Μετάβαση στο περιεχόμενο

GiannisK64

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από GiannisK64

  1. Συγνώμη που το αναρτώ και δω αλλά πιστεύω ότι είναι πιο σχετική ενότητα

    Με τη νέα ΤΟΤΕΕ, έχει γίνει πιο αναλυτικός ο τρόπος υπολογισμού του Uw κουφώματος.

    Πλεόν, λαμβάνεται υπόψη κ' η τυχόν ύπαρξη ρολού.

    Άρα, οι σωστές διαστάσεις του κουφώματος είναι 1,40Χ2,20.

    Απορία ο προμηθευτής πρέπει να κόψει τιμολόγιο  σε κουφώματα με το ρολό επικαθήμενο

    πχ  α)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,00= 2,80 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 (αφαιρώντας το  κουτί)

     ή β)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2.

    Μήπως κάποιος με παραστατικό πλαίσιο + ρολό ίδια τμ (δηλ.β) το καταχώρησε έτσι στο σύστημα και εγκρίθηκε; 

  2. 18 λεπτά πριν, Blai said:

    Στην καρτέλα ''Παραστατικά-λοιπά έξοδα'' και στην ''καταχώρηση λοιπών εξόδων'' βάζουμε τα ΑΠΥ κόστους Συμβούλου και τα ΑΠΥ κόστους Α & Β επιθεώρησης. Στο πεδίο όμως ΙBAN συμβούλου (ενώ έχω επιλεγμένο αναγνωρισμένο από το σύστημα Σύμβουλο & έχει καταχώρηση χτες το ΙΒΑΝ του) δεν μου το βγάζει στο πεδίο αυτό να το επιλέξω. Περίεργο , ξέρει κανείς τίποτα για ποιο λόγο συμβαίνει? 

    Αν καταχωρήθηκε χθες στο taxis θέλει 2-3 μέρες να φανεί από το ταχις.Και φυσικά καταχωρημένο στο taxis στο επαγγελματικοί λογαριασμοί

  3. On 6/2/2019 at 2:33 ΜΜ, gtkarch said:

    Για ηλιακό απαιτείται νομίζω δήλωση CE, σωστά? Η εταιρεία κατασκευής δεν έχει κάτι τυποποιημένο. Τι δίνει ο προμηθευτής για να το ανεβάσουμε?

    Μάλλον όπως φαίνεται εδώ  αναφέρει ότι (βέβαια σχεδόν όλοι έχουν CE): 

    Η ΕΒΗΕ ανέλυσε τις απαιτήσεις για πιστοποίηση προϊόντων με βάση τον κανονισμό Ενεργειακής Σήμανσης για τα ηλιοθερμικά προϊόντα, οι οποίες επιγραμματικά αναφέρονται ως εξής:

    • Δεν απαιτείται αλλά δεν δύναται να φέρει ετικέτα ενεργειακής σήμανσης οποιασδήποτε κατάταξης ο κλασσικός ηλιακός θερμοσίφωνας. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από Δελτίο Προϊόντος, το οποίο εκδίδεται και παραδίδεται στον καταναλωτή από τον κατασκευαστή ή υπεύθυνο κυκλοφορίας του προϊόντος.
  4. 12 ώρες πριν, GiannisK64 said:

    Απορία ο προμηθευτής πρέπει να κόψει τιμολόγιο  σε κουφώματα με το ρολό επικαθήμενο

    πχ  α)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,00= 2,80 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 (αφαιρώντας το  κουτί)

    . ή β)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2

     

     

    Και σωστά, όπως αναφέρεται παραπάνω ως αναφορά τον υπολογισμό, αλλά το παραστατικό του προμηθευτή μήπως πρέπει να είναι η α) περίπτωση (αφαιρώντας το  κουτί) γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα; Μήπως κάποιος με παραστατικό πλαίσιο + ρολό ίδια τμ το καταχώρησε έτσι στο σύστημα και εγκρίθηκε; 

  5. 23 ώρες πριν, gsaraf said:

    Με τη νέα ΤΟΤΕΕ, έχει γίνει πιο αναλυτικός ο τρόπος υπολογισμού του Uw κουφώματος.

    Πλεόν, λαμβάνεται υπόψη κ' η τυχόν ύπαρξη ρολού.

    Άρα, οι σωστές διαστάσεις του κουφώματος είναι 1,40Χ2,20.

    Απορία ο προμηθευτής πρέπει να κόψει τιμολόγιο  σε κουφώματα με το ρολό επικαθήμενο

    πχ  α)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,00= 2,80 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 (αφαιρώντας το  κουτί)

    . ή β)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2

     

     

  6. Καλημέρα θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να απαντήσει:

    1) Για τα αλουμίνια κόβει το τιμολόγιο αναλυτικά δηλ. αναλυτικά ένα –ένα τα αλουμίνια με διαστάσεις και ξεχωριστά τα ρολά ή  συνολικά Ανά κατηγορία πχ  1.Α2 πλαισίου αλουμινίου με υαλοπίνακα-Εξωστόθυρα.

    2) Στα αλουμίνια αναφέρει  στο παραστατικό ότι περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση σωστά;

    3) Στο έντυπο καταγραφής παρεμβάσεων  του 2ου ΠΕΑ στο κομμάτι Καταγραφή Παραστατικών Δαπανών  (για τα αλουμίνια) θα αναγραφούν αναλυτικά ή συνολικά ανά κατηγορία (πχ  1.Α1, 1.Α2, 1.Ε1 ΚΛΠ) μια και το παραστατικό θα είναι ένα (1).

    4)  Ο ωφελούμενος  εκτός προγράμματος και πρότασης  έβαλε ένα κλιματιστικό σε  σαλόνι καθιστικό 24.000 BTU  A+ οπού αλλάζει την ενεργειακή απόδοση προς το καλύτερο. Θα υπολογιστεί στο 2ο ΠΕΑ η εξοικονόμηση ή όχι ;

    Πιστεύω να μην σας  ζάλισα πολύ και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  7. Καλημέρα θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να απαντήσει:

    1) Για τα αλουμίνια κόβει το τιμολόγιο αναλυτικά δηλ. αναλυτικά ένα –ένα τα αλουμίνια με διαστάσεις και ξεχωριστά τα ρολά ή  συνολικά Ανά κατηγορία πχ  1.Α2 πλαισίου αλουμινίου με υαλοπίνακα-Εξωστόθυρα.

    2) Στα αλουμίνια αναφέρει  στο παραστατικό ότι περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση σωστά;

    3) Στο έντυπο καταγραφής παρεμβάσεων  του 2ου ΠΕΑ στο κομμάτι Καταγραφή Παραστατικών Δαπανών  (για τα αλουμίνια) θα αναγραφούν αναλυτικά ή συνολικά ανά κατηγορία (πχ  1.Α1, 1.Α2, 1.Ε1 ΚΛΠ) μια και το παραστατικό θα είναι ένα (1).

    4)  Ο ωφελούμενος  εκτός προγράμματος και πρότασης  έβαλε ένα κλιματιστικό σε  σαλόνι καθιστικό 24.000 BTU  A+ οπού αλλάζει την ενεργειακή απόδοση προς το καλύτερο. Θα υπολογιστεί στο 2ο ΠΕΑ η εξοικονόμηση ή όχι .

    Πιστεύω να μην σας  ζάλισα πολύ και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

  8. 33 λεπτά πριν, Georgia S said:

    Εμείς υπογράψαμε στις 26/10/2018 τράπεζα Alpha Bank. Πήραμε εμείς όμως τηλέφωνο για να τους αφυπνίσουμε, πρώτα στο υποκατάστημα που δηλώσαμε, έπειτα στο κεντρικό που χειρίζεται το πρόγραμμα και έπειτα ξανά στο υποκατάστημα. Μην περιμένετε να σας καλέσουν, ενοχλείστε εσείς με ένα τηλεφωνο.

