Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tasos P

Core Members
  • Περιεχόμενα

    440
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Tasos P

  1. έκανα ένα copy/paste

     

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Του Συλλόγου Συνταξιούχων Νέοι Μηχανικοί

    Αθήνα, 18-07-2024

    Με τη παρούσα, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι έχουν αρχίσει και εκδίδονται οι πρώτες αποφάσεις επί των ασκηθεισών προσφυγών που είχαν ως αίτημα την ακύρωση άλλως τροποποίηση των πράξεων απονομής σύνταξης ως προς το σκέλος του παράνομου υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης εκ της ειδικής προσαύξησης.

    Όπως αναμενόταν, μετά την απόφαση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι εν λόγω προσφυγές κρίθηκαν δεκτές από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς όμως τούτο να σημαίνει και την αίσια έκβαση της υπόθεσης, καθώς το Δικαστήριο, αφού προέβη στη διαπίστωση του μη νομίμου του υπολογισμού της παροχής της ειδικής προσαύξησης, ανέπεμψε την υπόθεση στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων να υπολογίσει εκ νέου τη σύνταξη των προσφευγόντων, μη εφαρμοζομένων των διατάξεων της ανυπόστατης και ανίσχυρης, υπ΄ αριθμ. Φ.80000/οικ.9187/183/14.2.2018 απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Συνεπώς και με το δεδομένο πλέον ότι έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις επί των δικαιοδοτικών σχηματισμών ουσίας των Δικαστηρίων, είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να νομοθετήσει εκ νέου και φυσικά επί τα βελτίω ως προς το σκέλος του υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, απονέμοντας την εν λόγω ασφαλιστική παροχή προς την κατηγορία των ασφαλισμένων στο τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ελεύθερων επαγγελματιών κατά τη διάρκεια του ενεργού ασφαλιστικού τους βίου, κατά τρόπο ισότιμο και δίκαιο, αντικαθιστώντας τη λίαν προβληματική διάταξη του άρθρου 94 παρ.4 του ν.4387/2016, όπως ισχύει με νέα διάταξη νόμου η οποία θα έχει σαφές και ευνοϊκό  περιεχόμενο ως προς τον υπολογισμό της εν λόγω παροχής, χωρίς όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει να θίγονται τα γεγενημένα δικαιώμτα άλλων ασφαλισμένων του ίδιου κλάδου σύνταξης. 

    Τέλος ο Σύλλογός μας επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, για τη πρωτοβουλία του να εκδώσει δελτίο τύπου, στο οποίο τοποθετηθήκαμε προς όλες τις πλευρές τόσο για την ορθή ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και για το καθ΄ όλα δίκαιο και νόμιμο αίτημά μας για την άρδην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της ειδικής προσαύξησης στις καταβαλλόμενες συντάξεις μας, με τρόπο ευνοϊκό, δίκαιο και ισότιμο, ώστε να αποκατασταθεί η ζημία που παράνομα έχουν υποστεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, που έλαβαν σύνταξη με τις διατάξεις του ν.4387/2016. Οι αναφορές μας στο λίαν προσφάτως εκδοθέν δελτίο τύπου μας, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά από τις κρίσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, σημεία των οποίων παραθέτουμε με τη παρούσα, προκειμένου να γίνει κατανοητό και αντιληπτό τόσο στη Πολιτεία, Υπουργείο Εργασίας και e-ΕΦΚΑ όσο και σε άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στο κλάδο υπό σωματειακή μορφή, το μέγεθος της παρανομίας και αδικίας που έχει υποστεί η κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, ασφαλισμένων στο τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, που έλαβαν σύνταξη με τις διατάξεις του ν.4387/2016.

    Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε μεταξύ άλλων ότι «……..κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων του ν. 3469/2006 που επιβάλλουν τη δημοσίευση των κανονιστικών πράξεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι οποίες δεν θίγονται από τις προπαρατεθείσες διατάξεις του ν. 3861/2010 περί υποχρεωτικής ανάρτησης πράξεων στο διαδίκτυο, κανονιστικές πράξεις, οι οποίες, ελλείψει ειδικής πρόβλεψης περί άλλου τρόπου δημοσίευσής τους, είναι δημοσιευτέες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποκτούν νόμιμη υπόσταση μόνο με τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Συνεπώς, οι πράξεις αυτές, αν δεν δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι ανυπόστατες. Ωστόσο, λόγω της φύσης και του περιεχομένου τους, αλλά και για λόγους ασφάλειας δικαίου, οι μη δημοσιευθείσες κανονιστικές πράξεις, αν και είναι ανυπόστατες, είναι ακυρωτέες προς αποφυγή του ενδεχομένου της εφαρμογής τους (ΣτΕ 136/2021, 2149/2019, 935/2018, 2649/2017 Ολομ., 1334/2017, 216/2016 Ολομ., 3297/2015, 3675/2014 7μ., 3112/2014, 2252, 1080/ 2013, 4754-5/2012 Ολομ., 87/2011 Ολομ. κ.ά.)…». Έκρινε επίσης ότι «…….Επειδή, με τα δεδομένα αυτά, με την 1742/28.12.2020 απόφαση του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σύνταξης – Ασφάλισης Μηχανικών/ Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του e – ΕΦΚΑ περί απονομής σύνταξης λόγω γήρατος, η χορηγηθείσα στον προσφεύγοντα σύνταξη, υπολογίστηκε με βάση τις διατάξεις της Φ.80000/οικ.9187/183/14.2.2018 απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως συνομολογείται και από το καθ’ου. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά, η τελευταία αυτή απόφαση εφόσον προβλέπει τον υπολογισμό της επιπλέον παροχής λόγω ειδικής προσαύξησης με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι η ισχύουσα νομοθετική διάταξη, χωρίς να έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συνιστά ανυπόστατη κανονιστική εγκύκλιο. Κατόπιν τούτου, το Δικαστήριο κρίνει ότι η ως άνω συνταξιοδοτική απόφαση είναι μη νόμιμη ως ερειδόμενη σε ανυπόστατη πράξη, ζήτημα που εξετάζεται αυτεπαγγέλτως από το Δικαστήριο, και ως εκ τούτου μη νομίμως η οικεία Διοικούσα Επιτροπή απέρριψε σιωπηρώς την ένσταση του προσφεύγοντος κατά αυτής και για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί, κατ’ αποδοχή της κρινόμενης προσφυγής…….. Περαιτέρω, πρέπει να αναπεμφθεί η υπόθεση στον καθ’ου φορέα προκειμένου να υπολογιστεί εκ νέου η σύνταξη του προσφεύγοντος, μη εφαρμοζομένων των διατάξεων της Φ.80000/οικ.9187/183/14.2.2018 απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης….».

    Οι ανωτέρω κρίσεις του εν λόγω δικαστηρίου, είναι ακόμα ένα ράπισμα σε όσους επιμένουν να υποβαθμίζουν τη σημασία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, το οποίο ευαγγελίζονται οι ιθύνοντες ότι υπηρετούν και εργάζονται για την αναβάθμιση του, θα περιμέναμε ήδη από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, την ανταπόκριση της Πολιτείας και την άμεση και εκ νέου νομοθέτηση επί τα βελτίω για την εν λόγω κατηγορία ασφαλισμένων στο τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Δυστυχώς η Πολιτεία μέχρι και σήμερα αρνείται να εφαρμόσει στη περίπτωσή μας το Κράτος Δικαίου, την αρχή της χρηστής διοίκησης και της νομιμότητας, η οποία πρέπει να διέπει τη δράση της δημόσιας διοίκησης και συνεχίζει να εκδίδει και να καταβάλλει σε εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους στο τ. ΤΣΜΕΔΕ, παράνομα ποσά συντάξεων καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου. Παρά τη κατάθεση εκ μέρους μας πλήρους, μακροσκελέστατης και καθ΄ όλα εμπεριστατωμένης μελέτης με την οποία αποδεικνύεται σε όλη του την έκταση το νόμιμο και δίκαιο αίτημά μας της αλλαγής επί το ευνοϊκότερο του τρόπου υπολογισμού της παροχής της ειδικής προσαύξησης, παρά επίσης τις επανειλημμένες συναντήσεις μας με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αλλά και τις συνεχείς οχλήσεις μας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις, η Πολιτεία συνεχίζει και αδιαφορεί εκκωφαντικά στα αιτήματά μας, έχοντας προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του Συλλόγου μας. Καλούμε τη Πολιτεία για τελευταία φορά, μετά και την έκδοση των πρώτων αποφάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επί ενδίκων βοηθημάτων που έχουν ασκήσει συνάδελφοί μας για το εν λόγω θέμα του υπολογισμού της ειδικής προσαύξησης, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να φέρεται με τρόπο τόσο απαξιωτικό στα χιλιάδες μέλη μας, επιστήμονες, ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ, που έχουν προσφέρει πάρα πολλά με την εργασία τους στο Κράτος και ιδίως ως προς το σχηματισμό του ασφαλιστικού κεφαλαίο του εν λόγω Ταμείου με την καταβολή εκ μέρους τους υπέρογκων ποσών ασφαλιστικών εισφορών.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              H ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                              Ζαχαρίας Στυλιανουδάκης                        Δανάη Νομικού

