Μετάβαση στο περιεχόμενο

dadabook

Core Members
  • Περιεχόμενα

    265
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.071 profile views

dadabook's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, για τα εξ. προστατευτικά φύλλα ο Οδηγός αναφέρει το εξής: "Η τοποθέτηση εξωτερικών προστατευτικών φύλλων (υποκατηγορία 1.Ε1) με σύστημα κουτί-ρολό ή εξώφυλλα, ως συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες της αντικατάστασης κουφωμάτων." Χρησιμοποιείται συγκεκριμένα η λέξη ''τοποθέτηση'' και όχι ''αντικατάσταση'' επειδή επιδοτείται μόνο η αρχική τοποθέτηση εξωφύλλων/ρολό, αλλά όχι η αντικατάσταση υπαρχόντων εξ. προστατευτικών φύλλων?
  2. Καλημέρα, επειδή στο εμαιλ που έστειλα πριν 2 εβδομάδες δεν έχουν απαντήσει ακόμα, θα κάνω εδώ τις ερωτήσεις 1) Στο Ε1 ελέγχεται μόνο αν δηλώνεται η κατοικία ως κύρια και ο αριθμός παροχής? Σε μία περίπτωση, το εμβαδόν της κατοικίας δηλώνεται στο Ε1 με αρκετά μικρότερο εμβαδόν από ότι το πραγματικό του Ε9, αλλά αυτό δε θα δημιουργήσει πρόβλημα κατά τον έλεγχο των στοιχείων? 2) Το Ε9 που ελέγχεται είναι το τελευταίο, όπως αναφέρεται στον Οδηγό. Το τελευταίο Ε9 που εμφανίζεται στην ΑΑΔΕ είναι το Ε9 2026. Άρα αυτό ελέγχουν? 3) Η κατοικία στο Ε1 2023 δηλώνεται ως κύρια, το θέμα όμως είναι ότι δηλώθηκε ιδιοκατοίκηση μόνο τους 8 μήνες του έτους 2023, του άλλους 4 ήταν κενή/αδήλωτη. Μπορεί λοιπόν να γίνει αίτηση για αυτήν την κατοικία, ή όχι?
  3. Καλησπέρα, υπάρχει η εξής περίπτωση όπως την αποτυπώνω και στο κάτω σκαρίφημα. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου 1 έχει μία παλιά κατοικία χτισμένη σχεδόν σε όλο το μήκος προσώπου του οικοπέδου του, με αποτέλεσμα να μην χωράει να περάσει το αυτοκίνητό του για να το παρκάρει στο υπόστεγο που κατασκεύασε πρόσφατα. Από μόνος του δημιούργησε ένα άνοιγμα στην περίφραξη του συνόρου με το διπλανό οικόπεδο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γειτόνων. Επίσης περάνει το αυτοκίνητό του μέσα από τον κοινόχρηστο χώρο του γειτονικού οικοπέδου (πολυκατοικία με σύσταση Ο.Ι.), για να καταλήξει στο δικό του οικόπεδο. Υπάρχει κάποια λύση ώστε να του επιτραπεί να συνεχίσει να διέρχεται με το αυτοκίνητό του μέσω του γειτονικού οικοπέδου, αλλά και οι συνιδιοκτήτες του γειτονικού οικοπέδου να έχουν κάποιο όφελος οικονομικό ?
  4. Καλησπέρα, σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, υπάρχει στο όριο του οικισμού, εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός, το γεωτεμάχιο που δείχνω στη φωτογραφία. Το εκτός τμήμα έχει πρόσωπο σε ένα αγροτικό δρόμο, ωστόσο έχει εμβαδό περίπου 480 τ.μ. Συνεπώς λόγω στερούμενου ελαχίστου εμβαδού δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Το εντός τμήμα, αυτό καθαυτό, δεν έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο και έχει εμβαδόν περίπου 270 τ.μ., ενώ η αρτιότητα κατά κανόνα είναι 300 τ.μ. Συνεπώς ούτε αυτό είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?
  5. Τελικά για την περιοχή μου, που είναι εκτός Αττικής, ισχύει αυτό που πίστευα, ότι αν με το διαχωρισμό δεν αυξάνεται η δόμηση και δεν υπάρχει αλλαγή χρήσης, οι θέσεις στάθμευσης παραμένουν ως έχουν, όπως μου απάντησε η Πολεοδομία της περιοχής μου.
