τον αρχικό που αδειοδοτήθηκε. Άρα η περίπτωση που πρέπει να υποβάλεις τέτοιο φάκελο είναι όταν αφενός έχει βγει η ΑΕΠΟ σου και αφετέρου έχουν προκύψει αλλαγές στον σχεδιασμό του έργου συγκριτικά με τον αρχικό και περιβαλλοντικά ήδη αδειοδοτημένο. Άλλη λύση αλλά πολύ πιο χρονοβόρα είναι να πας με Τροποποίηση ΑΕΠΟ και αφού βγει η έγκριση να ξεκινήσεις τις εργασίες.
    1 point
  22. Συνάδελφε,ο smartos μιλάει για την "Γνωστοποίηση Επιχείρησης" αγγλιστί "NotifyBusiness"..
    1 point
  23. Το 7,5 από το Φ/Ε δεν σε εμποδίζει να πας πιο κάτω. Όταν μετράς από το Φ/Ε και όχι από την τελική στάθμη, πας όσο κάτω θες. Κάνεις εκσκαφή που να σε βολεύει και λύνεις το πρόβλημά σου. Στο σχήμα που ανεβάζω, είσαι κάτω από τα 7,5μ. Φ/Ε κάτω από τα 7,5μ. διαμορφωμένο έδαφος και ταβάνι υπογείου 0 από το Φ/Ε. Δεν ξέρω το δικό σου οικόπεδο, αλλά η λογική είναι παρόμοια. Αν βρεθείς να έχεις έδαφος ψηλότερα από το πάτωμα του υπογείου σε όλες τις πλευρές, θες μόνο να περάσεις τα όμβριά σου κάτω από το χώμα.
    1 point
  24. Είμαι ο δημιουργός του λογισμικού AllInOne. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός (Υδραυλικός) και χομπίστας προγραμματιστής. Έτσι κατά την εκπόνηση κάθε μελέτης, πάντα κάποιο κομμάτι της (συνήθως ότι έπρεπε να επαναληφθεί πάνω από δυο φορές) το αυτοματοποιούσα γράφοντας το σχετικό κώδικα. Αφού μάζεψα αρκετά σκόρπια κομμάτια, τα οποία έγιναν τόσα σε αριθμό ώστε να μην ξέρω που βρίσκεται το καθένα, αποφάσισα να τα βάλω όλα σε ένα (All in One) ώστε να μου είναι εύκολα διαθέσιμα. (Όταν λέω όλα εννοώ σίγουρα πάνω από τα μισά γιατί αρκετά έχουν μείνει εκτός). Σκέφτηκα να κάνω διαθέσιμο στους συναδέλφους το δικό μου τρόπο δουλειάς, όπως το διαμόρφωσα στις τρεις δεκαετίες της απασχόλησής μου, με την ελπίδα ότι θα είναι χρήσιμος σε κάποιους. Αν κάποιος από εσάς που κατέβασε την εφαρμογή, την εγκατέστησε και δοκίμασε την τρέξει, θα ήθελα να ξέρω αν συνάντησε προβλήματα ή αν βρήκε κάτι χρήσιμο ή αν απλώς έχει κάποιο σχόλιο.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.