    • Like 1
  2. 20 minutes ago, acomaedo said:

    Η συζήτηση δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον τίτλο. Ή να επανέλθουμε στην αρχική ερώτηση του τίτλου ή να αλλάξει ο τίτλος.

    σωστά οπότε ας μιλήσουμε για τις εισφορές που έχει ένας Ελ. Επ.

    1) 320 ευρώ/μήνα για Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ σαν Ελ. Επ., Κατηγορία 1η

    2) 500 ευρώ/έτος τέλος επιτηδεύματος

    3) κάποια ετήσια συνδρομή στον Σύλλογο των Προγραμματιστών ή το ΤΕΕ, απαιτείται για συγκεκριμένους ΚΑΔ.

    4) φορολογία 30% επί των καθαρών εσόδων από την άσκηση του Ελ. Επαγγέλματος.

     

     

  3. 6 minutes ago, jturbo said:

    Αυτούς είχα να ανταγωνιστώ. Αλλά ειν´τ´άλλα της Παρασκευής το γάλα.

    δηλαδή εδώ μας αναφέρεις τι κάνουν οι άλλοι ή τι κάνει ο άλλος σου ο εαυτός που σου μιλάει μέσα στο μυαλό σου και τον βλέπεις απέναντί σου;

    εσύ δεν είχες δουλέψει στον Ιδιωτικό Τομέα πριν δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ;

  4. 1 hour ago, jturbo said:

     εχουν δωσει στον διαγωνισμο του δημοσιου 2 και 3 και 4 φορες με αποτυχια, πληρωνοντας αδρα φροντιστηρια και υποβαλλντας τον εαυτο του σε πολυ απαιτητικη διαδικασια εξετασεων με πιθανοτητα επιτυχιας 1/20 συμμετεχοντες, δεν νομιζω οτι τον λες

    εδώ άλλα λες

  5. @jturbo

    Quote

    Δεν ξερω κατα ποσο γνωριζεις συναδεφλε το λεγομενο κοστος ευκαιριας. Ενας επιστημονας με ειδικοτητα αιχμης ο οποιος αποφασιζει και αφηνει για παρατεταμενο χρονικο διαστημα την εργασια του, για να διαβασει τελειως νεα αντικειμενα για αυτον, οπως νομικα, πολιτικες επιστημες, οικονομικα, για ενα ετος, υπερεντατικα, . . . . . . . . 

