Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      8.591


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      17.986


  3. mechpanos

    mechpanos

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      561


  4. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      26.111


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 13/11/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Σχετικά με διαχωρισμό οριζοντίων ιδιοκτησιών χωρίς αλλαγή χρήσης. (Εγκύκλιος Α.Π.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/2532/2192/10.6.2019 του ΥΠΕΝ) – Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου
    1 point
  2. Ο συγκεκριμένος τρόπος κατανομής θεωρείται μη ορθός. Αντ΄ αυτού, έχει προταθεί (κι εφαρμόζεται) ο συντελεστής βαρύτητας ανά όροφο. Όπως επίσης στη θέρμανση και στα ποσοστά συνιδιοκτησίας/ψήφων. Πάντως, επειδή υπάρχει πίνακας στη σ.ο.ι., το σωστό είναι να εφαρμόζεται αυτός.
    1 point
  3. Δεν χρειάζεται καμία μείωση, οι τιμές στο νήμα εδώ είναι για ν.4495/17 έτοιμες, οπότε δεν χρειάζεται να ξεφεύγουμε από το topic του νήματος.
    1 point
  4. Που αλλού να την βάλεις συνάδελφε; Στο σχετικό πεδίο στο σύστημα του ΤΕΕ όπως λες και εσύ.
    1 point
  5. Εντάξει, προχωρήστε το έτσι τότε και ερμηνεύστε εσείς όπως κρίνετε, το Νόμο. Καλή συνέχεια.
    1 point
  6. Συνάδελφε καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι. Για οικονομία συζήτησης και χρόνου καλό είναι να αναρτούμε ό,τι στοιχεία έχουμε από το πρώτο μας post. Τα αναρτώ στο παρόν κατόπιν εύρεσής τους στο εθνικό τυπογραφείο για διευκόλυνσή μας. Από την αλληλουχία των ΦΕΚ που παρέθεσες έχουμε πρώτα οριοθέτηση και μετά έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού με το φεκ 887/Δ/92. Άρα, αν δεν υπάρχει τροποποίηση ή κατάργηση ρυμοτομικού, προφορικές συμφωνίες με ΥΔΟΜ δεν ισχύουν. Ο οικισμός διαθέτει ρυμοτομικό σχέδιο και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί. Με το ΦΕΚ 576/Δ/2010 αναφέρεται ο επανακαθορισμός αιγιαλού, παλαιού αιγιαλού και ζώνης παραλίας. Δεν διάβασα αναλυτικά, αλλά δεν βλέπω κάποια συσχέτιση του εν λόγω ΦΕΚ με αλλαγή, τροποποίηση ή κατάργηση ρυμοτομικού σχεδίου. Να ζητήσεις βεβαίωση όρων δόμησης από την Πολεοδομία. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια και ως γνωστόν «Verba volant, scripta manent» (τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν). ΦΕΚ 523 Δ 13.6.86.pdf ΦΕΚ 887 Δ 92.pdf ΦΕΚ 576 Δ 2010.pdf
    1 point
  7. @K-K Για τον έλεγχο αρτιότητας θα συμπεριλαμβάνονταν μόνο αν το τμήμα είχε χαρακτηριστεί ως "ιδιωτική δασική έκταση" , ενώ για τον προσδιορισμό πολεοδομικών μεγεθών δεν θα συμπεριλαμβάνονταν (σχετικό το έγγραφο 9863/18-3-04 (ΔΟΚΚ) . Παραθέτω και ένα έγγραφο που δίνει οδηγίες για έκδοση Ο.Α σε περιοχές ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών. Τώρα, με χαρακτηρισμό ΑΔ δεν το έχει καν στην ιδιοκτησία του. Αν εκκρεμεί απόφαση επιτροπής αναμένεις. Θέλεις να έχεις "καθαρό" χαρακτηρισμό (ΑΑ) στον δασικό χάρτη και κίτρινη περιοχή στον κυρωμένο ώστε να υπογράψεις ότι δεν εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Επιπλέον των ανωτέρω, υπενθυμίζω και το θέμα που έχει προκύψει για την οικοδομησιμότητα μετά την απόφαση 176/23 ΣτΕ στα γήπεδα που δεν έχουν πρόσωπο σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο (ακόμη και αν αυτά διαθέτουν την κατά το νόμο-αρτιότητα). Αν συμβαίνει κάτι άλλο και δεν το έχω καταλάβει, διευκρίνισέ το. ΟΔΗΓΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.pdf
