Μετάβαση στο περιεχόμενο

fair

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fair

  1. Καλησπέρα. Πολύ καλή πληροφοόρηση. Ιδιώτης. Υπέβαλλα αίτημα για έλεγχο από Πολεοδομία για ύπαρξη ΕΕΔΜΚ για αυτονομία με ΦΑ σε πολυκατοικία (Α' όροφος, υπάρχει προκήπιο), εφαρμογή 4495/2017 άρθρο 29 λ & 127. Αρνητική απάντηση. Δεν απαιτείται λόγω εφαρμογής άρορο 30 παρ. 1 η (σύμφωνα με ν. 4067/2012 άρθρο 16 παρ. 10). Αποκεντρωμένη έχει αντίθετη άποψη. Επίτοιχο λέβητα στον όροφο ΟΚ χωρίς ΕΕΔΜΚ αλλά ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ μόνο. Σωλήνες μέχρι μετρητή στον μαντρότοιχο ΔΕΝ θεωρούνται σύμφωνα με εδάφιο (δ) "συντήρηση, επισκευή, διασκευή η/και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων" για τα οποία δεν απαιτείται ΕΕΔΜΚ. Αλλά οι σωληνώσεις θεωρούνται ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ως εκ τούτου (σύμφωνα με απάντηση της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ στον Δήμο Αγίας Παρασκευής) σύμφωνα με την διατύπωση, "στις περιπτώσεις που η τοποθέτηση που περιγράφεται στο άρθρο 30 παρ. 1.η του ν. 4495/2017 προυποθέτει οικοδομικές εργασίες που εμπίπτουν στο άρθρο 4  παρ. 1 & 2 του ΝΟΚ, κατά την άποψη της υπηρεσίας είναι απαραίτητο να εκδίδεται η αντίστοιχη άδεια δόμησης ή άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, κατά περίπτωση". Μου βάλανε τον μετρητή σε 2 μέτρα μαντρότοιχο υπό κατεδάφιση. τα υπόλοιπα 8 μέτρα λείπου. Χωρίς άδεια. Και είμαι διοκτήτης 2 ορόφων κι έχω και άδεια διαμόρφωσης ισογείου. Αν το συνδέσει το ΦΑ μετά αντε να το ξηλώσεις! Εχεις καμιά ιδέα τι πρ;eπει να κάνω για να ανατρέψω την κατάσταση;

     

    1. Show previous comments  2 more
    2. dryianni

      dryianni

      Για το πού είναι παράνομος έχω απαντήσει στην προηγούμενη ανάρτηση (δίκτυο σωληνώσεων θερμού νερού από τις όψεις - για τις υπόλοιπες οδεύσεις δε χρειάζεται συναίνεση). Η μη χρήση των διατάξεων του άρθρου 127 του Ν. 4495/2017 δεν καθιστά αυτοδίκαια την όλη εγκατάσταση αυθαίρετη, απλά στερεί από τον κύριο της νέας αυτής εγκατάστασης το δικαίωμα της ανεξαρτητοποίησης από την ΚΘ (από το πάγιο κατανάλωσης γιατί στα έξοδα συντήρησης του κοινόχρηστου λέβητα/καυστήρα πρέπει να συμμετέχει κανονικά).
      Για τα υπόλοιπα δεν είναι αυτός παράνομος, είναι η ΕΔΑ, αν παρ' ότι ανακάλυψε ότι ο συνιδιοκτήτης είχε υποβάλει ψευδή δήλωση περί απολαβής συναίνεσης (άρθρο 127 Ν.4495/2017) 'ή/και η εγκατάσταση σωληνώσεων παροχής καυσίμου από το δίκτυο δεν έχει ακολουθήσει τα προβλεπόμενα  στο άρθρο 17 του ν.4067/2012, επιμείνει και το συνδέσει.

      Σε ό,τι αφορά στο άρθρο 29, παρ. 1ε του Ν. 4495/2017 (έχει αντικαταστήσει το άρθρο 4, παρ. 1ε του ΝΟΚ) που αναφέρεστε, αυτό αφορά στην ανάγκη έκδοσης οικοδομική άδειας για "αλλαγή χρήσης, αν επέρχεται ...αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους". Εδώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο μια και δεν επέρχεται καμμία αλλαγή στις υφιστάμενες μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για προσθήκη νέων, η εγκατάσταση και διέλευση των οποίων από τους κοινόχρηστους χώρους διέπεται από το άρθρο 30 , παρ. η του Ν 4495/2017΄με την επιφύλαξη τήρησης των προβλεπομένων  στο άρθρο 17 του ν.4067/2012. Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου πάντα, στο σημείο αυτό έχει δίκιο η ΥΔΟΜ και όχι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
       
      Κατά τη γνώμη μου χρειάζεστε συμβουλή δικηγόρου από εδώ και στο εξής.

    3. fair

      fair

      Πάρα πολύ χρήσιμα σχόλια!! Μπράβο σας. Δικηγόρος ναι είναι το μόνο σίγουρο. Πάω για ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή) αλλά και αυτλα αργούν. Επιδίωξή μου ήταν και είναι να επετύγχανα προσωρινή αφαίρεση του μετρητή και μετά έχει ο Θεός... Ομως μια τελευταία διευκρίνηση:

      Γράφετε : Σε ό,τι αφορά στο άρθρο 29, παρ. 1ε του Ν. 4495/2017 (έχει αντικαταστήσει το άρθρο 4, παρ. 1ε του ΝΟΚ).

      Εννοείται άρθρο 29 παρ 1λ, θεωρείτε ότι έχει αντικαταστήσει την § 1ε του άρθρου 4 του ΝΟΚ. Από που προκύπτει η αντικατάσταση;

      Επίσης γράφετε : "Εδώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο μια και δεν επέρχεται καμμία αλλαγή στις υφιστάμενες μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για προσθήκη νέων, η εγκατάσταση και διέλευση των οποίων από τους κοινόχρηστους χώρους διέπεται από το άρθρο 30 , παρ. η του Ν 4495/2017΄με την επιφύλαξη τήρησης των προβλεπομένων  στο άρθρο 17 του ν.4067/2012. ".

      Πολύ σωστή η παρατήρηση. Ομιλεί για αλλαγή και όχι προσθήκη.

      Ομως οι σωληνώσεις από τον μετρητή στον λέβητα ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Από που προκύπτει ότι ΑΥΤΗ η ΠΡΟΣΘΗΚΗ με ταυτόχρονη διέλευση από τους κοινόχρηστους χώρους (ίσως ΚΑΙ υπογείως) διέπεται το άρθρο 30 § η του ν. 4495/2017;;

      Μήπως μπορώ να επικαλεστώ το άρθρο 4 §1.η του ΝΟΚ που απαιτεί άδεια δόμησης (!!) για οποιαδήποτε "νέα κατασκευή η/και προσθήκη που δεν ορίζεται με τις παραγράφους 2,3 και 4;    Βέβαια εκεί έχουμε την εμπλοκή του ΝΟΚ άρθρο 4 §3.η .  Δηλαδή επιστρέφουμε στο από που προκύπτει ότι το άρθρο 30 §η ν. 4495/2017 απαλλάσσει τον επίτοιχο λέβητα  από ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.   Διότι ομιλεί για "τοποθέτηση" αλλά όπως λέει και η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ , τοποθέτηση σημαίνει τοποθέτηση (5 βίδες και ούπα και στον τοίχο). Η λειτουργία όμως εχει να κάνει με διαδρομές σε κοινόχρηστους και επιπλέον οικοδομικές εργασίες (;;) .

      Μήπως έχετε κάποια απάντηση του ΥΠΕΝ ΔΑΟΚΑ στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ;;  Ισως και να μην έχουν απαντήσει ακόμη. Το ερώτημα είναι ακριβώς το δικό μου θέμα. 1694_181129210055_001.pdf

      Τελευταία παρατήρηση : Η εφαρμογή του άρθρου 30 §1 του 4495/2017 περί μη απαίτησης ΕΕΔΜΚ με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το ΚΤΙΡΙΟ δηλαδή τις διατάξεις της οριζοντίου ιδιοκτησίας ν. 3741/1929. Συμφωνείτε ;;

      Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταλλαγή απόψεων.

      Αναμένω με ανυπομονησία τα σχόλιά σας αν έχετε χρόνο.