     

    αυτά που λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις θυσίες που έκανε κάποιος για να φτάσει εκεί που είναι, στην κοινωνία είναι εντελώς αδιάφορο. Αν είχες τόσο μεγάλη επιθυμία να γίνεις ΔΥ και έδωσες 5 φορές εξετάσεις είναι δικό σου θέμα. Το ότι θέλεις να γίνεις και Ελ.Επ. είναι δικό σου θέμα επίσης. Αλλά Ελ.Επ. ήσουν, δούλευες στον Ιδιωτικό Τομέα και τα παράτησες για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ; Γιατί το έκανες αυτό και δεν έμεινες να διαπρέψεις στο Ιδιωτικό Τομέα;  Μήπως δεν τα κατάφερνες; Μήπως έχεις άσχημες εμπειρίες που σε έχουν επηρεάσει ψυχικά; Και εφ' όσον ο Ιδιωτικός Τομέας δεν σε κράτησε (τον εγκατέλειψες για να δώσεις 5 φορές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, έτσι δεν είπες;), με τι προοπτικές θα προσπαθήσεις να επανέλθεις σαν Ελ. Επ.; Έτσι και αλλιώς, ΔΥ είσαι, ένα σίγουρο μηνιάτικο το έχεις, θα κάνεις τις θυσίες και τις υποχωρήσεις που απαιτεί ο Ιδιωτικός Τομέας τώρα; Και γιατί δεν τις έκανες πριν παραιτηθείς για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

    Επίσης να σου πω ότι στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν ανάλογα με την δική σου συμπεριφορά. Αλλά δεν είναι απαραίτητα ρατσιστικά τα κίνητρα, τις περισσότερες φορές είναι θέμα ανταγωνισμού, ζήλιας, κλπ, να πάρει προαγωγή εις βάρος του άλλου, και εδώ συμβαίνουν αυτά, μεταξύ των Ελλήνων. Και στο ΔΤ συμβαίνουν.

     

  6. @JohnnyHoliday

     

    πχ Φυσικός, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με ΜΤΣ στην Αστροφυσική θα λάβει ή όχι το επίδομα; Πριν την Οικονομική Κρίση ελάμβανε το επίδομα χωρίς όμως ο ΜΤΣ να είναι απαραίτητος για να διδάξει τα μαθήματα της φυσικής του Γυμνασίου. Κατά την διάρκεια της Κρίσης αυτό το επίδομα καταργήθηκε.

    υποθέτω ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο ακολουθώντας την Νομοθεσία και τις Εγκυκλίους θα εγκρίνει την διαδικασία μόνο όταν το πρόγραμμα σπουδών έχει άμεση σχέση και άμεση εφαρμογή στην θέση που βρίσκεται ο ΔΥ στην υπηρεσία, δηλ. η υπηρεσία έχει ανάγκη κάποιον με αυτήν την εξειδίκευση. 

     

  7. 2 hours ago, tetris said:

    Αυτά, και τέλος από μένα

    γιατί αποχωρείτε αγαπητέ συνάδελφε,

    η συζήτηση αυτή είναι η Ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 60χρόνια, ευχής έργον θα ήταν και παρέμβαση και άλλων συναδέλφων, να  ακουστούν απόψεις.

  8. 10 hours ago, jturbo said:

    Παραθέτω απόσπασμα προηγούμενης απάντησης προς εξήγηση:

    «Ξέρετε, υπαρχουν πολλα διοικητικα συστηματα του εξωτερικου, που λειτουργουν αξιοκρατικότερα, ανταποδοτικα για τον πολιτη, που ο δημοσιος μηχανισμος ειναι πυλωνας της οικονομιας. Κοιταξτε στις Σκανδιναβικες χώρες και θα το διαπιστωσετε. Ο δημοσιος τομεας, η δικαιοσυνη, η υγεια και ολες οι κοινωνικες παροχες, πρεπει να στελεχωνονται με επιστημονες επιλεγμενους και καλοπληρωμενους, με αυξημενο ομως ελεγχο των πραξεων και των αποφασεων τους. Υπαρχουν αυτα σε αλλες χωρες, δεν ειναι στην σφαιρα της φαντασιας. Το γιατι συντηρείται μια παραπαίουσα κατασταση ειναι αλλο θεμα και έχει τις δικες του σκοπιμοτητες. Εσεις φαινεται οτι αυτην την παραπαιουσα κατασταση είτε την προτιμάτε ακομα πιο κατω, με υποστελεχωση σε επιστημονες γιατι δεν θα πηγαινει κανενας με μοναδικο μισθο αυτον του δημοσιου να δουλεψει, είτε γιατι εαν συφωνα με την δικη σας λογικη θα πρεπει να αρκουνται σε αυτον, οι μονοι που θα προσφερθουν να αρκεστουν με αυτον τον μισθο ειναι ατομα με χαμηλοτερη μορφωση που στον ιδιωτιό τομεα δεν θα βγαζαν περισσοτερα χρηματα.»

