Μετάβαση στο περιεχόμενο

giwrgos192

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.490 profile views

giwrgos192's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για να επανέλθω στο συγκεκριμένο ερώτημα, το κτίριο έχει μια αποθήκη στο ισόγειο (για την οποία γίνεται η τακτοποίηση) ενώ στον Α' και Β' όροφο κατοικίες. Επικρατούσα χρήση δηλαδή είναι η κατοικία. Μπορώ να εντάξω την ισόγεια αποθήκη ως προ του 1975 (Κατηγορία 1) με το παραπάνω "τρικ" και να γλιτώσω το να δηλωθεί Κατηγορία 2 και άρα ως 31/12/1982; Εναλλακτικά σκεφτόμουν να δηλώσω επικρατούσα χρήση κατοικία, να βάλω ένα φύλλο καταγραφής την αποθήκη ως "υπηρεσίες" και ένα ακόμα φύλλο καταγραφής κατηγορίας 3 ως κατοικία. Η διαφορά εδώ είναι πως το πρόστιμο προκύπτει 500€ αντί για 250€ Εννοείται ότι έχω αποδεικτικό παλαιότητας του έτους 1965.
  2. Καλημέρα. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Το κτίριο είναι τακτοποιημένο. Συμφωνώ με τις απόψεις σας. Θα προχωρήσω με βεβαίωση όρων δόμησης αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες.
  3. Έχουμε ισόγειο κτίριο εντός σχεδίου πόλης, κατασκευασμένο το έτος 1950 στο οποίο μεταγενέστερα (κατά το έτος 1965) έγινε προσθήκη κατ΄ έκταση. Η πλάκα οροφής είναι και στα δύο τμήματα κατασκευασμένη από σκυρόδεμα. Το τμήμα της πλάκας στο παλαιό κτίσμα είναι ετοίμορροπη και ο ιδιοκτήτης προτίθεται να την κατεδαφίσει και να την κατασκευάσει εκ νέου με σκυρόδεμα. Παραβλέποντας τις ενισχύσεις που θα απαιτηθούν και θεωρώντας ότι θα γίνει μελέτη στατικής επάρκειας, μπορεί να γίνει με ΕΕΔΜΚ; Συγκεκριμένα με την περίπτωση κστ) "ανακατασκευή στέγης, με υποβολή δήλωσης στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού"; Καταλαβαίνω ότι παίζουμε με τις λέξεις αλλά θα ήθελα να γλιτώσω την έκδοση οικ. άδειας για λόγους εξοικονόμησης χρόνου.
  4. Καλησπέρα σας, Για οικόπεδα εντός οικισμού, σύμφωνα με το Π.Δ. 4/11/2011 (ΦΕΚ 289 ΑΑΠ), ορίζονται κάποιες προϋποθέσεις όταν η κλίση του οικοπέδου είναι μεγαλύτερη του 15%. Ηθελα να ρωτήσω, αυτή η κλίση πού μετριέται; Αρκεί να ικανοποιείται η συνθήκη του 15% σε ένα σημείο; 'Η πρέπει να πάρουμε (κάπως..) τη μέση κλίση του οικοπέδου;
  5. Σε περιοχή εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη τα παρακάτω όμορα γήπεδα. Το ένα 10 στρέμματα (προϋφιστάμενο της 31/12/2003) σύμφωνα με πρακτικό συμβιβασμού και το άλλο 3 στρέμματα με ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 1997, όπως φαίνεται στο συνημμένο σκαρίφημα. Στη περιοχή μου εκδίδονται (προς το παρόν ακόμη) άδειες για γήπεδα με πρόσωπο σε αγροτικούς δρόμους αν αυτά προϋφίστανται της 31/12/2003. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: α) Οι οικοδομές μπορούν να τοποθετηθούν ελεύθερα (τηρώντας τα 15 μέτρα πλάγια όρια); Δηλαδή στην άσπρη διακεκομμένη γραμμή. β) Η μέγιστη δόμηση υπολογίζεται στο όλο οικόπεδο δηλαδή 258+(13000-8000)*0.009 = 303 τ.μ. ; Γενικά, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω σχετικά με τη συνένωση; Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σας, Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω σχετικά με τον μειωτικό συντελεστή 0,50 γιατί έχω μπερδευτεί. Έχουμε οικ. άδεια του 1980 εντός οικισμού. Το ισόγειο φαινόταν στην άδεια ως κατοικία και μέρος του υπογείου ως αποθήκη (μη προσμετρούμενη στο συντελεστή δόμησης). Μετά την κατασκευή, το υπόγειο ξεμπαζώνεται από τη μία πλευρά ενώ γίνονται και κάποιες επεκτάσεις κατ' έκταση εκτός περιγράμματος αδείας ενώ αλλάζει και χρήση και πλέον γίνεται κατοικία. 