Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      7

    • Περιεχόμενα

      17.597


  2. kfil

    kfil

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      230


  3. avgoust

    avgoust

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3.589


  4. ΚΑΝΑ

    ΚΑΝΑ

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      11.672


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 29/06/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. κατά τη γνώμη δεν προέρχεται τόσο από την κακής ποιότητας σοβά, (και σκέτο τσιμέντο να βάλεις πάλι και εκείνο ή ξεκολλώντας από τον τοίχο θα πέσει ή και σε κείνο θα ξαναφανεί η υγρασία) αλλά κυρίως από την "ανιούσα υγρασία" (για την οποία κάντε την αναζήτηση στο google) υ.γ εγώ σε ένα πελάτη μου πριν από 15 χρόνια του πρότεινα να σκάψει περιμετρικά κάπου 80εκ να βάλει μεμβράνη υγρομόνωσης στο τοίχο και να το γεμίσει με κροκάλα. Το πρόβλημά του λύθηκε
    2 points
  2. Η απάντηση στο ερώτημα είναι να συντάξετε τοπογραφικό διάγραμμα σε συνεργασία με διπλωματούχο μηχανικό σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Το αρχείο που έχετε σας είναι άχρηστο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάθε άλλη πρόταση στερείται σοβαρότητας
    2 points
  3. Καλησπέρα, υποτίθεται ότι ο υπεργολάβος πρέπει να σου προσκομίσει βεβαίωση ότι έχει καταβάλει τις εισφορές του προσωπικού. Με αυτή θα πας εσύ στον ΕΦΚΑ (προσωπικά θα έβαζα τον υπεργολάβο να αναλάβει το συγκεκριμένο), ώστε να μην καταρτιστεί πίνακας για τις εν λόγω εισφορές.
    1 point
  4. Συμφωνούμε απόλυτα στη λογική της ΥΑ για τα εντός σχεδιου! Αλλα για ια να κάνεις δήλωση πρέπει να το καθαρίσεις... Η λογική του νομοθέτη ποια είναι;; Εάν κάποιος πήγε και έχτισε κάπου παράνομα, αποκτούν υποχρεώσεις οι γύρω του;;; Αφού έχτισε εκεί που δεν επιτρέπεται, ας καθαρίσει και τα διπλανά εφόσον του δημιουργούν επικινδυνότητα για να μην καεί. Με ποια λογική θα πρέπει εγώ να δίνω ένα Χ ποσό κάθε χρόνο σε περιοχή εκτός σχεδίου επειδή ο άλλος πήγε και έχτισε παράνομα;; Στην περιοχή, υπάρχουν και τεμάχια αρκετών στρεμμάτων που στα διπλανά υπάρχουν παράνομα κτίσματα (νομιμοποιημένα με το νόμο Τρίτση)
    1 point
  5. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σκέφτηκα να ρωτήσω εφόσον έχω αυτό το αρχείο και το κροκί, μήπως θα μπορούσα να κάνω κάποια εξάρτηση με τριγωνομετρικά της περιοχής και να παραχθούν τα αντίστοιχα τοπογραφικά. Δεν χρειάζεται να λυπάστε για τέτοιου είδους αναρτήσεις καθώς θεωρώ οτι δεν υπάρχουν "χαζές" ερωτήσεις αλλά χαζοί άνθρωποι που δεν ρωτάνε. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε για να απαντήσετε.
