vgsk
Members-
Περιεχόμενα
30 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
Profile Information
-
Επάγγελμα
Μηχανικός
-
Ειδικότητα
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ
600 profile views
vgsk's Achievements
-
Καλησπέρα, η πολεοδομία το αντιμετώπισε ως απόσταση Δ στην περίπτωση μου και όχι ως προκήπιο.
-
Γεια σας, Έχω κάνει την ίδια ερώτηση και σε άλλο topic, αλλά μάλλον αυτό εδώ είναι το σωστό. Μετά από πόρισμα ελεγκτή δόμησης με απόφαση της περίπτωσης β "Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 9 του άρθρου 6 του ν.4030/2011" απαιτείται ενημέρωση του φακέλου της άδειας. Στον Ν.4495/17 Άρθρο 46 παρ. β (αα) αναφέρεται προθεσμία 30 ημερών για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης χωρίς επιβολή κυρώσεων, καθώς και ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή επιβάλλεται διακοπή εργασιών. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Οι 30 ημέρες υπολογίζονται από την ημέρα της αυτοψίας που αναγράφεται πάνω στο πόρισμα του ΕΔ ή από την ημέρα που ανέβηκε το πόρισμα στο σύστημα e-Άδειες? Μετά την ενημέρωση χρειάζεται να καλέσουμε εκ νέου Ελεγκτή Δόμησης? Επίσης, στην περίπτωση που πρόκειται για τελικό έλεγχο, οπότε έχουν τελειώσει οι εργασίες, αν περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση του φακέλου, επιβάλλονται κυρώσεις? Γνωρίζει κάποιος εκ πείρας να μου απαντήσει? Γιατί ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλημέρα, Μετά από πόρισμα ελεγκτή δόμησης με απόφαση της περίπτωσης β "Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 9 του άρθρου 6 του ν.4030/2011" απαιτείται ενημέρωση του φακέλου της άδειας. Στον Ν.4495/17 Άρθρο 46 παρ. β (αα) αναφέρεται προθεσμία 30 ημερών για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης χωρίς επιβολή κυρώσεων, καθώς και ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή επιβάλλεται διακοπή εργασιών. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Οι 30 ημέρες υπολογίζονται από την ημέρα της αυτοψίας που αναγράφεται πάνω στο πόρισμα του ΕΔ ή από την ημέρα που ανέβηκε το πόρισμα στο σύστημα e-Άδειες? Μετά την ενημέρωση χρειάζεται να καλέσουμε εκ νέου Ελεγκτή Δόμησης? Επίσης, στην περίπτωση που πρόκειται για τελικό έλεγχο, οπότε έχουν τελειώσει οι εργασίες, αν περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση του φακέλου, επιβάλλονται κυρώσεις? Γνωρίζει κάποιος εκ πείρας να μου απαντήσει? Γιατί ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλημέρα, Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις που έχουν σχέση με την διαδικασία έκδοσης Π.Ε.Κ σε αποπερατωμένο έργο. Πρόκειται για έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής και συγκεκριμένα την αποπεράτωση του Α' ορόφου με χρήση κατοικίας που ήταν ημιτελής και ανήκει σε αυθαίρετη διώροφη οικοδομή που τακτοποιήθηκε πριν την έκδοση της άδειας αποπεράτωσης. Θέλω να κάνω τώρα την αίτηση για ελεγκτή δόμησης. Στο είδος του έργου δεν έχει την επιλογή "Αποπεράτωση Αυθαίρετης κατασκευής", επομένως σκέφτομαι να επιλέξω "εργασίες δόμησης που απαιτούνται σε περίπτωση αλλαγής χρήσης κτιρίου, ανεξαρτήτως της επιφάνειας και της χρήσης του" που μου φαίνεται το πιο κοντινό στην πραγματικότητα από τις επιλογές που έχω, σωστά? Επίσης η άδεια αποπεράτωσης έχει εκδοθεί μόνο για τον Α' όροφο που ήταν ημιτελής (όχι για όλο το κτίριο). Άρα στην επιφάνεια ελέγχου και συνολική επιφάνεια αδείας θα πρέπει να βάλω αυτή που αντιστοιχεί στον Α' όροφο, σωστά? Ή ελέγχεται όλο το κτίριο, οπότε πρέπει να βάλω το σύνολο των επιφανειών του κτιρίου? Και τέλος, πριν την αυτοψία οφείλει ο επιβλέποντας μηχανικός να έχει ετοιμάσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου ή δεν είναι υποχρεωτικό? Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
-
Καλημέρα σας, Σε εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη οικοδομή που τακτοποιήθηκε σύμφωνα με τον Ν.4495/17, έχει εκδοθεί Έγκριση Εργασιών Αποπεράτωσης Αυθαίρετης κατασκευής για τον Α' όροφο που ήταν ημιτελής. Για να πραγματοποιηθεί η ηλεκτροδότηση του Α' ορόφου ζητούν από το ΤΑΠ άδεια οικοδομής θεωρημένη για ηλεκτροδότηση. Αντί αυτού μπορούμε να καταθέσουμε τα έγγραφα της Πράξης Έγκρισης Εργασιών Αποπεράτωσης (από το σύστημα e-Άδειες) ή προβλέπεται όντως κάποια διαδικασία θεώρησης αυτών από την πολεοδομία για ηλεκτροδότηση? Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπέρα, Σε οικόπεδο εντός οικισμού η ζώνη που δημιουργείται εξαιτίας της ελάχιστης απόστασης της γραμμής δόμησης από την δημοτική οδό (2,5μ για οικόπεδο άνω των 500τμ) μπορεί να θεωρηθεί ως προκήπιο? Βάσει του ορισμού του ΝΟΚ άρθρο 2 καταλαβαίνω πως όχι, προκήπιο υπάρχει μόνο εντός Ρυμοτομικού Σχεδίου, επομένως όχι εντός οικισμών. Αν όχι, τότε αυτή η απόσταση θεωρείται Δ? Ρωτώ για να δω κατά πόσο μπορώ να προεκτείνω ένα στέγαστρο εντός αυτής της απόστασης: 1/4Δ (σύμφωνα με ΝΟΚ Άρθρο 17 παρ. 4στ) ή έως το όριο της οδού σε περίπτωση που θεωρείται προκήπιο (σύμφωνα με ΝΟΚ Άρθρο 17 παρ. 8Βα)? Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα, Γνωρίζετε ποια είναι η υποχρεωτική απόσταση κτιρίου από δημοτική οδό (όχι κύρια) σε οριοθετημένο οικισμό <2000 κατοίκων με οικόπεδο >500μ2? Στο ΠΔ 209/98 προσδιορίζεται ως ελάχιστη απόσταση τα 3μ αλλά για κύρια δημοτική οδό. Σε περίπτωση που η οδός δεν είναι κύρια, τι ισχύει?
-
Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα την άποψη σας ως προς την παρακάτω περίπτωση: Σε οικόπεδο εντός οικισμού με υφιστάμενο διώροφο κτίριο κατοικίας, ο ιδιοκτήτης θέλει να προσθέσει κεραμοσκεπή στον ακάλυπτο χώρο και σε επαφή με το κτίριο (σημειώνεται με κόκκινο χρώμα στο επισυναπτόμενο σκαρίφημα), ενώ οι υπόλοιπες 3 πλευρές της κεραμοσκεπής θα είναι ελεύθερες. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 1) Μπορεί να θεωρηθεί στέγαστρο (και όχι Α.Η.Χ.) ώστε να βγει με ΕΕΔΜΚ? Έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα σχόλια σας και συμπεραίνω ότι οι γνώμες διίστανται, καθώς άλλοι θεωρούν τον τοίχο του υφιστάμενου κτιρίου ως κατακόρυφο στοιχείο πλήρωσης και της νέας κατασκευής και άλλοι όχι. Γνωρίζετε αν έχει βγει κάτι διευκρινιστικό ως προς αυτό? Υπόλοιπο κάλυψης υπάρχει στο οικόπεδο, με ενδιαφέρει όμως για να δω αν θα πάω με Οικοδομική Άδεια ή με ΕΕΔΜΚ. 2)Αν μπορεί να θεωρηθεί στέγαστρο, θα μπορούσε να προεκταθεί έως τις κόκκινες διακεκομμένες γραμμές, δηλαδή σε απόσταση το πολύ ίση με το 1/4 της ελάχιστης απαιτούμενης απόστασης από το όριο των δρόμων (1/4Δ)? Ευχαριστώ πολύ.
