Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. MAKAP

    MAKAP

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      3.173


  2. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      4.552


  3. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      8.593


  4. ppanag

    ppanag

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.949


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 23/06/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Σε γωνιακό οικόπεδο στη Γλυφάδα, εκδόθηκε ΟΑ το 2023 για ανέγερση πολυκατοικίας. Μετά την εκσκαφή σε βάθος 2 ή και 3 υπόγειων χώρων, σε όλη των έκταση του οικοπέδου (εντός των ΟΓ), ξεκίνησε η κατασκευή των υπογείων και το καλούπωμα για το ισόγειο. Ενώ καλουπώθηκε όλο το ισόγειο, ήρθε εκσκαφέας και έσκαψε το χώρο της πρασιάς σε όλο το μήκος της μιας πλευράς και σε βάθος ενός υπογείου, και τώρα καλουπώνεται η πλευρά της ΡΓ. Η απορία μου είναι αν είναι νόμιμες (επιτρεπόμενες) αυτές οι εργασίες, πολύ περισσότερο αφού η εκσκαφή του χώρου της πρασιάς δεν έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής όλου του οικοπέδου. Επίσης, αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να είναι ο στόχος αυτών των εργασιών. Διευκρινίζω ότι δεν έχω σχέση με το περιβάλλον της οικοδομής, αλλά απλά παρατηρώ τις οικοδομές που ανεγείρονται κατά το καθημερινό περπάτημά μου.
    2 points
  2. Πριν από σχεδόν 30 χρόνια άρχισα τη μελέτη και εφαρμογή σύνθετων υλικών... Η περίπτωσή σας επιδέχεται μόνο τη λύση της ανακατασκευής. Αν δεν είναι συμβατή με τις επιθυμίες σας, ψάξτε για άλλο σπίτι.
    2 points
  3. Για να ξεκαθαρίσει το κόστος πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τι εργασίες θα κάνετε και σε καμία περίπτωση μη δεχτείτε τιμή ανά μέτρο ανά κιλό κλπ. Θέλετε συνολική τιμή και Θέλετε πρώτα ΜΕΛΕΤΗ με σφραγίδα και υπογραφή, που θα υποδείξει τις εργασίες... όχι απλά γνώμες και απόψεις!!!
    2 points
  4. Εξ όσων γνωρίζω, αφορά εν δυνάμει όλες τις κατασκευές (οικιστικής χρήσης ή βιομηχανικές πχ) : (εδώ η παραπομπή) A chi interessa L’agevolazione è rivolta sia ai contribuenti soggetti all’imposta sul reddito delle persone fisiche (Irpef) sia ai soggetti passivi dell’imposta sul reddito delle società (Ires). Dal 2017 gli interventi possono essere realizzati su tutti gli immobili di tipo abitativo e su quelli utilizzati per le attività produttive, situati sia nelle zone sismiche ad alta pericolosità (zone 1 e 2) sia nelle zone sismiche a minor rischio (zona sismica 3), individuate dall’ordinanza del Presidente del Consiglio dei ministri n. 3274 del 20 marzo 2003.
    1 point
  5. Συνάδελφε αυτά που γράφεις είναι εντελώς άστοχα. Υπάρχουν κανονισμοί για ενισχύσεις δομημάτων οι οποίοι με επιστημονικά δεδομένα μπορούν να ενισχύσουν ακόμη και κτήρια με ηλικία χιλιετιών. Δεν μιλάμε εδώ για νέα κτήρια και δεν βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα περί στατικής ανεπάρκειας ... αυτό γίνεται μόνο με μελέτη.
    1 point
