Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Didonis

    Didonis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.649


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      17.980


  3. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      8.588


  4. ethan

    ethan

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      497


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 30/09/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. αν προσέχατε λίγο τι γράφει ο καθένας θα γινόταν λιγότερο "κουκουρούκου" διάλογος... ο ιδιώτης δεν μπορεί να γνωρίζει τι και πως επηρεάζουν τα κινητά φορτία (πέραν των σταθερών) σε κτίρια σε σεισμούς κλπ.... αλλά θέλει να έχει άποψη και ο arche ούτε καν πήρε είδηση ότι το ερώτημα δεν ήταν αυτού του ιδιώτη και δεν αφορούσε δικό του κτίριο και απλά είπε μια άποψη... Θα έλεγα να μη συνεχίσει το "κουκουρούκου" για να μη πρέπει να κουβαλάμε την σφουγγαρίστρα για καθαρισμό.
    4 points
  2. Θυμάμαι ότι στην φάση από την προανάρτηση μέχρι την ανάρτηση είχαμε υποβάλει αντιρρήσεις (ατελώς) στο τοπικό γραφείο και πολλές από αυτές είδα ότι είχαν ληφθεί υπόψη όταν έγινε η ανάρτηση. Εσένα από τη στιγμή που δεν έχει κάνει δήλωση, θα πρέπει να κάνει. Λογικά δεν διαθέτει ο πελάτης σου τίτλο ή έγινε λάθος (σκόπιμο ή μη) από κάποιον άλλο που επίσης πήγε και δήλωσε με χρησικτησία. Θα πρέπει να συμβουλευτείς το τοπικό γραφείο για το πως θα ενεργήσεις καθώς ήδη έχει δοθεί προσωρινο ΚΑΕΚ από την προανάρτηση. Λογικά θα πρέπει να κάνεις πρώτα τη δήλωση και μετά να υποβάλλεις ένσταση.
    2 points
  3. Τοπογραφικά Διαγράμματα 1:5.000, το βασικό εθνικό υπόβαθρο. Πληροφορίες και γνώσεις για κάθε συνάδελφο Μηχανικό. Μετά από εργασίες τριών ετών ολοκληρώθηκε τεχνικό και επιστημονικό πόνημα, που αναφέρει τα πάντα για το ιστορικό και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για το υπόψη έργο, καθώς και τα νέα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί και θα διατεθούν σύντομα. Στη διάθεσή σας η ψηφιακή του έκδοση. https://www.gys.gr/hmgs-psifiak-ekdosis.html Υγ είναι από την πολύ καλή ιστοσελίδα GrSurveyors στο fb.Οπως το ξαναέγραψα αξίζει να την επισκεφτείτε !
    1 point
  4. Πρόσφατα πήγα σε κτηματολογικό γραφείο επαρχίας να περάσω μεμονωμένη διορθωτική πράξης εφαρμογής, και ακόμα και εκεί μου είπαν να μην πειράξω τα όμορα που είναι εντός αποκλίσεων..Άλλο εμβαδόν είχε η απόφαση, άλλο εμβαδόν διόρθωσα εγώ .Επομένως πιστεύω ότι καλά το κάνουμε, χωρίς όμως να αποκλείω ότι στο μέλλον θα εμφανιστεί κάποιος που θα επιμένει σε θέμα αοριστίας και μας γυρίσει πίσω κάποια αγωγή. μέχρι τώρα δεν εχω συναντήσει πρόβλημα.
    1 point
  5. Καλημέρα, στην αρχική σου τοποθέτηση μιλάς για προγενέστερη άδεια και μετά για "άδεια σε ισχύ". Τελικά τι από τα δύο ισχύει όμως;
    1 point
