Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lefteris95A

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.408 profile views

Lefteris95A's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρεται, που αναφέρεται αυτό?
  2. Η κατάσταση που επικρατεί κυρίως σε Νοσοκομεία είναι τραγική, με το μεγαλύτερο των συστημάτων να είναι εκτός λειτουργίας, με σφάλματα και προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην μη τήρηση των απαιτούμενων ελέγχων και συντηρήσεων από τα εσωτερικά συνεργεία καθώς και έλλειψης τεχνογνωσίας. Επίσης λόγω ότι τα δημόσια περνάνε από διαγωνισμό για αγορά εξοπλισμού σε τυχόν κάποια προσθήκη, επέκταση, ή αλλαγή έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την τιμή συχνά επιλέγονταν διαφορετικοί κατασκευαστές από την αρχική εγκατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα συμβατότητας, και πολλά άλλα.
  3. Χαίρεται, τι μελετάς?
  4. Καλημέρα, δεν χρειάζεσαι πιστοποιητικό πυρασφάλειας για κατάστημα οπτικών. Μόνο αρχειοθέτηση. Εκτός και αν μιλάμε για κατάστημα άνω των 250τμ
  5. Δες εδώ μήπως σε βοηθάει: https://www.firesecurity.gr/entypa2.htm
  6. Καλημέρα, θα ήθελα παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει για το που πρέπει να απευθυνθούμε σχετικά με το παρακάτω θέμα. Σε οικισμό εντός σχεδίου πόλεως βρίσκεται ακίνητο για το οποίο εκείνη η πλευρά του δρόμου δεν έχει ενταχθεί ακόμα εξολοκλήρου στο σχέδιο πόλεως, οι γονείς θέλουν να το μεταβιβάσουν στο παιδί, αλλά το οίκημα το οποίο είναι κατοικήσιμο δεν έχει πρόσβαση σε δρόμο και βρίσκεται ακριβώς πίσω από άλλη οικία της οποία από το πλάι υπάρχει πέρασμα που καταλήγει στο σπίτι. Πως μπορεί αυτό το σπίτι να μεταβιβαστεί χωρίς πρόβλημα και να ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως? Για την ώρα έχει κοινό ρολόι με το μπροστά σπίτι. Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα , παρακαλώ θα ήθελα τα φώτα σας, σε πελάτη ο οποίος θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που επρόκειτο να βγει, μου τέθηκε το ερώτημα για τις προϋποθέσεις ΑΜΕΑ. Ο χώρος αφορά κέντρο αισθητικής και βρίσκεται στον πρώτο όροφο παλιάς πολυκατοικίας στο κέντρο, εντός του κτιρίου υπάρχει ασανσέρ που οδηγεί στον όροφο. Το θέμα είναι ότι στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχουν 3 σκαλιά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανέβει καροτσάκι. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Θα πρέπει να μπει αναβατόριο σκάλας για τα 3 αυτά σκαλιά ή γίνεται κάπως να αποφευχθεί? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  8. Καλησπέρα Συνάδελφοι, επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα. Πράγματι, η διαδικασία αλλαγής των όρων δόμησης είναι μια μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία. Δηλαδή σίγουρα θα μετρήσουν κάποιους Ολυμπιακούς αγώνες και οι εκλογές "δεν βοήθησαν". Τώρα κοιτάμε το σενάριο σοφίτας, γνωρίζει κάποιος την διαδικασία? Ποια τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά και το ύψος που σου δίνει επί της κάτω οικοδομής? Κάπου διάβασα ότι είναι το 50%, δηλαδή σε οικοδομή 120μ2 το επιτρεπόμενο της σοφίτας είναι 60μ2? Επίσης θα μπορούσε να γίνει υπερυψωμένη ώστε εσωτερικά να γίνει χώρισμα πατάρι ώστε να κερδίσουμε κάπως στα τετραγωνικά? Ευχαριστώ
  9. Καλησπέρα, πρέπει να δεις τον ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΠΛΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ) παράγραφο 5.4.6 Εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το όρυγμα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αφήνει ένα καθαρό άνοιγμα τουλάχιστον 0,5μ μεταξύ του κελύφους της δεξαμενής και των τοιχωμάτων του πριν την επιχωμάτωση
  10. Χαίρεται, θα κάνεις αλλαγή χρήσης σε όλο το κτίριο ή μόνο στους 2-3 ορόφους? Αν πας για μερική αλλαγή τότε επιτρέπονται παρεκκλίσεις και δεν θα απαιτηθεί σύστημα αποκαπνισμού. Αν πας σε ολική αλλαγή χρήσης του κτιρίου τότε είσαι υποχρεωμένος βάσης της Διάταξης 41/18 να βάλεις σύστημα απαγωγής καπνού, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στο δώμα ή στο τοίχωμα υπερ του δαπέδου του υψηλότερου ορόφου. Κάθε τέτοιο διάφραγμα πρέπει να έχει ελάχιστη ελεύθερη επιφάνεια 1,5τμ και να ενεργοποιείται αυτόματα από το σύστημα της πυρανίχνευσης.
