Μετάβαση στο περιεχόμενο

myriam

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.431 profile views

myriam's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους, Είναι η ώρα 3:48 τα ξημερώματα και δεν έχω βραδιάς ύπνο λόγω της ανησυχίας μου για όσα σας έχω προαναφέρει. Οι δύο αδελφές διαχειρίστριες παραιτήθηκαν και προς το παρόν η πολυκατοικία είναι ακέφαλη λόγω απροθυμίας των συνιδιοκτητών (25) να αναλάβουν τη διαχείριση, οι οποίοι, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, περιμένουν ίσως ένα θάμα.... Προσωπικά, για λόγους ηλικίας και υγείας δεν μπορώ να αναλάβω πρωτοβουλίες ώστε να τρέξω να προλάβω το κακό και ούτε κανείς έδωσε σημασία στις προειδοποιήσεις και συμβουλές μου που προηγήθηκαν. Θα σας ενημερώσω όταν υπάρχουν εξελίξεις. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε στο πρόβλημά μου.
  2. Ευχαριστώ Kfil. Θα το εξετάσω το θέμα αν και ανακάλυψα ότι όντως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στη Στατική Μελέτη. Ωστόσο πιστεύω έγιναν προς το καλύτερο διότι η πολυκατοικία μας είναι 50 ετών και δεν έχει παρουσιάσει ούτε ρωγμή από τους σεισμούς. Η αρχιτέκτων που έκανε την αυτοψία είναι πολύ σκληρή, έμαθα από πρώην συνάδελφό της στο Δήμο. Η σχεδόν επιθετική και αγενής συμπεριφορά της απέναντί μου κατά την αυτοψία έδειξε προκατάληψη εναντίον της πολυκατοικίας και ενσυναίσθηση για την ιδιοκτήτρια που έκανε την καταγγελία. Ανεξήγητο;
  3. Το έγγραφο είναι 3,5 σελίδες Α4 και αναφέρεται σε υδρορροές, όμβρια, και αποχέτευση, θέματα για τα οποία έγινε η αίτηση για αυτοψία από ιδιοκτήτρια ημιυπογείου επειδή με την περυσινή νεροποντή είχε πλημμυρίσει το αρχικά παράνομο και αργότερα "τακτοποιηθέν" διαμέρισμά της. Δυστυχώς μου χάλασε o scanner και δεν μπορώ να το σκανάρω για να σας στείλω περισσότερες πληροφορίες, αν και είναι άσχετες με την στατική επάρκεια του κτιρίου. Ίσως από Δευτέρα να βρω λύση. Ειρήσθω εν παρόδω ότι τέλειωσα το Μετσόβιο το 1963. Υπολογίστε την ηλικία μου και μη με κρίνετε αυστηρά παρακαλώ.
  4. "Το να ζητηθεί βεβαίωση στατικής επάρκειας θα πρέπει να γνωρίζουμε εγγράφως βάσει ποιας νομοθεσίας το απαιτεί και στα πλαίσια ποιας ιδιότητας το απαιτεί και αυτό διότι εδώ δεν έχουμε κατάσταση κτιρίου επικινδύνως ετοιμόρροπου". Ευχαριστώ Pavlos. Πολύ χρήσιμη η παρατήρησή σου. Έχουμε μπλέξει άσχημα.
  5. Καλημέρα, tetris, Ευχαριστώ για τον κόπο να μου απαντήσετε. Δεν μου είχε τύχει να αμφισβητηθεί η σταθερότητα του κτιρίου που έμεινε άτρωτο και σταθερό επί 50 χρόνια αντέχοντας τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Αττική. Και να αμφισβητηθεί μάλιστα από μία προκατειλημμένη αρχιτέκτονα που κλήθηκε για αυτοψία για άλλο άσχετο θέμα.. Και αν η πραγματικότητα δεν αποδεικνύει την σταθερότητα ενός κτιρίου, θα την αποδείξει μια προσομοίωση με κάποιο λογισμικό; Συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν είναι σωστό τότε πρέπει για όλα τα κτίρια κάθε τόσο να γίνονται μελέτες στατικής επάρκειας, κατ' απαίτηση του κράτους.