    1 point
  8. Παραμύθι. Τί κεραμικά @παροσφαιρίδια είναι αυτά... Έλεος με τους παπάτζες. Άμα δεις γράψε μου!
    1 point
  9. Οι λόγοι που σταμάτησα είναι γραμμένοι εδώ από την πρώτη στιγμή και αναλυτικότατα. Οπότε και καλά είμαι και προφανώς για τους ίδιους λόγους δεν θα ήθελα να συνεχίσει κάποιος άλλος ... βασιζόμενος στη δική μου δουλειά.
    1 point
  10. Το δοχείο αδράνειας δεν έχει σχέση (κατά 99% είναι και περιττό*). Επίσης το ότι θα δουλεύει συνέχεια, έχει μικρή σχέση. Δηλαδή αν έξω κάνει παγωνιά -1 για μέρες ολόκληρες, και συνέχεια να δουλεύει στους 50, απλά τα σώματα δεν θα μπορούν να καλύψουν τις απώλειες θερμότητας. Πες ρε παιδί μου, ότι έχεις να ανέβεις με ένα αυτοκίνητο μια απότομη ανηφόρα, αν έχεις smartάκι και η ανηφόρα είναι 50 μέτρα, και με την φόρα που έχεις από το ίσιωμα την ανεβαίνεις, άντε να επιβραδύνεις λίγο μέχρι να φτάσεις στην επάνω μεριά. Αν όμως η ανηφόρα είναι 5 χιλιόμετρα απότομη ανάβαση σε βουνό, θα χρειαστείς ισχύ για να μπορέσεις να ανέβεις και να μην σε πάρει πίσω η κατηφόρα Ε την ισχύ αυτή μπορεί να την έχει η αντλία, αλλά θα πρέπει να μπορεί να την βγάλει και κάπως! Οπότε ή πας με 1η και υψηλές στροφές (σώματα στους 80) ή με 3η και χαμηλές στροφές (σώματα στους 40-50 αλλά πρέπει ο κινητήρας να είναι μεγάλος, να δίνει την ροπή από χαμηλά -> μεγάλα σώματα). Πότε θα έχεις μικρότερη κατανάλωση; Ε κάτι παρεμφερές είναι με την αντλία. Μου αρέσει να ποδοσφαιροποιώ και να αμαξοποιώ την μηχανική, για να γίνεται αντιληπτή με πιο εύπεπτους όρους Εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι, τα σώματα έχουν διαστασιολογηθεί για θέρμανση στους 80 ή μπήκαν στο περίπου και βάλε και λίγο παραπάνω για να έχουμε, πολύ πιθανό να σε καλύπτουν και στους 50-60 στα ακραία κρύα, και στους 40-45 στον πιο ήπιο καιρό. Από εκεί και πέρα δεν κοιτάμε επωνυμίες και ισχείς για την επιλογή. Κοιτάμε πίνακες, αν η Χ "14άρα", στους -1 ή όσο έχουν υπολογιστεί οι απώλειες, τις καλύπτει (γιατί τα 14kw κατά κανόνα αναφέρονται σε εξωτερική +7oC, στους -1 θα δεις 10-11 kw πχ). Μετά πάμε και λέμε με καλύπτει πχ η 12άρα Mitsu γιατί έχει καλή καμπύλη απόδοσης και η 14άρα Midea γιατί έχει λίγο χειρότερη, και μεταξύ των 2 επιλέγω την τάδε γι'αυτό και αυτό το λόγο. Μπορεί να καλύπτει και η 12άρα Midea όμως....παράδειγμα λέμε... *αν υπάρχει ήδη όμως λέβητας πετρελαίου, τζάμπα το συζητάμε! Βάζεις δοχείο, κουμπώνεις επάνω και τον λέβητα, και ρυθμίζεις στις ήπιες θερμοκρασίες να δουλεύει η αντλία και στις ακραίες θα βοηθάει ο λέβητας. Τον αυτοματισμό τον αναλαμβάνει η αντλία. Τρελή οικονομία.
    1 point
  11. 1 point
  12. 21.548 downloads

