Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apollon

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Apollon

  1. Στο υποκεφάλαιο "φορολογικά κίνητρα", το άρθρο στο τέλος αναφέρεται στο πως θα αποκτήσει το κράτος φορολογικά έσοδα από τις μισθώσεις. Τρελαίνομαι με πρώτο θέμα news.

    Γενικά το όλο άρθρο δίνει έμφαση στο πως το κράτος θα αποκτήσει φορολογικά έσοδα. Τώρα... ,τα έξοδα είναι και καλά οι επιδοτήσεις των άτοκων δανείων? Δηλαδή ότι βουτήξουν θα τα δώσουν στις τράπεζες.

     

    Γενικά ζούμε μία δεύτερη εποχή αστικοποίησης. Σε 30-50 χρόνια θα λέμε τι λάθος ήταν αυτό (πάλι).

     

  2. Κανονικά έπρεπε να υπάρχουν ήδη έτοιμες ωριμες μελέτες για σχετικά τεχνικά έργα, τα οποία θα υλοποιούνται από τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης.

    Αντί αυτού, βλέπουμε ψηφιακό βοηθό, αναβάθμιση κάποιας πλατφόρμας κάθε τρείς και λίγο, και γενικότερα τζάμπα λεφτά σε ημέτερους.

    Αλλά αν είσαι χώρα χωρίς μέλλον, μπανανία του φαίνεσθαι τι να κάνεις.

    Τέλος πάντων δεν υπάρχει πρόβλημα, θα βρέξει. Το πρόβλημα είναι ξενόφερτο, και θα το λύσουμε με την απραξία.

  3. Το πρόβλημα είναι ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας πουλάνε τη φουμαρα ότι δήθεν είμαστε εξελιγμένο κράτος.

    Η αλήθεια είναι ότι οδεύεις όλο και πιο κοντά προς τον ορισμό ως χώρα μπανανία, που το μόνο που έχει να πουλήσει είναι Τουρισμός.

    Όλα αυτά τα θα και πρέπει να γίνει, είναι για αυτούς science fiction, που θα δώσουν στα ΜΜΕ να τα πουλήσουν στους πολίτες. Το κτηματολόγιο το βλέπουν μόνο ως φόρο τεχνικό εργαλείο. Όλο διαβάζω πως θα γίνει η διασύνδεση με το Ε9 και πως θα βρουν τα κρυμμένα τετραγωνικά. Ως μοχλός ανάπτυξης τίποτα. Μέχρι εκεί βλέπουν. Δυστυχώς το υπουργείο οικονομικών έχει δύναμη, αντίθετα το ΥΠΕΝ και το Υπ. υποδομών έχουν υποβαθμιστεί τρελα.

     

  4. Για τα μπάζα. Αλλά τι να πεις.. ο Θεός (το ΣΤΕ) αποφάσισε. Eat it.

    Οι πλέον άχρηστοι φυσικά είναι του υπουργείο, και γενικότερα η κυβέρνηση που δεν μπορούν να φέρουν ένα νόμο να τελειώνει αυτή η ιστορία.

    Δηλαδή τι περιμένουν;

    Τις μπίζνες των φίλων τους;

    Τόσο καιρό, τι κάνουν;

    Ένα σχέδιο υπάρχει;

    Κάθε λίγο και λιγάκι ένα άρθρο για να μας θυμίζει το χαος του Ελλαδισταν. Προκοπή μηδέν.

    Κρίμα δεν μπορούμε να το στείλουμε Άρειο Πάγο να πάει στο αρχείο με συνοπτικές διαδικασίες.

    Εκεί τα όργανα δουλεύουν.... (sarcasm).

  5. Πιο πιθανό να γίνει το ανάποδο, να διορθωθεί το κτηματολόγιο από τις εγγραφές του Ε9.

    Έχουν αίσθηση ότι οι δηλώσεις κτηματολογίου σε αυτά τα θέματα είναι ότι νάναι και ότι οι ανάδοχοι δεν προβαίνουν σε ελέγχους, τι τετραγωνικά δηλώνονται;

  6. Quote

    Ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Το αποτέλεσμα των πωλήσεων αναδεικνύει τη σημαντική υπεραξία που έχει ήδη δημιουργηθεί από την μέχρι τώρα υλοποίηση του έργου, η οποία θα συνεχιστεί με αυξανόμενους ρυθμούς καθώς θα προχωρά η εξέλιξη του ευρύτερου έργου στο Ελληνικό. Το συνολικό υπόλοιπο των οικιστικών αναπτύξεων ανέρχεται σε περίπου 1 εκ. τ.μ.»