    Τηλέφωνο και Κεντρικά και στο υποκατάστημα (EUROBANK)  και η απάντηση ίδια  " μην αγχώνεστε έχετε προθεσμία 2 μήνες" :x

  9. Καλησπέρα υπάρχουν κάποιοι, που η Υπαγωγή έγινε στις 11/10/2018 με δάνειο, και βρίσκονται σε κατάσταση ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ και τους εχει καλέσει η Τράπεζα για υπογραφή;:confused:  Και αν ναι ποια Τράπεζα;    

  10. Καλημέρα έλαβα το παρακάτω αλλα ούτε η επιλογή Συνέχεια ούτε η απόρριψη είναι ενεργοποιημένες γινεται αργότερα ή κάτι άλλο θέλει
    Οδηγίες

    Η αίτησή σας έχει υπαχθεί. 

    Στην καρτέλα «Μηνύματα» μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες επί της υπαγωγής της αίτησής σας.

    Στην καρτέλα «Συνοπτική Εικόνα» μπορείτε να βρείτε την Απόφαση Υπαγωγής της αίτησής σας, στο πρόγραμμα ΕΚΟ ΙΙ.

    Ελέγξτε την απόφαση υπαγωγής της αίτησής σας και επιλέξτε:

    • «Συνέχεια» για να διαβάσετε το περιεχόμενο του Παραρτήματος V-Γ (Δήλωση Ωφελούμενου αποδοχής απόφασης υπαγωγής).
    Εφόσον συμφωνείτε με όσα αναφέρονται στο Παράρτημα, κάνετε κλικ στο  πεδίο «Αποδέχομαι» και επιλέγετε «Αποδοχή Απόφασης Υπαγωγής»
     
    • «Απόρριψη απόφασης υπαγωγής» για οριστική απένταξη της αίτησης από το πρόγραμμα
    ΣυνέχειαΑπόρριψη Απόφασης Υπαγωγής
     
  11. Καλημέρα ΝΕΕΣ Υπαγωγές πότε προβλέπεται να γίνουν; Στην ανακοίνωση για την 2η Υπαγωγή, αρχές Αυγούστου,έλεγαν εντός μηνός αλλά τίποτα ακόμα. Γνωρίζει κανένας κάτι; :confused: 

  12. Με τις νέες διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ., από 1.1.2013, εκδίδονται και τα φορολογικά στοιχεία, δηλαδή :

    α) όταν η πράξη χαρακτηρίζεται αμιγώς ως παροχή υπηρεσίας εκδίδονται αποδείξεις λιανικών συναλλαγών (προς ιδιώτες) ή τιμολόγια (προς υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών)

    β) όταν η πράξη χαρακτηρίζεται ως μικτή δραστηριότητα (πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσίας) εκδίδονται είτε αποδείξεις λιανικών συναλλαγών (προς ιδιώτες) ή τιμολόγια (προς υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών) ξεχωριστά για την παροχή υπηρεσίας και την πώληση αγαθών είτε, όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση, εκδίδονται αποδείξεις λιανικών συναλλαγών (προς ιδιώτες) ή τιμολόγια (προς υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών) στα οποία αναγράφονται στο ίδιο στοιχείο (απόδειξη ή τιμολόγιο), διακριτά η παροχή υπηρεσίας και διακριτά η πώληση αγαθών.
     

