Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgina1985

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

369 profile views

georgina1985's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε μονοκατοικία, σε χωριό, ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει στην αυλή 1 πέργκολα κι ένα στέγαστρο. Θα τα υπολογίσω με αναλυτικό. Θα πρέπει να τα υπολογίσω και στην κάλυψη? Επίσης το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής είναι 7,50 μέτρα + στέγη. Τι ύψος πρέπει να έχει η στέγη? Τέλος, σε ισόγειο κτίσμα με άδεια, δημιουργήθηκε Η/Χ (κλειστός από τις 2 πλευρές). Και αυτόν τον υπολογίζω με αναλυτικό? Το μετράω στην κάλυψη? Ευχαριστώ πολύ Μην αναρτάς το ίδιο ερώτημα σε διαφορετικές θέσεις στο φόρουμ. Απαγορεύεται από τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
  2. @karanus σε ευχαριστώ πού που μου απαντάς! Δηλαδή συνάδελφε, σε μία πολυκατοικία θεωρούμαστε όλοι συγκύριοι (ο καθένας με το ποσοστό του επί τοις χιλίοις, ανάλογα με την ιδιοκτησία που έχει ο καθένας μας?) Μάλλον έχω άλλη αντίληψη για τη λέξη συγκύριος!!!! Και ακολουθούμε φαντάζομαι και την ίδια λογική για την υπέρβαση της κάλυψης?? τ.μ. αυθαιρέτου/(χιλιοστά x επιτρεπόμενη κάλυψη)?
  3. σ ' ευχαριστώ συνάδελφε. Η ένστασή μου είναι στο ότι αναφέρεται σε περίπτωση συγκυριότητας. Αν καταλαβαίνω καλά, σημαίνει αν έχω το ακίνητο με κάποιον άλλο. Κι όχι με το πόσα χιλιοστα έχει η ιδιοκτησία ( που στη συγκεκριμένη περίπωση ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη).
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Εχω 2 καταστήματα σε ισόγειο 6όροφης οικοδομής, που το καθένα έχει αυθαιρεσίες στον ακάλυπτο. Σε σημερινή μου επικοινωνία με το ΤΕΕ μου απάντησαν πως για να βρω το ποσοστό της υπέρβασης δόμησης κάνω το εξής: τ.μ. αυθαίρετης κατασκευής/(χιλιοστά καταστήματος x επιτρεπόμενη δόμηση). Αντίστοιχα κάνω με τα χιλιοστά του καταστήματος και για την υπέρβαση κάλυψης. Προσωπικά θεωρούσα ότι για να βρούμε το ποσοστό απλά διαιρούμε τα τ.μ. της αυθαιρεσίας με την επιτρεπόμενη δόμηση, κάλυψη κτλ. Το άρθρο 100 παρ.2 αναφέρει ότι αυτό γίνεται μόνο σε περίπτωση συγκυριότητας. Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας.
  5. καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: συντάσσω ένα πίνακα χιλιοστών που μου ζητήθηκε, για να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Πρόκειται για ένα οικόπεδο που έχει 4 ισόγεια καταστήματα και 1 ισόγεια αποθήκη. ΄Όλες ανεξάρτητες ιδιοκτησίες. Ο υπολογισμός απ ότι διάβασα γίνεται με βάση την αξία της κάθε ιδιοκτησίας π.χ. βάζω 1000ευρώ/τ.μ. για την αποθήκη και 2500ευρώ/τ.μ. για τα καταστήματα και συνεχίζω έτσι. Το ερώτημά μου είναι, εφόσον όλα τα κτίσματα είναι ισόγεια, και η αποθήκη θα πάρει λιγότερα χιλιοστά σε σχέση με ένα κατάστημα, εάν ποτέ αυτά γκρεμιστούν, δε θα αδικηθεί αυτός που είχε την αποθήκη (άρα και λιγότερα χιλιοστά) αφού θα έχει και λιγότερα χιλιοστά επί του οικοπέδου? Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου πρόκειται μόνο για ισόγειες ιδιοκτησίες, να βγάζουμε χιλιοστά βάση των τετραγωνικών τους επί του οικοπέδου κι όχι βάση της αξίας τους??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.