Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apollon

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Apollon last won the day on Μάιος 22 2023

Apollon had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Apollon's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

16

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι μπορεί να έχεις δίκιο με την αφαλάτωση, δεν το σκέφτηκα την ώρα που το έγραφα. Θέλει φράγκα, αλλά money brings money. Το θέμα παραμένει, πως κάθε πιθαμή έκτασης δίπλα σε θάλασσα, πρέπει να οικοδομηθεί με το έτσι θέλω. Από την μία απαγορεύω εκτός σχεδίου δόμηση, από την άλλη κάνω τα αίσχη. Διαβάζω πάλι στο κείμενο ".....θα δημιουργούνται δύο κτίρια-τοπόσημα των οποίων το ύψος φτάνει τα 15 μ". Τι τοπόσημα ρε καραμήτρο... "... Τμήμα των δωμάτων θα φυτευτεί με είδη τοπικής χλωρίδας. ". Ξερόχορτα? >:D Τέλος πάντων /sad face.
  2. Μιλάμε για αυτή την θέση φαντάζομαι (μετά από ψάξιμο στο χάρτη). Και η ερώτηση είναι, που θα βρουν τόσο νερό για να βάλουν όχι μόνο τις πισίνες τους (που φαίνονται ωραίες στα σχέδια και στα φωτορεαλιστικά), αλλά μου αρέσει που έχουν γεμίσει και όμορφα πράσινα δέντρα και όλη την περιοχή, λες και είναι και καμία Κέρκυρα, ενώ είναι ξεραΐλα της Κρήτης. Μετά σου λέει όχι στην εκτός σχεδίου δόμηση γιατί υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον και κάτι κουραφέξαλα. Εάν αυτό δεν είναι βιασμός του φυσικού τοπίου τι είναι δηλαδή? Τέσπα, να μου πεις, κοιτάζοντας την όλη περιοχή, μόνο τερατουργήματα και αίσχη βλέπεις.
  3. Τότε γιατί έχει κολλήσει η μεταφορά νερού στη Θεσσαλία από τον Αχελώο. Και αυτό εθνική ανάγκη ειναι. Τέλος πάντων δεν είναι το ίδιο νομίζω. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι λίγο ξεκάθαρη. Όπως και να έχει θα πάρει χρόνια. Μέχρι τότε θα έχει βρέξει. Η Αθήνα δεν έχει πρόβλημα ακόμα. 3 χρόνια ανομβρίας, + λένε απόθεμα για αλλα 4. Δεν έχει υπάρξει ανομβρία 7 ετών ποτέ. Η περιοδικότητα είναι της τάξης των 3 ετών.
  4. Πιστεύουν δηλαδή ότι το έργο μεταφοράς νερού από τα Κρεμαστά, δεν θα φάει προσφυγες; Ποια η διαφορά δηλαδή με την λεγόμενη "εκτροπή" του Αχελώου. Δεν έχουν μελέτες και θέλουν σε 2-3 χρόνια να είναι έτοιμο - κατασκευασμενο. Γελάμε? Είναι καταδικασμένο να ακυρωθεί από το ΣΤΕ όταν έρθει η ώρα. Δεν επιτρέπεται και βάσει οδηγίας ΕΕ. Τι ξέρουν αυτοί που δεν ξέρουμε? Κάτι σαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που το Σύνταγμα λέει ξεκάθαρο οχι αλλά αυτοί βρήκαν-βάλανε κομπρεσέρ και άνοιξαν το απίστευτο παραθυράκι να πουν ναι;
  5. Clickbate με μη συγκρίσιμα στοιχεια. Κάντε και καμία αναγωγή. Τι αφορά το 3220 Λονδίνο; Και τέλος πάντων η σύγκριση με τα Ελληνικά στοιχεία που παρουσιαζονται δεν μπορεί να γίνει (άλλη μελέτες άλλη μεθοδολογία). Και τέλος πάντων κάντε και μια αναγωγή στο μέσο εισόδημα που έχει και νόημα, εκτός και αν σκέφτεται κάποιος να δουλεύει εξ'αποστάσεως.
  6. Ας αποκτήσουμε πρώτα Δημόσια Συγκοινωνία όπως πρέπει να είναι, και μετά μιλάμε για να ειναι πράσινη. Στο Ελλαντα, λέει οτι έχεις πάρει ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά από την άλλη καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχουν αρκετοί φορτιστές για να λειτουργούν όλα. Αλλά αφού δεν θέλουν οι κυβερνώντες τι να κάνεις. Αν θέλανε πραγματικά θα υπήρχαν πυκνά δρομολόγια, άδειοι λεωφορείοδρόμοι. Εδώ αυτοί κάνουν νέα περιφερειακη Θεσσαλονίκης fast track πριν δουν καν την επίπτωση του Μέτρο. Συγκοινωνιακή λογική μηδέν
