Μετάβαση στο περιεχόμενο

ALdaperan

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ALdaperan

  1. Όταν εν μια νυκτί μετονομάζονται σχολές αυτά είναι τα αποτελέσματα.

    Δεν γίνεται επειδή μπήκαν 2-3 ενεργειακά μαθήματα στην όποια σχολή μηχανκών, αυτή να μετονομάζεται σε ΗΜΜΥ (βλ. Κρήτη, Βόλος κλπ)

    Η ΗΜΜΥ της Κρήτης έχει καλό όνομα αλλά για ηλεκτρονική (κομμάτι μηχανικού η/υ οπότε θα σου πρότεινα να μείνεις σε αυτό το κομμάτι.

    Όποιος θέλει να πάρει γνώσεις ενεργειακού μηχανικού τότε 4 είναι οι (παλιές κλασικές) επιλογές με την εξής σειρά κατά τη γνώμη μου:

    1. ΗΜΤΥ Πάτρα
    2. ΗΜΜΥ ΕΜΠ
    3. ΗΜΜΥ Θεσσαλονικη
    4. ΗΜΜΥ ΔΠΘ
    • Upvote 3
  2. 2 ώρες πριν, doxaios said:

    Το πώς λειτουργεί το πράγμα στα ελπε είναι γνωστό. Εννοείται χαίρομαι για όποιον έλυσε το πρόβλημα της ζωής του, παρόλα αυτά να μείνει και αυτός στη χαρά του και να μην προκαλεί του στύλ "έβγαλα 19500 μόρια χωρίς να διαβάσω και διάβαζα με πρόγραμμα". Υπάρχουν 2 τρόποι : 1)το σωματείο, 2)πολιτικοί. Αυτό που είχα παρατηρήσει ήταν ότι κάποιες χρονιές το σωματείο έπεφτε στην απέξω(ιδίως τα τελευταία 4 χρόνια) και προχωρούσαν οι πολιτικές προτάσεις, προκαλώντας νεύρα κτλ κτλ. Παραδοσιακά πάντως είναι χωρισμένα με προτεραιότητα στα τέκνα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται(υποκατηγορία του σωματείου - άλλωστε στις αιτήσεις υπάρχει κουτάκι που αναγράφεις μέχρι και μητρώο εργαζομένου...) ώστε να συνεχιστεί η οικογενειοκρατεία, και μετά με καλή αναλογία σωματείο-πολιτικοί. Όσοι δεν έχουν ιδία άποψη, όταν με το καλό μπούν ας ξαναμπούν στο thread ας γράψουν 2-3 πραγματάκια και ας μήν εξαφανιστούν και ας αναλογιστούν πώς μπήκα; 

    Όπως τα λες είναι !!

    Για τα αποτελέσματα στην συγκεκριμένη εταιρία δεν πιστεύω τίποτα !

    Τα αποτελέσματα έπεσαν και πάνω σε προεκλογική περίοδο...!!  Δεν μπορώ καν να φανταστώ το τι θα έγινε...

  3. 21 ώρες πριν, sito said:

     Οι των πολυτεχνείων συζητάνε για ασεπ και μισθοδοσία δημοσίου. Πληροφοριακά στον ιδιωτικό τομέα ο μισθωτός μηχανικός δεν πληρώνεται κανένα επίδομα από τότε που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Βασικός μισθός και οτιδήποτε παραπάνω είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

      

    Δεν ισχύει παντού αυτό..!!

    Υπάρχουν μερικές εταιρίες ακόμα (μετρημένες στο ένα χέρι) που δίνουν επίδομα 5ετούς φοίτησης !

  4. 22 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

    Με μπέρδεψες. Χορηγούν τα ελληνικά Πολυτεχνεία bachelor?

    Αν τα 5 χρόνια που κάναμε δίνουν 300 μονάδες και μετά την απόφαση τα διπλώματά μας ισοδυναμούν με master, δεν θα έπρεπε να αυξηθούν οι μονάδες;

    Αν ισχύσει αυτό τότε θα υπάρξει συνέχεια για την μισθολογική αναβάθμιση των συναδέλφων μισθωτών μηχανικών.

    Ρε συ ειναι απλά τα πράγματα. 

    Με βάση το σύστημα μονάδων ECTS οι 240 μονάδες ειναι μπατσελορ και το μάστερ ειναι είτε 60 είτε 90 είτε 120 !

    Κατα συνέπεια επηδει τα Πολυτεχνεία παρέχουν 300 μονάδες αυτές αντιστοιχούν σε 240 + 60 ! Δηλαδή μπατσελορ + μάστερ !