    Η αλλιώς πόσο τζάμπα ξεπουλήθηκε το Ελληνικό, στη Λάμδα.

  7. Μα αυτοί που νομοθετούν, νομοθετούν κατά παραγγελία μεγάλο επιχειρηματιών και κατασκευάστων. Το θέμα απλά έγινε γιατί την αρμοδιότητα έκδοσης αδειών την πήραν οι Δήμαρχοι που εκτελούν και πολιτικά καθήκοντα.

    Γενικώς τους πιασαν στα πράσα.

    Όμως ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν γίνεται η λύση στο πρόβλημα στέγασης να δοθει με την κατασκευή  ψηλών κτιρίων - ουρανοξύστες σε πέντε επιλεγμένου δήμους της Αθηνας.

    Ας σταματήσει η κυβέρνηση αυτή την νέα αστικοποίηση, και υπέρ συγκέντρωση πληθυσμου σε χώρους με μηδέν πράσινο και πεζοδρόμια, να λάβει μέτρα αναβάθμισης υποβαθμισμένων δήμων, εύκολα και κατανοητά προγράμματα αναβάθμισης κτήριων που πληρώνουν στη ώρα τους και επέκταση - ολοκλήρωση σχεδίων πόλεων.

    Δεν γίνεται η κουβέντα να είναι γιατί δεν μπορώ να χτίσω στη Γλυφάδα, Κηφισιά 10 ορόφους, γιατί έτσι πιστεύω ότι θα λύσω το πρόβλημα στέγασης.

    Τώρα για το κόστος κατασκευής, οφείλεται και στη γενικότερη αύξηση τιμών υλικών. Φυσικά με αυτά που λέει η κυβέρνηση όλα πάνε μια χαρά, ότι πρόβλημα υπάρχει είναι ξενόφερτο... Κάνει ζέστη Ουκρανία άρα θα πληρώσεις παραπάνω ρεύμα.

    Περιμένεις προκοπή με αυτούς;

    Εν τω μεταξυ, Ελληνικό , Μετλεν κτλ κτλ κάνουν χρυσές μπίζνες. Οι μόνοι που δεν χάνουν.

  8. Αυτά παθαίνεις όταν έχεις μία δαιδαλώδη νομοθεσία που δεν βγάζει και αρκετό νόημα. Αυτό μετράει, αυτό δεν μετράει κτλ κτλ.

    Ας βγει νέος ΝΟΚ, να θεσπίζει ένα "ιδεατό Στερεό", δηλαδή κάλυψη / ύψος, και μέσα φίλε μου κάνε ότι θες. Τι ενδιαφέρει το περιβάλλον και τους διπλανούς, εάν μέσα στο κτήριο έχει μεγάλο κλιμακοστάσιο, 30 πατάρια, ύψος ορόφου 2.5μ, κτλ κτλ. (Χονδροειδής άποψη που μπορεί να εξειδικευτεί).

    Και όλη αυτή η ιστορία εξαιτίας των bonus υψών και το γεγονός ότι πλέον οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Παλαιά η πολεοδομία πέρναγε ότι ήθελε-ήθελες, τώρα έχεις και τον Δήμαρχο που το παίζει και ήρωας. Φυσικά δεν είναι κακό, καλά κάνει. Πρέπει να μπει και κάποιο φρένο στις διατάξεις που πέρναγαν μέσω του ΝΟΚ οι μεγάλοι κατασκευαστές.

    Τεράστιο fail τα bonus ύψη. Ας αλλάξουν τον νόμο τώρα μπας και σωθούν και άλλες διατάξεις. Φυσικά με αυτή τη κυβέρνηση, για πολεοδομικά θέματα, πρέπει πρώτα να τελειώσει το Ελληνικό και όλα τα Super Projects που έχουν sponsorarei ο κ. πρωθυπουργός και οι υπουργοί του για να βγει κάποια απόφαση. Κοινώς, μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση..

  9. Καλησπέρα, έχω την εξής υπόθεση.

    Ιδιοκτήτης μεγάλης έκτασης, εντός οικισμού, εντός σχεδίου που εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής (από το 1992) θέλει να προβεί σε κατάτμηση και πώληση. Η έκταση ανήκει σε τμήματα 4 Ο.Τ.

    Στο τμήμα που θέλει να πουλήσει, έχει ως αποτέλεσμα να διαιρείται η όλη έκταση σε 3 κομμάτια, ένα μεγάλο ας πούμε στα βόρεια, ένα μεσαίο (που θα μεταβιβάσει) και ένα τρίτο στα ανατολικά. Όλα καλά... εδώ έχω κάποιες ερωτήσεις.