    Ιδιωτικό συμφωνητικό καθορισμού αμοιβής διαφορετικής από της νόμιμης ελάχιστης για τακτοποίηση αυθαιρέτου βάσει Ν. 4014/2011
    1 point
  13. αν δεν έχετε την εμπειρία και δεν είστε εξοικειωμένος να δημιουργήσετε την ΗΤΚ του ακινήτου, πολύπλοκη διαδικασία κυρίως όταν λείπουν τα σχέδια της οικ. Αδειας συνιστώ να βρείτε ένα μηχανικό που να ασχολείται και να του αναθέσετε αυτου
    1 point
  14. Για αρχή αν η πολυκατοικία δεν έχει σύσταση οριζοντίου μπαίνει ολόκληρη στον 4495 για τακτοποίηση και έπειτα ολόκληρη στην ταυτότητα, αφού αποτελεί 1 ιδιοκτησία. Σωστά;
    1 point
  15. Τελικά για τις ΕΕΔΜΚ και την Ταυτότητα κτιρίου τι ισχύει : 1) Περιμένουμε 《κάποια ενημέρωση/διευκρίνηση》. 2) Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ταυτότητα κτιρίου για το ακίνητο εκδίδεται η ΕΕΔΜΚ και δεν απαιτείται να γίνει Ταυτότητα κτιρίου. 3) Εκδίδεται η ΕΕΜΚ και γίνεται Ταυτότητα κτιρίου έως και 4 μήνες από τη λήξη ισχύος της ΕΕΔΜΚ?
    1 point
  16. Ας ξεκαθαρίσουμε τα ορθογωνικά: Τα κατακόρυφα στοιχεία με λόγο πλευρών διατομής μεγαλύτερο του 4 είναι τοιχώματα, οπλίζονται και ελέγχονται ως τέτοια, κατά ΕΚ2 και ΕΚ8 (περιβάλλουσα διαγραμμάτων ροπών, κτλ κτλ). Σύμφωνα με το Εθνικό Προσάρτημα του ΕΚ8, όσον αφορά στην κατάταξη του στατικού συστήματος, δηλαδή στον έλεγχο ποσοστού τέμνουσας βάσης, και μόνο αυτόν, ένα τοίχωμα (δηλαδή ένα στοιχείο με λόγο πλευρών μεγαλύτερο ή ίσο του 4), θα λογίζεται ως τοίχωμα μόνο εφόσον έχει μήκος τουλάχιστον 1.5m για κτίρια έως και 4 ορόφους, ή τουλάχιστον 2m για κτίρια από 5 ορόφους και άνω. Οι διαστάσεις αυτές (1.5m και 2m αντίστοιχα) επιτρέπεται να μειώνεται κατά 0.2m όταν διαμορφώνεται πέλμα στα άκρα του τοιχώματος (Γ ή Π). Παράδειγμα: Έστω ότι σε ένα 3ώροφο κτίριο έχεις ένα στοιχείο διατομής L, με το x σκέλος να είναι 0.3x1.25 και το y σκέλος 0.3x2.0 (διαστάσεις σε m). Έλεγχος για το αν είναι τοίχωμα ή υποστύλωμα Σκέλος x: 1.25 / 0.30 = 4.17 > 4 άρα διαστασιολογείται ως τοίχωμα Σκέλος y: 2.00 / 0.30 = 6.67 > 4 αρα διαστασιολογείται ως τοίχωμα Έλεγχος για συμμετοχή στην τέμνουσα βάσης που αναλαμβάνουν τα τοιχώματα Ελάχιστο απαιτούμενο μήκος για να συμμετέχει ως τοίχωμα: 1.5m. Επειδή είναι μορφής L, το ένα σκέλος αποτελεί πέλμα για το άλλο, ισχύει η μείωση κατά 0.2m, οπότε το όριο είναι 1.5m-0.2m = 1.3m Σκέλος x: μήκος 1.25 < 1.3, άρα η τέμνουσά του δεν προσμετράται στην τέμνουσα των τοιχωμάτων (ωστόσο εξακολουθεί να οπλίζεται και να ελέγχεται ως τοίχωμα). Σκέλος y: μήκος 2.00 > 1.3, άρα η τέμνουσά του προσμετράται στην τέμνουσα των τοιχωμάτων. Ελπίζω να βοήθησα. Δώσε αν θέλεις ένα παράδειγμα διατομής που σε ενδιαφέρει και να το δούμε συγκεκριμένα.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.