Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.906
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    18

ppanag last won the day on Ιούλιος 6

ppanag had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    www.Arch4.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.223 profile views

ppanag's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

892

Φήμη στην κοινότητα

  1. @thstam Δεν διαφωνώ, αλλά συμπληρώνω 1) Δεν φτάνει να μην το απορρίπτει το πρόγραμμα, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το λύνει κιόλας με όλους τους ελέγχους και τις διατάξεις που ισχύουν. 2) Ακριβώς 3) Αυτή είναι η ιδέα, αλλά τα περισσότερα προγράμματα δεν το λύνουν πραγματικά αυτό! Στην πραγματικότητα εδώ θα χρειαζόταν πρόγραμμα με πεπερασμένα στοιχεία για επίλυση οποιασδήποτε custom λύσης (διαγώνια ή καμπύλη πάχυνση) και όπλιση στο χέρι ή τουλάχιστον έλεγχο της όπλισης, γιατί σίγουρα θα στριμωχρούν τα πράγματα στο 25/50 του δοκαριού σε συνδυασμό και με την διαγώνια όπλιση της πάχυνσης. Ωραία τα παραπάνω, αλλά απαιτούν και τις ανάλογες αμοιβές ... Και μετά συζητάμε ότι θέλουν ...
  2. @Didonis Λογικό δεν είναι ?? Αφού τους επιτρέπεται η (κατά τα λοιπά εντελώς αντισυνταγματική) πολεοδόμηση και αποφασίζουν αυτοί που θα χτίζουμε, πώς θα χτίζουμε και πού όχι ... το επόμενο βήμα είναι, στον αύθονο ελεύθερο χρόνος τους, μεταξύ των σημαντικών αποφάσεων, να παράγουν και λίγη αρχιτεκτονική !!! Δεν χρειάζεται να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, αφού αυτοί αποφασίζουν τι λέει το σύνταγμα ... κάτι σαν τον Τσάκ Νόρις, αλλά με αυξημένες αρμοδιότητες πλέον ... ψιλο-Φαραώ φάση
  3. Καλό θα ήταν να ενημερώσετε και τον ΕΦΚΑ ότι δεν θα γίνουν εργασίες. Για τα υπόλοιπα μιλήστε και με την αρμόδια ΥΔΟΜ
  4. Μπράβο ... για να μην κουράζομαι να τα ξαναγράφω... @efthymios86 Σε ότι ξεφεύγει από την πεπατημένη θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το μελετήσεις μόνος σου !!! Χωρίς προγράμματα και χωρίς να σου ξεφεύγουν κανονισμοί και κανονιστικές διατάξεις... Ακόμα και το "κομπιουτεράκι" που θα χρησιμοποιήσεις για το "πείραμά" σου, θα πρέπει να το τεστάρεις πρώτα. Οπότε επαναλαμβάνω κι εγώ: Και τίποτα να μη πάθει, εγώ στη θέση σου θα ανησυχούσα. Καλό είναι μετά την εφαρμογή μιας μελέτης να κοιμόμαστε ήσυχοι ... Το δε πρόγραμμα που θα το υπολογίσει ... εφόσον τελικά επιτρέπεται ... θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτούμε ότι ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.
  5. Αυτό το ρώτησα δυο μηχανικούς και πήρα 3 διαφορετικές γνώμες έχει αρχίσει να με κουράζει τα τελευταία 25 χρόνια... 😅 Προτείνω να ζητάτε γραπτή προσφορά εργασιών, συμπεριλαμβανομένου και του ερωτήματος αν απαιτείται άδεια πολεοδομίας, έγκριση άλλου φορέα, εισφορές προς δημόσιους φορείς ή οτιδήποτε άλλο αφορά το έργο ως υποχρέωση του ιδιοκτήτη και άπτεται της γνώσης και του αντικειμένου του μηχανικού. Από τα λεγόμενά σας καταλαβαίνω ότι δεν πήρατε τίποτα σπουδαίο γραπτά. Για να απαντήσουμε εμείς βέβαια θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα στοιχεία της ιδιοκτησίας. Γενικά δεν υπάρχει περίφραφη χωρίς άδεια. Πολύ σωστά σκέφτεστε να διαφυλάξετε τη νομιμότητα του ακινήτου σας, ώστε να διαφυλάσεται και η αξία του ως περιουσιακό στοιχείο.