  13. 11 ώρες πριν, comba said:

    εννοείται κάθε κωδικός άλλο παραστατικο

    Μάλλον δεν είναι έτσι γιατί ο αλουμινάς θα κόψει ένα τιμολόγιο για παράθυρα ένα για μπαλκονόπορτα και ένα για ρολά; Μάλλον εννοείς ανά κατηγορία πχ κουφώματα, θερμομόνωση κλπ 

  14. 6 ώρες πριν, tsx said:

    Έχω εγώ 2 εγκρίσεις από Πειραιώς. Θα τους ξέφυγαν φαίνεται. Οι υπόλοιπες περιμέεεενουν

    Πότε είχες κάνει την αίτηση δανείου; δηλαδή μετά από πόσες μέρες απαντούν περίπου οι τράπεζες; (ξέρω κάθε μια με τους δικούς της ρυθμούς ) 

  15. 20 λεπτά πριν, Fade2Black said:

    Καταρχάς, αυτή την τρίμηνη εκκαθάριση σύνταξης δεν μου την έφερε για να βγάλω εγώ κάτι άλλο, απλώς τη ζητάει ως δικαιολογητικό.

    Το τρίμηνο που σου έφερε είναι παλαιό (ΕΚΤΌΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΟ). Σου έστειλα ένα λινκ γιατί πρέπει να βάλεις το μηνιαίο ενημερωτικό της σύνταξης 

    Απλά δεν ξέρω στα στοιχεία του εργοδότη τι να βάλω. Αυτός ήταν στο ΤΕΒΕ μου είπε και το χαρτί που μου έφερε έχει το σήμα του ΕΦΚΑ πάνω αριστερά. Τι να βάλω εγώ στον εργοδότη λοιπόν και στη διεύθυνση επικοινωνίας του; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

    Το βασικότερο: Στα οικονομικά στοιχεία του ενεχομένου ζητάει ετήσιο καθαρό εισόδημα. Μπερδεύομαι γιατί στο Ε1 στον πίνακα 4Α βρίσκω Άθροισμα καθαρών ποσών από κύριες συντάξεις 6211,44 ενώ στο εκκαθαριστικό γράφει στο Γ1 συνολικό δηλωθέν εισόδημα (δεν αναφέρεται η λέξη καθαρό κάπου) 6374,12, το οποίο προκύπτει από το προηγούμενο νούμερο συν ένα ποσό 162,68 το οποίο είναι μερίσματα-τόκοι-δικαιώματα (όπως επεξηγεί και στο πεδίο Δ του εκκαθαριστικού). Εγώ ποιο από τα δύο να βάλω στο καθαρό ατομικό δηλωθέν εισόδημα, το 6211 ή το 6374; Ειναι το συνολικο εισόδημα 6374,12

     

    Στο 3β που ρώτησα (για το αν βάζω κάτι εκεί που λέει εισόδημα από μισθωτή εργασία), πραγματικά δεν κατάλαβα αν πρέπει να βάλω μηδέν ή αν θα πρέπει να βάλω το ποσό της σύνταξης. Και αν πρέπει να βάλω το ποσό της σύνταξης ποιο από τα δύο ποσά το 6211 ή το 6374; αν δεν εχει επιλογη για συνταξη βαζεις το 6211

     

    Με τα αυτοτελώς φορολογητέα ποσά επίσης δεν κατάλαβα τι βάζω... Αν κάτω από το ΣΥΝΟΛΟ του εκκαθαριστικου (πινακα 1 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ)  δεν γράφει τίποτα ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ 

     

    Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

     

    • Like 1
  16. 26 λεπτά πριν, Fade2Black said:

    Καλημέρα, πάω σήμερα μετά από καιρό να συμπληρώσω μία αίτηση για δάνειο και κολλάω σε κάποια σημεία... Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος...

    1) Η ταυτότητα του ιδιοκτήτη μου εκδόθηκε το 1985 άρα από ότι διάβασα λήγει μετά από 15 χρόνια δηλαδή το 2000. Τι να βάλω στην ημεροιμηνία λήξης; Αν δεν παιρνει παυλα βαλε πχ 2020 

    2) Έχω συνταξιούχο υδραυλικό. Μου έχει φέρει μια βεβαίωση με τις τρίμηνες απολαβές του αλλά δεν έχω καταλάβει τι θα βάλω στην επωνυμία εργοδότη, διευθυνση εργοδότη κλπ. Πρέπει να βάλω τα στοιχεία του ΕΦΚΑ; Το ΙΚΑ μήπως; Είχε κάποιος συνταξιούχο σαν και μένα; Στο έδωσε για να δεις τα στοιχεία  για να βγάλεις ενημερωτικό σύνταξης από ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) από  ΕΔΩ

