Μετάβαση στο περιεχόμενο

analysis

Members
  • Περιεχόμενα

    101
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.269 profile views

analysis's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

26

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Κοινόχρηστη απόληξη κλιμακοστασίου, η οποία είναι κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, μετράει στον όγκο?
  2. Καλησπέρα,αν υπάρχει απόληξη κοινόχρηστου κλιμακοστασίου,η οποία συνορεύει με σοφίτα (χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στη σοφίτα από την απόληξη), τότε το τοιχείο του πυρήνα ανελκυστήρα (το οποίο αποτελεί μεσοτοιχία με τη σοφίτα) μετρά στο εμβαδόν απόληξης κλιμακοστασίου ή στο εμβαδόν σοφίτας? (στους υποκείμενους ορόφους,το εν λόγω τοιχείο το μετράω στο εμβαδόν κλιμακοστασίου)
  3. Συνάδελφοι τελικά στις ηπειρωτικές περιοχές (διάβρωση μόνο από ενανθράκωση) είναι τυπικά σωστό να επιλέγει κάποιος την XC3 ως κατηγορία έκθεσης ή μόνο η XC4 είναι σωστή? Το ρωτώ διότι η XC3 περιγράφεται ως "εξωτερικό σκυρόδεμα προστατευμένο από την βροχή", το οποίο όμως λόγω της επιβολής θεώρησής του ως ανεπίχριστο απο τον ΚΤΣ (είτε λογω εξωτερικής θερμομόνωσης, είτε λόγω επιχρισμάτων), αναγκαστικά θεωρώ μας οδηγεί στην παραδοχή οτι δεν ειναι προστατευμένο από βροχή (μιας και είναι άμεσα εκτεθιμένο). Από την άλλη, αν είναι σωστή η άνω συλλογιστική, ποιο κτίριο στην εξωτερική του επιφάνεια εντάσσεται στην XC3? Αυτό που είναι κάτω από "ομπρέλα"?
  4. Αναφέρεσαι σε αυτό? Δηλαδή στο σημείο "όροφο" (με την έννοια οτι συμπεριλαμβάνει και τον ισόγειο όροφο)? Δηλαδή με την ίδια λογική και σε μια διώροφη μεζονέτα (μονοκατοικία) άνευ υπογείου, η σκάλα που συνδέει ισόγειο και ά όροφο, αφαιρείται και από το ισόγειο και από τον ά όροφο? Διότι στον ΓΟΚ αφαιρούνταν μόνο από τον ά όροφο, ενώ στο ισόγειο μετρούνταν κανονικά στη δόμηση.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι! Το εσωτερικό κλιμακοστάσιο (μη κοινόχρηστο) μίας μεζονέτας σε πολυκατοικία που συνδέει όροφο με σοφίτα ή εσωτερικό εξώστη, μετρά στη δόμηση του ορόφου ή όχι?
  6. Συμφωνω με την 3διάστατη απεικονιστικά λογική, ωστόσο πολύ διφορούμενο το 'ανά επίπεδο'. Κάποιος θα πει, έχω μεζονέτα διώροφη χωρίς υπόγειο. Σκάλα από τον ισόγειο όροφο στον Α' όροφο. Επίπεδα 2. Άρα η σκάλα αφαιρείται 2 φορές. Η πιο ασφαλής θεώρηση βέβαια, και κατά ΓΟΚ, είναι να αφαιρεθεί 1 φορά. Το καλύτερο θα ήταν να διευκρινίζει ότι δεν μετράται το κατώτατο επίπεδο του κλιμακοστασίου, αλλά... Η νομοθεσία γενικά χωλαίνει, διότι για τη ερμηνεία της, αλλού προϋποθέτει οτι ο αναγνώστης θα κάνει κάποιες εύλογες γενικεύσεις ή ειδικεύσεις ή διασυνδέσεις (με προηγούμενη νομοθεσία ή με την τροπόν τινά παγιωμένη αντίληψη των πραγμάτων) και αλλού ότι θα πάει αυστηρά με την λέξη προς λέξη διατύπωση.
