Michanikos fn
Members-
Περιεχόμενα
6 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
Profile Information
-
Επάγγελμα
Μηχανικός
-
Ειδικότητα
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ
637 profile views
Michanikos fn's Achievements
Newbie (1/15)
2
Φήμη στην κοινότητα
-
emnikol τα label εντός του μηχανήματος προφανώς πρέπει να είναι τα ''σωστά΄΄ αλλά δεν αρκούν τα στοιχεία που έχουν. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα βρεί κάποιος απο τα συνοδευτικά. Τα συνοδευτικά όπως και το Label εγγυημένα νόμιμα είναι πάντα αναρτημένα δημόσια απο το εργοστάσιο (οχι δηλαδή μόνο απο τον Ελληνικό εισαγωγέα στο site Του ή τι δίνει ο πωλητής). Δυστυχώς ήδη με αφορμή το εξοικονομώ έχουν και παραποιηθεί κάποια έντυπα ή καλύτερα θα πω ότι μεθοδευμένα παραπλανούν με έντυπα που δεν αφορούν ακριβώς τον συνδυασμό που αφορά το προϊόν που πουλήθηκε. Τρανταχτό παράδειγμα είναι στις αντλίες θερμότητας που ενω γνωστή εταιρία αναφέρει ότι μπαίνουν στο πρόγραμμα με άνεση και σιγουρια ενα μοντέλο της 80C ,, στα έντυπα το απαιτούμενο scop /nf αυτό δεν υπάρχει.... ενώ επιπλέον η ίδια εταιρία /πωλητής σου δείχνει παραπλανητικά έντυπα με συνδυασμό της συγκεκριμένης αντλίας θερμότητας με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού εργοστασιακά ωστόσο , χωρις την αναφορά αυτου όμως. Ενω στο site του εξωτερικού αναφέρει ξεκάθαρα την ύπαρξη του δοχείου στο συγκεκριμένο έντυπο. Κοροϊδία και μάλιστα επαγγελματική προσεγμένη. Με λίγα λόγια ναι μας παραπλανούν κάποιοι και πρέπει μόνο στα site και για τον ακριβή συνδυασμό προιόντων να βλέπουμε τα στοιχεία.
-
Καλημέρα nikoskourtis , προβληματίστηκα λίγο αν είναι τόσο χάλια ο γραπτός μου λόγος. Δεν εννοούσα την ερμηνεία που έδωσες -Το data book είναι το βασικότερο εργαλείο αξιόπιστο και σωστό για την επιλογή μιας αντλίας.Αυτό είπα και εγώ. -Το ονομαστικό φορτίο στους 7/35 και βέβαια είναι αλήθεια αυτό που δίνεται . Αυτό που ανέφερα είναι ότι η εμπορική ταυτότητα του μηχανήματος βάση κανονισμού των τελευταίων ετών θα έπρεπε να αναφέρεται ήδη και απο όλους τους κατασκευαστές στους +2/35 , δηλαδή θα έπρεπε ονομαστικά / εμπορικά να λέμε όχι μια 16αρα αντλία (7/35) αλλα έπρεπε να λέμε μια 12αρα αντλία (2/35). Δεν αλλάζει αυτό κάτι ως πρός τις αποδόσεις που παραμένουν ίδιες στις δύο συνθήκες αλλα ο κανονισμός θέλει η αναφορά να είναι εκεί διοτι ο πελάτης δεν καταλαβαίνει απο data book. Το ότι δεν έχει γίνει αυτό στην πράξη οκ ...(εδω στον ανανεωμένο μάλιστα ΚΕΝΑΚ αναφέρουν ξαφνικά +7 που δεν έχει καμία λογική αν σκεφτεί κανείς ότι αφορά ευρωπαϊκή οδηγία) τουλάχιστον στα προσπέκτους πλέον αναφέρεται υποχρεωτικά η συμπεριφορά εκεί. -Το ecolabel είναι στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου. Το ονομαστικό φορτίο αναφέρεται στην Τ που αφορά τη κλιματική ζώνη και που είναι καθορισμένη αλλα έχει σχέση και με το φορτίο σχεδιασμού Pdisign και Tbiv που είναι ελευθερες επιλογές του κάθε κατασκευαστη. Μπορεί σε μία συνθήκη όντως να ταυτίζεται με το οναμαστικό του data αλλα μόνο σε μια κλιματική. Δεν αποτελεί εργαλείο για μελέτη επιλογής αντλίας αλλα αξιολόγησης. Επίσης είναι σημαντικό ότι για να συγκρίνει κάποιος δύο energy label πρέπει μαζί με to nf να βλέπει πάντα το Pd και Τbiv που αναφέρονται στο product fich διαφορετικά δεν συγκρίνονται. Στο θέμα σωμάτων δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα .Ακριβώς όπως τα περιγράφεις.
