Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΝΑ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    11.633
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    82

Everything posted by ΚΑΝΑ

  1. ΠΟΛΥΤΙΜΗ Ενώ λες ότι όλα τα διπλανά είναι άρτια, συνάμα απορείς γιατί το πρωτόκολλο αδυνάτου, αναφέρεται μόνο στο δικό σου οικόπεδο. Μα το δικό σου οικόπεδο ήταν μη άρτιο και οικοδομήσιμο!. Και έπρεπε τότε (κατά το χρόνο σύνταξης του) ο δικό σου πελάτης ή να δεχθεί να κατεδαφίσει το κτίριο του και το οικόπεδό του ή να προσκυρωθεί στα όμορα ή εν πάσει περιπτώσει να κάνει κάποια σύσταση π.χ καθέτων, με τον όμορο (ώστε να μην μένει άκτιστο -όπως γενικά επιβάλει η Πολ Νομ/σία) και επειδή δεν το δέχθηκε συντάχθηκε αυτό το πρωτόκολλο. Τώρα αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος που σου δίνει κάποια ελπίδα δεν την ξέρω και δεν μπορώ να σε βοηθήσω
  2. αφού είναι όλα νόμιμα (όπως αναφέρεις) και με την Η.Τ.Κ (κατά τα άρθ 51-52-53 Ν 4495) βεβαιώνεις ότι ή ότι όλα είναι νόμιμα ή ότι όλα είναι ρυθμισμένα, που είναι το πρόβλημά σου. Οι ρυμοτομήσεις!
  3. Σας συνιστώ να μιλήσετε πρώτα-πρώτα με την ΥΔΟΜ. Αυτή γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει με το οικόπεδό αυτό (που μάλλον λόγω προσώπου <5,0μ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του Άρθρο 25 του Ν.1337/1983) και μάλλον γιαυτό το λόγο το εξέδωσε.
  4. κατά τη γνώμη δεν προέρχεται τόσο από την κακής ποιότητας σοβά, (και σκέτο τσιμέντο να βάλεις πάλι και εκείνο ή ξεκολλώντας από τον τοίχο θα πέσει ή και σε κείνο θα ξαναφανεί η υγρασία) αλλά κυρίως από την "ανιούσα υγρασία" (για την οποία κάντε την αναζήτηση στο google) υ.γ εγώ σε ένα πελάτη μου πριν από 15 χρόνια του πρότεινα να σκάψει περιμετρικά κάπου 80εκ να βάλει μεμβράνη υγρομόνωσης στο τοίχο και να το γεμίσει με κροκάλα. Το πρόβλημά του λύθηκε
  5. 5-10 εκ = μηδέν. Περιμετρικά του κτιρίου σου, μπορείτε να σκάψετε ή όχι??
  6. ΙΑΣΟΝΑ καλημέρα Οι εργασίες γίνονται όχι με αυτεπιστασία αλλά ως υπεργολαβία. Επομένως ναι μεν χρειάζεται απογραφή αλλά τα ένσημα θα τα καταβάλει ο εργολάβος και όχι ο ιδιοκτήτης. Κάνω λάθος??
  7. Έχετε σοβαρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα, λόγω "ανιούσας υγρασίας" υ.γ πόσο πιο ψηλά από το έδαφος βρίσκεται το δάπεδό σας??
  8. Καλημέρα Παύλο. Δεν μου βγάζει σφάλμα. Αλλά πραγματικά, έφαγα 2 μέρες να προσπαθώ για να την κλείσω με διάφορες επιλογές και να μη κλείνει με τίποτα. Και αυτό επειδή προσπαθούσα (όπως φαντάζομαι όλοι μας), τα 342,49 τ.μ των "επιφανειών" να είναι ίσα με τα 342,49 τ.μ των "χρήσεων" Που να φαντασθώ, ότι επειδή η χρήση του γκαράζ των 22,2τ.μ, ήδη προκύπτει από τον τίτλο του στις "επιφάνειες," πρέπει σαν τ.μ να μην δηλωθούν στις χρήσεις, οπότε ενώ οι "επιφάνειες" είναι 342,49τ.μ και οι δηλωμένες "χρήσεις" είναι 320,29τ.μ η Η.Τ.Κ παρόλα αυτά "κλείνει" Τέλος επειδή επικαλέστηκα και την επιλογή μου η κυρία μου είπε ότι αυτή η επιλογή "Στάθμευση αυτοκινήτων" ισχύει μόνο για αμιγή κτίρια στάθμευσης
  9. καλημέρα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ποιες χρήσεις πρέπει να επιλέξω? Συντάσσω Η.pdf Μόλις με απάντησε τηλεφωνικά το ΤΕΕ ότι πρέπει να τα βάλω ως εξής σύνολο επιφανειών 342,49τ.μ σύνολο επιφανειών 320,29τ.μ δηλαδή στις χρήσεις να σβήσω τα 22,20 τ.μ του γκαράζ (επειδή λέει ότι επιλέγοντας στις επιφάνειες κλειστή θέση στάθμευσης 22,20τ.μ ήδη δηλώθηκε και η χρήση τους 2 μέρες παιδευόμουν και δεν μπορούσα να την κλείσω!