  7. πχ. εσωτερικός εξώστης να έχει μπαλκονόπορτα σε δώμα (ορόφου) εσωτερικός εξώστης να έχει μπαλκονόπορτα σε ΑΗΧ. σοφίτα να έχει μπαλκονόπορτα σε ΑΗΧ. Υπάρχει απάντηση μήπως?
  8. Άρα το σώμα του νόμου, απλώς διευκρινίζει κάποιους χώρους με τους οποίους μπορεί να διασυνδέεται η σοφίτα/πατάρι, χωρίς να αποκλείει όμως και άλλους? (πχ. δώμα/ΑΗΧ προσπελάσιμο από πατάρι και ΑΗΧ προσπελάσιμος από σοφίτα). Λογική του ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται?
  9. Συνάδελφοι, 1. σε μια διωροφη μεζονετα (χωρις υπογειο), η σκαλα δεν μετρα μονο 1 φορα (στο επιπεδο του οροφου) ή δεν μετρα 2 φορες (επιπεδο ισογειου και επιπεδο οροφου)? 2. Επίσης, όταν σε πολυκατοικία έχουμε μεζονέτα (πχ. στο 3ο και 4ο επιπεδο),όπου από το διαμέρισμα του 3ου ορόφου έχουμε σκάλα η οποία οδηγεί σε πατάρι ή σοφίτα του 4ου επιπεδου (και όχι σε όροφο), αυτή η εσωτερική σκάλα μετρά στην δόμηση του 3ου ορόφου? (δεν αναφέρομαι στο 4ο επίπεδο που είναι η σοφίτα ή πατάρι)
  10. Συνάδελφοι, αν καταλαβαίνω σωστά: 1) η σοφίτα και ο εσωτερικός εξώστης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ημιϋπαίθριο χώρο? Μπορούν όμως να συνορεύουν με ημιϋπαίθριο? 2) ο εσωτερικός εξώστης επίσης, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε δώμα? Μπορεί όμως να συνορεύει με δώμα?
  11. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Μου κάνει εντύπωση που αναφέρει : Άρα αν έχεις οικόπεδο 1.000 τ.μ. και η αρτιότητα είναι στα 500 τ.μ., σε κατευθύνει να βάλεις 500 τ.μ. στον τύπο, οπότε ο Σ.Ο. τελικός θα είναι μικρότερος από τον Σ.Ο.
  12. Στον συντελεστή οικοπέδου σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων εννοεί ως μεγαλύτερα των 700 τ.μ. και τα οικόπεδα με κατοικία και τα ακάλυπτα οικόπεδα ή μόνο τα ακάλυπτα οικόπεδα? Διότι αν μπει κάποιο Εοικ κάτω απο 700 τ.μ., ο Σ.Ο.τελ βγαίνει μικρότερος από τον Σ.Ο.
  13. Στο άρθρο 14 του ΝΟΚ, γράφει: Ως ελεύθερο ανοιχτό χώρο εννοεί και κατακόρυφο διαμπερές φρεάτιο (κοινώς φωταγωγό)? Δηλαδή αντί βάσει κτιριοδομικού να απαιτείται για β.χ. α*1,20, πλέον απαιτείται 2,00*1,20? (και αντίστοιχα για κ.χ. αντί για α*2,50 απαιτείται δ*2,50? Αν δεν ισχύει αυτό, τότε τι θέλει να πει ο νομοθέτης?
  14. Το ερώτημα είναι, αν στις πλάγιες πλευρές ενός πρόβολου έχουμε οπτοπλινθοδομή (ή μη φέρον τοιχείο Ω/Σ ή τσιμεντοσανίδα κλπ), τότε είναι ΑΗΧ ή εξώστης? Εμπίπτει και στις 2 κατηγορίες βάσει ΝΟΚ, διότι στους εξώστες γράφει:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.