Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaglan13

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

vaglan13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχει επέκταση στους κοινόχρηστους χώρους ή σε άλλη ιδιοκτησία. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τη συνεργασία.
  2. Η άδεια έχει εκδοθεί το 2005, και η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί το 2007 σύμφωνα και με τη θεώρηση. Η νόμιμη χρήση ήταν parking moto + parking αυτοκινήτου και μετατράπηκε σύμφωνα με ότι έγραψα παραπάνω. Υπάρχει πράξη σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών ναι. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Μία διευκρίνιση θα ήθελα επιπλέον. Επειδή αν βάλω 1 λοιπή παράβαση και κατηγορία 4, υπολογίζεται κανονικά ενιαίο ειδικό πρόστιμο στα 337.5 ευρώ, ενώ η παράγραφος παραπάνω, λέει μεταξύ άλλων: "...καταβάλλεται παράβολο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και δεν καταβάλλεται ειδικό πρόστιμο. " Βρίσκετε βάσιμο ισχυρισμό το να το βάλω κατηγορία 3 ;
  3. Καλησπέρα σας. Σε υπόγειο πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε το 2005, ιδιοκτησία η οποία φαίνονταν ως παρκινγκ μοτο + παρκινγκ αυτοκινήτου, έχει μετατραπεί σε αποθήκη + παρκινγκ αυτοκινήτου, χωρίς να υπάρχει διαφορά στα τετραγωνικά. Στην ουσία έχει κλείσει ο χώρος της θέσης πάρκινγκ μοτο και έχει γίνει αποθήκη. Θεωρώ ότι η αυθαιρεσία μπορεί να τακτοποιηθεί με το άρθρο 100, παρ.7 του Ν.4495/2017: "7. Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, εφόσον ο προϋπολογισμός των εργασιών που έχουν εκτελεστεί δεν ξεπερνά τις δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, καταβάλλεται παράβολο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και δεν καταβάλλεται ειδικό πρόστιμο. Σε αντίθετη περίπτωση, εφαρμόζεται η παρ. 5. Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από κύρια χρήση σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, στις περιπτώσεις όπου επέρχεται αύξηση του συντελεστή δόμησης, όπως αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχή και αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από βιομηχανία για την οποία εκδόθηκε άδεια, κατά παρέκκλιση, σε εκτός σχεδίου περιοχή σε κατοικία, εκτός των τυχόν υπολοίπων συντελεστών (εκτός σχεδίου, παλαιότητας) υπολογίζεται ο συντελεστής αλλαγής χρήσης σύμφωνα με το Παράρτημα Α΄ για την επιπλέον της επιτρεπόμενης για τη νέα χρήση επιφάνεια. Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από βοηθητική χρήση σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, υπολογίζεται η υπέρβαση συντελεστή δόμησης, που προέκυψε λόγω της αυθαίρετης αλλαγής και δεν υπολογίζεται ο ειδικός συντελεστής αλλαγής χρήσης κατά το Παράρτημα Α΄." Θεωρείτε σωστό τον ισχυρισμό; Αν ναι, ως τι κατηγορία θα καταγράφατε την παράβαση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Σωστά ερμηνεύει ο JohnnyHoliday αυτό που θέλω. Η προσέγγιση που αναφέρεις είναι ακριβώς που είχα σκεφτεί. Δηλαδή σε πρώτη φάση, να αντικαταστήσω με ισοδύναμης ακαμψίας μεταλλικά πλαίσια, το μέρος της τοιχοποιίας που αφαιρώ. Τα πλαίσια αυτά θα φροντίσω να έχουν ισοδύναμη ακαμψία και να μπορούν να φέρουν τα φορτία που δέχονται. Από εκεί και πέρα, αναρρωτιόμουν αν θα πρέπει να προχωρήσω σε προσομοίωση όλου του κτιρίου και σε έλεγχο όλου του φορέα, ώστε να δω αν προκύπτουν ανεπάρκειες στο κτίριο που θα έπρεπε να ενισχυθούν έτσι και αλλιώς.
  5. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα σας. Για στατική μελέτη για έκδοση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης με επεμβάσεις στο στατικό φορέα του κτιρίου (ανοίγματα σε φέρουσα τοιχοποιία), θεωρείτε ότι απαιτείται διαστασιολόγηση μόνον των στοιχείων που θα αντικαταστήσουν την τοιχοποιία στα ανοίγματα, ή θεωρείτε πως εκτός της διαστασιολόγησης θα πρέπει να γίνει και μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.