- 37 απαντήσεις
-
- αντλία
- θερμότητας
-
(and 3 more)
Με ετικέτα:
-
Δεν έχω απάντηση σε αυτό που ρωτάς αλλα έαν δεν σε πειράζει για να βοηθήσεις, μας ενημερώνεις για την υψηλών θερμοκρασιών που λες (να υποθέσω εννοείς 80C) με τι nf θα την περάσεις και ακόμη περισσότερο με τι πιστοποιητικά product ficher / energy label που απαιτούνται για έλεγχο ? Γιατι το μόνο που άλλαξε όπως λες είναι η αναφορά στο ελάχιστο μαχ 55 όχι για τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να έχει. Πρακτικά δηλαδή και που άλλαξε ή αναφορά δεν άλλαξε τίποτα στην ουσία. Το λέω διότι τα product ficher / energy label τα επίσημα και νόμιμα ειναι διαθέσιμα δημόσια βάση κανονισμού απο τα εργοστάσια απευθείας και εαν μπεις να τα τυπώσεις μιας και θα τα χρειαστείς έτσι και αλλιώς θα δεις ότι όχι μόνο δεν περνάνε αλλα δεν καλύπτουν το nf του 9/ 2017. Αν είναι έτσι τι νόημα έχει και ο ΚΕΝΑΚ ας κάνουμε ότι θέλουμε. Στο πρόγραμμα ο τυπικός έλεγχος στις επόμενες φάσεις θα γίνει με τα καταχωρημένα έντυπα απο τα εργοστάσια όχι πχ απο την τηλεφωνική αναφορά ενός nf κάποιου πωλητή ή κάποιο έντυπο που θα δώσει η ίδια ή σε προσπεκτ. Ασε που και το πρόσπεκτ γνωστής εταιρίας γράφει στους 55C διαφορετικά nf που δεν υπάρχουν στο product ficher ενω στους 35 είναι σωστά και όταν ρώτησα γιατι με ενημέρωσε απόλυτα ότι δεν μπάινουν αλλα κάνουν τα πάντα για να μπούν ! Εμένα δεν με καλύπτει αυτό. Ως έχει η κατάσταση δεν μπορούν να μπούν νόμιμα Ψαξτω καλά πρώτα, αν και δεν ξέρω για ποια μιλάς βέβαια αλλα δεν έχω δει καμία που να μπαίνει τυπικά απο τις γνωστές. Κατέβασε τα χαρτιά μόνος και δες τα και ψάξτε το πρώτα.Είναι κρίμα να χάσουν καταναλωτές το πρόγραμμα στην πορεία.
-
1)-H ονομαστική απόδοση πραγματικής λειτουργίας είναι αυτή που αναφέρεται στο data book του μηχανήματος ανάλογα με το νερό και τις θερμοκρασίες.Αυτή πρέπει να λαμβάνει ο μηχανικός κατά την μελέτη του για να είναι σωστή. Δυστυχώς χρόνια τώρα λανθασμένα το ονομαστικό φορτίο δίνεται στους +7α/35w και όχι στους +2 / ? όπως προβλέπει ο κανονισμός γιαυτο και μια 11 είναι όπως λέτε 6 εν τέλη Στην αγορά πάντως υπάρχουν αντλίες εξαιρετικές που είναι όντως 11kw και με 55+C και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.Θέλει μια καλή έρευνα.. -Στο erp του μηχανήματος αναφέρεται επίσης ονομαστικό φορτίο που όμως δεν έχει σχέση με αυτή του data book καθως είναι διαφορετικές οι συνθήκες αναφοράς και τρόπου μέτρησης. Στο erp συνήθως είναι υψηλότερο απο το data book το ον. φορτίο και βολεύει στο πρόγραμμα να εμφανιστεί (ανεβάζοντας κατηγορία οικονομική αλλά δεν είναι αυτό το ονομαστικό φορτίο λειτουργίας της αντλίας στην εφαρμογή και δεν είναι αυτή η αναφορά του label που θα πρέπει κάποιος να πιστεύει ότι αφορά και το μέγεθος της αντλίας που αγοράζει. Θα είναι μεγάλο λάθος αυτό. Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που γράφω γαιτι η ανάλυση είναι λίγο περίπλοκη για ένα φόρουμ. 2)Οι αντλίες που δεν αναφέρουν είναι αυτές που δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα. Δεν δίνουν χαρακτηριστικά διοτι δεν είναι ''καλά''. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος. Κρατάνε μόνο στους 35C που είναι αποδεκτά. 3)Για τα ζεστά νερα υπάρχουν δύο είδη Label.Οταν η αντλία έχει ενσωματωμένο δοχείο ζ. νερού το label έχει δίπλα και ένα βρυσάκι και δείχνει αντίστοιχα την ενεργειακή κατηγορία και τον βαθμό απόδοσης στα έντυπα του. Οταν η αντλία δεν έχει δοχείο νερού αλλα είναι μόνο αντλία παίρνουμε την ενεργ. ένδειξη των 55C απο την αντλία και τα λοιπά χαρακτηριστικά των υπολοίπων υλικών. Συνήθως αν είναι Α++μόνο η αντλία στους 55C θα πέσει στο A+ για τα νερά. 4)Ισχύει δεν έχω σχόλιο πάνω σε αυτό. Πάντως χωρίς σωστή μελέτη δύσκολα θα πετύχουν τους στόχους με πρόχειρες προτάσεις και θα βγούν εκτός στο τέλος ενώ και οι έλεγχοι φαίνεται ότι αυτή την φορά είναι πιο αυστηροί ειδικά για τους ενεργειακούς που ουσιαστικά πιστοποιούν και την αλήθεια αυτών πριν απο τον έλεγχο.