    τώρα εκτός από delusional αρχίσαν και τα ευχολόγια, 

    αχ γιατί δεν είμαστε Νορβηγία που έχει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων,

    αχ γιατί δεν είμαστε Κουβέιτ

    αχ γιατί δεν είμαι εγώ ο Πλανητάρχης

    Ο Δημόσιος Τομέας σε καμία πλούσια χώρα δεν είναι ο πυλώνας της Οικονομίας, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η πραγματική οικονομία. Ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να είναι πλήρως μηχανογραφημένος και να απασχολεί όσο το δυνατόν λιγότερους υπαλλήλους, δεν χρειάζεται να έχουν και μεγάλη επιστημονική κατάρτιση, πχ γιατί κάποιος που δουλεύει στην Εφορία θα πρέπει να έχει Master ή Διδακτορικό; και το Πτυχίο Ανώτερης Σχολής, ΤΕΙ ακόμα και το απολυτήριο Λυκείου είναι αρκετά. Σε Ιδιωτικές Εταιρίες υπάρχουν προϊστάμενοι Λογιστηρίων με πτυχίο ΤΕΙ και είναι ικανότατοι, "πιάνουν πουλιά στον αέρα". Τους ΔΥ όμως θα πρέπει να τους εκπαιδεύουν σχετικά με τις διαδικασίες της θέσης που θα αναλάβουν.

    Έχω την εντύπωση ότι έχετε στο μυαλό σας τον Δημόσιο Τομέα της δεκαετίας του 80, 90, 2000, τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Κατ' αρχήν δείτε πόσες ΔΟΥ έχουν συγχωνευθεί. Σχεδόν όλες οι διαδικασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Οι υποθέσεις διεκπεραιώνονται πολύ πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να έρθει σε φυσική επαφή με κάποιον ΔΥ. Αν πάτε σε μια ΔΟΥ θα δείτε άδεια δωμάτια και ελάχιστους υπαλλήλους γιατί οι περισσότερες διαδικασίες έχουν μεταφερθεί κεντρικά.   

    Κάποτε ένας ΔΥ έπαιρνε επίδομα όταν είχε Μεταπτυχιακό τίτλο, τώρα θα πάρει επίδομα μόνο όταν η θέση που έχει απαιτεί μεταπτυχιακό τίτλο.

    Βασικά το δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει τέλεια με εξωτερικούς συμβούλους και outsourcing αυτό εξ' άλλου γίνεται αρκετά χρόνια τώρα και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

     

    • Upvote 1
  9. 41 λεπτά πριν, JohnnyHoliday said:

    Και αυτός που δεν φεύγει είναι ο ανεπαρκής ή ο μέτριος; Δεν θα έβγαζα τόσο βιαστικά συμπεράσματα.

    Πώς θα μπορούσε άλλωστε να πει κανείς κάτι τέτοιο μετά βεβαιότητας, τη στιγμή που δεν μπορεί να γνωρίζει το τρέχον status του καθενός; (φερ' ειπείν έλλειψη οικονομικών πόρων, οικογένεια, ανθρώπους του περιβάλλοντός του, οι οποίοι έχουν ανάγκη από φροντίδα και στήριγμα και πόσα άλλα ακόμα)

    και όμως αυτός που φεύγει έχει την ικανότητα να μην επηρεάζεται συναισθηματικά και να μην βγαίνει από τον στόχο του από αυτά που περιγράφετε, είναι μια μορφή ικανότητας και αυτό. 

     

    εγώ έκανα παρέμβαση στην συζήτηση επειδή ό συνάδελφος έκανε αυτήν την δήλωση

     

    Παράθεση

    Είστε συνταξιούχος? Δεν θα έπρεπε ίσως να καταδικάζετε τόσο εύκολα. Οι εποχές σας ήταν των παχιών αγελάδων....Εκτός αν προτιμάτε την φυγή τόσων επιστημόνων στο εξωτερικό. Να μείνει δηλαδή η Ελλάδα με ανειδίκευτους εργάτες. 

     

    το οποίο είναι εντελώς delusional σχόλιο, στην ουσία λέει ότι αν ο Νόμος δεν μου έδινε το δικαίωμα να δραστηριοποιηθώ και σαν Ελ. Επ., θα έφευγα από την Ελλάδα. Το οποίο δεν ισχύει επειδή η πρώτη του επιλογή ήταν να δώσει εξετάσεις με το ΑΣΕΠ. 

     

  10. 34 minutes ago, jturbo said:

    Οι προτεραιότητες και οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές και εξατομικευμένες. Δεν επικροτούνται μόνο όσοι φεύγουν στο εξωτερικό. Ο καθένας καλείται από το πόστο του να δρα υγειώς και να προσφέρει εκεί που προτιμά. Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό μεταξύ «υμών και ημών». Δεν γνωρίζετε την επαγγελματική μου πορεία οπότε τα συμπεράσματα κρατήστε τα για πάρτη σας.

    Οσον αφορά για το ερώτημα σας, σας παραπέμπω στην νομοθεσία. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Οι εξαιρέσεις και τα κακώς κείμενα είναι που χρειάζονται διόρθωση, όχι να αποτελούν μόνιμα το επιχείρημα-πιπίλα για αναθεματισμό.

    δεν με ενδιαφέρει η επαγγελματική σας πορεία, εγώ μιλάω για κάποιον που προτιμάει να πάει στο εξωτερικό και κάποιον που επιλέγει να γίνει δυ,

    δεν καταλαβαίνετε τον διαχωρισμό; Να σας τον εξηγήσω εγώ, αυτός που φεύγει έχει μεγαλύτερες ικανότητες, μεγαλύτερες προσδοκίες.

    Επίσης όταν κάποιος έχει επιλέξει ένα πόστο σημαίνει ότι αποδέχεται το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργεία αυτού του πόστου και δεν έχει περιθώρια επιλογής και προτίμησης. 

    η νομοθεσία πολλές φορές δημιουργεί ψευδαισθήσεις, η πράξη διαφέρει. 

    • Upvote 1
  11. 1 hour ago, jturbo said:

    Ο καθένας εκφραζεται οπως νομιζει. Τα πιστευω και οι τοποθετησεις του καθενος ειναι βασει των βιωματων του πολλες φορες. Οι παλιοτεροι φερουν αλλες αντιληψεις, ξεχνοντας πολλα απο το παρελθον τους, που κυοφορουσε το δικο μας παρον και μελλον.

    αυτά είναι τα αποτελέσματα των παχιών αγελάδων τις οποίες εσείς τόσο θαυμάζετε 

    αλλά θα σας πω ότι προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι παχιές αγελάδες φταίνε για την στασιμότητα, το θέμα είναι απλό και συμβαίνει σε πολλούς τομείς της Οικονομίας. Την δεκαετία του 80,90 υπήρξε ραγδαία αύξηση της ανοικοδόμησης, κτίστηκαν όλα τα οικόπεδα και από 2010 υπάρχει ύφεση. Αυτό θα συνέβαινε ακόμη και αν δεν είχε συμβεί η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. 

  12. 23 hours ago, jturbo said:

    Είστε συνταξιούχος? Δεν θα έπρεπε ίσως να καταδικάζετε τόσο εύκολα. Οι εποχές σας ήταν των παχιών αγελάδων....Εκτός αν προτιμάτε την φυγή τόσων επιστημόνων στο εξωτερικό. Να μείνει δηλαδή η Ελλάδα με ανειδίκευτους εργάτες. 

    Ο επιστήμονας που έχει αξία και μπορεί να ανταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο θα φύγει από την Ελλάδα ακόμα και σε εποχή παχιών αγελάδων, δεν φεύγει μόνο για το χρήμα, φεύγει γιατί πιστεύει στον εαυτό του. Δεν ψάχνει την σιγουριά του Δημοσίου, άρα εσείς κύριε συνάδελφε δεν θα φεύγατε ποτέ από την Ελλάδα.

    Επίσης, όντως οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει αν μιλάτε για την έκδοση αδειών για σπίτια και πολυκατοικίες αλλά τα ΣΔΙΤ και τα δημόσια έργα ακόμα καλά κρατούν. Εκεί όμως πως μπορείτε να εργαστείτε; Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων;

    Επίσης τώρα όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά, όλα ανακοινώνονται και τα περιθώρια δεν είναι όπως τότε με τις παχιές αγελάδες. 

      

  13. On 4/19/2024 at 1:56 PM, deepblue_1981 said:

    Αυτή η αδικία συμβαίνει διότι οι εισφορές των μισθωτών αναλογούν στο μισθό τους ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, η 1η ασφαλιστική κατηγορία, στον κατώτατο μισθό.

    είναι για τους λόγους που αναφέρουν οι συνάδελφοι πιο πάνω,

    διάβασε αυτό, 

    https://kontologis.gr/2024/01/25/michanikoi-apofasi-vomva-tou-ste-odigei-se-epanypologismo-chiliadon-syntaxeon/

     

  14. να κάνω μια παρατηρήση σχετικά με αυτά που μπορώ να διακρίνω,

    στην απόφαση του Δημ.Υπ. αναγράφεται και ο νόμος βάση του οποίου προέκυψαν αυτά τα ποσά

    στην απόφαση του Ελ.Επ. δεν γίνεται αναφορά σε κάποιον νόμο, μήπως αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι στους Ελ.Επ. δεν εφαρμόστηκε κάποιος Νόμος. 

    • Like 1
  15. 1 hour ago, NIANDR said:

    Είμαι συνταξιούχος εργαζόμενος (ελεύθερος επαγγελματίας) και βλέπω ότι στην ΣΥΝΤΑΞΗ έχω κράτηση για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 72,47 € (72,47/1207,81=6% της μεικτής σύνταξης) παράλληλα όμως στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ έχω πρόσθετα ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ & ΧΡΗΜΑ 74,87 € (74,87/211,00=35% της εισφοράς κύριας σύνταξης). Είναι λογικό για τον κλάδο υγείας ένας συνταξιούχος να πληρώνει 72,47 αλλα αν εργάζεται παράλληλα να πληρώνει 72,47+74,87=147,34;;;

    όχι λογικό δεν είναι αλλά έτσι προβλέπει ο Νόμος.

    Ίσως μια προσφυγή στο ΣτΕ θα έλυνε το πρόβλημα. 

  16. 11 minutes ago, venezia said:

    Σαν ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνει κανονικά ασφαλιστικές εισφορές με το ''καπέλο'' που προανέφερα ως ανταποδοτικό ΕΦΚΑ ( το οποίο δεν θα προσαυξάνει τη σύνταξη ) και κάτι ψιθυρίζεται και για επιπλέον φόρο επί των εσόδων υπέρ ταμείου .. ίδωμεν

    edit

    Η σύνταξη φορολογείται κι αυτή ξεχωριστά ....με 7% περίπου αν τα υπολόγισα σωστά

    απ' ότι έχω ακούσει οι κανονικές εισφορές (κύρια σύνταξη και επικουρικό) προσαυξάνουν την σύνταξη,

    οι επιπλέον εισφορές (40% επί της εισφοράς κύριας σύνταξης και 40% επί της εισφοράς του επικουρικού) δεν έχουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος, πάνε υπέρ εφκα

     

    Quote

    κάτι ψιθυρίζεται και για επιπλέον φόρο επί των εσόδων υπέρ ταμείου .. ίδωμεν

    για πες μας τι έχεις ακούσει, είναι αξιόπιστη η πηγή σου; 

  17. 37 minutes ago, venezia said:

    Σιγά να μην τους το πληρώσω ... 🖕 Το πλήρωνα μέχρι να μας το φάει το μνημόνιο και όσο ήταν σε ανεξάρτητο ειδοποιητήριο . Στη συνέχεια ενσωματώθηκε στο ενιαίο ειδοποιητήριο .