    3) Έχω συνταξιούχο με μοναδικό εισόδημα από σύνταξη. Δηλαδή στο Ε1 γράφει ένα ποσό στον πίνακα 4Α δίπλα από το σημείο που λέει Άθροισμα καθαρών ποσών από κύριες συντάξεις. Στην ενότητα αυτή με τα οικονομικά στοιχεία: Κατ αρχήν ειναι συνταξιουχος

         α) Το ετήσιο καθαρό εισόδημα (ατομικό και εοικογενειακό) το παίρνω από το εκκαθαριστικό σωστά; ναι 

         β) Το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι μηδέν ή εντάσσεται και η σύνταξη εκεί; (το λέω γιατί στο Ε1 ο τίτλος του πίνακα 4Α είναι Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις) αν δεν έχει άλλη κατηγορία πχ συντάξεις εννοεί μισθούς και συντάξεις

         γ) Το αυτοτελώς φορολογητέα ποσά ποιο είναι; δες λιγο πιο πανω απαντησειςκαι  βαζεις αν αναφερεται στο εκκαθαριστικό

         δ) Για φορολογικό έτος 2017 το οικονομικό έτος ποιο είναι είπαμε; 2018

         ε) Στο μερίσματα-τόκοι-δικαιώματα αθροίζω ότι έχω σε αυτήν την κατηγορία του Ε1; ναι αναφέρονται και στο εκκαθαριστικο αναλυτικά

         στ) Αριθμός φορολογικής δήλωσης είναι ο αριθμός καταχώρισης έτσι που γράφει στηην πρώτη σελίδα έτσι δεν είναι; ναι 

     

    Ευχαριστώ πολύ!

     

    • Thanks 1
  17. 3 λεπτά πριν, gountas said:

    και εδώ ?

    Άθροισμα εισοδημάτων επιβ. εισφοράς τέκνων * Αν δεν έχουν εισόδημα ή τεκμήρια παύλα . Καλά ποια τράπεζα τα ζητά με αυτόν τον τρόπο ή αφορά την αρχική ολοκλήρωση της αίτησης ; 

     

    • Like 1
  18. 22 λεπτά πριν, katrmp said:

    να ρωτήσω,

    1.η φετινη δήλωση είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ=2018 (παρόλο που γραφει πάνω φορολογικο 2017), σωστα?  Σωστά

    2. όταν ο ωφελούμενος είναι ελευθερος επαγγελματίας, αλλά και μέλος ΟΕ, αλλα η ΟΕ έχει χρονια που δεν έχει κέρδη, δεν κάνει δραστηριότητα αφου ήταν κατασκευη ακινήτων και επι χρόνια δεν πουλά κάτι, ούτε κατασκευάζει, τι σωει βάζεις για διανομή μερίσματος κλπ που ζητά? τίποτα (παύλα)

    3. Το ζητούν όλες οι τράπεζες? Οχι καποιες 

    4. Τα ενοικια κανονικά είναι αυτοτελώς φοιρολογούμενα. Εχουν συντελεστη με αυτοτελή φορολόγηση. Ομως στην φορολογική δήλωση στο εκκαθαριστικό δεν βγαίνουν σε αυτη την στηλη με τα αυτοτελώς, αλλά στο κανονικό εισόδημα. Θεωρούνται αυτοτελή και άρα πρέπει να ανεβάσουμε για 3 χρόνια εκκαθαριστικά? ή όχι αφου στο εκκαθαριστικο δεν είναι σε αυτη την στηλη (παρολο που κανονικά έπρεπε) και άρα ανεβάζουμε μόνο το τελευταιο εκκαθαριστικό? Τα ενοίκια δεν είναι αυτοτελώς φορολογηθέντα άλλα έχουν ειδική κλίμακα φορολογίας 

     

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.