Μετάβαση στο περιεχόμενο

Antonia78

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Antonia78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το τζάκι βρίσκεται εντός των ορίων του διαμερίσματος.Δεν προεξέχει και δεν έχει επεκταθεί. Αλλά δεν φαίνεται στις κατοψεις του σπιτιού. Αυτό είναι κάτι που είχε γίνει από τον κατασκευαστή σε όλα τα διαμερίσματα. Η καμινάδα βγαίνει στην ταράτσα.Δυστυχως δύσκολα υπάρχει συννενόηση μεταξύ των ιδιοκτητών.
  2. Είναι μια καμινάδα ανά τζάκι. Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα μου δώσουν καθώς με το φόβο μετά ότι εκείνοι δεν θα έχουν κάνει τακτοποίηση, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα... Πριν χρόνια νομιμοποίησαμε όλοι τους ημιυπαιθριος. Τώρα δυστυχώς είναι δύσκολες οι εποχές για να προβούν όλοι σε τέτοια έξοδα.
  3. Καλημέρα σας κι ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση. Όντως ο αγοραστής είναι ενημερωμενος προφορικά.Κι επειδη μου ζητα να κανω εγω τη νομιμοποιηση γι αυτο το ψαχνω.Αυτο για την αλλαγή της σύστασης μου το ανέφερε μηχανικος. Συγκεκριμένα μου είπε ότι λόγω του ότι τζάκι υπάρχει σε όλα τα διαμερίσματα και οι καμινάδες βγαίνουν στην ταράτσα που είναι κοινόχρηστος χώρος, θα υποχρεωθούν όλοι να κάνουν την ίδια διαδικασία και στη συνέχεια να γίνει και αλλαγή της σύστασης.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για ένα θέμα που με προβληματίζει. Διαθέτω ένα ακίνητο προς πώληση , το οποίο έχει τζακι φτιαγμένο από τον κατασκευαστή. Ζητήθηκε από τον μηχανικό του αγοραστή που έλεγξε το ακίνητο να εκδώσει βεβαίωση αυθαιρεσιών. Με ενημέρωσε ότι θα πρέπει για την έκδοση της βεβαίωσης να νομιμοποιήσω το τζάκι και την καμινάδα. Ρωτώντας σε άλλους μηχανικούς , έλαβα την απάντηση ότι δεν απαιτείται για την έκδοση της βεβαίωσης να νομιμοποιήσω το τζάκι, καθώς δεν αφορά τέτοιες αυθαιρεσίες. Επίσης με ενημέρωσαν ότι αν αποφασίσω να προχωρήσω σε νομιμοποίηση , θα πρέπει να λάβω και την έγκριση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών , καθώς αλλάζει η σύσταση της οριζοντίου ιδιοκτησίας. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία θα πρέπει όλα τα διαμερίσματα να προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία , με πληρωμή του αντίστοιχου προστίμου. Αυτό καθιστά ανέφικτη την διαδικασία νομιμοποίησης και άρα αποτελεί τροχοπέδη στην πώληση του ακινήτου. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να μου πει αν ισχύουν όλα αυτά. Δηλαδη : 1) Πρέπει για την βεβαίωση αυθαιρεσιών να νομιμοποιήσω το τζάκι και την καμινάδα και 2) Αν απαιτείται για αυτή την διαδικασία η έγκριση των υπολοίπων ιδιοκτητών και σε τι ποσοστό. Σας ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.