    4. dryianni

      dryianni

      Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

      Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν είχα ελέγξει τα μηνύματά μου.
      Κατ' αρχήν, τα περισσότερα άρθρα του ΝΟΚ στα οποία αναφέρεστε έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχα του Ν. 4495. Επιπλέον, ήθελα να σας ενημερώσω ότι όντως, η ΔΑΟΚΑ δεν απάντησε ποτέ σε κανένα τέτοιο ερώτημα (το δικό μου είχε κατατεθεί από 19/01/2018) μια και περίμενε την Υπουργική Απόφαση, για τα δικαιολογητικά των εργασιών του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, η οποία καθόρισε ότι τελικά δεν απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών για την όδευση σωληνώσεων, ΕΦ' ΟΣΟΝ όμως Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 127. Διαφορετικά, όπως στην περίπτωσή σας, χρειάζεται συναίνεση.
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Παρ' ό,τι η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αναφέρεται στη μη απαίτηση συναίνεσης εφ' όσον ακολουθηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 127 για την εργασία της παραγράφου 2λ του άρθρου 29 του Ν. 4495/2017, δηλαδή για αυτόνομο σύστημα θέρμανσης πλην αυτών της παραγράφου η του άρθρου 30 του Ν. 4495/2017 (φυσικό αέριο, Σ.Η.Θ.Υ.Α.), οπότε είναι πιθανόν κάποιος να ισχυριστεί ότι η συγκεκριμμένη Υπουργική Απόφαση δεν  καλύπτει στα περί συναίνεσης τις ως ΄άνω εργασίες της παρ. η του άρθρου 30, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ υπάρχει η σχετική απόφαση-νομολογία  87/2007 του Εφετείου Λάρισας, η οποία -στην ουσία- ορίζει πως η ανάγκη για αυτονόμηση υπερισχύει του όποιου κανονισμού συνιδιοκτησίας. Αυτό άλλωστε αναφερόταν και στην αιτιολογική έκθεση του Ν. 4495/2017 σχετικά με τις εν λόγω ρυθμίσεις. Απλά δεν είχε διατυπωθεί σωστά εξ' αρχής και εκ των υστέρων -μετά και από ισχυρή πίεση από την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.- μπήκαν πολλές προϋποθέσεις για να είναι εφικτή η αυτονόμηση, ώστε να αποθαρρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
      Σε ό,τι αφορά στην αιτίασή σας περί "με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το ΚΤΙΡΙΟ" ο νομοθέτης εννοεί τον κανονισμό της ιδιοκτησίας, πάλι θα σας στενοχωρήσω διότι εννοεί ειδικό καθεστώς περιοχής (αναδασωτέα, παραδοσιακός οικισμός, κ.λ.π.) και κτιρίου (π.χ. διατηρητέο).
      Δυστυχώς οι γνώσεις μου σταματούν εδώ διότι το θέμα με αφορούσε προσωπικά και αναζήτησα τις σχετικές λύσεις.
      Σας προτείνω να αποτανθείτε οπωσδήποτε σε δικηγόρο.

      Πάντα στη διάθεσή σας και χρόνια πολλά.