  6. Ένα σύνηθες κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα έχει χρόνο ζωής 50 έτη. Μετά από την παρέλευση των 50 ετών δεν είναι δυνατόν ούτε να επισκευασθεί ούτε να ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός του. Η εφαρμογή των κανονισμών, για την αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού ενός κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα με ηλικία μεγαλύτερη ή ίση των 50 ετών, καθιστά τη μελέτη αναξιόπιστη, καθώς οι υπολογισμοί που προβλέπουν οι κανονισμοί είναι αξιόπιστοι για τα πρώτα 50 χρόνια από την κατασκευή του κτιρίου. Μετά από 50 ή περισσότερα χρόνια από την κατασκευή του, τα υλικά (σκυρόδεμα, χάλυβας οπλισμού) έχουν σημαντικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα που είχαν μόλις κατασκευάστηκε (ενανθράκωση σκυροδέματος, οξείδωση χάλυβα). Σε περίπτωση που ένα τέτοιο κτίριο είναι στατικά ανεπαρκές, τότε η κατεδάφισή του είναι μονόδρομος. Αυτή είναι η γνώμη μου.
    1 point
  7. @kan62 και για τι χρονο ζωης μιλαμε μετα? ακούει το παλικάρι για ανθρακοελασματα και δεν του λέει κανείς οτι μιλάμε για ενα σύστημα που στηρίζεσαι πολυ στην συνάφεια-συνεργασία υλικών, παλιων και νεων. καλύτερα να το ριξει την πλακα και να το ξαναφτιάξει.
    1 point
  8. Λίγες σημερινές Κυριακάτικες πρωινές φωτο, χωρίς την παρουσία εργατών, μηχανημάτων κλπ Η εκσκαφή του προκηπίου στο μήκος της μιας πλευράς του οικοπέδου, και το καλούπωμα της νέας κατασκευής, μετά την κατασκευή των υπογείων και του ισογείου (φωτο 1), δείχνει μια αρκετά μεγάλη (σε διαστάσεις) υπόγεια κατασκευή (φωτο 6), που ξεκινάει από τη ΡΓ (φωτο 2, 4 και 5) και τη ράμπα προς τους υπόγειους χώρους (φωτο 6), σε πλάτος μέχρι την ΟΓ, στο μισό μήκος της μιας πρόσοψης του οικοπέδου και στη δυνέχεια στενεύει (φωτο 3) μέχρι την ΟΓ της άλλης πρόσοψης του οικοπέδου, όπου κατασκευάστηκε πισίνα στο προκήπιο (φωτο 1). Με προβληματίζει και ο στρογγυλός σιδερένιος οπλισμός (υποστήλωμα ή κάτι άλλο?) στο τέλος της νέας υπόγειας κατασκευής (φωτο 3)
    1 point
  9. Αγαπητέ συνάδελφε, εάν διάβαζες προσεκτικά τον τίτλο του post, θα καταλάβαινες ότι διατύπωσα ΕΡΩΤΗΜΑ προς συναδέλφους που γνωρίζουν το νέο ΝΟΚ, αφού οι γνώσεις μου περιορίστηκαν μετά τη συνταξιοδότησή μου το 2011.
    1 point
  10. Καλησπέρα, θα κάνεις αίτηση στην αρμόδια Υδομ για τα κλειδιά των αρχείων που έχουν ανέβει στο σύστημα. Μέσα σε αυτά θα είναι και της μελέτης ΚΕΝΑΚ. Απλά έχει υπόψη σου ότι κάποιες Υδομ έχουν θέμα με το έννομο συμφέρον.
    1 point
  11. Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τις ουσιαστικές πληροφορίες σου. Φυσικά, δεν γνωρίζω την αρχιτεκτονή μελέτη του κτιρίου, αλλά από τις επιτρεπόμενες κατασκευές, που γράφεις, αποκλείω τη δεξαμενή καυσίμων, αφενός λόγω της θέσης του οικοπέδου στον οικιστικό ιστό, αφετέρου του ξυλότυπου του ισογείου. Αλλά και η άλλη περίπτωση αποκλείεται γιατί η περιοχή καλύπτεται από πλήρες δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων (που κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια περίπου). Όπως έγραψα, η υπόθεση είναι περίεργη για το χρόνο που έγινε η εκσκαφή και στη μία πλευρά του γωνιακού οικοπέδου. Αύριο θα βγάλω και θα ανεβάσω φωτο.