  11. Χαίρεται συνάδελφε @dib, γιατί όχι και στο απλό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σωλήνες πρέπει να προστατεύονται εξωτερικά από την διάβρωση αλλά και από την φωτιά ? Σε εγκατάσταση που έχω δει σε απλό δίκτυο είχε τοποθετηθεί πλαστική σωλήνα και έγινε παρατήρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντικατασταθεί καθώς αν πάρει φωτιά ο χώρος το πλαστικό δίκτυο θα καεί και δεν θα εξυπηρετεί τον σκοπό του. Συνεπώς ξηλώθηκε η εγκατάσταση και έγινε από την αρχή.
  12. Καλησπέρα, πας με την ΠΔ 17/2016 ΓΡΑΦΕΙΑ όπου περιλαμβάνει τα εργαστήρια αισθητικής και κάνεις κοινή μελέτη Παθητικής-Ενεργητικής και την αναρτάς στο e-adeies.
  13. Καλησπέρα, στο απλό Πυροσβεστικό δίκτυο το δίκτυο επιτρέπεται να είναι πλαστικό αν είναι θαμμένο ή εντοιχισμένο διαφορετικά χαλκό. Το απλό υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο (πυροσβεστικό ερμάριο) πληροί τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές. Είναι μεταλλικής κατασκευής, ερυθρού χρώματος με κατάλληλη σήμανση. Διαθέτει ελαστικό σωλήνα διατομής Φ15-Φ19mm, με ακροφύσιο μήκους 20 μέτρων. Το πυροσβεστικό ερμάριο τοποθετείται σε ύψος 1,00 – 1,50 μέτρα από το δάπεδο.
  14. Καλησπέρα, γιατί αυτό επιβάλει η νομοθεσία σύμφωνα με την ΠΔ41-2018. Κατ' ελάχιστο στα υπνοδωμάτια και την κουζίνα .
  15. Καλημέρα @vmavro, όχι, δεν έχει λογική να τοποθετηθούν ανεξάρτητα συστήματα πυρανίχνευσης σε κάθε διαμέρισμα και αναλύω: 1ον ποιος θα είναι υπεύθυνος για τόσους πολλούς πίνακες πυρανίχνευσης? Ο κάθε ιδιοκτήτης? και σε περίπτωση ενοικιαστών, ο κάθε ενοικιαστής? Επίσης πως θα εκπαιδευτούν όλοι αυτοί? θα πρέπει να έχουν γνώση τουλάχιστον των βασικών, ώστε να μπορούν να τον "διαβάσουν". 2ον, σε περίπτωση φωτιάς οι φαροσειρήνες που θα πέφτουν? Το κάθε στοιχείο του πίνακα αποτελεί μια διεύθυνση, συνεπώς δεν μπορείς να το ρίξεις σε 2-3-4 διαφορετικούς πίνακες, άρα ο κάθε πίνακας θα πρέπει να έχει τόσες φαροσειρήνες όσοι και οι ορόφοι ώστε να ειδοποιεί και τους λοιπούς κατοίκους. 3ον, τι γίνεται σε περίπτωση φωτιάς και ο ιδιοκτήτης "σωπάσει" τον πίνακα και τις φαροσειρήνες από τον πίνακα που έχει υπό την κατοχή του? Η λογική του συστήματος πυρανίχνευσης είναι να είναι κεντρικό και σε περίπτωση ανάγκης να ειδοποιούνται όλοι οι κάτοικοι μέσω των φαροσειρήνων που θα βρίσκονται στους ορόφους, άρα όχι η σκέψη για ανεξάρτητα συστήματα ανά διαμέρισμα δεν στέκει. Αυτό που κάνω εγώ είναι να χρησιμοποιώ έναν συμβατικό πίνακα πυρανίχνευσης (κυρίως λόγω κόστους) και κάθε διαμέρισμα να το ορίζω ως ανεξάρτητη ζώνη. Αναλυτικά: 1x πίνακας πυρανίχνευσης στο ισόγειο τοποθετημένος σε δωμάτιο μαζί με τον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα. 3-4x ανιχνευτές καπνού ανά διαμέρισμα (δωμάτια,κυρίως, κουζίνα) Μπουτόν σε κάθε όροφο Φαροσειρήνα σε κάθε όροφο ή και ανά 2 ανάλογα τα διαμερίσματα. Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.