    α) Αρχικά, φαντάζομαι ότι για να είναι ορθή η κατάσταση, θα πρέπει όλα τα τμήματα που θα "κοπούν", να είναι άρτια και οικοδομήσιμα, δηλαδή μετά την ρυμοτόμηση τους (λόγω οδών - ρυμοτομικών γραμμών) να προκύπτει πως όλα τα τμήματα απομένουν άρτια και οικοδομήσιμα, τουλάχιστον ως προς το εμβαδόν και το πρόσωπο.

    β) Ας πούμε ότι τα πάνω τηρούνται. Το πρόβλημα μου είναι, εάν θα πρέπει να ισχύει η αρτιότητα και στα όμορα τους. Δηλαδή εάν κάποιο όμορο τους δεν είναι άρτιο (μετά τη ρυμοτόμηση) τότε τι γίνεται? Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όμορο στο ανατολικό τμήμα, μετά τη ρυμοτόμηση δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, καθώς ρυμοτομείται σημαντικά και απομένει μικρό τμήμα εντός του Ο.Τ. (~80 τ.μ. όταν η κατά παρέκκλιση είναι 150 τ.μ. και είναι όλο σχεδόν στη πρασιά). Δηλαδή μάλλον αυτό θα προσκυρωθεί.  

    Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται? Γνωρίζω πως μέχρι να γίνει η πράξη εφαρμογής, για να βγει άδεια οικοδομής δεν αρκεί να είναι μόνο το οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, αλλά και το όμορο του να είναι. Αυτό πάει μπαλάκι? Δηλαδή εάν το όμορο σε αυτό που εξετάζεται είναι οκ, ως προς το εμβαδόν και το πρόσωπο, αλλά το όμορο του (δηλαδή το όμορο του όμορου) έχει πρόβλημα τότε υπάρχει θέμα? Δηλαδή ο έλεγχος γίνεται καθαρά στα όμορα του υπό εξέταση οικοπέδου ή πάει και παραπέρα, αφού στην περίπτωση που ένα οικόπεδο εντός του Ο.Τ. δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να άρει την οικοδομισημότητα όλων των οικοπέδου του Ο.Τ. (αφού θα επηρεάζει μπαλάκι όλα τα όμορα, και αυτά εν συνέχεια τα άλλα οικόπεδα...). Δηλαδή στην περίπτωση μου, εάν πουληθεί το "μεσαίο" με τα όμορα του να είναι άρτια και οικοδομήσιμα, τότε όλα καλός ή επειδή το ανατολικό θα συνορεύει με μη άρτιο τότε αυτομάτως το ανατολικό τμήμα γίνεται άρτιο -μη οικοδομήσιμο και άρα αυτό παίρνει μπάλα και το μεσαίο?

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

  10. On 6/6/2024 at 1:17 PM, akakios said:

    Ελπίζω να υπάρχει ιδιώτης διαχειριστής για πολλά πολλά χρόνια για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου αυτού και ας πληρώνω διόδια, γιατί αν περιμένω προκοπή από τους υπαλλήλους ή τους συνδικαλιστές του δημοσίου ...

    Κάτσε περίμενε προκοπή από τα καρτελ των ιδιωτών. Μέχρι που έρθουν τα δύσκολα (δες χιόνι Αττική Οδό) και μετά θα φταίνε οι άλλοι. Φυσικά εάν έχεις κολλητό τον πρωθυπουργό, μπορεί να βάλει να πληρώσει και το κράτος την χασούρα σου. Όλα καλά, ταλαιπωρεί ο πολίτης, πληρώνει ο πολίτης. Αυτοί παίρνουν τα εκατομμύρια για να έχουν ένα service van και να κόβουν τα δεντράκια κάθε χρόνο. Κάτσε δούλεψε εσύ τζάμπα υπερωρίες, όλα μια χαρά.

  11. Έτσι όπως τα διαβάζω, τα δύο αυτά επιχειρήματα άνετα στέκουν για ανατροπή κάθε νόμου νομιμοποίησης / ρύθμισης αυθαιρεσιών.

    Αφού όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Τι λέει τώρα για "μειονεκτική μοίρα" ή πως πάει περίπατο ο "ορθολογικός πολεοδομικός σχεδιασμός". Τι εστί αυθαίρετο δηλαδή...

  12. Σε δεύτερο αναγνωσμα, όταν λέει οριζόντια απαιτήση, εννοεί 300μ σε όλους ( όπως λέμε οριζόντια μέτρα, οριζόντια μείωση μισθου) και όχι προφανώς στο εάν θα είναι η οριζόντια ή η κεκλιμένη απόσταση.

