Μετάβαση στο περιεχόμενο

gekozy

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gekozy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το πιο βασικό είναι να μην έχει μειωθεί η διατομή του καθαρού υποστυλώματος (εφ'όσον το θερμομονωτικό πάτησε πάνω στην πλάκα). Η διατομή του υποστυλώματος που αναγράφεται στα στατικά πρέπει να είναι καθαρή μπετόν και το θερμομονωτικό επιπλέον. Εαν ΔΕΝ είναι έτσι πρέπει να το μεγαλώσεις και να πάρεις φαρδύτερους μανδύες. Εαν είναι έτσι, με εκ των υστέρων τοποθέτηση αποστατών εγώ θα το δεχόμουν. Μια απόκλιση απο την κατακόρυφο (των οπλισμών και όχι του συνολικού υποστυλώματος) δεν θα με ανησυχούσε.
  2. "Θέλω να χτίσω ένα σπίτι, μπορείτε να μου πείτε πόσα σίδερα να βάλω στις κολώνες; Ο γείτονας μου είπε οτι έβαλε 4 σε κάθε κολώνα και δεν έχει πάθει τίποτα ενώ ο καλουπατζής μου είπε 6 γιατι έτσι "θα κρατήσει μια ζωή"" Μόνο αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμα στο forum.
  3. Εγώ πιστεύω οτι είναι κλασσική περίπτωση κοντού υποστηλώματος. Δεν φαίνεται στην φωτογραφία αλλά υπάρχει και μία μικρότερη ρωγμή στην κολώνα, στο ύψος της μαρμαροποδιάς του στηθαίου. Κατασκευάζοντας στην καμάρα απο πάνω και το στηθαίο απο κάτω, ο στύλος μετατράπηκε σε κοντό υποστήλωμα.
  4. Οικοδομή φτιαγμένη απο εργολάβο - πρώην τσομπάνη (κυριολεκτικά). Είπε ο άνθρωπος να κάνει μια καμάρα να ομορφύνει η οικοδομή και ορίστε τα αποτέλεσματα... (δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να φανούν πιο καθαρά)
  5. Προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ τις σκάλες τύπου u (ή Π). Προτιμάω τουλάχιστον η μία πλευρά να στηρίζεται σε τοιχείο (συνήθως στο τοιχείο του ανσασέρ) και έτσι μετατρέπεται σε Γ. Αυτό, για τον λόγο οτι η σκάλα είναι οδός διαφυγής και έτσι πρέπει να είναι το ισχυρότερο τμήμα της κατασκευής.
  6. ΟΡΙΑΚΑ?? Εντύπωση μου κάνει. Ειδικά τον χειμώνα τα δοκίμια συνήθως βγαίνουν μια κατηγορία πάνω
  7. μονώροφο και με τόσο μεγάλες ζημιές, τι ενίχυση θα κάνεις; Έχω την εντύπωση οτι θα είναι πιο οικονομικό να το κατεδαφίσεις και να το ξαναχτίσεις απο την αρχή.
  8. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μελετών τα αρχιτεκτονικά σχέδια πρέπει να περιέχουν " [...] γ) τα φέροντα κατακόρυφα στοιχεία στις πραγματικές τους διαστάσεις με διαφοροποίηση σχεδίασης, δ)τα στοιχεία πλήρωσης σε συνάρτηση με τη μελέτη θερμομόνωσης και τη λειτουργία των κουφωμάτων Αρ. πρωτ.ΥΠΕΧΩΔΕ 82070/22-12-1989. Επομένως σε μια σωστή αρχιτεκτονική μελέτη φαίνεται κανονικά η θερμομόνωση και τόσο ο ξυλότυπος όσο και η χάραξη κατά την έναρξη των εργασιών γίνεται με αυτό το σχέδιο
  9. μαύρα τσιμέντα και όχι άσπρα. (και όχι μαύρα σε σχέση με την εφορία όπως ίσως να πήγε το μαυλό ορισμένων ). Το σημαντικότερο που ξέχασα να πω είναι οτι τα Athlos ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. Υποτίθεται οτι είναι μόνο για χτισίματα και σοβάδες, οι οποίοι -σύμφωνα με το φυλάδιο της εταιρίας- δεν κάνει να έχουν υψηλή αντοχή για λόγους αντισεισμικότητας!!!! Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν σε ποια θεωρητικά ή πειαραματικά δεδομένα το βασίζουν αυτό.
