Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. gktpgeue

    gktpgeue

    Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      193


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.635


  3. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      8.467


  4. ilias

    ilias

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      4.384


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 01/09/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Ρούφηξε 5 ευρώ αυτό το μήνα όντως, ενώ έχει ήδη ρουφήξει τεράστια προμήθεια για τη μία συναλλαγή που είχα κάνει. Άκρως απαράδεκτοι ληστές και πρέπει να βρούμε άμεσα αντικατάσταση.
    3 points
  2. Είναι το ΦΕΚ 101/Δ/ 14-08-1967. Στην παρ. 4 άρθρου 1 αναφέρεται η απαίτηση για έκδοση άδειας από την Πολεοδομία με τους γνωστούς όρους για εγκατάσταση λυόμενης παραθεριστικής κατοικίας που όριζε το διάταγμα και απαιτούνταν υποβολή τοπογραφικού, κάτοψης και όψεων καθώς και των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων. Η δε επιφάνεια του λυομένου ήταν μέγιστο το 1/10 επιφάνειας γηπέδου και όχι μεγαλύτερη από 80 τμ με ελάχιστη τα 50 τμ και επιπλέον μέχρι και 20 τμ βεράντα. Επομένως, αν δεν διαθέτεις σχέδια της άδειας το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πας όλο χωρίς Ο.Α και να το εντάξεις στην κατηγορία 1 με πληρωμή μόνο του παράβολου. Έτσι, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με υπερβάσεις και βεβαίως έχεις λόγω της κατηγορίας 1 ένα νομίμως υφιστάμενο κτίσμα μετά την υπαγωγή. Η βεράντα, αν θα το πας με Ο.Α πηγαίνει με αναλυτικό.
    1 point
  3. Και μακάρι να μη γίνει ποτέ, γιατί δεν ξέρουμε τι θα προκύψει. Θα μεταφέρω όμως την εμπειρία μου από το μακρινό 81 ως μέλος επιτροπής αυτοψιών. Όσα κτίρια είχαν μελετηθεί (και κατασκευαστεί) σωστά, σύμφωνα με τους τότε ισχύοντες κανονισμούς, είχαν μκρορηγματώσεις (τριχιάσματα, τα λέγαμε) μόνο στις τοιχοποιίες. Σε αυτά που υπήρχαν σοβαρές βλάβες έως καταρρεύσεις (κυρίως πολυόροφα), είχαν γίνει σημεία και τέρατα κατά την κατασκευή. Δυστυχώς, έχω χάσει το φωτογραφικό μου αρχείο και δεν μπορώ να τα παρουσιάσω.
    1 point
  4. Εάν είσαι επιβλέπων των στατικών, δε επιβλέπεις μόνο τα "σίδερα" αλλά και την επάρκεια του ξυλότυπου. Από τη φωτο που παραθέτεις, βλέπω ότι (κατ' αρχάς) γίνεται σωστή δουλειά τόσο ως προς το υλικό (εγχώριος σίδηρος) όσο και ως προς την τοποθέτηση. Οι κατακόρυφοι οπλισμοί δένονται στους συνδετήρες μόνο και μόνο για να παραμείνουν στη θέση τους κατά τη σκυροδέτηση. Συνεπώς (για τον ίδιο λόγο), οι οπλισμοί του ορόφου, δένονται στις αναμονές στα χαμηλά σημεία, και στους συνδετήρες στα ψηλά. Η σκέψη σου για συνεχόμενο (δύο ορόφων) κατακόρυφο οπλισμό είναι (κατ' αρχάς) σωστή, αλλά θα πρέπει: - Να εξασφαλίσεις το απαιτούμενο μήκος αναμονών. Αν έχεις καθαρό ύψος 3.00 μ, θέλεις αναμονή πέραν των 6.30 τουλάχιστον - να εξασφαλίσεις ότι δεν θα υπάρχουν μικρομετακινήσεις (κυρίως λόγω αέρα) κατά τη σκυροδέτηση (και για 24 ώρες τουλάχιστον), διότι χάνεται η συνάφεια - Η τοποθέτηση να γίνει με γερανό
    1 point
  5. Εγώ προσπαθώ να δικαιολογώ τις επιλογές μου αριθμητικά.. πλέον κυκλοφορεί πολύ το πάχος θεμελίων τυποποιημένα αναλόγως ορόφων και εδάφους και δε συμφωνώ καθόλου. Εγώ ρωτάω συγκεκριμένα για τη διάτρηση καθώς ο δόκιμος τρόπος για αντιμετώπιση της είναι θεμελίωση με εσχάρα πεδιλοδοκων που κανένας αρχιτέκτονας δε τη θέλει πλέον. Η εμπειρία είναι σχετική όσον αφορά αντισεισμικές μελέτες γιατί δεν έχει γίνει κάποιος ισχυρός σεισμός για να δουν οι μηχανικοί των τελευταίων ετών πως συμπεριφέρθηκαν τα κτίρια τους. Οπότε ας καλύπτουμε εμείς τους κανονισμούς που είναι και το ζητούμενο του επαγγέλματος μας.
    1 point
  6. Επομένως ψάχνουμε άλλη λύση φαντάζομαι... Αυτό το ΤΕΕ δεν έχει κάτι τίποτα τελευταία;
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.