  2. Καλημέρα και καλό βόλι! Ψάχνω για ένα υπόδειγμα πραγματογνωμοσύνης αποτύπωσης περιβάλλοντων χώρων. Θέλω να αποτυπώσω την σημερινή κατάσταση με τρόπο απλό ώστε να σταθεί στην συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου. Προκήπιο, Αυλή, Ακάλυπτος, Μάντρες, Κιγκλιδώματα. Κατάσταση άθλια από άποψη αισθητικής και ασφάλειας. Προτίθεμαι να προχωρήσω σε ολικές επικευές και να διεκδικήσω την συμμετοχή των υπολοίπων δικαστικά. Δεν υπάρχει Κανονισμός Πολυκατοικίας αλλά κατέχω το 70% του ακινήτου. Κάθε βοήθεια περισσότερη από ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλημέρα σε όλους, Χρειάζομαι και ζητώ βοήθεια στην έκδοση αδείας προσθήκης ορόφου. Σε 3όροφη οικοδομή έγινε προσθήκη Α+Β ορόφων το 1975 (άδεια) όπου ο Μηχανικός ΔΕΝ έδειξε μικρό τμήμα 7,5 Μ2 (ανεγερθέν αποδεδειγμένα το '53) καθ' υπέρβαση της κάλυψης του από το 1950 νομίμως υφισταμένου ισογείου (άδεια - 40% πανταχόθεν ελεύθερο). Σήμερα θέλω να εκδώσω άδεια Γ' ορόφου αλλά θέλω να διατηρήσω το μικρό τμήμα των 7,5 Μ2 στο ισόγειο. Εχω ακούσει ότι υπάρχει σχετική διάταξη ότι το τμήμα αυτό ΜΠΟΡΟΥΣΕ ή ΜΠΟΡΕΙ να δειχθεί χωρίς να προσμετρηθεί στην κάλυψη. Οποιος επιθυμεί να συνδράμει ας επικοινωνήσει μαζί μου. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.
  4. Καλημέρα σας, Παραθέτω σχετική εγκύκλιο. Επικοινωνήστε με τους αροδίους στο 210 33 93 152. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2006 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Α/24327 Θέμα : «Ανασύσταση απολεσθέντων φακέλων οικοδομικών αδειών» Απαντώντας στο αριθμ. 12202/23-11-2005 έγγραφό σας, σχετικά με την παροχή περαιτέρω οδηγιών όσον αφορά την ανασύσταση απολεσθέντων φακέλων οικοδομικών αδειών, θέτουμε υπόψη σας τα εξής : Υπάρχει εγκύκλιος ΠΔ 114/2005 (άρθρο 4) σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσία που απώλεσε τον φάκελλο είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στην ανασύσταση του απωλεσθέντος φακέλλου. 1. Στο ερώτημά σας που αφορά το περιεχόμενο του φακέλου o οποίος πρόκειται να ανασυσταθεί, σας πληροφορούμε ότι ο ανασυσταθείς φάκελος, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 4 του ΠΔ 114/2005, περιέχει: • Προγενέστερες πράξεις της ίδιας υπηρεσίες ή περιφερειακών υπηρεσιών της ή εποπτευόμενων από αυτήν υπηρεσιών, οι οποίες είχαν εκδοθεί κατά την διεκπεραίωση προηγούμενων αιτημάτων του πολίτη, • Διοικητικές πράξεις οι οποίες είχαν εκδοθεί σε προηγούμενα στάδια της επεξεργασίας του αιτήματος του πολίτη, οι οποίες μπορεί να είναι είτε προσωρινές είτε οριστικές και οι οποίες μπορεί να έχουν εκδοθεί και από διαφορετικά τμήματα ή διευθύνσεις της υπηρεσίας, • Διοικητικές πράξεις άλλων υπηρεσιών, οι οποίες συμπράττουν στην διεκπεραίωση του συγκεκριμένου αιτήματος, • Στοιχεία, αντίγραφα ή πληροφορίες οι οποίες προέρχονται είτε από δεδομένα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος που αφορούν ευρύτερες ομάδες πολιτών, όπως π.χ. απόφαση ένταξης συγκεκριμένης περιοχής στο σχέδιο πόλης ή από φακέλους άλλων πολιτών, όπως πχ συνδιοκτητών ακινήτων, • Αυτοψίες ή επιτόπιους ελέγχους • Στοιχεία τα οποία μπορεί να περιέλθουν στην υπηρεσία με την σύμπραξη εκ νέου του ίδιου του ενδιαφερόμενου πολίτη (άρθρο 6 του ΠΔ 114/2005) • Ιδιωτικά έγγραφα (πχ. Βεβαιώσεις και στοιχεία από φακέλους μηχανικών) ή έγγραφα που έχουν εκδοθεί από Δημόσιες επιχειρήσεις, Οργανισμούς κ.λ.π., όπως Τράπεζες, ΔΕΗ κ.λ.π. (άρθρο 7 του ΠΔ 114/2005) Όλα τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία μπορούν να αποτελούν περιεχόμενο του ανασυσταθέντος φακέλου, περιγράφονται αναλυτικά και έχουν διευκρινιστεί με την αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α/15303/4-8-2005 εγκύκλιό μας, στις σελίδες 3 έως 5, η οποία έχει αποσταλεί προς όλες τις υπηρεσίες. Με βάση τα δεδομένα αυτά είναι προφανές, ότι η υπηρεσία η οποία από υπαιτιότητά της έχει απωλέσει τον φάκελο του πολίτη, οφείλει, για την ανασύστασή του, να συγκεντρώσει τα στοιχεία εκείνα, τα οποία θα της δώσουν την δυνατότητα να προβεί στην έκδοση της διοικητικής πράξης, είτε αυτά είναι δικαιολογητικά, είτε πληροφορίες. 2. Στην περίπτωση που απαιτείται η αναπλήρωση των μελετών που έχουν υποβληθεί για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, η υπηρεσία που έχει απωλέσει τον φάκελο, πρέπει αντλήσει τα στοιχεία ή τις πληροφορίες που προκύπτουν από αυτές, σύμφωνα με όσα αναφέρονται αναλυτικά παραπάνω. Επειδή, όμως, οι μελέτες οι οποίες έχουν υποβληθεί για την έκδοση οικοδομικής άδειας, αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση, δύναται, η υπηρεσία που απώλεσε τον φάκελο, να προβεί σε αυτοψίες και επιτόπιους ελέγχους, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο, ή να αναζητήσει την σύμπραξη ιδιωτών (π.χ. του ιδιοκτήτη, του αρχιτέκτονα ή του μηχανικού) οι οποίοι συνήθως διατηρούν στο προσωπικό τους αρχείο σχετικά στοιχεία, ή να αναζητήσει στοιχεία ή αντίγραφα από φακέλους άλλων πολιτών, π.χ. συνιδιοκτητών, ή από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ, δημοσίων επιχειρήσεων ή Οργανισμών. Σε κάθε περίπτωση η καθ’ ύλη αρμόδια υπηρεσία, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις της σχετικά με το περιεχόμενο και την βαρύτητα των στοιχείων που περιέχει ο φάκελος και των λεπτομερειών των συγκεκριμένων διαδικασιών αλλά και με βάση την εμπειρία της οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να αντλήσει την πληροφορία με βάση την οποία θα είναι σε θέση να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για να προβεί στην ανασύσταση του απολεσθέντος φακέλου και κατά συνέπεια στην ικανοποίηση του αιτήματος του πολίτη. 3. Σχετικά με το ερώτημά σας που αφορά την δυνατότητα σύμπραξης του πολίτη, κατά την ανασύνταξη των μελετών, όπως έχουμε ήδη τονίσει και παραπάνω, σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΠΔ 114/05, όπου κρίνεται αναγκαίο, είναι δυνατόν να συμπράξει ο πολίτης, υποδεικνύοντας τον τρόπο ανάκτησης στοιχείων, π.χ. να αναφέρει στοιχεία συνιδιοκτητών, ή άλλες υπηρεσίες στις οποίες έχει ήδη καταθέσει τα ίδια ή παρόμοια δικαιολογητικά, με την προϋπόθεση, να μην επιβαρυνθεί σε καμιά περίπτωση, ο ίδιος με οποιοδήποτε οικονομικό ή άλλο κόστος. Επισημαίνουμε, ότι ο φάκελος ο οποίος δημιουργείται με την ανασύσταση δεν αποτελεί νέο φάκελο, αφού περιέχει στοιχεία δικαιολογητικά ή πληροφορίες που έχουν ήδη κατατεθεί με την αρχική αίτηση του πολίτη. 4. Σχετικά με το ερώτημά σας που αφορά τις ενέργειες της υπηρεσίας για την διεκπεραίωση του αιτήματος του πολίτη στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ανασύσταση του απολεσθέντος φακέλου, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 9 του ΠΔ 114/05, η υπηρεσία οφείλει να προχωρήσει στην έκδοση προσωρινής διοικητικής πράξης, με την επιφύλαξη αυτή να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί, σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν έχουν τηρηθεί για την έκδοσή της οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Διευκρινίζεται ότι η έκδοση της σχετικής διοικητικής πράξης σε καμιά περίπτωση δεν αναστέλλει τις ενέργειες της υπηρεσίας για ανασύσταση του απολεσθέντος φακέλου, είτε με την συγκέντρωση των στοιχείων που περιείχε, είτε με τη συλλογή πληροφοριών, όπως καθορίζεται στο άρθρο 4 του Π.Δ. 114/2005 5. Σχετικά με το ερώτημά σας που αφορά την υποχρέωση της υπηρεσίας για ανασύσταση φακέλου στην περίπτωση απώλειας λόγω βιαίου συμβάντος σας γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπεται από ειδικότερη νομοθετική ρύθμιση. Είναι προφανές, όμως, ότι και η περίπτωση απώλειας φακέλου από βίαιο συμβάν εντάσσεται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων που διέπουν την ανασύσταση φακέλου λόγω απώλειας, καθόσον και σε αυτή την περίπτωση υφίσταται απώλεια φακέλου, ενώ το ζητούμενο είναι η ανασύστασή του, ώστε να είναι σε θέση η υπηρεσία να διεκπεραιώσει το αίτημα του πολίτη. Επίσης, σας γνωρίζουμε, ότι κάθε υπηρεσία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίζει τα υποβαλλόμενα στοιχεία, καθώς και τους φακέλους των υποθέσεων των πολιτών. 6. Τέλος, σχετικά με την παρατήρησή σας για υποβολή, καταχώρηση και τήρηση των υποβαλλόμενων στοιχείων, που αφορούν τις οικοδομικές άδειες με ηλεκτρονικό τρόπο, σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία σας οφείλει να προτείνει τις αναγκαίες νομοθετικές ή άλλες ρυθμίσεις που κρίνει απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της. Ο Γενικός Γραμματέας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.