  6. Καλησπέρα, θα αναφερθώ σε μία περίπτωση που βρίσκεται εκτός Αττικής. Το 2010 είχε εκδοθεί Άδεια για προσθήκη Γ+Δ οροφοδιαμερισμάτων. Στο Δ.Κ. έγινε ο υπολογισμός Θ.Σ. και προέκυψε 1 Θέση Στάθμευσης η οποία θα εξαγοραζόταν γιατί δεν ήταν εφικτό να δεσμευθεί εντός του οικοπέδου. Τώρα, ο ιδιοκτήτης θέλει το κάθε οροφοδιαμέρισμα να το χωρίσει σε δύο επί μέρους διαμερίσματα, δηλαδή θα προκύψουν 2 επιπλέον διαμερίσματα με ΕΕΔΜΚ. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός Αττικής, οπότε για τον υπολογισμό τυχόν νέων Θ.Σ., εγώ λαμβάνω υπ' όψιν το συνολικό εμβαδόν των δύο ορόφων (αφαιρώντας τους κοινόχρηστους χώρους) το οποίο παραμένει το ίδιο, άρα δεν απαιτούνται επιπλέον θέσεις στάθμευσης?
  7. Καλησπέρα, από τι εξαρτάται το να δηλωθεί ένας ''εργατοτεχνίτης'' σε μία ΑΠΔ είτε ως τεχνίτης είτε ως βοηθός τεχνίτη είτε ως εργάτης? Δηλαδή, αν σε έναν εργαζόμενο σε οικοδομικά έργα, του δηλώνονται τα ένσημα με κωδικό εργάτη αντί με κωδικό τεχνίτη, επηρεάζει αυτό τη σύνταξη που θα πάρει και αν ναι, με ποιο τρόπο? Τέλος, αν εργοδότης και εργαζόμενος συμφωνήσουν στα λεφτά και στα ένσημα που θα δηλωθούν, και επίσης το ΙΚΑ της περιοχής δεν κάνει λεπτομερή έλεγχο γιατί δέχεται ότι στοιχεία αναγράφονται στις ΑΠΔ, παίζει τότε ρόλο αν δηλωθούν στον εργαζόμενο 2 3ετίες στην ΑΠΔ ενώ κανονικά του αντιστοιχούν 4 3ετίες?
  8. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάτι όσον αφορά την περίπτωση (β): τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, .... όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα. Το iso box το έχει φέρει ήδη ο Δήμος και το έχει τοποθετήσει στο οικόπεδο του πληγέντα από φυσικά φαινόμενα. Στα γενικά δικαιολογητικά αναφέρονται μεταξύ άλλων: φωτογραφίες. Εγώ ανεβάζω φωτογραφίες που να δείχνουν το οικόπεδο πριν την τοποθέτηση του iso box ή δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες? Στα ειδικά δικαιολογητικά αναφέρεται τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου. Σε αυτό δεν πρέπει να αποτυπωθεί το περίγραμμα του iso box, ή μπορώ να το αποτυπώσω και να γράψω πάνω, π.χ. ''υπό τοποθέτηση iso box'' ?
  9. Αν σε ένα οικόπεδο έχουμε μόνο μία αυθαίρετη αποθήκη και την τακτοποιήσουμε, ύστερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την περίπτωση ιστ) για να κατασκευάσουμε μια βάση από μπετόν? Υπάρχει περιορισμός σχετικά με το ύψος που μπορεί να έχει αυτή η βάση?
