Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. johnakos1

    johnakos1

    Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.763


  3. DimitrisTh

    DimitrisTh

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      13


  4. Gousgounis

    Gousgounis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.589


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 13/08/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    114 downloads

    Aναπτύχθηκε πρόγραμμα-εργαλείο για την κατάτμηση κλειστών πολυγώνων. Το πρόγραμμα αυτό ακολουθεί μαθηματική προσέγγιση στην επίλυση του και λειτουργεί υπό μια μοναδική συνθήκη, τον ορισμό του προσώπου του ενός από τα δυο πολύγωνα που μπορεί να παραχθούν. Για την ορθή λειτουργία του προγράμματος παρακαλείται να αντιγραφούν τα αρχεία .lsp .dcl και .sld του φακέλου "Code" σε διαδρομή του υπολογιστή που είναι αυτή ή σχετική με αυτήν: "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2014\Support" Σε περίπτωση που η διαδρομή του φακέλου support εχει διαφορετική ονομασία στον υπολογιστή τότε πρέπει να προστεθεί στο αρχείο polygon.lsp στην γραμμή -> 134 ανάμεσα στα " " η συγκεκριμένη διαδρομή του φακέλου με διπλά \\ Πχ Folder$ ":D\\Program Files\\Autodesk\\AutoCAD 2014\\Support\\") ή Folder$ "Χ:\\Program Files\\Autodesk\\AutoCAD 2014\\Support\\") ή όπως αλλιώς αναγράφεται.
    2 points
  2. Φαίνεται ενδιαφέρον εφαρμογή συγχαρητήρια για την πτυχιακή εργασία και καλή σταδιοδρομία στον συντάκτης της
    1 point
  3. Εκείνη την εποχή εκδίδονταν και Ο.Α αναγράφοντας ως τίτλο της- π.χ "Διώροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο ισόγειο" κάτι που σήμαινε ότι το ισόγειο έμεινε μόνο στις κολώνες (ίσως και με τοίχους προς τους όμορους αν ήταν σε επαφή με όμορο) και τελειώνοντας τον όροφο μπορούσες να τον ηλεκτροδοτήσεις Όσο για το ερώτημα σου -αν δεν συμβαίνουν τα παραπάνω - δηλαδή αν έχεις Ο.Α "για διώροφη οικοδομή" δες το άρθρο 23 του ΝΟΚ κατά το οποίο 2. Για τα κτίρια ή τα τμήματα των κτιρίων της παραγράφου 1, οι συντελεστές κάλυψης, δόμησης, όγκου και ύψη υπολογίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό και τις πολεοδομικές διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής τους. που σημαίνει: είτε έχεις τελειωμένα μόνο τα μπετά (του διώροφου) είτε τελειωμένα μπετά και έναν οποιοδήποτε όροφο Πας μεν με τους παλιούς όρους δόμησης αλλά για το τελείωμα τους σήμερα θέλεις ΚΕΝΑΚ -Η/Μ κλπ σύμφωνα με το Νέο Κτιριοδομικό κανονισμό
    1 point
  4. Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για την ιστορία ξεκόλλησε βάζοντας στην αρχή ένα λανθασμένο κωδικό ασφαλείας και έπειτα το σωστό (αφού πρώτα είχα δοκιμάσει όλα τα παραπάνω).!!!!!!!!!!!!
    1 point
  5. Ίσως δεν φάνηκε η απάντηση μου που εγραψα ότι για μένα δεν αποτελεί ΗΧ.
    1 point
  6. 1 point
  7. Η επιφάνεια φύτευσης είναι τα 2/3 του υποχρεωτικά ακάλυπτου (40%) χώρου του οικοπέδου (1900 μ²). Δηλ. (2/3)*0,4*1900 Για την επιφάνεια ακάλυπτου (ημερομίσθια ΕΦΚΑ) αντιγράφω από τις παρατηρήσεις του πίνακα 1: γ. Ως ακάλυπτη επιφάνεια θα λαμβάνεται όσο η πραγματοποιούμενη από το κτίριο κάλυψη και σε καμιά περίπτωση μεγαλύτερη από την πραγματική ακάλυπτη επιφάνεια. Ειδικά στις προσθήκες κτιρίων και στα κτίρια γεωργικών εγκαταστάσεων δεν θα υπολογίζεται επιφάνεια ακάλυπτου χώρου
    1 point
  8. Μην είσαι σίγουρος διότι, πριν 20 χρόνια, δεν ελεγχόταν η νομιμότητα κτισμάτων κατά τη μεταβίβαση. Επί πλέον, από τα στοιχεια που παραθέτεις, ισχυροποιείται η άποψή μου ότι κάτι δεν πάει καλά. Συνεπώς, πριν αρχίσεις να κάνεις όνειρα για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, θα πρέπει να αποτανθείς σε μηχανικό για να ελέγξει επί τόπου τα δεδομένα. Κι ακόμη, οποιαδήποτε κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη είτε της πλειοψηφίας, είτε του συνόλου των ιδιοκτητών.
    1 point
  9. Γειά και από εδώ, ήθελε Πιν.1 κατά τη γνώμη μου αφού πας βάσει εργασιών και όχι είδους πράξης. Επειδή όμως το κάθε υποκ/μα ΕΦΚΑ έχει τα δικά του, καλύτερα ρώτα τι ακριβώς θα πρέπει να γράφει το ΤΠΥ του υπεραγολάβου καθώς και η βεβαίωση. Ενδεικτικά θα πρέπει να γράφει αριθμό ημερών και χρονικό διάστημα, σε ποιό υποκ/μα ασφαλίστηκαν κα με ποιό ΑΓΜ. Αν ο υπεργολάβος βέβαια το έχει ξανακάνει, θα ξέρει αυτός τι να γράψει.
    1 point
  10. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, δοκίμασε να τα γράψεις και μην τα κάνεις copy paste. Αν το έχεις κάνει ήδη δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Πάντως αρκεί η ολοκλήρωση μόνο στην πλατφόρμα της κλήρωσης, καθώς η πλατφόρμα του προγράμματος γίνεται ενεργεί αφού κάνεις την αποδοχή.
    1 point
  11. Πρέπει ο Β' Ε.Ε να κάνει ολοκλήρωση και στην πλατφόρμα της κλήρωσης και στην πλατφόρμα του προγράμματος.
    1 point
  12. Ειδικά μετά το 2017 και το σύστημα e adeies έχουμε δει να εκδίδονται άδειες και να τραβάς τα μαλλιά σου. Άρα, λες ότι έχεις γήπεδο το οποίο είτε εμπίπτει σε ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ στο οποίο επιτρέπονται ρητώς οι παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης, ή είχες κρατήσει προέγκριση για το άρθρο 40 Ν. 4579/20 και ταυτόχρονα σε κάθε περίπτωση έχεις πρόσωπο σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο με ΦΕΚ. Αν δεν έχει σημασία η οικοδομησιμότητα σε γήπεδο μετά την απόφαση 176/23 τότε τι έχει σημασία; Από τη στιγμή που θέτεις ερώτημα θα αναπτύξεις όλα τα δεδομένα και οι συνάδελφοι θα κρίνουν τι έχει σημασία και τι θα πετάξουν ως μη χρήσιμο. Βοηθάει και την οικονομία της συζήτησης και εσένα για να πάρεις απάντηση. Για να απαντηθεί το ερώτημά σου θα πρέπει να αποσαφηνίσεις τα παραπάνω. 1.Δυνάμει ποιων διατάξεων εξεδόθη η Ο.Α (προέγκριση προς εφαρμογή του άρθρου 40 Ν. 4759 ή εφαρμογή διατάξεων ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ που το επιτρέπει;) 2. Και βεβαίως θα πρέπει να έχεις τεκμηριώσει αν το γήπεδο σήμερα είναι οικοδομήσιμο. Στην γενικότερη-φυσιολογική κατάσταση ενός ακινήτου που δεν έχουμε αλλαγή όρων δόμησης, νομοθεσίας κλπ η αναθεώρηση όπως ξέρεις μπορεί να γίνει μέχρι εξαντλήσεως των μεγεθών. Υ.Γ Πρόσθεσε τονισμό στην προηγούμενή σου δημοσίευση σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.
    1 point
  13. Συνάδελφε, η πρότασή σου είναι ενδιαφέρουσα. Θα κάνω μια προσπάθεια να το κάνω applet για Android. ΥΓ. στη φορητή έκδοση δεν χρειάζεται νομίζω η απεικόνηση εσόδων-εξόδων παρά μόνο η αποστολή-διαγραφή-διόρθωση τιμολογίου και η αποστολή με eMail. ΥΓ2. για τους συναδέλφους (μόνο) θα είναι δωρεάν
    1 point
  14. Καλησπέρα. Νομίζω από την εγκύκλιο 159641/18.11.86 του Υπουργείου Γεωργίας, η οποία είχε ανέβει στο παρόν νήμα από κάποιο συνάδελφο. Αν θυμάμαι καλά.
    1 point
  15. Και γω μόνο περιορισμό στο ύψος γνωρίζω πως έχουμε... Αν κάποιος συνάδελφος ξέρει για το περιορισμό της επιφανείας...
    1 point
  16. Υπόστεγο δεν υπάρχει κατά ΝΟΚ. Τον όρο τον χρησιμοποιούμε στον 4495 για να δηλώσουμε με αναλυτικό κατασκευές μονίμως ανοικτές που όμως δεν πληρούν τον ορισμό του στεγάστρου (πχ με κατακόρυφα στοιχεία πλήρωσης). Σε παλιές άδειες κατά ΓΟΚ όντως τα μετρούσαμε μόνο στην κάλυψη. Πλέον: · Τα στέγαστρα δεν προσμετρώνται στην κάλυψη (§4.δ άρθρου 12, με έμμεση παραπομπή στην §7.ια του άρθρου 17) · Τα στέγαστρα δεν προσμετρώνται στη δόμηση (§6.ιστ άρθρου 11, με έμμεση παραπομπή στην §7.ια του άρθρου 17) · Τα στέγαστρα δεν προσμετρώνται στον όγκο (§2.β άρθρου 13, με έμμεση παραπομπή στην §6 άρθρου 11. Εξαιρούνται οι β΄, δ΄, ε΄, ιδ΄, ιε΄, κζ΄, λ΄, λβ΄, λγ΄, οπότε η §6.ιστ όπως παραπάνω δε μετράει.)
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.