  10. Σε ότι αφορά την εκ νέου έγκριση από Σ.Α. ίσως τελικά, σύμφωνα με μια εγκύκλιο Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (περί επουσιωδών τροποποιήσεων), να μην έχεις πρόβλημα Α. Π.: ΥΠΕΝ/∆ΑΟΚΑ/11170/321 Ηµ/νία: 31/01/2020 10. Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί θετική γνωμοδότηση του Σ.Α. και κατά τον έλεγχο της αδειοδότησης για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών ή κατά την εκτέλεση του έργου προκύψουν μικρής έκτασης επουσιώδεις μεταβολές στη μελέτη οι οποίες δεν επηρεάζουν την κεντρική ιδέα, τις συνθετικές αρχές και δεν θίγουν την αρχιτεκτονική άποψη της μελέτης (όπως μικρή μετατόπιση ή αλλαγή διαστάσεων ενός ανοίγματος χωρίς πρακτικώς να αλλοιώνεται η αναλογία του, μικρές διαφοροποιήσεις των εξωτερικών διαστάσεων των όψεων χωρίς να γίνεται αντιληπτή η τροποποίηση της αναλογίας τους ή να επηρεάζεται η αντιληπτική εικόνα της ογκοπλασίας του κτιρίου), δεν απαιτείται εκ νέου γνωμοδότηση του Σ.Α.
  11. Με δεδομένο ότι οι ρυθμίσεις κατηγοριών 1-2-3-4, εξαιρούνται δια παντός, ποιος ο λόγος συν/φε να προβείς σε νομιμοποίηση και να αναλαμβάνεις την ευθύνη για τη στατική αντοχή??
  12. ενδιαφέρουσα και η περίπτωση 8-καθώς μέχρι σήμερα οι Συμβ/φοι σε περίπτωση σύστασης μας ζητούσαν τόσες Η.Τ.Κ όσες και οι προς σύσταση οριζόντιες + μια για τα κοινόχρηστα-ενώ τώρα αρκεί μια (για το οικόπεδο +κτίσμα) υ.γ γιατί την δημοσίευσαν τώρα ενώ συντάχθηκε 21-5-24???
  13. Arche Ο ερωτών αναφέρεται σε νομιμοποίηση και όχι σε ρύθμιση με το Ν 4495
  14. Στην νομιμοποίηση: 1. συντάσσουμε κατ΄ελάχιστο τόσες μελέτες, όσες θα απαιτούνταν κατά το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου (εδώ το 2001)-και 2. σε όλες πρέπει να αποδεικνύουμε ότι ικανοποιούνται οι τότε (2001) ισχύοντες κανονισμοί ή και οι σημερινοί
  15. τα παρακάτω φίλε ΜΑΚΑΡ μπορούν να κατασκευασθούν νόμιμα χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος από Ε.Δ, επειδή δεν συνδέονται με τη θεμελίωση του κτιρίου β) Δεξαμενές νερού, δεξαμενές λυμάτων και δίκτυα για την εξυπηρέτηση του κτιρίου. γ) Δεξαμενές υγρών και αερίων καυσίμων πρατηρίων καυσίμων σε αποστάσεις που ορίζονται από τους ισχύοντες σχετικούς κανονισμούς.