- 161 απαντήσεις
-
- νοκ
- ημιυπαιθριοι
-
(and 1 more)
Με ετικέτα:
-
Οκ, δεκτό. Αυτό που ακόμα με μπερδεύει είναι το εξής: Έστω ότι κάνουμε υπαγωγή ως Κατηγορία 5 λόγω της υπέρβασης 40-40-20 και πληρώνεται το παράβολο 100 ευρώ. Θα ισχύει η οριστική εξαίρεση ή έμμεσα υπονοείται από το κείμενο του νόμου ότι η οριστική εξαίρεση σε περίπτωση υπέρβασης του 40-40-20 θα ισχύει π.χ. αν το ακίνητο ανήκει στην Κατηγορία 1 ή 2 μόνο, μιας που για την κατηγορία 5 ισχύει εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 χρόνια? Μόλις μου απάντησαν από το ΤΕΕ τηλεφωνικά και μου είπαν ότι η οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση στην περίπτωση που έχει περατωθεί η διαδικασία διατήρησης με βάση τον Ν.3843/10 ισχύει μόνο για κατηγορίες 1-4. Επομένως μου είπαν αν έχω υπέρβαση των 40-40-20 και η ιδιοκτησία εμπίπτει στην Κατηγορία 5 (και όχι Κατηγορία 1 ή 2), να μην κάνω καν υπαγωγή στον Ν.4495/17, γιατί ο ιδιοκτήτης τζάμπα θα πληρώσει το ποσό των 100 ευρώ.
-
Α κατάλαβα, ευχαριστώ!
- 140 απαντήσεις
-
Για να ανεβάσω νέο αρχείο ή να αντικαταστήσω το προηγούμενο πάω στην εγγραφή της συγκεκριμένης άδειας - δεξί κλίκ - ανέβασμα εγγράφων. Όμως για να βάλω δικό μου σχόλιο ως απάντηση στο σχόλιο του ελεγκτή πώς το κάνω, που πάω?
- 140 απαντήσεις
-
Καλησπέρα συνάδελφοι, Γνωρίζετε αν υπάρχει η δυνατότητα απάντησης μέσω του συστήματος e-Άδειες σε σχόλιο που έχει κάνει ο υπάλληλος της πολεοδομίας σε ανεβασμένο αρχείο?
- 140 απαντήσεις
-
Καλησπέρα, Θέλω να βγάλω μια ΕΕΔΜΚ για την προσθήκη 2 εσωτερικών τοίχων στο υπόγειο μιας οικοδομής, οι οποίοι πρακτικά θα χωρίζουν τον ενιαίο χώρο αποθήκης (που υπάρχει τώρα) σε 2 επιμέρους ίδιας χρήσης. Πρόκειται για την περίπτωση (ιζ) "Εσωτερικές διαρρυθμίσεις - Εργασίες αλλαγής χρήσης". Θα ήθελα την γνώμη σας για το αν απαιτείται να ανεβάσω τα εξής δικαιολογητικά ή αν θα μπορούσα να ανεβάσω εναλλακτικά βεβαίωση ότι δεν μεταβάλλεται η αντίστοιχη μελέτη της οικοδομικής άδειας. - Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων - Μελέτη Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Αποχετεύσεων - Μελέτη Ενεργητικής Πυροπροστασίας - Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας - Συμβολαιογραφική δήλωση χώρων στάθμευσης και πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο Επισημαίνεται ότι η οικοδομή αποτελεί ένα ενιαίο ακίνητο (χωρίς οριζόντιες ιδιοκτησίες) και ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη.