Μετάβαση στο περιεχόμενο

andpap

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

andpap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Επειδή βασανίζομαι και δεν βγάζω άκρη: Εχω οικοδομική άδεια κατασκευής διώροφου με υπόγειο του 2012 σε ισχύ, την οποία πρέπει να αναθεωρήσω για την αλλαγή του ονόματος του ιδιοκτήτη. Εχει κατασκευαστεί το υπόγειο και υπάρχει πόρισμα αρχικού ελέγχου. Δεν τροποποιείται κανένα πολεοδομικό μέγεθος (δόμηση, κάλυψη, ύψος, όγκος κλπ). Το ερώτημα είναι : Πρέπει να εκδώσω βεβαίωση όρων δόμησης ή προχωράω χωρίς αυτή, επιλέγοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ "Αναθεωρήσεις αδειών => Αναθεώρηση έντυπης άδεοας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου (ν.4759/2020)" Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  2. Αυτόε είναι στην ουσία ο προβληματισμός μου. Δηλαδή μήπως -λέω μήπως- εφόσον στην κατηγορία 1 υποβάλλουμε τοπογραφικό και τίτλους, εμμέσως θεωρείται και βεβαίωση αρτιότητας - οικοδομησιμότητας; Εν τέλει δεν είμαστε μηχανικοί, αλλά κάτι μεταξύ μάγου και φακίρη.
  3. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα. Επειδή έχουμε χάσει το μπούσουλα και οι απόψεις μεταξύ συναδέλφων διίστανται: Τελικά η βεβαίωση όρων δόμησης, ειδικά για τις οικοδομικές άδειες κατηγορίας 1, μπορούν να θεωρηθούν και βεβαιώσεις αρτιότητας- οικοδομησιμότητας, όπως οι προεγκρίσεις; Και εν τέλει αν κάποιος πελάτης μας, έλθει με μία βεβαίωση όρων δόμησης για οικ. Άδεια κατηγορίας 1 για προς αγορά γήπεδο εκτός σχεδίου άρτιου και οικοδομήσιμου κατά παρέκκλιση και μας ρωτήσει "Να το αγοράσω για να οικοδομήσω" τι απαντάμε; Κάθε τεκμηριωμένη άποψη είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα. Σε οριζόντια ιδιοκτησία - διαμέρισμα, έχω περίπτωση "λοιπής" παράβασης λόγω επέκτασης των εξωστών. Συγχρόνως έχω και εντελώς διαφορετική κάτοψη σε σχέση με την οικ. άδεια. Το περίγραμμα του διαμερίσματος είναι σύμφωνο με την οικοδομική άδεια με αποκλίσεις μικρότερες του 2%. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Στη "λοιπή" παράβαση ενσωματώνω την αλλαγή των εσωτερικών διαρρυθμίσεων και δεν κάνω ενημέρωση φακέλου της οικ. άδειας; Κάνω έτσι κι αλλιώς ενημέρωση; Kαι αν ναι, απαιτούνται και όλες οι Η.Μ. Μελέτες; Η άδεια είναι του έτους 1996. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια. Είναι καταπληκτικό και εντυπωσιακό να μοιράζεσαι ανιδιοτελώς, προσωπική εργασία, τέτοιου όγκου και ποιότητας.
  6. Δε νομίζω ότι είναι σωστό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Εκτός αυτού δεν είναι κατασκευασμένο προ του 1975. Το πιο πρόσφατο διαθέσιμο δημόσιο έγγραφο είναι του 2005.
  7. Νομίζω ότι συμφωνούμε. Καταλήγεις λοιπόν και εσύ στο συμπέρασμα ότι πάμε με αναλυτικό;
  8. Η αλήθεια είναι ότι στο αρχείο της πολεοδομίας δεν υπάρχει ούτε τοπογραφικό, ούτε διάγραμμα κάλυψης. Ο ογκομετρικός στο σεντόνι, χρησιμοποιείτο μόνο για τον υπολογισμό του συμβατικού προϋπολογισμού. Εκεί λοιπόν όντως, το αδιαμόρφωτο ισόγειο έχει υπολογιστεί στον όγκο κανονικά, αλλά ο όγκος έχει πολλαπλασιαστεί με μειωτικό συντελεστή για τον υπολογισμό του συμβατικού προϋπολογισμού. Έτσι γινόταν τότε, γιαυτό και ονομαζόταν "ογκομετρικός προϋπολογισμός". Προσανατολίζομαι στη λύση του αναλυτικού προϋπολογισμού για τις εργασίες που έχουν γίνει, επειδή δεν θεωρώ ότι υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Μπορεί να κάνω και λάθος...
  9. Καλησπέρα. Σε οικ. άδεια του 1972, σε οικόπεδο εντός οικισμού και με τίτλο "ανέγερση νέας διώροφης κατοικίας", η μεν κάτοψη του ορόφου εμφανίζει όντως κατοικία, η δε κάτοψη του ισογείου εμφανίζει το ισόγειο αδιαμόρφωτο. Επιπροσθέτως στην δεύτερη σελίδα του εντύπου της οικ. άδειας, έχει υπολογιστεί στην συνολική επιφάνεια ορόφων (δηλαδή στον Σ.Δ.) ολόκληρο το αδιαμόρφωτο ισόγειο. Σήμερα τμήμα του αδιαμόρφωτου ισογείου έχει κτιστεί και έχει διαμορφωθεί ένα μικρό διαμέρισμα. Ερώτηση : Μπορούμε να θεωρήσουμε την παράβαση ως αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κύρια, εντός του νομίμου περιγράμματος της οικοδομής, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 100 και να υπολογίσουμε τα πρόστιμα με αναλυτικό προϋπολογισμό; Κάθε τεκμηριωμένη απάντηση δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Μην βιάζεστε να γράψετε "μόλις διορθώθηκε", επειδή λειτούργησε για 5 λεπτά. Κάποιοι που σας διαβάζουν μπορεί να το πιστέψουν.
  11. Ολοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε με τα "?". Το τηλέφωνο του ΚΑΠΕ (2106603309) είναι μονίμως κατειλημμένο.
  12. Δηλαδή τώρα. Κυριακή μεσημέρι μας λένε ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος στο σύστημα του buildingcert και γιαυτό το λόγο προσπαθώ με χίλια βάσανα να πάρω έναν αριθμό πρωτοκόλλου; Γιατί δεν παραδέχονταιότι απλώς τα έχουν κάνει ... ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
  13. Δεν έχω παράπονο. Τα κατάφερα να εκδώσω ΠΕΑ. Και πολύ πρωτότυπο μάλιστα. Πως σας φαίνεται; (Εχετε ιδέα τι συμβαίνει;)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.