  6. @orestis_evg94 κατά τη γνώμη μου το πιο σωστό είναι να δηλωθούν 2 φύλλα καταγραφής κατηγορία 1: 1ο) Υπέρβαση δόμησης για τα 1 και 2 που αναφέρεις 2ο) Λοιπές παραβάσεις για τα 4 και 5 που αναφέρεις Το 3 που αναφέρεις δεν είναι παράβαση, είναι μικρότερο του 2%, αλλά θα το ανέφερα σε κάθε περίπτωση, οπότε θα γίνει και τομή να το δείχνει και μπορεί να ενταχθεί στις λοιπές παραβάσεις αν δεν προκαλεί υπέρβαση του μέγιστου ύψους της περιοχής τότε (1968 βάσει όρων δόμησης τοπογραφικού άδειας) ΚΑΙ τώρα
  7. Πολύ χρήσιμο. Ευχαριστούμε * Άντε να δούμε πότε θα γίνει ηλεκτρονική και αυτή η διαδικασία !!!
  8. Άρθρο 41, παρ. 1, περ. η του Ν. 4495/17 για ΕΕΔΜΚ ... όπως ισχύει σήμερα... μπορείς να το κατεβάσεις από τα downloads Εφόσον η ΕΕΔΜΚ εκδίδεται πλέον με ευθύνη μηχανικού, δεν είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν οι υπάλληλοι ... Αυτό που έχει μείνει μετέωρο είναι το ποιος ελέγχει τις άδειες αυτές, γιατί αυτό θα όφειλε να το γνωρίζει !!!
  9. @GP80 Σε αυτή την περίπτωση ανεβάζεις τα φύλλα κτηματολογίου που αποδεικνύουν τον ιδιοκτήτη (όχι ληγμένα συμβόλαια) και κάνεις απλά μια αναφορά σε αυτά.
  10. @stetr .... και σίγουρα θα πρέπει να ανφέρεις και την περιοχή στην οποία μπορείς και θέλεις να εργαστείς
  11. Ρωτήστε στο ΤΕΚ που ανήκει η συγκεκριμένη δήλωση. Δυστυχώς όμως έχω την εντύπωση ότι και να το πληρώσουν δεν θα περαιωθεί η δήλωση, γιατί έχουν σταματήσει οι περαιώσεις. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο τον έχει το ΤΕΚ
  12. Εδώ να τονίσουμε, προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων, ότι αυτό έχει καταργηθεί αρκετά χρόνια (τουλάχιστον από το ΦΕΚ 1843Β του 2020) και είναι υποχρεωτικό να συνάπτεται σύμβαση. * Το σύστημα δέχεται ακόμα και αθλητικές εφημερίδες σε pdf ... με μικρότερη ποινή από σκόρπιες ΥΔ 😂 ** Ευτυχώς προς το παρόν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα ελέγχει ο μηχανικός (το γράφει κιόλας: "με ευθύνη μηχανικού") και όχι "το σύστημα" ... Το AI δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο στην Ελλάδα. Να πούμε εδώ ότι ο εργολάβος μπορεί να είναι διαχειριστής αν και εφόσον υπογράψει εργολαβικό συμβόλαιο ή συμφωνητικό ανάθεσης, το οποίο θα συνοδεύει τις ανωτέρω αιτήσεις προς απόδειξη της σχέσης του με το έργο ... όχι εργολάβος στα λόγια.
  13. Θα ενημέρωνα οπωσδήποτε τον ΕΦΚΑ με συμπληρωμάτικό πίνακα και αίτηση μεταβολών !!! (δυστυχώς δεν γίνεται ηλεκτρονικά ακόμα) Το να γίνει μια ενημέρωση του φακέλους της άδειας μετά, είναι μια απλή τυπική διαδικασία, αφού θα έχετε στα χέρια σας όλα τα συμπληρωματικά απαιτούμενα έγγραφα.
  14. Σεμινάρια ή διάβασμα ΚΑΙ πρακτική εξάσκηση, δουλεύοντας με έμπειρους επαγγελματίες. Η θεωρία πρέπει να ακολουθείται από πράξη για να εμπεδώνεται !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.