  6. Αποφ-71680/59/90. Εγκ-59/90. [ ΙΣΧΥΕΙ απο 1.10.1990 ] Εφαρμογή των διατάξεων του κτιριοδομικού κανονισμού σε συνδυασμό με ΓΟΚ/85 για χαρακτηρισμό χώρου ως κύριας χρήσης Οπου η δημιουργία πισίνας στον υπόγειο χώρο, εξυπηρετεί μία κατοικία και μόνο ο χώρος αυτός θεωρείται βοηθητικής χρήσης Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Αρθ.27 παρ.2 του Ν-1557/85 "περί ΓΟΚ". 2. Τις διατάξεις του Αρθ.7 παρ.Ββ του Ν-1577/85 "περί ΓΟΚ". 3. Τις διατάξεις του άρθ.2 παρ.3 της υπ'αρ.3046/304/3.2.89 απόφασης υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ΦΕΚ 59/3.2.89 "περί κτιριοδομικού κανονισμού". 4. Το υπ'αρ.3836/18.6.90 έγγραφο του Πολ/μικου Γραφείου Αχαρνών. 5. Την από 20.7.90 σχετική με το θέμα εισήγηση της καθ' ύλη αρμοδίας Δ/νσης Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών. 6. Την 28/332/5.9.90 γνωμοδότηση του Κεντρικού ΣΧΟΠ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου η δημιουργία πισίνας στον υπόγειο χώρο, εξυπηρετεί μία κατοικία και μόνο ο χώρος αυτός θεωρείται βοηθητικής χρήσης". ΣΧΕΤ-ΝΟΜ Ν-1577/85 Αρθ-27 παρ-2 ( ΓΟΚ/85). Ν-1577/85 Αρθ-7 παρ-Ββ ( ΓΟΚ/85). Αποφ-3046/304/3-2-89 Αρθ-2 παρ-3. Επίσης βάσει του παλιού Κτιριοδομικού κανονισμού (όπως ίσως φαντάζομαι και του Νέου) επιτρέπονται και στα ξενοδοχεία
    1 point
  7. Με το Τοπογραφικό Διάγραμμα διεκδικείς (350 τμ) και με το ΔΓΜ υποδεικνύεις την αλλαγή/διόρθωση/καταχώρηση που πρέπει να γίνει στην βάση του Κτηματολογίου (345 τμ). Τα δύο αυτά δεν έχουν ποτέ την ίδια επιφάνεια (δεν είναι δυνατόν, εκτός αν πρόκειται για μεταγεγραμμένη ΠΕ, αλλά και πάλι). Οι ακριβείς διαστάσεις και η επιφάνεια ενός γεωτεμαχίου θα προκύπτουν πάντα και μόνο από το Τοπογραφικό Διάγραμμα. Από το Κτηματολόγιο θα προκύπτει με ακρίβεια σε ποιόν ανήκει και ποια περίπου είναι η επιφάνεια και η θέση του. Το layer TOPO_PROP δεν έχει μεγάλη σημασία σε ένα ΔΓΜ και υπάρχει κυρίως για τη ταύτιση με το Τοπογραφικό Διάγραμμα (ποτέ δεν συμπίπτουν TOPO_PROP και PST_KAEK). Στο ΔΓΜ έχει σημασία σε ποιο ΚΑΕΚ αναφέρεται η πράξη/διόρθωση για να καταχωρηθεί εκεί. Απλό παράδειγμα: Αποτυπώνεται ένα οικόπεδο 1.000 τμ και ζητείται να γίνει κατάτμηση σε δύο ίσα μέρη. Στο Κτηματολόγιο το γεωτεμάχιο εμφανίζεται 900 τμ: Στο Τ.Δ. κάθε τμήμα θα είναι 500 τμ Στο ΔΓΜ θα ζητείται από το Κτηματολόγιο να εμφανίζει δύο νέα τεμάχια 450 τμ με μόνη αλλαγή το ενδιάμεσο όριο.
    1 point
  8. Σε περίπτωση που είχα ο λογιστής μου και της εταιρείας υπέβαλαν ερώτημα στη ΔΟΥ. Τους απάντησαν ότι το ΦΕΜ 10% υπερισχύει τις παρακράτησης από την εταιρία του 20% όταν υπάρχει υποβολή των σχεδίων σε δημόσια αρχή (4495, ΕΕΜΚ , Άδεια κλπ)
    1 point
