Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechel

Members
  • Περιεχόμενα

    89
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.104 profile views

mechel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα όποιος μπορεί να με διαφωτίσει, τι μελέτες απαιτούνται εάν έχουμε πισίνα εντός του κτιρίου? Υπάρχει κάτι που πρέπει να προβλέψω επιπλέον? Έξτρα κάποια μελέτη λόγω του ότι είναι σε εσωτερικό χώρο? Γενικά αν έχετε εικόνα ή και κάποιο πρότυπο-κατεύθυνση.. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Εάν βρεθεί κάποιος εξ αποστάσεως θα με ενδιέφερε και εμένα!
  3. Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Ζήτησα από τον πολιτικό μηχανικό να την ζητήσει από την εταιρεία. Αν του το δώσουν όμως..γιατί αν δεν έχουν μηχανικό στην εταιρεία δεν ξέρω τι γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τις πισίνες που πολλές φορές η εταιρεία δεν έχει αρμόδιο μηχανικό να υπογράψει αυτό το έγγραφο (απαιτείται το ίδιο) και το ζητάνε από τον μελετητή. Οι συνάδελφοι εδώ τα υπογράφουν αβασάνιστα όλα να ξεμπερδεύουν...
  4. Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω για την ΥΔ σχετικά με την ασφάλεια της Η/Μ εγκατάστασης που ζητάει το σύστημα για έκδοση ΕΕΔΜΚ ανελκυστήρα. Πρόκειται για προσθήκη ανελκυστήρα εξωτερικά σε υφιστάμενη οικοδομή. Την άδεια δεν την εκδίδω εγώ αλλά Πολιτικός Μηχ/κός, εγώ συνέταξα την μελέτη μόνο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι τι κάνετε με την ΥΔ? Πώς αναλαμβάνεται η ευθύνη για την κατασκευή? Εσείς πώς το χειρίζεστε αυτό? Η τοποθέτηση θα γίνει από εταιρεία..Ευχαριστώ!
  5. Μια ερώτηση και εγώ, τρέχετε το δισωλήνιο για την θέρμανση αλλά μέχρι ποιο σημείο? Δηλαδή προχωράτε με τους υπολογισμούς και το επιλύετε? Δεν έχουν προηγηθεί οι υπολογισμοί για την ψύξη? Επίσης το πρόγραμμα δεν έχει επιλογή fan coil στο δισωλήνιο, πώς το αντιμετωπίζετε αυτό? Ευχαριστώ πολύ.
  6. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου πει πως διαβάζουμε στα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ. Γράφτηκα σε μεταπτυχιακό αλλά δεν έχω καταλάβει. Θα διαβάζω μόνη μου από την πλατφόρμα μέχρι να γίνει η διαδικτυακή συνάντηση? Η εφαρμογή μέσα μου δείχνει 4 εβδομάδες. Ολο αυτό το διαστημα πρέπει να κινούμαι μόνη μου? Και πως θα ετοιμάσω την εργασία? Τα έχω λίγο μπερδέψει, αν μπορείτε να βοηθήσετε...Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ Η επαφή με τους υπόλοιπους γίνεται μόνο με τις ΟΣΣ#?
  7. Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι εντάξει και τα επιμέρους όρια του Κενακ. Θα δω τι μπορώ να κάνω με τον φωτισμό...αλλιώς τα φωτοβολταικά είναι μονόδρομος. Στα ψυκτικά φορτία έβαλα 5 άτομα (τυχαία μιας και δεν γνωρίζω τι κατάστημα θα είναι, στην άδεια αναφέρεται απλά ως κατάστημα), φαντάζομαι πως αυτό είναι υποκειμενικό τελικά ε?
  8. Έκανα λάθος στην Β κατηγορία όχι στην Γ, συγνώμη. Όμως το πρόβλημα παραμένει. Από το ΠΕΑ φαίνεται ότι ευθύνεται ο φωτισμός. Εσείς πώς θα το χειριζόσασταν? Επίσης μήπως γνωρίζετε για τα άτομα όσον αφορά τα ψυκτικά φορτία? Παραθέτω απόσπασμα από το ΠΕΑ μήπως βοηθάει..
