Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apaleftos1994

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

418 profile views
  1. Οταν το πα στο φίλο μου δεν το είχε πάρει καν χαμπάρι. Ενημέρωσε το διαχειριστή και του είπε λέει ότι θα αλλαχθεί αλλά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί είναι όλο πλαστικό από μέσα. Επικίνδυνο θα ήταν άμα ξεβιδώναμε το διακόπτη.
  2. Καλημέρα σας. Τις προάλλες επισκέφτηκα ένα φίλο μου και διαπίστωσα μπαίνοντας στην πολυκατοικία ότι ένας διακόπτης στον κοινόχρηστο χώρο στο ισόγειο δεν είχε κάλλυμμα! Προφανώς λειτουργούσε και έτσι αλλά δεν είναι επικίνδυνο? Ευχαριστω!
  3. Oχι τετοια διάθεση δεν έχω και δεν είχα ποτέ μου. Αλλωστε οπως ειπα και στο πρωτο post παντα οτι εκανα στο παρελθον ηταν σε ξυλινο πατωμα και οτι τιναγμα ετρωγα ηταν στα δυο δαχτυλα του δεξιου χεριου (φαση το ενα, γειωση το διπλανο). Παντως οταν το ειχα δοκιμάσει την περασμενη εβδομαδα το κανα αρκετες φορες και δεν ενιωσα τιποτα. Ο φορτιστης λειτουργει κανονικα παντως, ευτυχως δεν καηκε. Και εννοειται οτι ηταν χαζομαρα και οτι δεν παιζουν με αυτα.
  4. Καλημέρα σε όλους και καλή Ανάσταση. Ειμαι νεο μέλος εδώ και γράφτηκα γιατί έχω μία προϊστορία με το ρεύμα. Στα 16 μου και στα 17 ειχα μια μανία να πειραματίζομαι με διάφορα θεματα που αφορουν το ρευμα. Παντα φυσικα με την κάλυψη ότι το πάτωμα στο δωμάτιο μου είναι ξύλινο. Εχω φάει τινάγματα στο χέρι αλλα ποτέ δεν είχε περάσει ρεύμα μέσα μου. Πολλές φορές αισθανόμουν ψυχαναγκασμένος να δοκιμάσω πράγματα, κυρίως λόγω άγχους. Πήγα και σε ψυχολόγο για αυτό το θέμα και μου διέγνωσε αγχώδη διαταραχή και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά. Το έχει αρκετός κόσμος, απλά οι περισσοτεροι εχουν θεμα με την καθαριοτητα, πχ πλενουν τα χερια τους 100 φορες για αν φυγουν τα μικροβια κλπ. Εγω τετιοιο θεμα δεν εχω, αν μου πεσει το κεικ κατω, θα το φυσηξω και θα το φαω Στο δια ταυτα: Εχουν περασει 7-8 χρονια απο εκεινη την εποχη (είμαι 23 στα 24) αλλα καποιες στιγμες με πιανουν διαφορες αποριες-σκεψεις και εξακολουθω να πειραματιζομαι, πολυ πιο σπανια βεβαια σε σχεση με τοτε. Τι θα γινει αμα κανω αυτο, εκεινο κλπ. Πριν λιγες μερες ειχα ξανα μια τετοια παρόρμηση-απορία: Σκεφτόμουν το εξής: Εχουμε ενα φορτιστη laptop που τον βαζουμε στην πριζα και απο 230 V μας δινει 20 V (ή κινητού που μας δίνει 5 V). Tι θα γίνει άμα τον βάλουμε ανάποδα στην πρίζα? Δηλαδή άμα βάλω το μέρος του φορτιστή (βύσμα) που προορίζεται για το laptop στην πρίζα και ακουμπήσω τον ρευματολήπτη (φις)? Η αλήθεια είναι ότι το δοκίμασα και δεν ενιωσα κάτι. Αλλά θα ηθελα μία τεχνική εξήγηση. Είναι λόγω των αντιστάσεων που υπάρχουν μέσα στο μετασχηματιστή του φορτιστή? Δηλαδη και σε αυτή την περίπτωση τα 230 εγιναν 20? Ειναι επικινδυνο? Δεν είναι? Τι συμβαινει με το ρεύμα σε αυτή την περίπτωση? Μετασχηματίζεται ή όχι? Γενικά προσπαθω να τα σταματησω αυτα. Αλλα πραγματικα μου προκαλουν αγχος. Ξεκίνησα πριν λίγους μήνες να πηγαινω ξανά σε ψυχολογο και αυτή μου προτεινε όταν έχω τέτοιες απορίες να κάνω αυτό που κάνω τώρα: «Εάν έχεις απορίες για τέτοια θέματα αντί να πειραματίζεσαι είναι προτιμότερο να ρωτάς ανθρώπους που ξέρουν». Και αυτό κάνω τώρα. Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος και συγγνώμη και για την αστεία μου απορία. Φαντάζομαι ότι σε αυτό το φόρουμ γίνονται συζητήσεις για πολύ πιο ουσιώδη θεματα. Ομως ειλικρινά εμένα με καίει το συγκεκριμένο ερώτημα και αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει επιστημονικά πάνω σε αυτό θα το εκτιμούσα πολύ ώστε να μου φύγει αυτή η σκέψη-απορία. Σας ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.