Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Πρύτανης

    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      22


  2. ΙΑΣΟΝΑΣ

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      17.304


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      17.876


  4. Gousgounis

    Gousgounis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.581


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 24/10/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. @Argy Deligianni Μπορεί να κατασκευασθεί στηθαίο με ΕΕΔΜΚ. Το οποίο μπορεί να είναι συμπαγές στο κάτω τμήμα με κιγκλίδωμα επάνω.
    2 points
  2. Καλημέρα @nikosnt Έχεις και την επιλογή της παρ. δγ " αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση" --Στα ανωτέρω ποσοστά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους ν.3775/2009 (Α122), 3843/2010 (Α62), 4014/2011 (Α204) και 4178/2013 (Α174). Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια. Για το αν η φράση "εντός σχεδίου" αφορά και τα εντός προ 23 ή οριοθετημένου οικισμού, σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί. Η γνώμη μου είναι ότι αφορά και τα εντός οικισμού, κατ' αναλογία της περίπτωσης του παραρτήματος Α, για τον υπολογισμό προστίμου, ότι εντός σχεδίου θεωρούνται και τα εντός οικισμού. Δεν βλέπω κάποιο λόγο διάκρισης για την μη προσμέτρηση υπογείου, αν αυτό είναι σε εντός σχεδίου ή σε εντός οικισμού αφού και στις δυο περιπτώσεις θα γίνει εφαρμογή του ίδιου κανονισμού εννοώντας ότι τα υπόγεια στους οικισμούς δεν ανεγείρονται υπό ευεργετικότερες διατάξεις, έναντι αυτών στις εντός σχεδίου περιοχές. Αντιθέτως και για παράδειγμα, στους οριοθετημένους οικισμούς, η κατασκευή τους ακολουθεί δυσμενέστερους όρους.
    2 points
  3. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι ορθό! Προσωπικώς το θεωρώ αυτονόητο! Δηλαδή, ανεξαρτήτως με το τι θα κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης ΟΙ για την ιδιοκτησία του, το πλήθος των συνιδιοκτητών ενός ακινήτου δύναται ν' αποφασίσει και να εντάξει στις διατάξεις του 4495 τις αυθαιρεσίες των κοινόχρηστων χώρων αυτού με μια δήλωση, που θ' αφορά αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο θέμα. Κι επίσης δεν θεωρώ απαραίτητο να γίνονται ταυτοχρόνως οι ξεχωριστές δηλώσεις για κάθε αυτόνομη και ανεξάρτητη ΟΙ. Μπορεί να μην γίνουν ή να γίνουν ή ακόμα να γίνουν ορισμένες από αυτές. Υ.Γ. Έχει ήδη υλοποιηθεί η διαδικασία αυτή, μετά από απαίτηση αγοραστή μιας ΟΙ σε ένα πολυώροφο ακίνητο στο οποίο υπήρχαν αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους κι αφού βεβαίως πρωτίστως ενημερώθηκε καταλλήλως για τις "έμμεσες υποχρεώσεις" που ανελάμβανε αν προχωρούσε στην αγορά... Συμφώνησαν οι πάντες, έγινε η δήλωση, έκανε την εγγραφή του εμπράγματου δικαιώματος ο συμβολαιογράφος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
    1 point
  4. Η αποδοχή κληρονομιάς δεν εξαιρείται της βεβαίωσης νομιμότητας ? Θα μπορούσε να μην έχει γίνει καν υπαγωγή. Εκτός αν μαζί θέλουν να κάνουν και διανομή.
    1 point
  5. Εάν ενδιαφέρεσαι να βρίσκεσαι εντός νομοθετικού πλαισίου· ναι. Τακτοποίηση κοινοχρήστων προβλέπεται μόνο μαζί με ολόκληρο το κτίριο. Όταν οι δηλώσεις γίνονται ξεχωριστά για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα κοινόχρηστα. Ως γνωστόν, για τη συμπλήρωση των φύλλων καταγραφής και τον υπολογισμό του προστίμου τα μεγέθη των αυθαιρεσιών συγκρίνονται με το ποσοστό των επιτρεπόμενων μεγεθών που αναλογεί στη διηρημένη ιδιοκτησία.
    1 point
  6. @Κώστας_τοπο Δεν χρειάζεται άδεια. Στην ΕΕΔΜΚ για την αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης θα συμπεριλάβεις και την αλλαγή χρήσης.
    1 point
  7. καποιος κανει λαθος. Η αποδοχη δεν ειναι μεταβιβαση. Οταν γινει αποδοχη, τοτε θα εχεις ιδιοκτητες για να σου δωσουν το δικαιωμα τακτοποιησης/νομιμοποιησης.
    1 point
  8. Καλημέρα, ο έλεγχος γίνεται με την συνολική επιτρ. δόμηση στο οικόπεδο και όχι με την υλοποιημένη, εκτός αν τα 70τμ που αναγράφεις αφορούν την επιτρ. δόμηση στο οικόπεδο. Για αυτό που αναφέρεις για την κατ.4 νομίζω είσαι οκ εκτός αν ο χώρος δεν είναι αυτοτελής. Επίσης υπάρχει και η διάταξη για τα έως και 50 τμ σε κτίρια με οικοδομική άδεια, μπορείς να κάνεις χρήση και αυτής αν δεν έχει επιπλέον άλλους αυθαίρετους χώρους.
    1 point
  9. Λίγο προσοχή με την κατηγορία 1, διότι καλύπτει μόνο χρήση κατοικίας. Αναφέρει βέβαια και κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικία, όμως αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, η υπαγωγή υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία. Αν στο σύστημα δώσεις επικρατούσα χρήση κατοικία και 1 ΦΚ με υπηρεσίες τότε βγάζει: "Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 φύλλο καταγραφής με επιλεγμένο το ίδιο είδος χρήσης με την επικρατούσα χρήση της δήλωσης" και δε σε αφήνει να προχωρήσεις.
    1 point
  10. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα τοποθετεί ο sdtopo. (H διαφορά που μπορεί να προκύψει λόγω "κλιμακας" είναι 5-6cm/100μ.). Η διαφορά στην επιφάνεια που αναφέρεις είναι μεγάλη. Και εντελώς ανεξάρτητες, από Dadum, να γινόταν οι αποτυπώσεις, θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον την ίδια γεωμετρία. Κάποια αποτύπωση είναι σίγουρα λάθος.
    1 point
  11. Από την πλευρά του ΙΚΑ βέβαια απαιτείται ένα ελάχιστο ποσοστό να είναι τεχνίτες και βοηθοί... Δεν μπορούν όλα τα ένσημα να είναι σε εργάτες... Μιλάτε και με το τμήμα οικοδομών για λεπτομέρειες
    1 point
  12. Το σωστό είναι να δηλωθεί σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία. Απο εκεί και πέρα, κάνεις ό,τι συμφωνηθεί... Επίσης, πέραν της όποιας συμφωνίας εκτός νομίμων ορίων, υπάρχει η πιθανότητα καταγγελίας από μέρους του εργαζόμενου.
    1 point
  13. Το ΕΓΣΑ, καταρχήν, δεν έχει καμία σχέση με την ακρίβεια αποτύπωσης. Θα μπορούσαν και τα δύο τοπογραφικά να ταυτίζονται ως προς την γεωμετρία και την επιφάνεια, απλώς το ΕΓΣΑ εντάσει το ακίνητο στο Κρατικό Σύστημα ΑΝαφοράς. Οι ανεκτές αποκλίσεις αναφέρονται στο αρθ. 39 παρ.2 του Ν.4495/17.
    1 point
  14. 8.898 downloads