  7. Ξενόφερτο πρόβλημα. Να στείλουμε επιστολη στη Φοντερλαιν να διαμαρτυρηθούμε.
  8. Έτσι λέγανε και το 1983. Αφού δεν γίνεται νομιμοποίηση για τα πιο καινουργια αλλά ρύθμιση 30, 40 χρόνων. Τότε (2057?) θα βγει νέος νόμος.
  9. 2024 και συζητάμε για ποιες ήταν οι οριοθετήσεις οικισμών το έτος 1923, όπου στην πλειοψηφία δεν υπάρχει ούτε ένα σοβαρό στοιχείο. Επαναοριοθέτηση τώρα, ώστε τουλάχιστον σε 100 χρόνια (1923-2023-2123) οι άνθρωποι να έχουν κάτι ουσιαστικό. Ας αφήσει το υπουργείο τις τρίπλες γύρω από αυτά που λέει το ΣΤΕ και να κάνει και καμία ουσιαστική δουλειά. Μπορεί να διαφωνώ και εγώ με την λογική του ΣΤΕ, αποφασίζω και ακυρώνω, αλλά στο τέλος θα πρέπει να παραχθεί από το υπουργείο (Κυβέρνηση) και ουσιαστικό έργο και να σταματήσουμε τα μπαλώματα σε ανεπαρκής νομολογίες και καταστάσεις. Το μόνο σοβαρό έργο προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το σύστημα e-poleodomia. Δυστυχώς δεν βλέπω κάποια ενημέρωση ή έστω κάποια ανακοίνωση για αναβάθμιση του συστήματος.
  10. Στο υποκεφάλαιο "φορολογικά κίνητρα", το άρθρο στο τέλος αναφέρεται στο πως θα αποκτήσει το κράτος φορολογικά έσοδα από τις μισθώσεις. Τρελαίνομαι με πρώτο θέμα news. Γενικά το όλο άρθρο δίνει έμφαση στο πως το κράτος θα αποκτήσει φορολογικά έσοδα. Τώρα... ,τα έξοδα είναι και καλά οι επιδοτήσεις των άτοκων δανείων? Δηλαδή ότι βουτήξουν θα τα δώσουν στις τράπεζες. Γενικά ζούμε μία δεύτερη εποχή αστικοποίησης. Σε 30-50 χρόνια θα λέμε τι λάθος ήταν αυτό (πάλι).
  11. - Τα κριτήρια.... που δεν υπάρχουν. Εντάξει με τα clickbait, κάντε και κάνα edit στον τίτλο. Το ότι αναφέρεται πηγή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα copy paste.
  12. Κανονικά έπρεπε να υπάρχουν ήδη έτοιμες ωριμες μελέτες για σχετικά τεχνικά έργα, τα οποία θα υλοποιούνται από τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης. Αντί αυτού, βλέπουμε ψηφιακό βοηθό, αναβάθμιση κάποιας πλατφόρμας κάθε τρείς και λίγο, και γενικότερα τζάμπα λεφτά σε ημέτερους. Αλλά αν είσαι χώρα χωρίς μέλλον, μπανανία του φαίνεσθαι τι να κάνεις. Τέλος πάντων δεν υπάρχει πρόβλημα, θα βρέξει. Το πρόβλημα είναι ξενόφερτο, και θα το λύσουμε με την απραξία.
  13. Το πρόβλημα είναι ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας πουλάνε τη φουμαρα ότι δήθεν είμαστε εξελιγμένο κράτος. Η αλήθεια είναι ότι οδεύεις όλο και πιο κοντά προς τον ορισμό ως χώρα μπανανία, που το μόνο που έχει να πουλήσει είναι Τουρισμός. Όλα αυτά τα θα και πρέπει να γίνει, είναι για αυτούς science fiction, που θα δώσουν στα ΜΜΕ να τα πουλήσουν στους πολίτες. Το κτηματολόγιο το βλέπουν μόνο ως φόρο τεχνικό εργαλείο. Όλο διαβάζω πως θα γίνει η διασύνδεση με το Ε9 και πως θα βρουν τα κρυμμένα τετραγωνικά. Ως μοχλός ανάπτυξης τίποτα. Μέχρι εκεί βλέπουν. Δυστυχώς το υπουργείο οικονομικών έχει δύναμη, αντίθετα το ΥΠΕΝ και το Υπ. υποδομών έχουν υποβαθμιστεί τρελα.
  14. Τα έργα Ξεκινούν. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού επί του tablet τουαλέτας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.