Μετάβαση στο περιεχόμενο

lamgar

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από lamgar

  1. On 8/6/2021 at 12:30 ΜΜ, Paul_Mix said:

    Αυτές τις εργασίες που δεν χρειάζονται άδεια, απλά θα τις αναφέρουμε στην Τεχνική έκθεση της ΕΕΔΜΚ?

    Ακριβώς αυτό μου απάντησαν. Τις αναφέρουμε στην Τεχνική Έκθεση της ΕΕΔΜΚ και είμαστε καλυμμένοι. 

  2. On 3/6/2021 at 10:00 ΠΜ, lamgar said:

    Καλησπέρα! Στην περίπτωση που εκδίδεται άδεια μικρής κλίμακας π.χ. για θερμομόνωση κελύφους συγχρόνως όμως γίνεται και κάποια εργασία που δεν απαιτεί άδεια μικρής κλίμακας π.χ αντικατάσταση κουφωμάτων χρειάζεται να εκδώσουμε και την περιβόητη βεβαίωση?  

    Καλημέρα! Σχετικά με το ερώτημα που έκανα μου απάντησαν από το ΤΕΕ το εξής. Στην περίπτωση που εκδίδεται άδεια μικρής κλίμακας δεν χρειάζεται να εκδοθεί και η βεβαίωση για εργασίες που δεν απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας. Αρκεί να αναφέρουμε στην άδεια ότι πραγματοποιούνται και οι άλλες εργασίες π.χ. κουφώματα, ηλιακός κτλ. Πάλι καλά. 

  3. Καλησπέρα! Στην περίπτωση που εκδίδεται άδεια μικρής κλίμακας π.χ. για θερμομόνωση κελύφους συγχρόνως όμως γίνεται και κάποια εργασία που δεν απαιτεί άδεια μικρής κλίμακας π.χ αντικατάσταση κουφωμάτων χρειάζεται να εκδώσουμε και την περιβόητη βεβαίωση?  

  4. Μόλις τώρα, dadabook said:

    Εντωμεταξύ όταν πατάω ''Μετάβαση στο Β'κύκλο του προγράμματος'' μου βγάζει το παρακάτω, δηλαδή τη στήλη αριστερά με τις επιλογές δε την εμφανίζει καθόλου.

    Β'ΚΥΚΛΟΣ.png

    Και σε μένα το ίδιο εδώ και ώρα. 

  5. 5 ώρες πριν, Dimitrios1988 said:

    Υπάρχει κάποιος που να τελείωσε τις παρεμβάσεις και  την έστειλε  για έλεγχο μετά τις 02-06-2019 και ελέγχθηκε και πήγε στην φάση τελικής εκταμίευσης;έχω στείλει την αίτηση από 02-06-2019 και ακόμη τίποτα.. ευχαριστώ

    Έχω αίτηση η οποία στάλθηκε για έλεγχο (08α) στις 6-6-2019 και πληρώθηκε χθες. Έχω όμως και αίτηση που 23-6 (στάλθηκαν εκκρεμότητες στάδιο 08γ) και από τότε τίποτα. 

  6. 1 ώρα πριν, dimi86 said:

    Ερώτηση: Η αίτηση μου είναι στην κατάσταση 10 Εκταμιευμένη αίτηση - επιτυχής ολοκλήρωση εδώ και 20 ημέρες. Εχει έρθει μήνυμα ολοκλήρωσης κτλ...αλλά δεν έχει μπει η αμοιβή του συμβούλου. Μήπως ξέρετε που να απευθυνθώ?

    Μήπως η συνεργαζόμενη τράπεζα είναι η EUROBANK? Θα πρέπει ο ωφελούμενος  να πάει στην τράπεζα για να υπογράψει τα εμβάσματα των προμηθευτών σε άλλες τράπεζες. (δεν τον ειδοποιούν μόνοι τους όπως οι άλλες ). Επίσης να  έχει μαζί του το έντυπο εξουσιοδότησης τελικής εκταμίευσης-το τυπώνουμε από το σύστημα

    • Like 1
  7. 3 ώρες πριν, Martinos Kosmas said:

    γ ια την αντλία θερμότητας έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά υλικά υδραυλικών. τι καταχωρώ στο γρίζο κουτί που γράφει ποσότητα (m2/τεμάχια).αυτό είναι βημα 7 παραστατικά -λοιπα έξοδα .ψηφιοποιημένα παραστατικά  .ευχαριστώ για την απάντηση

      .100746950_.png.d301e2986aee8f04e1ba933d3795269e.png

     

    Θα βάλεις 1 τεμάχιο! 

  8. 2 ώρες πριν, Martinos Kosmas said:

    έστω ότι έχω ένα τιμολόγιο με υλικά για την εγκατάσταση μια αντλίας θερμότητας τα υλικά είναι καμιά 10 αρια διαφορετικά . στο εξοικονομώ τα καταχωρώ ένα ένα βάζοντας ίδιο αριθμό πιστοποιητικού?

    792101531_2019-06-1713_56_12-Exoikonomo_.png.5230b7380e12c4cb539d26635136284b.png

    Το τιμολόγιο αφορά μόνο την παρέμβαση  αντλία  θερμότητας ? Τότε μία φορά το καταχωρείς (Επιλέγοντας πχ 3Γ ΙΙΙ στο πεδίο "Αφορά υλικά ή εργασία?) 

  9. 13 ώρες πριν, θανος_ said:

    καλησπέρα

    Μόλις ξεκίνησα τις εργασίες πέθανε ο δικαιούχος. Απέστειλα στις 21/3 στο  [email protected] αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  για μεταφορά του δικαιώματος στη σύζυγο του, μου απάντησαν σε μια μέρα ότι θα εξετάσουν το αίτημα μου, αλλά από τότε τίποτα. Ξαναέστειλα email αργότερα, αλλά καμία απάντηση.  Στο τηλέφωνο δεν απαντούν. Εχει αντιμετωπίσει κανείς τέτοια περίπτωση;

    Έχω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση. Τους έστειλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τέλος Φεβρουαρίου. Μετά το τρίτο mail απάντησαν "ότι ελέγχεται από το αρμόδιο όργανο"

    Παρατήρησα όμως τις τελευταίες μέρες ότι η συγκεκριμένη αίτηση έχει μεταβεί στην κατάσταση  94. Έλεγχος διαδοχής

    και μάλιστα δεν υπάρχει το πεδίο ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ 

     

  10. 7 ώρες πριν, iks said:

    Συνάδελφοι,

    σε ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ γνωστού μου, είναι σε κατάσταση 9.α (έχει δοθεί εντολή στην τράπεζα) ένα μήνα τώρα, και δεν έχουν εκταμειευθεί τα χρήματα στους εργολάβους (ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ). Σε επικοινωνία με την τράπεζα του είπαν ότι έχει δοθεί λανθασμένο ποσόν εντάλματος από την ΕΤΕΑΝ (λιγότερα χρήματα για ένταλμα περίπου 50 δικαιούχων). 

    Εχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι παράμοιο και πόσο καιρό παίρνει να διορθωθεί το λάθος και να γίνει η εκταμείευση??

    Καλησπέρα! Μήπως η τράπεζα είναι η ALPHA BANK? Μου έτυχε και εμένα σε πελάτη μου. Είναι σε κατάσταση 09α εδώ και ένα μήνα. Με την τράπεζα ου επικοινώνησα μου απάντησαν ό,τι και σένα-λάθος ένταλμα από το ΕΤΕΑΝ και ότι τους πιέζουν να το διορθώσουν. Ακόμη δεν έχει πληρωθεί. 

    • Upvote 1
  11. Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής ή αν έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο. Για τα κτήρια προ του '55 αποτελεί αποδεικτικό έγγραφο  η ένορκη βεβαίωση από ειρηνοδικείο για την ένταξη της οικίας στο πρόγραμμα? 

  12. 4 ώρες πριν, gamvro said:

    Για την τελική εκταμίευση του ποσού στην περίπτωση των ίδιων κεφαλαίων είναι σε όλες τις τράπεζες και σε κάθε περίπτωση απαραίτητο να πάει ο ωφελούμενος στην τράπεζα να υπογράψει την εξώφληση;

    Από ό,τι έχω καταλάβει είναι απαραίτητο στην περίπτωση που χρειάζεται να γίνει έμβασμα σε άλλη τράπεζα από αυτή του ωφελούμενου. (που όλο και κάποιος προμηθευτής θα έχει δηλώσει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα)  

  13. 17 ώρες πριν, katrmp said:

    ευχαριστω.

    Σε pdf? εχουν κάποιο όριο μεγέθους?

    τελικά στα δικαιολογητικά π.χ όλα τα CE κλπ που αφορούν τα αλουμ΄νια (τζάμι, δηλωση επιδοσεων κλπ), τα ανεβάζετε ώς ενιαιο αρχειο π.χ 10 σελίδων , ή ξεχωριστα ενα-ενα πραγμα?

    Σε pdf τα ανεβάζουμε. Υπάρχει όριο 5MB αν θυμάμαι καλά. 

    Εγώ τα CE τα ανεβάζω όλα μαζί σαν 1 αρχείο και σε ξεχωριστό τα έγγραφα που αναφέρονται στους συντελεστές θερμοπερατότητας ( ενεργειακά χαρακτηριστικά) 

  14. 1 ώρα πριν, katrmp said:

    παιδιά:

    1. την απόδειξη Τραπέζης, για την τραπεζική κατάθεση της αμοιβής των 2 ΠΕΑ που την ανεβάζουμε? Διότι αυτη δεν είναι ιδια κεφάλαια, αλλά βεβαια δεν είναι και παραστατικά.

    Στα <<Δικαιολογητικα>> ή στα <<Ψηφιοποιημένα παραστατικα>>?

    2. τελικά τα Δ.Αποστολής τα ανεβάζετε

    α) μαζί με τίς ΑΛΣ (ενα ενιαιο αρχείο για κάθε δουλεια που αφορουν) στα <<Ψηφιοποιημένα παραστατικα>>, β) στα  <<Ψηφιοποιημένα παραστατικα>> αλλα ξεχωριστα απο τίς ΑΛΣ , γ) στα δικαιολογητικά?

     

    3. στην κατανομή ιδιών κεφαλαιων που λεει αυτόματα θα περαστούν, εμένα μου επιτρέπει να αποθηκευσω ποσό, και μόλις το αποθήκευσα τότε εμφανίζεται και στα <<παραστατικά λοιπα εξοδα>>, κατω - κάτω. Εσας περναει αυτοματα?

    Καλησπέρα!

    1. Στα δικαιολογητικά

    2. Εγώ τα ανεβάζω μαζί με τα παραστατικά (ως ενιαίο αρχείο) -Δεν είχα κάποιο πρόβλημα

    3. Δεν περνιούνται  αυτόματα-εσύ τα καταχωρείς στην αντίστοιχη καρτέλα

  15. 2 ώρες πριν, MAKAP said:

    Όταν ρώτησα προμηθευτή κλιματιστικών πως ξεχωρίζουμε τα κλιματιστικά της αγοράς που αντιστοιχούν σε κάθε μια από τις 3 κατηγορίες, μου είπε ότι υπάρχει σχετική λίστα αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει και να μου τη στείλει.

    Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια λίστα- την κατάταξη  μπορούμε με σιγουριά να την κάνουμε με βάση την απόδοση στη ψύξη που αναγράφεται στο δελτίο προϊόντος (Pdesignc). Συνήθως βέβαια τα 9αρια κατατάσσονται στην 1η κατηγορία ( <2,6ΚW) τα 12αρια στην 2η κατηγορία (2.6<P<=3.5) και από 16άρι και πάνω στην 3η. 

  16. 27 λεπτά πριν, Georgia S said:

    Α ερώτηση: Μεσα στην 9μηνη προθεσμία ολοκλήρωσης έργου  αρκεί να υποβάλω τα δικαιολογητικά - παραστατικά και να ζητήσω τον έλεγχο πληρότητας;

    Ή περιλαμβάνει και τον χρόνο που θα κάνει το προγραμμα για να κάνει τον έλεγχο των παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών; 

    Αν μέχρι να γίνει ο έλεγχος λήξει η προθεσμία και τελικά με τον έλεγχο προκύψουν κάποιες ελλείψεις τι γίνεται; 

    Β ερώτηση: στα εξωτερική κουφώματα περιλαμβάνονται και οι σίτες; 

    Μέσα στην 9μηνη προθεσμία αρκεί να μεταβεί η αίτηση στην κατάσταση 08 (να υποβληθούν τα δικαιολογητικά). Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πλέον το πεδίο προθεσμία. 