  6. Ισχύει αυτό: Ποια οικοδομήματα εξαιρούνται της μελέτης στατικής επάρκειας; Σε κάθε νόμο ή κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Έτσι συμβαίνει και εδώ. Οι περιπτώσεις των εξαιρέσεων είναι κατοικίες που έχουν οικοδομηθεί πριν τις 09/06/1975 (πηγή)
  7. Καλησπέρα σε όλους, Έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα στην πολυκατοικία μας από καταγγελία ιδιοκτήτριας ημιυπογείου διαμερίσματος που υπέβαλε αίτηση πρώτα στην ΕΥΔΑΠ για θέμα αποχέτευσης και στη συνέχεια στην πολεοδομία. Η αυτοψία της πολεοδομίας έγινε πριν από μία εβδομάδα και χθες λάβαμε επιστολή που μεταξύ άλλων μας ζητάει να της προσκομίσουμε βεβαίωση στατικής επάρκειας της πολυκατοικίας (άδεια οικοδομής 1972), διότι "κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει γίνει εφαρμογή της στατικής μελέτης του κτιρίου". Σημειωτέον ότι η καταγγελία της συνιδιοκτήτριας δεν περιελάμβανε τέτοιο ερώτημα, και ο υποτιθέμενος "μακροσκοπικός έλεγχος" ήταν μια ματιά ενός λεπτού σε μια κολόνα μέσα στα σκοτεινά ντουλάπια της ΔΕΗ, που δεν την έβλεπε στον ξυλότυπο που κρατούσε. Βεβαίως η πολυκατοικία στα 50 της χρόνια άντεξε μεγάλους σεισμούς χωρίς να παρουσιάσει ούτε ένα ρήγμα σε κολόνα ή δοκάρι. Γνωρίζετε πώς αντιδρά κανείς σε παρόμοιες περιπτώσεις; Εγώ είμαι συνταξιούχος (Πολ. Μηχ.) εδώ και πολλά χρόνια και δεν μπορώ να υπογράψω τέτοια βεβαίωση. Πώς μπορείτε να με καθοδηγήσετε να εισηγηθώ στη διαχείριση τι δει γενέσθαι; Σας ευχαριστώ πολύ.
  8. Για του λόγου μου το αληθές, επισυνάπτω φωτογραφίες του μπαλκονιού απελευθερωμένου από το σκιάχτρο της κολόνας με το κουβάρι καλωδίων. Συγκρίνετέ τες με τις αρχικές πιο πάνω. Η πίστη καταργεί ακόμα κα κολόνες! Ο επιμένων νικά!
  9. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το αίτημά μου, αφού αρχικά απορρίφθηκε και στη συνέχεια επανήλθα δριμύτερη, η κολόνα απομακρύνθηκε και η σύνδεση υπογειοποιήθηκε. Απίστευτο; Και όμως αληθινό. Σας ευχαριστώ όλους διότι με τις συμβουλές σας με βοηθήσατε να συντάξω την αλληλογραφία που τελικά έπεισε τη ΔΕΔΔΗΕ. Να είστε όλοι καλά!
  10. Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή το αν ο στύλος που κινείται δια απλής επαφής και έχει πάρει κλίση, ορατή δια γυμνού οφθαλμού, είτε λόγω κακής θεμελίωσης είτε λόγω μονομερούς μεγάλης φόρτισης σε συνδυασμό με το μεγάλο του ύψος, ο ρεζιστογράφος δεν μας δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο απέχει από το όριο θραύσης. Έτσι δεν είναι;
  11. Καλησπέρα σας, Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς μετράει ο ρεζιστογράφος σε μια ξύλινη κολόνα ΔΕΗ, ή σε έναν κορμό δένδρου; Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.