- 37 απαντήσεις
-
- 1
-
- αντλία
- θερμότητας
-
(and 3 more)
Με ετικέτα:
-
Έτσι είναι με τα τωρινά δεδομένα παρα τις πολλές εισηγήσεις για να γίνει κάποια αλλαγή. Ο λόγος που έγινε η επιλογή αυτη ε'ιναι διότι στόχος ε'ιναι η ενεργειακή αναβάθμιση και όχι η πώληση προιόντων με παραθυράκια. Στην ψύξη δεν υπάρχει ενεργειακή σήμανση βάση κανονισμού όπως στην θέρμανση. Εαν δεν παραμείνει λοιπόν στην αναφορά της θέρμανσης το κριτήριο επιλογής (με πρόσχημα την ψύξη ) θα ενταχθούν και πολλές αντλίες που δεν θα έμπαιναν με το βαθμό απόδοσης τους στους 55C. Πρακτικά πάντως και Με αναφορά μόνο στην ψύξη, ενεργειακά δεν θα πετύχει κάποιος σοβαρή αναβάθμιση που προβλέπει το πρόγραμμα, αρα καταλαβαίνουμε λίγο την σκοπιμότητα αλλα και πόσα προβλήματα θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο παρά θετικά. Εαν αλλάξει δηλαδή δεν θα είναι προς το καλό της ουσίας του προγράμματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν και για ψύξη οι αντλίες στην εφαρμογή.Αυτό εννοείτε ότι μπορεί και γίνεται.
-
Καλησπέρα, Πιθανά να έχουν λυθεί οι απορίες αλλά μιας και δεν έχουν αναφερθεί, μπήκα με αφορμή αυτό , ως νέο μέλος να διευκρινίσω Στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών αντλιών θερμότητας. Όλες μπορεί να ενταχθούν εφόσον πληρούν τα κριτήρια να φέρουν ενεργειακή σήμανση με βαθμό απόδοσης n>1.1 στους 55c και όχι μόνο στους 35C που μπορεί να λειτουργήσει παραπλανητικά. Αυτό δεν έχει σχέση με την τελική επιθυμητή θερμοκρασία που θα δουλέψει η αντλία πχ στους 40C για θδ ή 70C αλλα για την αξιολόγηση της αντλίας ενεργειακά.. Αυτό πρακτικά σημαίνει ,ότι ναι και κάποιες ονομαζόμενες χαμηλών θερμοκρασιών θα μένουν εκτός αλλα και υψηλών θερμοκρασιών τύπου 80C μένουν εκτός καθώς στους 55C δεν πιάνουν το όριο του βαθμού απόδοσης που πρέπει δηλαδή >1.1 . Eίναι αυτό που λέμε ενεργοβόρες. Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό το γιατι έγινε αυτή η επιλογή , αν αντι 55C είχε επιλεγεί 35C στο πρόγραμμα, τότε όλες οι αντλίες παράτυπα θα έμπαινα ακόμη και η υψηλών θερμοκρασιών καθώς στους 35c ( ειδικά όταν δεν υπάρχει σήμανση στους 55 ) δείχνει εξαιρετικά υψηλό βαθμό απόδοσης....Με την διαφορά όμως ότι κανένας δεν θα πούλαγε την αντλία ως 35C αλλα ως 80C στον ανυποψίαστο τελικό καταναλωτή. Ανεξάρτητα τι λένε οι εταιρίες, νόμιμα , ως έχει η κατάσταση δεν μπορούν να μπούν και επειδή αυτό είναι ευρύτερα γνωστό πλέον, θέλει μεγάλη προσοχή στα επίσημα έντυπα που θα δίνουν οι εταιρίες αυτών των αντλιών αν ισχυρίζονται ότι μπαίνουν. Συνήθως αναρτώνται δημόσια επίσημα κάποια και απο τα ίδια τα εργοστάσια. *Μητρώο δεν θα γίνει διότι δεν πρέπει και δεν έχει νόημα * Τα σώματα λειτουργούν άψογα με σωστές και και καλές αντλίες και δεν πρέπει να συντηρείτε η εικόνα της σύνδεσης της λύσης με συγκεκριμένα προϊόντα της αγοράς καθως αποτρέπει λανθασμένα τον πελάτη απο μια ενεργειακή και εξαιρετική λύση.
- 37 απαντήσεις
-
- αντλία
- θερμότητας
-
(and 3 more)
Με ετικέτα: