Μετάβαση στο περιεχόμενο

civ5426

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από civ5426

  1. @andpap

    Απο προσωπική εμπειρία μέσω του e-adeies μου χορηγήθηκε βεβαίωση όρων δόμησης απο την ΥΔΟΜ η οποία το μόνο που αναγράφει είναι ποιά ΦΕΚ ισχύουν ως προς τους όρους δόμησης για το ακίνητο. Τίποτα απολύτως περι αρτιότητας-οικοδομησιμότητας κλπ.

  2. Απόσπασμα απο την Εγκύκλιο YΠΕΝ 4122.2020 :

    "Σημειώνεται ότι, η επιφάνεια κτιριακής μονάδας όπως αναγράφεται στο ΠΕΑ δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει με την επιφάνεια της κάθε ιδιοκτησίας (όπως δηλώνεται στα συμβόλαια, οικοδομική άδεια, περουσιολόγιο κλπ), διότι ο τρόπος μέτρησης της επιφάνειας - των εξωτερικών ορίων του κτιρίου / κτιριακής μονάδας, είναι διαφορετικός κατά τον ΚΕΝΑΚ από τον Οικοδομικό Κανονισμό. Επισημαίνεται ότι η ωφέλιμη επιφάνεια που αναγράφεται στο ΠΕΑ, μπορεί να περιλαμβάνει επιφάνειες οι οποίες δεν προσμετρώνται στον σ.δ. (παρ.6 , άρθρο 11 του ν. 4067/2012). "

    • Like 3
    • Upvote 1
  3. Γνώμη μου είναι οτι αν δεν έχει προηγηθεί πράξη κύρωσης κοινόχρηστων χώρων που να περιλαμβάνει την εν λόγω οδό κατάτμηση δεν γίνεται.

  4. Η τροποποιητική γίνεται απο την καρτέλα "Μητρώο ταυτότητας κτιρίου - Εισαγωγή καταχωρήσεων" και οχι απο την καρτέλα " οι υποθέσεις μου - Επεξεργαία καταχωρίσεων"

    • Upvote 2
  5. Πολύ σωστά, χωρίς πρόστιμο και χωρίς παράβολο (250 €). Καταβάλλεις μόνο ποσοστό ανταπόδοσης 15 €.

    Ξέχασα να αναφέρω οτι ο οικίσκος θα πρέπει να έχει max ύψος 2.50 m και max διαστάσεις 3.00 x 3.00 για να εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία

  6. Θα πρότεινα τακτοποίηση με Ν4495 αλλά ως κατ. 3 (στο πεδίο τύπου αυθαιρεσίας επιλέγεις "Αντλιοστάσια") όπως προβλέπεται για αυτές τις κατασκευές και μάλιστα χωρίς πρόστιμο. Κατα τα λοιπά ορθά όπως λες προχωράς σε Η.Τ. που δεν αφορά σε αδόμητο

    • Thanks 1
  7. ΑΑΠ/289/11 

    Άρθρο 1

    Παρ 2.

    β.1) Για γήπεδα μικρότερα των 700 τ.μ. επιτρέπεται
    η ανέγερση κτηρίου οποιασδήποτε χρήσης (κύριας και
    βοηθητικής) μέγιστης επιτρεπόμενης συνολικής επιφά−
    νειας ορόφων 240 τ.μ. Επιπλέον της επιφάνειας αυτής
    επιτρέπεται η κατασκευή παταριού ξηράς δόμησης επι−
    φανείας έως 40 τ.μ.

  8. Εντός του διμήνου ισχύος του ΠΠ αν κάνω τροποποίηση (ατελώς) τότε έχω δυνατότητα να δηλώσω νέα ημερομηνία αυτοψίας ώστε η ισχύς του να παραταθεί 2 μήνες απο τη νεα δηλωθείσα ημερομηνία αυτοψίας ? (υποθέτω πως οχι αλλά για επιβεβαίωση παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του).

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.