    1 point
  6. Η απογραφή στον ΕΦΚΑ είναι υποχρεωτική. . Ο εργολάβος μάλλον θέλει να αποφύγει την καταβολή των ενσήμων. Σε περίπτωση ελέγχου το πρόβλημα θα το έχει ο ιδιοκτήτης. Η ΕΕΔΜΚ άλλωστε κοινοποιείται από την ΥΔΟΜ στον ΕΦΚΑ.
    1 point
  7. Δεν πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιος εδώ στο φόρουμ που θα προτείνει στο συν. Τρόπο παραγωγής σχεδίου. Η λύση είναι, αφού χάθηκε το σχέδιο, πας και μετράς εξ' αρχής και κάνεις Καινούριο τοπογραφικο. Απλά εγώ έγραψα περισσότερο για να δείξω, έμμεσα, πόσο, τέλος πάντων, λυπάμαι όταν βλέπω να γίνονται, από συναδέλφους, κάτι τέτοιες αναρτήσεις. Παρατηρώ πως, τον τελευταίο καιρό, οι αναρτήσεις αυτού του είδους πληθαίνουν.
    1 point
  8. H 4η στηλη ειναι λογικα υψομετρο. Μονο αν αποτυπώσεις(εξαρτήσεις) τα σημεία S1, S2, Τ1 ίσως καταφέρεις κατι... Με την προϋπόθεση οτι υπάρχουν επι εδάφους, ειναι σωστη η μετρηση του^...και ξέρεις και που είναι... Καλύτερα κάντο εξαρχής να είσαι ήσυχος. Για το μπέρδεμα που λες, αυτος που σέβεται την δουλειά του κρατάει και αρχείο
    1 point
  9. Και επειδή ακούγονται διάφορες κοτσάνες στα ΜΜΕ (είτε από δημοσιογράφους είτε από πολιτικά πρόσωπα ) η περίπτωση απόκλισης από τα μέτρα (με ευθύνη βέβαια των μηχανικών !!!) αφορά ΜΟΝΟ τα προληπτικά και όχι τα άλλα (ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας όπως μάντρες κ.λ.π) Μου κάνει εντύπωση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει επίσημη θέση το ΤΕΕ με στοιχεία .
    1 point
  10. Είναι βέβαιο ότι όλα θα ανατραπούν. Τα κόστη είναι τρομερά και όποιος ιδιοκτήτης ενημερωθεί γι αυτά δεν θα κάνει τίποτα (μετά από τα σχετικά βλαστήμια). 1.000.000 ιδιοκτήτες αφορά (κατ την ΠΟΜΙΔΑ και ίσως να είναι περισσότεροι) και άπειρα χωριά ή άλλες αστικές και μη περιοχές.
    1 point
  11. Κόστος περίφραξης; Για βάλτε π.χ εντός οικισμού να έχεις 1 στρέμμα (αλλοιως πως θα χτίσεις). Άρα περίπου 140 μ περίμετρο . Βάλε σε μια επαρχιακή πόλη ,υλικά, εργασία, ΙΚΑ ,άδειες (για τοιχειο 1.00 ύψους) περίπου 150 ευρώ/μ.μ κάνουν 20000 .. Και αυτά μόνο για την περίφραξη . Καταλάβατε την ανοησία των καρεκλοκένταυρων;
    1 point