    Anyway....

  13. Άλλο τι πρεπει να πάρεις, και άλλο το τι θελεις εσύ να πάρεις. Προφανώς είναι καθαρά τεχνικό το θέμα.

    Από την απάντηση σου, θα έπρεπε να το είχες καταλάβει τι ισχυει. Ισχύει η οριζόντια απόσταση.

    Τώρα οι φίλοι μας στην Ήπειρο δεν θέλουν τα 300 μέτρα και βάζουν κάτι μπλα μπλα στο παιχνίδι περί μορφολογίας και άλλα και καλά για να αυξήσουν την απόσταση. Θα μπορούσαν να πουν απλά, εμείς θέλουμε 400μ. Δηλαδή το πρόβλημα είναι γιατί 300μ, και όχι πως μετράμε το 300.

    Τέτοιες ερμηνείες και γενικά τετοια γκριζαρισματα μόνο στο ελλαντα τα βρίσκεις. Την μια έτσι την άλλη γιουβέτσι. Το ένα μετράει στο σ.δ. το άλλο δεν μετράει.  Που να πάει μπροστά αυτή η χώρα.

    Ας περιμένουμε ερμηνεία το πώς να μετρήσουμε τα 300μ.

    Ελεορ....

  14. Και αν η γιαγιά μου είχε ροδες θα ήταν πατίνι;

    Τέλος πάντων, εγινες κατανοητός απλά είναι αντιεπιστημονικο και λάθος.

    Παίρνεις την οριζόντια απόσταση. Τέλος.

  15. On 4/13/2024 at 1:50 PM, kfil said:

    Μπορείς να μου πεις τι εννοεί ο νόμος 300μ; Εδώ μιλάμε για απόσταση από όριο δασικού χάρτη 300μ.

    Το προφανές είναι η κεκλιμένη απόσταση επί του εδάφους . Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με την σχ. εγκύκλιο (εκτός αν η εγκύκλιος εννοεί ότι θα πρέπει οι δήμοι να βγάλουν τοπογραφικά συνεργεία να εντοπίσουν τους υπόχρεους ). Εσύ π.χ τι θα κάνεις;

    {αν είναι η οριζόντια προβολή (που λαμβάνεται υπ όψιν στα τοπογραφικά) τότε φανταστείτε ένα ακίνητο στην βάση κατακορύφου πρανούς λόφου ύψους 500 μ,   και ο δασικός χάρτης να είναι στην κορυφή του λόφου, με την οριζόντια προβολή από το ακίνητο μέχρι τα όρια του δασικού χάρτη να είναι ας πούμε 50 μ.Είναι ή δεν είναι μέσα στα όρια του νόμου που ο σκοπός του είναι η προφύλαξη λόγω πυρκαγιών;}

    Αυτό το ακίνητο που λες, τι εμβαδόν έχει? Γιατί εάν είναι σε οριζόντια προβολή θα είναι μικρό, εάν όμως λάβουμε το εμβαδόν σε κεκλιμένo επίπεδο θα είναι πολύ μεγαλύτερο, και άρα κλέβουμε τον ιδιοκτήτη..... :P

    Συνάδελφε, σε βλέπω και ζορίζεσαι με το θέμα της κεκλιμένης / οριζόντιας απόστασης και δεν σου απαντάει και κανείς (2 threads στο φόρουμ). Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου νόμου, αλλά τα 300μ, και οποιαδήποτε απόσταση, το προφανές στους μηχανικούς για τέτοια αντικείμενα (οριοθετήσεις) είναι τα 300μ στο χαρτί, δηλαδή σε προβολή, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα στο ΕΓΣΑ 87. Μπορεί το "προφανές" στον τον κυρ. Βασίλη που σπέρνει το χωράφι να είναι τα 300μ σε "ευθεία όπως πάει προς τα κάτω" γιατί τόσο το περπατάει / τράβηξε μία μεζούρα και το μέτρησε, αλλά ο κυρ. Βασίλης δεν είναι μηχανικός.

    Επίσης, εγώ θα έβρισκα και την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των δύο πολυγώνων (δασικού ορίου και οικοπέδου) και θα έλεγχα αυτήν την απόσταση. Τουλάχιστον έτσι κάνω με την απόσταση γηπέδων από θάλασσα / ρέματα κτλ κτλ. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έχω σκεφτεί να πάρω κεκλιμένη απόσταση, πως εσύ το θεωρείς προφανές με ξεπερνάει.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.