Μετάβαση στο περιεχόμενο

Yanis83

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.070 profile views

Yanis83's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι η πλατφόρμα της γνωστοποίησης έναρξης οικοδομικών εργασιών https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/epitheorese-ergasias/gnostopoiese-enarxes-oikodomikon-ergasion είναι μια αφετηρία για την ημερομηνία έναρξης εργασιών ανεξάρτητα από ΤΠΥ και δελτία αποστολής.
  2. Σύμφωνα με τον ορισμό η σοφίτα είναι χώρος. Χώροι υπάρχουν είτε βοηθητικοί είτε κύριας χρήσης. Βοηθητικοί με ελ. ύψος άνω του 2,2μ σύμφωνα με αρθρο 2 παρ96 τεχνικού τεύχους και κύριοι με ελ. ύψος άνω των 2,5μ. Το όριο του 2,2 υπάρχει και για τις οδεύσεις διαφυγής επομένως κάποιος που σχεδιάζει μια σοφίτα με ύψος 1,5μ, τι χώρο έχει ρε παιδιά, μπορεί να τον χαρακτηρίσει ότι θέλει με βάση το Δεν υφίσταται ελάχιστος ή μέγιστος περιορισμός ως προς το ύψος της σοφίτας. ?
  3. Συμφωνώ οτι δεν υπάρχει περιορισμός πλέον ως προς το ελεύθερο ύψος της σοφίτας. Επίσης η σοφίτα σύμφωνα με τον ορισμό της είναι χώρος και επομένως μπορεί να είναι είτε χώρος βοηθητικής χρήσης είτε χώρος κύριας χρήσης είτε και τα δύο καθώς δεν αναφέρεται πουθενά περιορισμός. Εάν όμως βάλει κανείς κύρια χρήση πάνω στη σοφίτα πχ ένα δωμάτιο με κρεβάτια, τότε ο χώρος αυτός θα πρέπει να έχει και τις προδιαγραφές χώρου κύριας χρήσης σύμφωνα με το αρθρο 2 παρ.95 δηλαδή > 2,5μ. Σωστά; Και το αρχικό ερώτημα τώρα είναι, αυτό το ελεύθερο ύψος είναι το μέσο ύψος της σοφίτας ή το ελάχιστο ύψος της; Πώς μετράμε δηλαδή πλέον το ελεύθερο ύψος μιας σοφίτας...ως μέσο ή ως ύψος σε κάθε σημείο με όριο στο ελάχιστο. Όσον αφορά το άρθρο 19 παρ.2ζ κατακόρυφα ανοίγματα δεν επιτρέπονται πάνω στην στέγη, κανείς όμως δεν απαγορεύει σε μονόριχτη στέγη να ανοίξεις κατακόρυφο άνοιγμα στην μεγάλη πλευρά της που είναι κάθετη και δεν αλλάζει την στερεομετρία της, όπως επίσης και φεγγίτες που ακολουθούν τη κλίση της.
  4. Καλησπέρα συνάδελφε, ευχαριστώ για την απάντηση. Από ποιό άρθρο ή κανονισμό προκύπτει ότι η σοφίτα δεν χρειάζεται να έχει ύψος 2,5μ (μέσο ύψος ή ελάχιστο ύψος παραμένει το ερώτημα) για να είναι χώρος κύριας χρήσης?
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μπορεί κάποιος να δώσει απάντηση αν μια σοφίτα για να είναι χώρος κύριας χρήσης πρέπει το μέσο ύψος της να είναι πάνω από 2,5μ ή το ύψος της στη μικρή πλευρά να είναι 2,5μ και μετά να ανεβαίνει (θέλουν δλδ όλος ο χώρος της σοφίτας να είναι >2,5μ). Τι από τα δύο ισχύει μετά από επαφές σας με πολεοδομίες?