    Η μοσθολογικη αναβάθμιση ειναι λιγο δύσκολη προς το παρόν δεδομένου της κρίσης. Φαντάσου πόσοι παλιοί θα πρεπει να πάρουν αναδρομικά. Γι αυτο το λόγο και κολουσε τόσα χρόνια η αναγνώριση !! Παρολα αυτα ειναι ένα βήμα ..!!

  5. Συμφωνώ. Άλλο όμως λέω. Σε μία υπηρεσία, μη τεχνικής φύσης, μπορεί να υπηρετούν ΠΕ από Πολυτεχνεία και ΠΕ από Πανεπιστήμια. Όταν ανοίξει μία θέση διευθυντή τι θα γίνει; Ξαφνικά όλοι οι απόφοιτοι Πολυτεχνείου θα έχουν προβάδισμα έναντι όλων των άλλων ΠΕ;

    Λογικα ναι . Ετσι πρέπει ! Αν και έτσι και αλλιώς συνήθως οι Διπλωματούχοι στελεχώνουν τέτοιες θέσεις ανεξάρτητα αν δοθεί ή όχι ο τίτλος.

     

     

    ΔΛΔ τωρα λέμε...το διπλωμα μου θα μετατραεπει σε μαστερ...δλδ μεταπτυχιακο...και το αλλο μεταπτυχιακό που έχω...? τι θα γίνει...? θα ονομαστεί 2ο Msc? και επειδή ειμαι και λιγο αχαχουχας...και κανω και 2ο... (3ο αν το δπιλωμα γιενι το 1ο......τρέχα γύρευε...) τοτε με 3 μεταπτυχιακα...στην κάρτούλα μου θα γράφω αρχιτεκτων μηχανικος, msc (X3) ή  αρχιτέκτων μηχανικός, msc, msc, msc??? ή διπλ. αρχιτέκτων, msc (x3)....κ.ο.κ! πολύ μπέρδεμα....

     

    η τελικά εμεις οι "παλιοί" δεν θα έχουμε με το δίπλωμά μας και μαστερ.... ?

     

     

    Ναι όσα έχεις τα γράφεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα κάνεις ολα αυτά , είναι για δική σου επιπλέον μορφωση..

  6. Λάθος σου το είπε...Οι άδειες από νομαρχία δεν προϋποθέτουν έναρξη επαγγέλματος..Τις είχα βγάλει τότε όταν πήρα το πτυχίο, εποχή που μάζευα χαρτιά και ας μην τα χρειαζόμουν...Εναρξη έκανα μετά από χρόνια..(Φυσικά χωρίς έναρξη ακόμη και η άδεια άσκησης είναι άχρηστη, εκτός αν πας μισθωτός)

    Επίσης πάντα μα πάντα στο δημόσιο η προϋπηρεσία μετράει από την ημέρα εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ...

    Η εξειδικευμένη εμπειρία είναι άλλο και αποδεικνύεται πέρα από τα έτη και με αποδεικτικά ότι έχεις την κατάλληλη εμπειρία.. πχ βεβαιώσεις από εργοδότες, παραστατικά για ε.ε κτλ κτλ. (άσχετο με το θέμα, αλλά ας το αναφέρουμε και αυτό)

    Πριν πόσα χρόνια τις έβγαλες ; Μου κάνει εντύπωση γιατί  εγω φέτος που πήγα νομαρχία και ρώτησα , μου είπαν ότι πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην εφορία πρώτα. Μάλιστα μου στείλανε τα δικαιολογητικά με email και ανάμεσα σε αυτά αναφέρει και για την έναρξη επαγγέλματος !! Παίζει να αλλαξε ; Δεν ξέρω..

     

    Έπειτα ρώτησα λογιστή και μου είπε ότι κάνοντας έναρξη επαγγέλματος θα πρέπει μετά να κάνω και μηδενική φορολογική δήλωση αν δεν δουλευω ! Με τη μηδενική φορολογική για κάποιο λόγο θα μου έρχεται ένα ποσο να πληρώνω το χρόνο.. γι αυτο και το άφησα, Δεν θεώρησα οτι επειγει να τις βγάλω αλλά έπειτα αυτο περί προυπηρεσίας που μου είπε ο συνάδελφος μηχανολόγος με έβαλε σε σκέψεις.

     

    Ενας απο τους λόγους που γραφτηκα στο ΤΕΕ ήταν και η "προυπηρεσία" :P 

     

    Αλλά αφου επιβεβαιώνεις ότι μετράει απο τη στιγμη που ασφαλίζεσαι οκ , και εγω ετσι πίστευα ! Μόνο στο δημόσιο υπολογίζεται αυτο ε ; (οσο δηλαδή υπολογίζεται)

    Στον ιδιωτικό τομέα δεν μετράει καθόλου ; Δεν μπορώ δηλαδή σε εναν πιθανό εργοδότη να ανφέρω ότι δουλευα σαν ελευθερος επαγγελματίας σε μελετες , εγκαταστάσεις ; Λογικά ο εργοδότης θα ζητήσει πιο αποδεικτικά στοιχειά σε αυτη την περίπτωση αλλά εκει θα μετράει ενδεχομένως και η έναρξη επαγγέλματος για να δει ο εργοδότης απο πότε το ασκεις ..

  7. ΤΣΜΕΔΕ... Τις άδειες από Νομαρχία δεν είναι υποχρεωτικό να τις βγάλεις, αν δεν σου χρειάζονται...

     και εγω αυτη την αντίληψη είχα και δεν έβγαλα τις άδειες διότι προυποθέτουν έναρξη επαγγελματος και κατεπεκταση εφορία είτε δουλευεις είτε όχι , αλλά συνάντησα ενα συνάδελφο μηχανολόγο και μου είπε ότι μετράει απο τοτε που βγάλεις τις άδειες και παραξενευτηκα .. Εχει όμως μια λογική..

  8. Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγω κάτι ψιλοάσχετο :

     

    Η προυπηρεσία για ηλεκτρολόγους/μηχανολόγους αρχίζει να μετράει απο τη στιγμή που ασφαλίζεσαι στο τσμεδε ή απο τότε που θα βγάλεις τις άδεις η/μ εγκαταστασεων απο τη νομαρχεια ;

  9. Μια αφελής ερώτηση :

     

    Το οικονομικό πρόβλημα το αντιμετωπίζει κυρίως το ΤΣΕΜΔΕ, το ΤΕΕ που διασφαλίζει ΕΔ γιατί να κλείσει ;

     

    Το πολύ πολύ να αποδεσμευτεί η εγγραφή στο ΤΕΕ με άμεση εγγραφή και σε ΤΣΜΕΔΕ ετσι ωστε να επιλέγει ασφαλιστικό ταμείο ο Διπλ. μηχανικός  :P

    • Upvote 2
  10. Εμένα που δεν μου έχει έρθει ακόμα ειδοποιητήριο για το Α εξάμηνο να ανησυχήσω ;

    Είναι το πρώτο ειδοποιητήριο που περιμένω καθ'ότι νέο μέλος στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ..

    Κανονικά το περίμενα μέσα στον Απρίλιο αλλά δεν ήρθε τίποτα :/

  11. Εντάξει Al daperan όσον αφορά τα Ελληνικά είναι με την υψηλότερη βαθμολογία.

     

    και..; 

    Εγω αναφέρθηκα στη λογική του ΕΜΠ που επικρατεί του στυλ : Να παρουμε τους δικους μας αποφοίτους ..

    Ειναι πασίγνωστο το πόσο τοπικιστες είναι στο ΕΜΠ.

     

    Tα περισσοτερα  επαρχιακά πολυτεχνικά τμήματα είναι πολύ πιο hardcore απο το ΕΜΠ !!

  12. Καλησπέρα συνάδελφοι,

     

    Είμαι Διπλ. ΗΜ&ΤΥ, πρόσφατα γράφτηκα στο ΤΕΕ και μόλις μου ήρθαν τα χαρτιά πρίν λίγες μέρες.

    Για να πάρω την άδεια Η/Μ εγκαταστάσεων πρέπει να απευθυνθώ στη νομαρχία της περιοχής μου ; Ξέρετε τι δικαιολογητικά απαιτούνται ; Σας έχει χρησιμεύσει ποτέ πουθενά αυτή ; 

     

    Έπειτα ένα ακόμα ερώτημα κάπως άσχετο : Βιβλιάριο υγείας θα μου στείλει το ΤΣΜΕΔΕ ; Πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες εγω για να το παραλάβω ;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

     

  13. τελικά μου ήρθε και εμένα.

    Ήταν περίπου καμια βδομάδα στο τααχυδομείο και με περίμενε. Απλά δεν έχει υπαλλήλους διανομείς το ταχυδρομείο και συσσωρεύονται όλα τα γράμματα εκεί.

     

    Ευτυχώς και τους πήρα τηλ!

     

    Τραγελαφική η κατασταση στο ελλαδιστάν..

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.