    1 point
  12. 100 όχι. 30 όμως, ναι. Μου έχει τύχει. Εν πάση περιπτώσει, εάν σε δυσκολεύει, μην το χρησιμοποιείς. Υπάρχει όμως, πολύς κόσμος ο οποίος διευκολύνεται με τη χρήση του.
    1 point
  13. 1 point
  14. Καλημέρα, θα μπορούσες να επικοινωήσεις με την ίδια την εταιρία και να εξηγήσεις ότι το θες για ακαδημαϊκή χρήση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στο διαθέσουν δωρεάν για συγκεκριμένο διάστημα έτσι.
    1 point
  15. Γίνεσαι εριστικός συνάδελφε. Το κράτος λειτουργεί, μεταφέρει αυτούσια την ευθύνη από πάνω του προς τον ιδιώτη - κάτοικο - δουλοπάροικο και φυσικά προς τον μηχανικό - παντογνώστη - πολυτεχνίτη - ερημοσπίτη. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το ζητούμενο (η αποποίηση ευθυνών και η μη καταβολή αποζημίωσης προς τον ατυχή αλλά πλήρως υπεύθυνο ιδιώτη) έχει επιτευχθεί! Αν κρίνω από το ότι έδωσαν παράταση στο πόθεν έσχες κι όχι κάμα σε αυτό κάτι πολύ στραβά πάει. - Υπάρχουν δήμοι που δεν γνωρίζουν καν την ευθύνη τους για την σύνταξη συλλογικής έκθεσης αξιολόγησης, τους στέλνω mail κι ούτε απαντάνε!!! - Ρέματα βγαίνουν δασικά με αποτέλεσμα ολόκληροι οικισμοί να εμπίπτουν σε ένα νόμο που δεν περίμεναν με τίποτα να εμπίπτουν γιατί η Δασών - κτηματολόγιο δεν διόρθωσαν τους χάρτες. Θα έχετε Δάσος και θα είναι σαν να μην έχετε!!! - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ παντού συνάδελφοι κι όπου βγει...
    1 point
  16. Το 1/4 Δ (ή δ) αφορά σε πλάγιες ή πίσω όψεις Στην περίπτωσή σου ισχύει ό,τι και για τους εξώστες (εδ. 5, παρ. 3 άρθρου 16)
    1 point
  17. Μην τα μπερδεύετε κοιτώντας τα από διαφορετική ματιά ... δεν νομίζω ότι διαφωνείτε επί της ουσίας αλλά δεν θα συμφωνήσετε κάπου αν δεν το συζητήσετε ... τα λαθάκια βγάζουν διάλογο, οι δογματισμοί όχι. Βάζω παρακάτω κάποιες βασικές έννοιες για να το συζητήσετε : - Οι εξώστες είναι στοιχεία στις όψεις του κτηρίου, του άρθρου 16, ενώ οι ΗΧ είναι ήδη στοιχεία του κτηρίου. Στοιχείο του άρθρου 16 έχει μόνο "οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία", δηλαδή με τα κατακόρυφα στοιχεία έγινε ήδη ΗΧ και εντάχθηκε ήδη στο κτήριο. Ο εξώστης απομένει πέραν των όψεων του κτηρίου ... - Ο ΗΧ, όπως το λέει η λέξη και όχι ο ορισμός του, είναι χώρος. Δηλαδή απαιτεί τουλάχιστον δύο πλευρές κτηρίου για να ορίζεται, έστω ως τριγωνικός χώρος, οπότε με μια διάσταση δεν υφίσταται χώρος. Δηλαδή στην τομή-παράδειγμά σας, από κάτω προς τα πάνω, έχουμε : 1) αν οι κολώνες είναι φέροντα στοιχεία : οριζόντιο διαμπερές άνοιγμα στο κτήριο, ΗΧ και υποχώρηση κτηρίου ή 2) αν οι κολώνες δεν είναι φέροντα στοιχεία : διαμόρφωση ακαλύπτου, εξώστη και εξώστη. Αν αναρωτιόμαστε ποιο είναι φέρον και ποιο όχι, ρωτάμε τον στατικό μας αν όπλισε/όρισε τα δάπεδα ως προβόλους ή όχι.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.