1) Κατά τη γνώμη σας, θα έπρεπε να πάρει μειωτικό συντελεστή 0,50; Θεωρώ πως όχι καθώς η παρ. 6 του άρθρου 100 είναι ξεκάθαρη "Στις υπόγειες στάθμες, που αποτελούν αυτοτελή χώρο, καθώς και σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώροι στάθμευσης, κ.λπ.) επιφάνειας έως 50 τ.μ., εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. Για να θεωρηθεί ένας χώρος υπόγειος, ούτως ώστε να εφαρμοστεί ο μειωτικός συντελεστής της παρ.6, θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του ν.1577/85." Ο χώρος δηλαδή δεν είναι υπόγειος και ουσιαστικά είναι πλέον ισόγειος (σκέφτομαι ότι αν εκδιδόταν σήμερα μια άδεια, θα μετρούσε όλο το νυν ισόγειο - πρώην υπόγειο στη δόμηση). Με μπέρδεψε όμως η ερωτοαπάντηση 2038 που αναφέρει το εξής "Εάν ο υπόγειος χώρος έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την οικοδομική άδεια είτε στην εγκεκριμένη στάθμη είτε σε χαμηλότερη από αυτήν, τότε θα λάβει μειωτικό συντελεστή ακόμη και εάν είναι πλέον ξεμπαζωμένος". 2) Έστω όμως ότι τακτοποιείται με μειωτικό συντελεστή 0,50. Τα τμήματα που έγιναν κατ' έκταση, πρέπει να πάρουν και αυτά μειωτικό συντελεστή;
  7. Σε περίπτωση οικοπέδου εκτός οικισμού με κτίσμα συνολικού εμβαδού 65 τ.μ., τα 30 τ.μ. είναι νομίμως υφιστάμενα (ως προ του 1955), ενώ για τα υπόλοιπα 35 τ.μ. δεν υπάρχει άδεια και έγιναν μετά το 1983. Μπορεί να ενταχθεί στην Κατηγορία 4 περίπτωση δγ): "αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση" ;
  8. Πώς θα γίνει αναθεώρηση χωρίς μεταβολή όγκου, όταν αναφέρεις ότι το ύψος είναι μικρότερο;
  9. Σωστά, μία δήλωση για κάθε οριζόντια. Συνεπώς, "επικρατούσα χρήση" ορίζεται άλλη κατοικία (αφού η κατοικία έχει μεγαλύτερο εμβαδόν) και στο φύλλο καταγραφής, στο είδος χρήσης, επιλέγω "υπηρεσίες"; EDIT: Σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται το εξής: " - Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 φύλλο καταγραφής με επιλεγμένο το ίδιο είδος χρήσης με την επικρατούσα χρήση της δήλωσης."
  10. Σε κτίριο προ του 1975 (με πρόσφατη αποδοχή κληρονομιάς και σύσταση οριζοντίου), υπάρχει στο Ισόγειο μια αποθήκη και στον Α' όροφο μια κατοικία. Πρέπει να γίνουν δύο δηλώσεις καθώς είναι προ του 1975. Για την αποθήκη στο Ισόγειο, επικρατούσα χρήση θα βάλω "υπηρεσίες"; Επίσης, (λίγο εκτός θέματος του νήματος), στο μέλλον μπορεί να βγει άδεια μικρής κλίμακας για αλλαγή χρήσης της αποθήκης σε κατοικία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Καλημέρα (και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ξανά), Οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2008 και ο ιδιοκτήτης δεν έχει προβεί σε εργασίες, λήγει 31/12/2025 σύμφωνα με τις παρατάσεις. Εάν σήμερα ο ιδιοκτήτης περατώσει τον φέροντα οργανισμό μέχρι 31/12/2025, η άδεια αναθεωρείται για ακόμα 4 χρόνια σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. β του Ν.4495/17 ή η ημερομηνία λήξης εξακολουθεί να είναι η 31/12/2025;
  12. Σε συνέχεια του παραπάνω, μετά από ερώτηση στην ΥΔΟΜ της περιοχής μου, με ενημέρωσε ότι μπορεί ο μη-άρτιος να αγοράσει το άρτιο κατά παρέκκλιση και να οικοδομήσει ως κατά παρέκκλιση.
  13. Ακίνητο εκτός σχεδίου, δηλώνεται το έτος 1978 με το Ν.720/77 και λαμβάνει οριστική εξαίρεση από τη κατεδάφιση (ήταν τότε στο στάδιο της τοιχοποιίας και αποπερατώθηκε προ του 1983). Το 2001 μπαίνει στο σχέδιο πόλης. Θα τακτοποιηθεί ώστε να λάβει οριστική εξαίρεση από τη κατεδάφιση με το Ν.4495/17. Θα τακτοποιηθεί όλο ως προ 1983 (Κατηγορία 2). Η ερώτηση είναι: στο πεδίο οικοδομική άδεια βάζω "ναι" ή "όχι"; Ευχαριστώ.
  14. Ναι σωστά, είναι εντός 5% και οι διαστάσεις και η επιφάνεια. Συνεπώς προχωράω κανονικά χωρίς να χρεώσω ΥΔ και ΥΚ. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.