Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παπλωματούχος Μηχανικός

Members
  • Περιεχόμενα

    126
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Ενδιαφέροντα
    Παπλώματα, μηχανική, συνδυασμός.
  • Τοποθεσία
    Ανατολίτικο Μπαν
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.545 profile views

Παπλωματούχος Μηχανικός's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολιτικός μηχανικός είναι αυτό που λέγαμε "υπερατού" στα παιχνίδια με τις κάρτες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά δικαιώματα εργασίας. Ίσως να απαγορεύεται η εγχείρηση καρδιάς από πολιτικό μηχανικό, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κι αυτό... Από εκεί και πέρα, το σημαντικό είναι να απασχοληθεί κανείς εκεί που έχει ταλέντο. Το προσωπικό χάρισμα είναι εκείνο που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και καθένας μας έχει χάρισμα σε κάτι (το οποίο συνήθως καταλαβαίνει όταν πια είναι αργά).
  2. Δηλώνονται και ακίνητα πριν γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς, με τα δικαιολογητικά της κληρονομιάς.
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο στον προβληματισμό σου. Παρότι στα υφιστάμενα κτίρια εφαρμόζεται ό,τι και στα νέα (3.1.2) εκτός από κάποιες λεπτομέρειες στη βλάστηση, στον πίνακα μέτρων οι ζώνες προστασίας εμφανίζονται σταθερές (χωρίς προσαύξηση). Μία ακόμη περίπτωση που βρίσκουμε κακογραμμένο τον κανονισμό. Προσωπικά εμπιστεύομαι τον πίνακα.
  4. Αν λάβεις υπόψη ότι παρατηρήσεις επί του νόμου συζητάμε ακόμη και σήμερα, εδώ στο φόρουμ, μπορείς να αναρωτηθείς επιπλέον πόσες από τις εκθέσεις θα είναι σωστές, χωρίς σφάλματα ή παραλείψεις.
  5. Πολύ σωστή η παρατήρησή σου, @tettris. Η Τεχν. Έκθεση προϋποθέτει την έκθεση αξιολόγησης επικινδυνότητας.
  6. Σύμφωνα με τον κανονισμό, σε περίκλειστους οικισμούς αλλάζουν δύο πράγματα ως προς την Τεχνική Έκθεση: - η έκθεση αξιολόγησης επικινδυνότητας για το σύνολο του οικισμού γίνεται από το Δήμο - οι ζώνες προστασίας ενοποιούνται στο σύνολο του οικισμού (ο οικισμός αντιμετωπίζεται ως ενιαίο "ακίνητο") και καθορίζονται από το Δήμο. Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλα τα της τεχνικής έκθεσης που ισχύουν και στις υπόλοιπες περιπτώσεις. --------------------------- Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ο οικισμός που περιλαμβάνει το ακίνητο το οποίο μελετούμε θεωρείται περίκλειστος, και πότε θα προκύψει λίστα περίκλειστων οικισμών από τους Δήμους, ώστε να ξέρουμε πώς να λειτουργήσουμε σε κάθε περίπτωση.
  7. Σου αλλάζει τον τελικό μέσο όρο επικινδυνότητας αυτή η διαφοροποίηση; Αν ναι, προβληματίσου. Αν όχι, προφανώς μην προβληματίζεσαι.
  8. Σύμφωνα με τον κανονισμό, αυτό ισχύει μόνο για περίκλειστους οικισμούς (από δασικά). Τώρα, θα μου πεις, βρες έναν αρμόδιο να σου πιστοποιήσει ότι ο τάδε οικισμός είναι περίκλειστος ή όχι...
  9. Από τη συνολική διατύπωση φαίνεται ότι αναφέρεται σε εξ ολοκλήρου καλλιεργούμενες εκτάσεις τις οποίες εξαιρεί από τον κανονισμό. Μάλιστα, εξειδικεύει λέγοντας ότι ακόμη κι αν υπάρχει βοηθητικό κτίσμα αγροτικής δραστηριότητας σε εκείνες, πάλι δεν εμπίπτουν στα πλαίσια του κανονισμού. Βέβαια, μία διευκρίνιση από επίσημα χείλη θα ήταν προτιμότερη.
  10. Καταρχήν, μπορείς να ζητήσεις ό,τι θέλεις. Ελεύθερη αγορά έχουμε. Επιπλέον, η Τεχνική Έκθεση γίνεται μεν επί του ακινήτου, αλλά εξειδικεύεται ανά κτίσμα (τα ενεργητικά και παθητικά μέτρα αφορούν κτίσματα). Οι Ζώνες Προστασίας, που αφορούν το σχέδιο κάτοψης, εφαρμόζονται επί κτιρίων κι όχι επί ακινήτου. Κλπ. Είναι λογικό, λοιπόν, η αμοιβή να αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των κτιρίων. Και δεν αναφέρομαι καν σε ιδιοκτησίες, αλλά σε αριθμό κτιρίων. Προσωπικά θα έβρισκα λογική μία αντιμετώπιση της μορφής: Τεχνική έκθεση: Γήπεδο + 1 κτίσμα = Χ ευρώ και κάθε επιπλέον κτίσμα = Υ ευρώ. Έκδοση διοικητικής πράξης = Ζ ευρώ (ανάλογα με την Δ/Π). Από εκεί και πέρα μπορείς να εξειδικεύσεις την τιμή κι ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου κλπ.
  11. Και για υλικά που χρησιμοποιούνται για αγροτική δραστηριότητα (καλλιέργεια). Το οποίο είναι και λίγο αστείο αν σκεφτείς τι συνέβη πριν λίγα χρόνια στη Βηρυτό από έκρηξη λιπασμάτων. Βέβαια, εκεί μιλούσαμε για χιλιάδες τόνους. Αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο.
  12. Nope. Το ακίνητο είναι ενιαίο, που περιλαμβάνει το γήπεδο με τα κτίσματά του, σύμφωνα με τον ορισμό. Η Έκθεση προκύπτει για το σύνολο του ακινήτου. Αυτό που γίνεται είναι να συνεργαστείτε δύο ή περισσότεροι επιστήμονες για το ίδιο ακίνητο. Ας φανταστούμε την περίπτωση στην οποία γίνονται δύο αξιολογήσεις επικινδυνότητας για το αυτό ακίνητο, και οι δύο το κατατάσσουν σε διαφορετική κατηγορία λόγω διαφορετικής εκτίμησης των παραμέτρων του περιβάλλοντος χώρου. Εδώ είναι καλό να επισημάνουμε κι ότι κάποιες παράμετροι, όπως το κλίμα, δεν έχουν νόημα ως αποτελέσματα μετρήσεων ακριβείας στο χάρτη. Δεν αλλάζει το κλίμα σε ένα μέτρο ή σε εκατό μέτρα, ώστε να οριοθετείται αυστηρά η αποτύπωση. Πρόκειται για εκτιμήσεις, επί της ουσίας.
  13. Να τα βρείτε οι τεχνικοί επιστήμονες μεταξύ σας, να καταθέσετε κοινή Έκθεση και να τους χρεώσετε διπλά για την ίδια δουλειά. Περιμένω γλαφυρές περιγραφές σε περίπτωση που προκύψουν επιπλέον μέτρα στην ιδιοκτησία εξαιτίας του ενός από τα δύο κτίσματα (δεξί κροσέ, αριστερό ντιρέκτ κλπ)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.