Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μιχάλης Εφε

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Μιχάλης Εφε's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που είναι υπό διαβούλευση το έχω δει. Αν δεν έχω χάσει κάτι, δεν αναφέρει τα ΕΕΔΔ.
  2. Καλησπέρα. Μία ερώτηση/διευκρίνιση. Η ΥΑ αναφέρει ότι αναπτύσσονται σε συγκροτήματα μέχρι 30 δωματίων. Αν έχουμε πάνω από 30, τότε δεν αποτελεί πλέον ΕΕΔΔ και άρα Μη Κύριο τουριστικό κατάλυμα? Άρα έχουμε ξενοδοχείο με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, δηλαδή υπάγεται σε Κύριο τουριστικό κατάλυμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Σε περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο έργο και πριν την έναρξη των εργασιών, μπορείς να υποβάλεις Φάκελο Συμμόρφωσης Τελικού Σχεδιασμού σε περίπτωση που ο σχεδιασμός σου διαφοροποιείται από τον αρχικό που αδειοδοτήθηκε. Άρα η περίπτωση που πρέπει να υποβάλεις τέτοιο φάκελο είναι όταν αφενός έχει βγει η ΑΕΠΟ σου και αφετέρου έχουν προκύψει αλλαγές στον σχεδιασμό του έργου συγκριτικά με τον αρχικό και περιβαλλοντικά ήδη αδειοδοτημένο. Άλλη λύση αλλά πολύ πιο χρονοβόρα είναι να πας με Τροποποίηση ΑΕΠΟ και αφού βγει η έγκριση να ξεκινήσεις τις εργασίες.
  4. Καλησπέρα σας Γνωρίζει κάποιος αν επιτρέπεται η κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου κατηγορίας χαμηλότερης των 4 ή 5 αστέρων εντός δασικής ιδιωτικής έκτασης; Σύμφωνα με άρθρο 49, παράγραφος 4α του δασικού νόμου (Ν. 998/1979, ΦΕΚ 289/Α) "Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ιδιωτικών δασών και δασικών εκτάσεων για τους σκοπούς της παραγράφου 1 υπό τους αυτούς ως άνω όρους και προϋποθέσεις των προηγούμενων παραγράφων 1 έως 3 του παρόντος άρθρου." όπου σύμφωνα με την παρ. 1 "Επιτρέπεται η επέμβαση για τη δημιουργία ξενοδοχειακών καταλυμάτων κατηγορίας 4 ή 5 αστέρων". Σύμφωνα με το συγκεκριμένο αντιλαμβάνομαι ότι επιτρέπεται η κατηγορία 4 ή 5 αστέρων. Αν έχουμε ξενοδοχείο μικρότερης κατηγορίας (πχ 3 αστέρων), τότε τί ισχύει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Καλησπέρα. Πρόκειται να μελετήσω Ξενοδοχείο που θα υλοποιηθεί πλησίον καθορισμένης ζώνης αιγιαλού βάσει ΦΕΚ, το οποίο όμως δεν καθορίζει απόσταση. Ποια είναι η θεσμοθετημένη απόσταση που μπορουν να υλοποιήσουν το έργο? Βάσει όσων έχω δει, σύμφωνα με το ΠΔ 20.01.1988, "τα κτίρια των τουριστικών εγκαταστάσεων τοποθετούνται σε απόσταση 50μέτρων τουλάχιστον από τη γραμμή αιγιαλού". Επίσης, η απόσταση των 30μέτρων που αναφέρεται στο ΝΔ 439/1970, δεν ισχύει "επί αξιολόγων ξενοδοχειακών και τουριστικών εν γένει επιχειρήσεων" (άρθρο 1 παρ. 2). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Το 50m πως προκύπτει; Μελετάω ξενοδοχείο και σύμφωνα με το ΝΔ 439/1970, η απόσταση ορίζεται στα 30m.
  7. Καλησπέρα. Τα δύο ΠΔ δεν καθορίζουν τί είναι και τι όχι οχλούσα βιομηχανία-βιοτεχνία, αλλα εξειδικεύουν τις χρήσεις γης που επιτρεπονται σε μια μη οχλούσα βιομηχανία, βιοτεχνία ή ΒΙΠΑ αφότου έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια.
  8. Καλησπέρα. Επειδή έκανα πρόσφατα τη διαδικασία, για όσους ενδιαφέρονται για το e-παραβολο συμπληρώνετε αυτά για Α' τάξης.
  9. Καλησπέρα σε όλους. Σε υφιστάμενη δεξαμενή καθίζησης εντός εργοστασίου παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, θελω να εξακριβώσω εαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων η δεξαμενή υπερχειλίζει. Η δεξαμενή αυτή δέχεται νερά από την παραγωγή και την πλύση οχημάτων και μηχανημάτων. Η ποσότητα που δέχεται είναι γνωστή όπως επίσης γνωστά είναι οι διαστάσεις της καθώς και τα κλιματολογικά δεδομένα. Ποιο είναι το πιο απλό ισοζύγιο που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σας ευχαριστώ θερμά
  10. Καλησπέρα σε όλους, Γνωρίζει κάποιος αν η κατασκευή αθλητικού γηπέδου εντός πόλης απαιτεί εκπόνηση ΣΜΠΕ? Ευχαριστώ
  11. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος νόμος, ΚΥΑ, εγκύκλιος ή οτιδήποτε άλλο στο οποιο να προσδιορίζονται τα επιτρεπτά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό επιχωμάτωσης για αποκατάσταση λατομείου. Γνωρίζω ότι μία πρακτική είνα η χρήση επεξεργασμένων ΑΕΚΚ όπως αναφέρει ο νόμος 4512/2018. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πχ λάσπη από επεξεργασμένα αστικά λύματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Αυτο που με ενδιέφερε είναι, πρώτον ποιες αποφάσεις και νόμοι είναι σε ισχύ για την ατμοσφαιρική ρύπανση γενικως, και στη συνέχεια να δω από αυτά τί πρέπει να εφαρμόζεται συγκεκριμένα σε εργοτάξια (πλην υγείας και ασφάλειας).
  13. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Ψάχνοντας και εγώ περαιτέρω περί νομοθεσίας που αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση σε αυτά κατέληξα. Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι περισσότερο.
  14. Εργάζομαι με μπλοκάκι
  15. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κανείς ώστε να μου παραθέσει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Ατμοσφαιρική Ρύπανση, πλην της 14122/549/Ε.103 που αποτελεί συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 2008/50/ΕΚ; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.