  9. Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Ναι, έχω διώροφο κτίριο με 2 καταστήματα στο ισόγειο και 2 κατοικίες στον όροφο. Έχω φτιάξει 2 ζώνες στο 4Μ, αυτή των κατοικιών βγαίνει Α και αυτή των καταστημάτων που βγαίνει Γ. Μόλις βάλω φωτοβολταικά με συμψηφισμό (πήρα τα στοιχεία από την ΔΕΗ και έβαλα το μικρό με ισχύ 2,75Κw) ανεβαίνει στην Α+. Συνάδελφος μου σύστησε να "παίξω" με τον φωτισμό και ότι δεν πρέπει να βάλω φωτοβολταικά γιατί δεσμεύω τον ιδιοκτήτη. Όμως στο φωτισμό έχω τα ελάχιστα απαιτούμενα (500lx, 60lm/W και μου υπολογίζει 16W/m2) και δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα ο Κενακ σε αυτό. Άλλες βελτιώσεις δεν έχω να κάνω έχω πολύ καλά SCOP, SEER, πολύ καλές μονώσεις και κουφώματα με U=2 W/m2K με max στη ζώνη 2,6 W/m2K. Έχω κάνει αρκετές ΜΕΑ αλλά δεν είχα κατάστημα εώς τώρα.. Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα και κάτι άλλο αν γνωρίζει κάποιος. Εσείς πόσα άτομα βάζετε στους υπολογισμούς στα ψυκτικά φορτία όταν προορίζεται η χρήση γενικά για κατάστημα?
  10. Καλημέρα, Εχω την εξής ερώτηση. Σε 2ώροφο κτίριο με 2 ζώνες, στο ισόγειο καταστήματα και στον όροφο κατοικίες στην ΜΕΑ μου βγαίνουν οι κατοικίες κατηγορία Α, αλλά τα καταστήματα Γ. Εχω κάνει όσες βελτιώσεις μπορώ αλλά δεν αλλάζει η κατηγορία. Μπορώ να τοποθετήσω φωτοβολταικά στη στέγη που να αφορούν τα 2 καταστήματα στο ισόγειο μόνο. Είναι σωστό αυτό?
  11. Καλημέρα σας, θα ήθελα την άποψη σας για τον τίτλο του θέματος. Υπάρχουν σημεία που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως? Τι θα έπρεπε να προσέξει κάποιος?
  12. Δεν υπάρχει δυστυχώς. Το οροφοδιαμέρισμα ανεβαίνει με δικό του κλιμακοστάσιο. Τα ισόγεια διαμερίσματα έχουν εξωτερικές εισόδους. Ενώ τα διαμερίσματα του ορόφου έχουν και αυτά ανεξάρτητες εισόδους με δικό τους κλιμακοστάσιο.
  13. Συνάδελφος με κατεύθυνε στο να το κάνω με αυτό τον τρόπο. Όχι όλα τα σώματα μαζί, σε κυκλώματα (max 3 σώματα). Με συλλέκτη προσαγωγής-επιστροφής σε κάθε διαμέρισμα ναι. Θα πρέπει να γίνει η επιστροφή από την ίδια στήλη? Στα διαμερίσματα μέσα δεν είναι σωστός ο τρόπος? Νομίζα ότι έτσι είναι το σωστό για να μην έχουμε και πολλούς σωλήνες. Επίσης διάβασα αυτό σε αυτή τη σελίδα και κάπου αλλού έγραφε ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε και άλλες στήλες στην περίπτωση πολλών διαμερισμάτων. (https://www.solin.gr/efarmoges/thermansi) Επίσης ήθελα να πω ότι δεν πρόκειται για τυπικούς ορόφους. Κάθε κάτοψη είναι εντελώς διαφορετική και σε καμία δεν γίνεται να συμπίπτει η ευθεία των συλλεκτών. Σε πολλά σημεία είναι ΜΘΧ από πάνω ή από κάτω αλλού υποχωρούν οι όροφοι αλλού υπάρχουν έρκερ. Δηλαδή τα νερά για να φτάσουν στα διαμερίσματα πρέπει να φεύγουν από άλλες κατευθύνσεις από το υπόγειο, δεν γίνεται από την ίδια με τίποτα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.