  10. Θέλω να εφιστίσω την προσοχή των συναδέλφων σχετικά με το νέο τσιμέντο ATHLOS της εταιρίας ΗΡΑΚΛΗΣ. Όταν παραγγέλνετε υλικά και τους λέτε "και 10 τσιμέντα μαύρα" τις περισσότερες φορές θα σας φέρουν τα Athlos χωρίς να σας το πουν. Επειδή όσο και να έψαξα δεν βρήκα ούτε στη συσκευασία ούτε στο διαφημιστικό φυλλάδιο την αντοχή τους επικοινώνησα με την εταιρία και η αντοχή τους είναι 22,5ΜPa. ο ΕΛΟΤ ΕΝ 197-1 ορίζει τρεις κατηγορίες τσιμέντων (32,5-42,5-52,5ΜPa). Τώρα που βρήκαν αυτοί την κατηγορία 22,5 δεν ξέρω. Το επόμενο προιόν τους είναι το basis το οποίο ανήκει στην κατηγορία 42,5, και ο σάκος των 40kg έχει την ίδια τιμή με τον σάκο των 50kg του athlos. Αντίθετα η άλλη μεγάλη εταιρία τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, βγάζει το προιόν της το οποίο ανήκει στην κατηγορία 32,5.
  11. τα υποστύλωματα για την στήριξη της πλάκας πρέπει να μπουν ακριβώς κάτω απο την πορεία του μηχανήματος γιατί αλλιώς θα αλλάξει η λειτουργία της πλάκας και απο αμφιέρειστη ( με εφελκυσμό στο κέντρο της κάτω ίνας) θα γίνει πολυέρειστη με εφελκυσμό σε πολλά σημεία τόσο στην κάτω όσο και στην πάνω ίνα. Ή μήπως είναι υπερβολικό? Μήπως τελικά είναι πιο εύκολο είναι γερανός + τρύπα στις πλάκες η οποία θα ξανακλείσει μετά; Ρίχνω ιδέες στο τραπέζι, απλά
  12. Τα πρόστιμα τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Μπορείς όμως να τα διεκδικήσεις δικαστικά απο τον ενοικιαστή αφού έγινε εν αγνοία σου κλπ κλπ αν έχεις κουράγιο να το κυνηγήσεις. Ο μηχανικός που θα βάλεις θα εξετάσει την περίπτωση και θα σου πει τι σε συμφέρει πιο πολυ, να βγάλεις άδεια ή να τα ξεμπαζώσεις. Θεωρητικά κι αυτά τα έξοδα μπορείς να τα διεκδικήσεις απο τον πρωην ενοικιαστη.
  13. Για αλλαγή των ποσοστών θέλει ποοοοολυ δουλειά. Καλύτερα να πληρώνεις αυξημένα κοινόχρηστά για πενήντα χρόνια. Το καταστατικό της πολυκατοικίας (μαζί με την αναλογία ποσοστών) συνοδεύει πάντα τα συμβόλαια αγοράς και αλλάζει μόνο με δικαστική απόφαση. Από τη στιγμή που γίνει αλλαγή των χιλιοστών χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη για κάθε μία απο τις μεταβιβάσεις των χιλοστών απο έναν σε κάποιον άλλον, συν επιπλεόν φόρος κλπ κλπ
  14. Έχει υπόψι του κανείς που μπορούν να βρεθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σεισμού στην Ιταλία; (επιτάχυνση εδάφους κλπ) Θα ήταν ενδιαφέρον να τα συγκρίνουμε με αυτά που χηρισμοπιουμέ εμείς για να υπολογίζουμε τις κατασκευές μας
  15. Καταπληκτικό προγραμματάκι!! Έχει τα πάντα που χρειάζονται για οποιαδήποτε σκάλα απο οποιαδήποτε υλικό! Ότι μπορεί να χρειαστείς το έχει! Ευχαριστούμε πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.