    • Upvote 1
  17. 4 λεπτά πριν, trellovoskos said:

    Παρακαλώ μπορείτε να μου διευκρινήσετε εφόσον γνωρίζετε με σιγουριά αν στην κατηγορία δαπάνης 2.Γ2 (Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποίας, Φ.Ο. δαπέδου επί εδάφους...... με επικάλυψη με ελαφρά πετάσματα) περιλαμβάνεται και η εσωτερική μόνωση εξωτερικής τοιχοποίας με πετροβάμβακα και γυψοσανίδες;

    Ευχαριστώ!

    Από τον οδηγό του προγράμματος 

    Τοποθέτηση/αναβάθμιση  θερμομόνωσης.  Με  στόχο  την  θερμομονωτική 
    προστασία  του  κτηριακού  κελύφους,  επιλέξιμες  είναι  η  τοποθέτηση  
    θερμομόνωσης  (εξωτερικά  ή  εσωτερικά).....

     

    • Thanks 2
  18. 1 ώρα πριν, gountas said:

    Καλησπέρα . Είμαι στο στάδιο 9 εδώ και 56 ημέρες . Το πρόγραμμα είναι χωρίς δάνειο μέσω της τράπεζας Πειραιώς Πρέπει να προσκομίσει ο ιδιοκτήτης το έντυπο  ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ στη τράπεζα Πειραιώς?

    Καλησπέρα. δεν χρειάζεται να γίνει αυτό. . Παραθέτω απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς. 

    Ερώτηση: Καλησπέρα σας ήθελα να σας ρωτήσω για την περίπτωση του κ. ............. Είμαστε στη φάση  09. Πιστοποιημένη αίτηση προς τελική εκταμίευση.Χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια στο τοπικό κατάστημα της Πειραιώς?

    Απάντηση: 

    Αναφορικά με το ερώτημά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όταν η τράπεζα λάβει τη σχετική εντολή από την ΕΤΕΑΝ για εκταμίευση, ο πελάτης θα ενημερωθεί σχετικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

     

    • Upvote 1
  19. 31 λεπτά πριν, gountas said:

    Καλησπέρα . Με τις αποπληρωμές συμβαίνει κάτι? Είμαι στο στάδιο 9 εδώ και 55 ημέρες και ακόμη δεν είχαμε κάποια ειδοποίηση

    Καλησπέρα! Και εγώ το ίδιο στο στάδιο 9 από 21/1 και δεν απαντάνε και σε mail  πια. 

  20. Είχα και εγώ μία περίπτωση στην οποία ήταν στην κατάσταση 08γ .Στο μήνυμα που μου έστειλαν δεν έγραφε ότι για να κάνω τις διορθώσεις πρέπει να μεταβεί στην κατάσταση 07 (όπως σε άλλες περιπτώσεις που είχα)  Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και τους ρώτησα αν μπορώ να ανεβάσω τα δικαιολογητικά χωρίς να περιμένω και μου είπαν ναι. Το μήνυμα που μου ήρθε ήταν το παρακάτω. Βεβαία από τις 26-2 είναι πάλι στην κατάσταση 08α. 

    image.thumb.png.c5c827f747d5bec00e4f195ef09c35b4.png

    • Like 1
    • Upvote 1
  21. 4 ώρες πριν, kirman said:

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε εντοπίσει σε ποιο σημείο του οδηγού ή των λοιπών εγχειριδίων αναφέρεται ότι στο παραστατικό (απόδειξη-τιμολόγιο) πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα. Γνωρίζω ότι συνηθίζεται, αλλά έπεσε στα χέρια μου ένα παραστατικό από μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών που δεν το αναγράφει (έχω όμως την απαιτούμενη υπεύθυνη δήλωση προμηθευτή, CE κτλ).

    Δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται , απλά συνίσταται. Στον τωρινό οδηγό δεν το βρήκα ούτε εγώ κάπου. 

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.