  9. @CHRISTINE_VAS Ο προκαταβλητέος φόρος ΦΕΜ (10% ή 4% επί της αμοιβής) καταβάλλεται όταν η μελέτη θεωρείται ή εγκρίνεται από αρμόδια υπηρεσία. Όταν παρέχονται υπηρεσίες σε εταιρεία ή σε επαγγελματία, εάν δεν υπάρχει υποχρέωση ΦΕΜ, διενεργείται παρακράτηση φόρου 20%. Η παρακράτηση είναι υποχρεωτική για καθαρή αξία άνω των 300 ευρώ. Όταν εκδίδουμε παραστατικά προς συλλόγους ή άλλα νομικά πρόσωπα με ειδικά καθεστώτα είναι απαραίτητο να συνεννοούμαστε προηγουμένως. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείς κατά πόσον οφείλεται ΦΕΜ ή όχι. Η μελέτη που κατέθεσες εγκρίθηκε από κάποια τεχνική υπηρεσία; Μήπως απαιτείται από το πρόγραμμα απόδειξη πληρωμής του ΦΕΜ; Εάν υπάρχει υποχρέωση καταβολής ΦΕΜ, τότε κακώς παρακρατήθηκε το 20%. Δεν είναι έτσι. Στα παραστατικά προς ιδιώτες δεν γίνεται παρακράτηση 20%. Δεν είναι έτσι. Ο ΦΕΜ έχει προτεραιότητα. Όταν ο πελάτης είναι νομικό πρόσωπο και η αμοιβή υπόκειται σε ΦΕΜ, πληρώνεται ο προκαταβλητέος φόρος και δεν γίνεται παρακράτηση.
    1 point
  10. Δεν είναι θέμα αριθμού επισκέψεων, αλλά τρόπου επίβλεψης. Υπάρχει η κανονική επίβλεψη, και η υψηλή (επιστασία) η οποία πληρώνεται έξτρα. Στη δεύτερη περίπτωση, ο επιβλέπων ελέγχει εξονυχιστικά τα συνεργεία και τα υλικά. Είναι παρών στις σκυροδετήσεις και, γενικά, είναι παρών στο εργοτάξιο σε καθημερινή σχεδόν βάση. Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο συν. Didonis. Τα υπόλοιπα (μαζί και το τι νομίζει ο καθένας) δεν μας αφορούν συμπλ. Και για να επανέλθουμε στο θέμα, η ευθύνη του επιβλέποντα για την ορθή τήρηση των διαστάσεων (σε κάτοψη) εξαντλείται στη θεμελίωση. Αν η χάραξή της έγινε σωστά, δεν ευθύνεται για τα μετέπειτα λάθη του μπετατζή.
    1 point
  11. Ποια επιχειρησιακή σύμβαση; Εκείνη που είχε βασικούς μισθούς από το 2011 και τώρα πανηγυρίζουν που πήραν 1,5% αύξηση το 2022 με πληθωρισμό 10%+; Κατάλαβα!😅 1)Συμπάθα με αλλά τα παρακάτω (μερικά απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω)... -Να κάνεις αίτηση Μάιο-Ιούνιο του 2022, όπου να 'ναι να μπαίνει Μάρτης του 2023 κι ακόμη να μην έχουν «αποφασίσει» (λες και δεν ξέρουν ποιους και ποιες), λες κι οι υποψήφιοι περιμένουν τα ΕΛ.ΠΕ. πότε θα τους κάνουν την «τιμή» να τους προσλάβουν, -Να τρέχεις από πίσω τους (ανάλογα πότε θα τους τη βαρέσει να προχωρήσουν τη διαδικασία) ακολουθώντας πιστά τις προθεσμίες που σου ορίζουν (για εξετάσεις, συνεντεύξεις κ.λπ.), χωρίς καμία εξαίρεση και για κανένα λόγο (φαντάζομαι και για notice period τώρα που θα γίνουν προσλήψεις ούτε λόγος), -Να σου λένε «ΑΥΤΟΙ είναι οι όροι, ΑΥΤΑ είναι τα λεφτά κ.λπ. κι ΑΜΑ σ' αρέσουν» χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης! ...δε νομίζω ότι συμβαίνουν σε καμία σοβαρή επιχείρηση, ακόμη και στην άθλια αγορά εργασίας της Ελλάδας! 2)Να υποθέσω ότι το ενδεχόμενο να δει κάποιος τη σύμβαση, να μην του αρέσει το περιεχόμενο και ν' αρνηθεί να την υπογράψει δεν παίζει; Μήπως τους δεσμεύουν και με τίποτα ρήτρες ότι αν τυχόν τους πει κανείς «όχι» και τους πληγώσει τον εγωισμό θα τους πληρώνει κι αποζημίωση;
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.