    εννοείς ότι είχε επιλέξει να μην το πληρώνεις όταν μπορούσαμε να επιλέξουμε να μην ασφαλιστούμε στο Επικουρικό.

    Γνωρίζω και κάποιον άλλον συνάδελφο που είχε αρνηθεί.

  18. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η Υπουργική Απόφαση βάση της οποίας υπολογίζονταν οι Συντάξεις των Μηχανικών είναι παράνομη και κάλεσε την Κυβέρνηση να Νομοθετήσει εκ νέου.

    Αυτό σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει Νόμος βάση του οποίου εκδίδονται οι Συντάξεις των Μηχανικών.

    10 hours ago, antloukidis said:

    Δεν υπάρχει 100% σίγουρη απάντηση.

    Η δικηγορική εταιρία λέει ότι θα δικαιωθούν μόνο όσοι κινηθούν δικαστικά.

    Ωστόσο, στα πιθανά σενάρια υπάρχει και μία πολιτική απόφαση που θα δικαιώνει όλους.

    Προσωπικά δεν θεωρώ απίθανο και το τελείως απευκταίο (στην Ελλάδα είμαστε!)..... δηλαδή να μη δούμε τίποτα στην τσέπη τελικά.

    να κινηθούν δικαστικά εναντίων μιας απόφασης που το ΣτΕ την έχει βγάλει παράνομη; δηλαδή αν κάποιος δεν κινηθεί σημαίνει ότι για αυτόν η απόφαση θα είναι νόμιμη; Ίσως θα έπρεπε να λάβουμε περισσότερο συγκεκριμένες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε.

     

    https://www.larissanet.gr/2024/01/25/michanikoi-apofasi-vomva-tou-ste-odigei-se-epanypologismo-chiliadon-syntaxeon/

    Στην πράξη, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως μια υπουργική απόφαση του 2018, με την υπογραφή του τότε υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου όχι μόνο προβλέπει τον υπολογισμό της παροχής αυτής με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι η ισχύουσα διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έτσι, το ΣτΕ έκρινε επίσης, ότι οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις που αφορούν την συνταξιοδότηση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, στηρίχθηκαν «σε ανυπόστατη πράξη».

  19. 2 hours ago, NIANDR said:

    Ποτέ δεν μας είπαν ότι δεν υπάρχει νόμος ξεκάθαρα. Έλεγαν ότι ο υπολογισμός είναι περίπλοκος και για αυτό ζητούσαν 1200 ευρώ αμοιβή αλλά και πάλι ο υπολογισμός ήταν στο περίπου.

    εντάξει, απλά ήξεραν ότι δεν υπάρχει Νόμος και έβρισκαν διάφορες υπεκφυγές. Μου έτυχε και εμένα, αλλά εκεί κάπου υποπτεύτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον "Νόμο". 

    2 hours ago, NIANDR said:

    Για την ΕΙΠΡ ίσως έχεις δίκιο γιατί εγώ είχα 35 χρόνια και 1 μήνα προυπηρεσία και 4 χρ. και 11 μήνες πλασματικά και μου υπολογίσανε την ΕΙΠΡ ότι θα ήταν 980.

    είναι ακριβώς το ποσό που ανέφερα προηγουμένως, 1.355,20 ευρώ , έχω την λίστα με τα ποσά από το τ.ΤΣΜΕΔΕ 

    2 hours ago, NIANDR said:

    Δεν ξέρω τι λέει ο καθένας και τι συμφέρον έχει να το λέει εγώ ξέρω τι πλήρωσα σαν εε από το 1987 έως σήμερα και θεωρώ ότι ήταν πολλά για να πέρνω τώρα 1100 ευρώ. 

    φυσικά, έχεις (έχουμε) δίκιο

    αυτό, το παρακάτω το είπα ειρωνικά

    Quote

    Πάντως και 1400 καλά είναι, αμα σκεφτείς στην Γερμανία ένας υψηλόμισθος που πληρώνει επι 40 χρόνια εξοντωτικές εισφορές θα πάρει  2000 ευρώ, αφού έτσι και αλλιώς εμείς δεν πληρώσαμε ποτέ εισφορές, σύμφωνα με το μυαλό του mecheng

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.