  16. 8. Τα προκήπια διαμορφώνονται ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου, περιλαμβάνουν πάντοτε δένδρα, φυτά ή και υδάτινες κατασκευές, σύμφωνα με τις διατάξεις του κτιριοδομικού κανονισμού. Α. Κάτω από την επιφάνειά τους, εκτός των προβλεπόμενων στον παρόντα νόμο, επιπλέον επιτρέπονται : α) Εγκαταστάσεις των οργανισμών κοινής ωφέλειας. β) Δεξαμενές νερού, δεξαμενές λυμάτων και δίκτυα για την εξυπηρέτηση του κτιρίου. γ) Δεξαμενές υγρών και αερίων καυσίμων πρατηρίων καυσίμων σε αποστάσεις που ορίζονται από τους ισχύοντες σχετικούς κανονισμούς. δ) Διαπλατύνσεις των θεμελίων εφόσον το πάνω μέρος τους βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο από σαράντα (40) εκατοστά από τη στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου εδάφους. ε) Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος, που κατασκευάζεται από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. με στάθμη της πλάκας επικάλυψης ενός (1,00) μ. τουλάχιστον κάτω από τη στάθμη της οδού και του πέριξ εδάφους. ζ) Ανοιχτός χώρος στάθμευσης ή υπόσκαφος σε οικόπεδα ή γήπεδα με κλίση τουλάχιστον 20% με προϋπόθεση την υποχρεωτική ύπαρξη φυτεμένης επιφάνειας στην οροφή του. η) Υπόγειες ζεύξεις κτιρίων ή τμήματα υπογείων ζεύξεων κτιρίων ύστερα από έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, με στάθμη της πλάκας επικάλυψης τουλάχιστον ενός (1,00) μ. κάτω από τη στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου εδάφους, κατά την παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 4067/2012. θ) Οι επεκτάσεις υπογείων ορόφων με τις χρήσεις του άρθρου 11, εφόσον η στάθμη της πλάκας επικάλυψης βρίσκεται τουλάχιστον σαράντα (40) εκατοστά κάτω από τη στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου εδάφους.
  17. Πάντα απαιτείται ΣΑΥ-ΦΑΥ. Έστω και για να βεβαιώσεις "ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος". Αλλά πόσο σε συμφέρει σαν μηχανικό αυτό! Δεν είναι καλύτερο να αναφέρεις υπάρχουν οι παρακάτω κίνδυνοι: προ της έναρξης των εργασιών 1. να γίνει περίφραξη εργοταξίου 2. να κοπή η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση > κίνδυνος ηλεκτροπληξίας 3.. οι εργασίες κατεδάφισης να αρχίζουν εκ των άνω .. κίνδυνος καταπλάκωσης κλπ κλπ ώστε αν χρειαστεί να επικαλεστείς ..να. εγώ πρότεινα ..
  18. gp80 Ξέρεις πόσοι εργάτες κατεδάφισης αγνοούν τον πιο βασικό κανόνα κατεδαφίσεων που είναι ο παρακάτω όπως στο περίπου τον θυμάμαι -και αναγράφεται σε κάποιο από τα πολλά Π.Δ περί μέτρων ασφαλείας: "Οι εργασίες κατεδαφίσεων πρέπει να αρχίζουν εκ των άνω προς τα κάτω και ποτέ ανάποδα" Και ακριβώς επειδή πολλοί έκαναν το ανάποδο, πολλοί είναι και αυτοί που καταπλακώθηκαν!
  19. λβ) Για τις περιπτώσεις της περ. λβ Για επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, κατατίθενται επιπρόσθετα των γενικών δικαιολογητικών του άρθ. 2 της παρούσας: Φυσικά και μπορείς. οπότε ποιος ο λόγος να ρωτάς την ΥΔΟΜ, όταν οι άδειες Μ/Κ δεν ελέγχονται από τις ΥΔΟΜ!
  20. ναι ίσχυαν όλα αυτά το 1996, που αντιμετώπισα τέτοια περίπτωση με το ΓΟΚ 85
  21. καλημέρα Παύλο και Ιάσονα Εννοείς σαν τροποποιητική πριν λήξει η ισχύς της ή πριν ακόμη γίνει το α΄συμβόλαιο?? Αυτό όμως είναι σωστό, όταν ο Δ και ο Ε δεν είναι υπόχρεοι στην πρώτη πράξη??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.