Μετάβαση στο περιεχόμενο

vgeorg1

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.214 profile views

vgeorg1's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

87

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ηρακλή, με το χέρι στην καρδιά, δεν μπορώ να σου πώ τι να κάνεις. Οι συμπυκνώσεις στην ψύξη ειναι μη προβλέψιμες. Μπορεί ένα χρονο να μη βγάλουν τίποτε και μπορεί σε 15 μέρες να στα κάνουν όλα.
  2. Οι Αντλίες Θερμότητας που δουλεύουν ενδοδαπέδιο δροσισμό έχουν set point στους 19οC. Αυτό σημαίνει ότι το πρακτικό όριο ασφαλείας των υγροποιήσεων είναι αυτό. Αν δουλέψει η αντλία με προσαγωγή 12 C η επιστροφή θα είναι 16-17C άρα θα γίνεται αφύγρανση μικρή βέβαια και θα μαζεύει συμπυκνώματα μόνο η προσαγωγή. Η ολική απόδοση της fcu θα είναι στο 60-70% της αρχικής - προσωπική εκτίμηση από πείρα. Μερικές αντλίες μόνο έχουν ρυθμιζόμενα set points σην ψύξη πάνω από 12 C, δεν έχουν όλες. Και από αυτές οι περισσότερς το έχουν σαν ένα αυτορυθμιζόμενο υπομενού λειτουργίας θερινής εξοικονόμισης. Όπως επίσης μερικές αντλίες και όχι όλες έχουν επιλεγόμενο set point ενδοδαπέδιου δροσισμού.
  3. Δυστυχώς...η τεχνικη μελέτη δεν είναι κάτι που δείχνεται, ούτε που κρύβεται. Χρειάζεται και εμπειρία έργου. Διαβάστε τον ΚΕΝΑΚ τον κτιριοδομικό, την ισχύουσα νομοθεσία των καυσίμων αερίων, το νέο πρότυπο ΕΛΟΤ 60364 και τις ισχύουσες ΤΟΤΕΕ. Επίσης τη νομοθεσία για την πυροπροστασία. Για αρχή όλα αυτα, γιατί κάθε φορά θα συναντάτε καινούρια προβλήματσ και νομοθεσίες.
  4. Το κάθε καινούριο προϊόν είναι πάντα ακριβό και οι καλύτεροι πελάτες των πολυεθνικών είναι τα κράτη. Δείτε το 2023 πόσα ηλεκτροκίνητα θα αγοράσει το κράτος και τα στελέχη του. Και τα υπόλοιπα κράτη της ε.ε. γιατι το ηλεκτροκίνητο πλέον είναι εθνικό προϊόν! Έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση δεν θέλουν κάτι περισσότερο γιατί μεγαλύτερη κατανάλωση δεν θα εντέξουν τα δίκτυα.
  5. Γιατί τα κενά; Όλα μετράνε όπως και στο μόνιμο υδροδοτικό, αν χρειάζεται.
  6. Γιατί όχι; Μέχρι τώρα το καλύτερο υλικό σε δ.π. είναι ο πετροβάμβακας. Ωστόσο υπάρχουν στην αγορά και πάνερ πολυουρεθάνης πιστοποιημένα ως προς τους δείκτες R-e-i με πολύ καλά αποτελέσματα.
  7. Η απάντηση είναι απλή. Επειδή στο buffer πέφτει και η επιστροφή του ζνχ δεν θέλει να μπλέξει το καλοκαίρι την ανάμιξη κρύου νερού (δροσισμός) και ζεστού (ζνχ). Η πσρατήρησή σου σχετικά με τα κολλεκτερ δεν μου λέει κάτι. Η ερώτηση είναι ζεσταίνεσαι ή όχι;
  8. Μαζί με τη γεωπολιτική αναβάθμιση αναβαθμίστηκαν και οι λογαρισμοί του φ.α. και του ρεύματος.
  9. Σωστό, μπράβο.
  10. Ερμηνεία; Οι υπόλοιποι χώροι του κτιρίου ενός Νοσοκομείου μπορεί να είναι τα χειρουργεία, οι χώροι παρασκευής φαγητού, οι χώροι αποστείρωσης, οι χώροι των τεχνικών κλπ. Και είναι λογικό να είναι 1/22 γιατί οι εργαζόμενοι σε ένα νοσοκομείο συνήθως είναι οι μισοί των νοσηλευόμενων. Αν σε ένα νοσοκομείο 500 κλινών εργάζονται 500 άνθρωποι τότε κλαίμε. Τσάμπα τα μνημόνια. Τα κλιμακοστάσια συνήθως είναι εκτός σ.δ, οι χώροι WC δεν δικαιολογούν πληθυσμό, τα λεβητοστάσια όχι κλπ Οι μηχανικοί δεν κάνουμε τους έξυπνους ο ένας στον άλλον οπότε δεν λέω κάτι. Έτσι κι αλλιώς αυτός που βάζει υπογραφή μετράει. Απλώς το πήρα υπ' όψη μου. Εμμένω όμως στην αρχική μου άποψή.
  11. Δεν βλέπω η περίπτωση αυτή να υπάγεται στο άρθρο 2 (Πεδίο Εφαρμογής). Άρα: όχι δεν απαιτείται.
  12. Συνήθως τίποτε. Εκεί γράφουν μόνο παρατηρήσεις. Υποτίθεται πως ότι γράψεις εκεί σε οποιαδήποτε επιθεώρηση της πυροσβεστικής δεν πρέπει να υπάρχει.
  13. Αφού είναι προσθήκη με το Π.Δ. 41-18 πρώτα απαντάς στο ερώτημα αν υπάρχει απαίτηση πυροδιαμερισματοποίησης του υπό προσθήκη κτιρίου έναντι των υπόλοιπων. Αν Ναι τότε οποιοδήποτε υλικό προδιαγράψεις θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τα πρότυπα ΕΝ που αναφέρονται στο Π.Δ.
  14. Να σου πω την αλήθεια έχω αλλά βαριέμαι. Πρέπει να εκτυπώσω να σβήσω στοιχεία πελάτη, να σκανάρω και να ανεβάσω. Γι' αυτό σου λέω περιγραφικά ότι το έντυπο αυτό εφ' όσον δεν προβλέπεται από τα αντίστοιχα Π.Δ. (71/88 ή 41/18) είναι κομματάκι φτιάχτο μόνος σου. Στην Πυροσβεστική, αν ζητήσεις θα σου δώσουν ένα πρότυπο δικό τους. Αλλιώς, το φτιάχνεις με βάση ένα έντυπο ενεργητικής από κάποια πυροσβεστική διάταξη, συμπληρώνεις τα γενικά πινακάκια (Διεύθυνση, Ιδιοκτησία, οικοδομική σύσταση κλπ) και προσθέτεις τα πινακάκια περιγραφής των μέσων ενεργητικής. Στο τέλος βάζεις τα παρατήματα με τις περιγραφές των συστημάτων που τοποθέτησες, πυρανίχνευση, υδροδοτικό, ολική κατάκλιση, πυροσβεστήρες και ότι άλλο. Αυτό κάνουν όλοι. Η Πυροσβεστική θέλει απλώς ένα έντυπο με τη θέση του ακινήτου και σουμαρισμένα τα μέσα που χρησιμοποιούνται με την ελάχιστα απαιτούμενη περιγραφή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.