  12. Είναι γνωστό ότι παρατάθηκε η προθεσμία υλοποίησης της Τεχνικής Έκθεσης ως το 2025, εκτός των εργασιών καθαρισμού. Η πραγματικά ενδιαφέρουσα αναφορά του κου Σκυλακάκη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είναι η εξής: Οι μηχανικοί φταίνε, λοιπόν, που θα σας βάλουν να κατασκευάσετε περίφραξη 5.000-10.000 ευρώ (!). Κι άντε τώρα να εξηγήσεις του πολίτη ότι οι "ενδεικτικές" δράσεις του κανονισμού είναι υποχρεωτικές, κι όπου απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να γίνεται επέκταση των "ενδεικτικών" επί της ερμηνείας του κανονισμού. "Αφού ο κος Σκυλακάκης το είπε..."
    1 point
  13. @Pavlos33 άμα μπεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που άνοιξε , θα δεις ότι αν δεν πατήσεις ναι στο ότι έκανες και την αποκομιδή ή οτι δεν απαιτείται δεν προχωράει η υποβολή. Άρα , η δεν υποβάλεις και τρως το 1000ρικο πρόστιμο η υποβάλεις με ρίσκο σε ενδεχόμενη καταγγελία να φας τα 2 χρόνια φυλακή + το χρηματικό πρόστιμο . Τρελα https://akatharista.apps.gov.gr/
    1 point
  14. Κώστα, ξέρεις πολύ καλά τι εστί τα τελευταία (πάνω από 10-15) το ΤΕΕ. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Ότι κάνουμε με ατομική προσπάθεια και αν μπορούμε να συμπαρασύρουμε και άλλους ανθρώπους για να δούμε κάτι καλύτερο σε αυτή τη χώρα. Μια χαρά υλοποιούνται όλα, όταν ο στόχος μας δεν είναι μόνο το κέρδος. Αυτή η πρόταση που έκανες στο τέλος με ενδιαφέρει και την βρίσκω πολύ καλή. Δημόσιο ψήφισμα από το μεγαλύτερο φόρουμ μηχανικών της χώρας, για τεκμηριωμένη εναντίωση στην εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.
    1 point
  15. Παύλο όλη η ουσία είναι στο «θα έπρεπε». Γενικά να το λέμε σε ατομικό επίπεδο ή ακόμα και κουβέντες σε δημόσιο φόρουμ δεν μετατρέπει το θα. Για να μπορεί να υλοποιηθεί αυτό πρέπει να βγουν αποφάσεις από Τ.Ε.Ε. ή από τους επιστημονικούς συλλόγους μας. Οι συμβολαιογράφοι από όσο έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια όταν έχουν κάποιο «θα έπρεπε» βγάζει ο σύλλογος τους απόφαση και την ακολουθούν ΟΛΟΙ. Σε εμάς ούτε το ΤΕΕ έχει τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά ούτε και οι σύλλογοι. Φοβάμαι δε πως ακόμα και να το κάνουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν όλοι δεν το έχω δεδομένο. Άσε που θα μπουν και άλλες ειδικότητες πέραν των Μηχανικών. Ίσως (ίσως λέω και το τονίζω) να αναλαμβάναμε την πρωτοβουλία να συνταχθεί ένα βασικό κείμενο για όλες τις ειδικότητες, να αναρτήσουμε Δημόσιο Δημοψήφισμα ανά ειδικότητες (με πλήρη δεδομένα φυσικά) και να σταλεί ανά ειδικότητα στον ανάλογο σύλλογο και ΤΕΕ…. Αυτό ίσως να τάραζε λίγο έστω τα νερά….
    1 point
  16. Ουδέποτε έχω απομακρύνει τα κομμένα χορτάρια από τη γη μου και δεν σκοπεύω να το κάνω. Λειτουργεί σαν χλωρή λίπανση αλλά και ως κάποια προστασία από την απότομη εξάτμιση υγρασίας εδάφους, την οποία τα δέντρα την έχουν ανάγκη τους θερμούς μήνες του χρόνου. Τωρα, για το τυπικό, όταν βρουν η Δήμοι την άκρη, για το που θα πηγαίνουν τα κομμένα χορτάρια να μας πουν και εμάς, διότι σε όλους τους κανονισμούς, οι Δήμοι λένε ότι απαγορεύεται δια ροπάλου να πάνε σε κάδους (και ορθώς). Ελλάδα version 2.0. και συνεχίζουμε...
    1 point
  17. Νομίζω ότι τα μέτρα γράφονται από ανθρώπους που ζούνε μέσα σε πόλη και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται παραέξω. Δλδ τι φαντάστηκαν ότι όλοι θα κλαδέψουμε μια πορτοκαλιά και 5 χόρτα σε αυλή ? Ο όγκος των υποπροϊόντων του καθαρισμού προς απομάκρυνση στα αγροτεμάχια είναι τεράστιος και οι Δήμοι δεν έχουν τόσα μέσα για την αποκομιδή. Εδώ πχ υπάρχει ένα φορτηγό με μια αρπάγη. Τέλος. Σε συνδυασμό με την απαγόρευση καύσης , δεν προλαβαίνεις την προθεσμία λόγω μη αποκομιδής. Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα είναι απίστευτα... ΥΓ. Οι καλαμιές θεωρούνται είδος προς κόψιμο ή όχι ?
    1 point
  18. Συνάδελφοι, όσοι ζούμε σε επαρχία ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει η φύση. Μέσα Απριλίου, έβαλα καταστροφέα και το οικόπεδο έγινε γυαλί. Σήμερα τα χορτάρια είναι στο μισό μέτρο και παραπάνω, διότι έκανε κάποιες βροχές. Σύμφωνα με το νόμο το οικόπεδο αυτό σήμερα θεωρείται μη καθαρισμένο και υποψήφιο για πρόστιμο, ασχέτως αν τηρήθηκε η αρχική προθεσμία της 30/4/2024. Βεβαίως τα χορτάρια λόγω των βροχών που έπεσαν είναι χλωρά και εξυπακούεται, για όποιον διαθέτει στοιχειώδη λογική, ότι δεν αποτελούν προσάναμα για μια φωτιά, αλλά το αντίθετο και θα την επιβραδύνουν. Βλέπω από την αρχή των κατάπτυστων διατάξεων κάποιοι να "αγωνιούν" πως θα κάνουν τις μελέτες για να εισπράξουν μερίδιο στην πίτα που διαφαίνεται. Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι, αυτός δεν είναι ο δικός μας ρόλος καθώς δεν βρισκόμαστε και εμείς σε άλλη θέση από αυτή των συμπολιτών μας. Θα έπρεπε σύσσωμοι να αρνηθούμε και να μην αναλαμβάνει κανείς το οτιδήποτε αφορά όλο αυτό το "τερατούργημα". Ανάλγητοι νόμοι που δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό, θα πρέπει να καταρρίπτονται τοις πράγμασιν. Κρατάω την φράση του συναδέλφου παραπάνω "Έτοιμοι για τα χαρακώματα....Μέτρα καταδικασμένα σε αποτυχία..."
    1 point
  19. Version 1.0.0

    176 downloads

    Έντυπο Μελέτης Πυροπροστασίας για μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες (Α.Π. 136860/1673/Φ15/2018)
    1 point
  20. Μην χάνεις το χρόνο σου και τη φαιά σου ουσία, ασχολούμενος με τα κουτάκια.... Ακολούθησε τη λογική και την εμπειρία σου και τίποτα περισσότερο!!! Το ό,τι φτιάχθηκε μια μπούρδα με την οποία καλούμαστε να δουλέψουμε, δεν σημαίνει παραλλήλως ότι, αυτή η μπούρδα αποτελεί και νόμο, που είμαστε υποχρεωμένοι ν' ακολουθήσουμε. Αν είσαι τυχερός κι ελεγχθείς, συμπληρώνεις τότε ό,τι κουτάκι σου αποδείξουν νόμιμα ότι, πρέπει να είναι συμπληρωμένο!
    1 point
  21. @Tim22 δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό που κάνεις. Η ΕΕΔΜΚ θα βγει για την οριζόντια (η οποία πρέπει να είναι νομίμως υφιστάμενη). Οι εργασίες σε αυτή θα περιγράφουν τις επεμβάσεις στο τμήμα εκείνο που θα γίνουν. Πώς δηλ. θα ήταν μια ΕΕΔΜΚ που αφορά σε όλη την οριζόντια και πώς μόνο σε ένα τμήμα της; Δώσε ένα παράδειγμα/στοιχείο που διαφοροποιείται έτσι όπως το εννοείς, γιατί πρακτικά δεν καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι διαχωρίζονται αυτές οι δύο περιπτώσεις.
    1 point
  22. Αυτό με την μάντρα από ποια μελέτη προέκυψε και το λένε; Δηλαδή ισχυρίζονται ότι θα πνέει άνεμος 7-8 Μποφόρ, οι φλόγες θα έρχονται με αυτή την ταχύτητα και θα τις ανακόψει η μάντρα του ενός μέτρου; Μήπως με αυτές τις μάντρες κινδυνεύει ο κόσμος να αργοπορήσει και να καεί ζωντανός; Έχουν δει πολλά καλλιεργήσιμα χωράφια να έχουν μάντρες; (άσε που στα εκτός σχεδίου σε λίγο δεν θα μπορεί να χτίσει κανείς ούτε κοτέτσι...(απόφαση ΣτΕ 176/23) Πραγματικά υπάρχει πάτος σε όλη αυτή την ανοησία;
    1 point
  23. Καμία αναφορά στις γεωργικές εκτάσεις με κάποια μικρά κτίσματα μέσα (π.χ αγροτικές αποθήκες) που έτυχε κάποια μικρή νησίδα με χαρακτηρισμό ΑΔ,ΔΑ,ΔΔ να βρίσκεται στα 300 μ. Εν τω μεταξύ ο χαρακτηρισμός ΔΑ ήταν για εκχερσωμένες γαίες που σήμερα καλλιεργούνται και παρά το ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις δεν αποτελούν δασική έκταση με την έννοια που αυτή ορίζεται. Τι είδους προστατευτικά μέτρα θα πάρει μια αποθήκη από ωμόπλινθους με ξύλινα πορτοπαράθυρα άλλης εποχής και κολυμβητά κεραμίδια με λάσπη; Για ποια δίκτυα νερού ομιλούν όταν τα χωράφια δεν έχουν νερό; Πόσο φιάσκο η όλη υπόθεση τελικά για να καλύψουν οι δήθεν υπεύθυνοι τα νώτα τους.
    1 point
  24. Όλο αυτό αποτελεί ένα ακόμη καταχθόνιο σχέδιο....Θα αποκαλυφθεί με τις πραγματικές του διαστάσεις σε μεταγενέστερο χρόνο.
    1 point
  25. Αυτά δεν είναι αντισεισμικοί αλλά αρμοί διαστολής. Απαιτούν οργανωμένη διάταξη , θέση και επίπεδο των επιφανειών όπου στερεώνονται τα προφίλ αγκύρωσης, οπότε μόνο για αρμό διαστολής σε δικό σου κτήριο κάνουν. Στους αντισεισμικούς αρμούς τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Επίπεδα και κατάλληλες θέσεις στερέωσης δεν υπάρχουν, ο γείτονας σε κοιτάει με μισό μάτι κλπ. Αν είσαι τυχερός ένα combiflex το πολύ μπορεί να μπει ..
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
    • Οι προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων του Δημοσίου από ιδιώτες ως 20% της αντικειμενικής αξίας
      Σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορέσουν να «αγοράσουν» οι ιδιώτες 90.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου και οι σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

      Ο νόμος, με τον οποίο απλοποιείται η διαδικασία και καθιερώνονται σημαντικές εκπτώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας επί εκτάσεων τις οποίες το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένες, ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη για να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από το φθινόπωρο.

      Μετά την υποβολή της αίτησης, αρμόδια επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» και μέσα σε πέντε ημέρες ο αιτών λαμβάνει το πιστοποιητικό αποδοχής της με το τίμημα και τον διακανονισμό της οφειλής. Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Αν υπάρξει εφάπαξ εξόφληση, προβλέπεται έκπτωση κατά 10% στο τίμημα εξαγοράς.

      Στο νέο πλαίσιο εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, καταργήθηκε η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης εξαγοράς, δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης.

      Βάση υπολογισμού του τιμήματος εξαγοράς αποτελεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου, με εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, το είδος του ακινήτου, τον χρόνο άσκησης ένδικων μέσων και πιθανές δικαστικές αποφάσεις.



      • 4 απαντήσεις
    • Έσοδα ύψους 2 δισ. ετησίως μπορεί να επιφέρει η αξιοποίηση των περιοχών Natura 2000
      «Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, θα εξασφάλιζε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.
      • 2 απαντήσεις
    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.