  6. Ευχαριστώ για το επιχείρημα, αφού οι ΑΗΧ αποτελούν μέρος του κτιρίου, μέρος του ορόφου και μετρούν κανονικά στη κάλυψη τότε γι'αυτό ο νομοθέτης τους παραλείπει στον ορισμό, γιατί ουσιαστικά αποτελούν όροφο που περιγράφεται ως προσπέλαση στον ορισμό.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σύμφωνα με τον ορισμό "Το πατάρι δύναται να είναι συνεπίπεδο με όροφο ή και σοφίτα του κτιρίου ή και ανοικτό εξώστη ή και κλειστό εξώστη, να είναι προσπελάσιμο από τους παραπάνω χώρους" Το ερώτημά μου είναι αν το πατάρι μπορεί να είναι προσπελάσιμο από ΑΗΧ και ρωτάω γιατί στη πολεοδομία μου λένε ότι σύμφωνα με τον ορισμό δεν μπορεί να είναι προσβάσιμο από ΑΗΧ. Όμως ο ορισμός δεν αναγράφει πουθενά ότι απαγορεύεται η πρόσβαση από πατάρι σε ΑΗΧ. Ποιά είναι η γνώμη σας και αν είχατε αντίστοιχη περίπτωση. Εδώ έχει πρόσβαση σε ερκέρ, ο ΑΗΧ τους ενοχλεί?
  8. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εάν το άρθρο 11 παρ. 6ε ισχύει και για σκάλες σε μεζονέτες ξενοδοχείου?
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σύμφωνα με άρθρο 11 παρ6ε δεν προσμετράται στη δόμηση "Η επιφάνεια έως 25 τ.μ. ανά επίπεδο (όροφο, πατάρι, σοφίτα) και ανά κλιμακοστάσιο σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πλατύσκαλων, των διαδρόμων και των χώρων αναμονής ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων." Τι γίινεται όμως σε ανεξάρτητες μεζονέτες ξενοδοχείου, δηλαδή όταν έχω σουίτες δίπατες με ανεξάρτητη εξωτερική πρόσβαση που έχουν εσωτερική σκάλα. Ξέρει κανείς αν ισχύει το σημείο και για τα τουριστικά καταλύμματα? Υπάρχει κάποια εγκύκλιος?
  10. Καλησπέρα, σε ανεξάρτητη σουίτα ξενοδοχείου έχω σοφίτα για το υπολογισμό της οποίας θεωρώ ώς ενιαίο τον υποκείμενο χώρο που έχει μεσοεπίπεδο +1,3μ στο οποίο βρίσκεται κλειστό λουτρό το οποίο φτάνει μέχρι τη στέγη. Είναι σωστή η θεώρησή μου ή θα έχω πρόβλημα. Επίσης μπορώ να έχω υπνοδωμάτιο στη σοφίτα εάν έχω μέσω ύψος μικρότερο του 2,5μ?
  11. Καλησπέρα, σε ανεξάρτητη σουίτα ξενοδοχείου έχω σοφίτα για το υπολογισμό της οποίας θεωρώ ώς ενιαίο τον υποκείμενο χώρο που έχει μεσοεπίπεδο +1,3μ στο οποίο βρίσκεται κλειστό λουτρό το οποίο φτάνει μέχρι τη στέγη. Είναι σωστή η θεώρησή μου ή θα έχω πρόβλημα. Επίσης μπορώ να έχω υπνοδωμάτιο στη σοφίτα εάν έχω μέσω ύψος μικρότερο του 2,5μ?
  12. Καλησπέρα, στον υπολογισμό της υποκείμενης επιφάνειας του εσωτερικού εξώστη όπου σύμφωνα με ΝΟΚ "Ως υποκείμενος χώρος, νοείται η συνολική επιφάνεια της κάτοψης (κύριοι χώροι, βοηθητικοί χώροι, κεντρικό κλιμακοστάσιο αυτοτελούς ανεξάρτητης ιδιοκτησίας, ηλιακά αίθρια), συμπεριλαμβανομένων των τοίχων που την ορίζουν", προσμετράμε και την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων? Πέρνουμε δηλαδή το συνολικό πάχος του τοίχου?
  13. Η απόφαση αυτή βασίζεται στην εγκύκλιο την οποία μου έστειλαν και παραθέτω παρακάτω η οποία λέει ότι η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία αποφασίζει για το αν η στέγη αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της σύνθεσης Στέγη υποχρεωτική.doc
  14. Τελικά σύμφωνα με την τοπική πολεοδομία για να θεωρείται έγκυρη η μελέτη όσον αφορά την υποχρεωτικότητα της στέγης, θα πρέπει το κτίριο/κτίρια να έχουν στέγη τουλάχιστον στο 75% της κάλυψης τους αφήνοντας ένα 25% για δώματα. Επομένως το massing της φωτογραφίας δεν ήταν δυνατό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.