  10. Καλησπέρα, υπάρχει οικόπεδο εντός οικισμού το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αδόμητο. Εντός του οικοπέδου υπήρχε οικία η οποία κατεδαφίστηκε λόγω πλημμύρας και τώρα ο Δήμος θα παραχωρήσει στον ιδιοκτήτη κοντέινερ για αυστοστέγαση. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει το κοντέινερ πάνω σε μία βάση από μπετόν. Μήπως αυτή η κατασκευή καλύπτεται από τις εξής περιπτώσεις που δεν απαιτούν Ο.Α ή ΕΕΔΜΚ ? ζ) μικρές διαμορφώσεις του εδάφους μέχρι συν/πλην 0,80 μ. από το φυσικό έδαφος ιστ) διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου με την προϋπόθεση, ότι αυτή δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ακάλυπτου χώρου
  11. Καλησπέρα, σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός οικισμού με σχέδιο διανομής του 1930, σε όλο το πρόσωπο του οικοπέδου η περιτοίχιση εξέχει της Ρ.Γ. όπως επίσης εξέχει και ένα μικρό τμήμα της βεράντας της οικίας. Αυτό το εντόπισα όταν ρώτησα τους ιδιοκτήτες αν έχουν κάποιο τοπογραφικό, και σε αυτό που μου προσκόμισαν (έτους 2023) υπάρχει σημειωμένο το τμήμα που ρυμοτομείται. Στο πλάγιο σύνορο με το γειτονικό οικόπεδο δεν υπάρχει περίφραξη, οπότε ο ενδιαφερόμενος θέλει να τοποθετήσει περίφραξη από συρματόπλεγμα. Αυτό μπορεί να γίνει με έκδοση ΕΕΔΜΚ. Ωστόσο, πριν εκδοθεί η ΕΕΔΜΚ, χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια όσον αφορά την περιτοίχιση στο πρόσωπο του οικοπέδου και το τμήμα της βεράντας, που έχουν χτιστεί εκτός της Ρυμοτομικής Γραμμής?
  12. Καλησπέρα, σε ένα οικόπεδο υπάρχει ένα κτίριο προ του '55 το οποίο είναι ήδη μισογκρεμισμένο, έχει χαρακτηριστεί επικινδύνως ετοιμόρροπο και πρόκειται να κατεδαφιστεί με έγκριση εκτέλεσης εργασιών. Στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν και κάποιες αποθήκες που είναι αυθαίρετες. Υπάρχει απαίτηση να τακτοποιηθούν πριν εκδοθεί η έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης του ετοιμόρροπου κτιρίου?
  13. Καλησπέρα, θέλω να βγάλω μια έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης για ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπο. Σε επικοινωνία που είχα με την Πολεοδομία της περιοχής μου, όταν ανέφερα ότι το κτίριο είναι προ του '55, η υπάλληλος μου απάντησε ότι όλα τα κτίρια προ '55 περνάνε από Σ.Α. Το δέχτηκα χωρίς να συνεχίσω τη συζήτηση γιατί δε γνώριζα λεπτομέρειες για το πότε απαιτείται και γενικά για τα Σ.Α. Στον Ν.4495/2017, στο άρθρο 7, αναφέρεται ότι χρειάζεται έγκριση από Σ.Α. ''στ) για άδειες κατεδάφισης κτιρίων που ανεγέρθηκαν πριν το έτος 1955''. α) Από τη στιγμή που εκδίδω έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης και όχι άδεια κατεδάφισης, χρειάζεται έγκριση από Σ.Α.? β) Αν χρειάζεται, που μπορώ να βρω τα απαιτούμενα δικαιολογητικά? Εντωμεταξύ το κτίριο δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε υπαγωγή σε νόμο αυθαιρέτων και έχει γκρεμιστεί ήδη το μισό, οπότε η αποτύπωσή του είναι πρακτικά αδύνατη. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα σκαρίφημα στην έκθεση αυτοψίας της Υπηρεσίας. γ) Για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το Σ.Α., αρμόδιες είναι οι Πολεοδομίες ή υπάρχουν τηλέφωνα όπου μπορώ να πάρω απευθείας στο Σ.Α. της περιοχής μου?
  14. Οπότε για κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου που γίνεται με έγκριση εκτέλεσης εργασιών, ποια Πράξη επιλέγουμε στο σύστημα?
  15. Καλησπέρα, υπάρχει μία πλημμυρόπληκτη κατοικία από ωμόπλινθους η οποία έχει κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπη από την αρμόδια Υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ) και πρόκειται να κατεδαφιστεί. Θα εκδοθεί έγκριση εκτέλεσης εργασιών. Στο e-adeies, η μόνη σχετική Πράξη που εντοπίζω είναι η 'Έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής για επικινδύνως ετοιμόρροπη κατασκευή'. α) Αυτήν την Πράξη επιλέγω, παρόλο που το Σ.Α δεν έχει κάποια εμπλοκή από τη στιγμή που το κτίριο δε βρίσκεται σε οικισμό που είναι παραδοσιακός, ούτε έχει έχει σχέση με ιστορικό τόπο, αρχαιολογικούς χώρους κτλ. ? β) Πρέπει να καταβληθούν ένσημα με βάση τον Πίνακα 3 επειδή αυτή η Πράξη κοινοποιείται στο ΙΚΑ/ΕΦΚΑ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.