    Υπόδειγμα μελέτης παθητικής πυροπροστασίας κατοικίας
    1 point
  15. Τα γράφετε λίγο μπερδεμένα (αλλού λέτε μελέτη μηχανικού, αλλού τεχνική έκθεση, τελικά τι ζήτησε άραγε ο Δήμος???) ... αν τα μεταφέρατε έτσι και στον μηχανικό, λογικό είναι να καλύψει το χειρότερο δυνατόν. Αφού πήγατε που πήγατε στον Δήμο για να μην πηγαίνει χαμένη η μέρα σας, έπρεπε να καταθέσετε το αίτημά σας γραπτά με συνημμένη την άδεια αλλαγής χρήσης και ότι άλλα δικαιολογητικά αποδεικνύουν το κατά εσάς "αυτονόητο". Στη συνέχεια έπρεπε να πάρετε την απάντηση γραπτά !!! Η γραπτή απάντηση είναι πάντα διαφορετική από την προφορική και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες σε αντίθεση με την προφορική που συνήθως περιέχει αοριστολογίες. Στη συνέχεια προτείνω επί συγκεκριμένου αιτήματος του Δήμου να απευθυνθείτε σε αρμόδιους επαγγελματίες και φροντίστε να διαλέξετε τον καλύτερο... Δεν είναι η τιμή, το βασικό κριτήριο επιλογής. 😉
    1 point
  16. Οι απολήξεις ως κατασκευές του άρθρου 19 ανήκουν στις εξαιρούμενες από τον όγκο και τη δόμηση κατασκευές της παρ.6.ιστ του άρθρου 11.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.