Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimakon

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dimakon

  1. 2 hours ago, jbosdas said:

    Αν ΟΓ=ΡΓ τότε κολλάς. Αν όχι δες που είναι η ΟΓ. (ΡΓ χωρίς δρόμο μπροστά; περίεργο φαίνεται !!)

    Που ειναι ?

     

    Ναι και εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε το τοπογραφικό του ΦΕΚ να έχει και οικοδομική πίσω από την ρυμοτομική. Από εκεί ξεκινάν όλες οι αμφισβητήσεις. ΄Δυστυχώς δεν υπάρχει οικοδομική σε αυτή τη πλευρά στο τοπογραφικό του ΦΕΚ. Στην πολεοδομία μου λένε ότι ο ΝΟΚ δεν το διευκρινίζει και θα πρέπει να πάμε με ΓΟΚ κατά τον οποίο θα πρέπει να αφήσουμε Δ. Δεν μου είπαν όμως που το στηρίζουν νομικά. Στην επόμενη επίσκεψη μου θα το διευκρινίσω και θα επανέλθω. 

  2. 2 minutes ago, Latg said:

    Υπάρχουν ορισμοί στον ΝΟΚ, δεν αποφασίζει ο καθένας ότι θέλει.

    Δεν έχεις υποχρέωση να αφήσεις καμία απόσταση.

    Άρθρο 2 ΝΟΚ:

     

    63. Πίσω όριο μεσαίου οικοπέδου είναι αυτό, που δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τη ρυμοτομική γραμμή, το μέσο του απέχει τη μέγιστη απόσταση από τη ρυμοτομική γραμμή και δεν είναι πλάγιο όριο.

    64. Πλάγια όρια μεσαίου οικοπέδου είναι αυτά, που το ένα άκρο τους βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής ή έχουν κοινό άκρο με το τμήμα πλάγιου ορίου που βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής και δεν είναι πίσω όριο. Πλάγια όρια γωνιακού, δισγωνιαίου ή διαμπερούς οικοπέδου είναι όλα τα όρια των οικοπέδων αυτών με τις όμορες ιδιοκτησίες.

    73. Πρόσωπο οικοπέδου ή γηπέδου είναι το όριο του προς τον κοινόχρηστο χώρο.

    76. Ρυμοτομική γραμμή είναι η γραμμή, που καθορίζεται από εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και οριοθετεί το οικοδομικό τετράγωνο ή γήπεδο σε σχέση με τον κοινόχρηστο χώρο, που το περιβάλλει ή εκτός σχεδίου περιοχή.

     

    Συμφωνώ μαζί σου, θα ήταν περισότερο ξεκάθαρο βέβαια στη δική μου περίπτωση εάν στους ορισμούς του πίσω ορίου και των πλάγιων ορίων δεν υπήρχε ο διαχωρισμός του μεσαίου οικοπέδου. Διότι εγώ δεν είμαι μεσαίο οικόπεδο. 

  3. Συνάδελφοι καλησπέρα,

    έχω το παρακάτω οικόπεδο, το οποίο προέκυψε από άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και δημιουργίας του νέου Ο.Τ. αΑΒΓΔΕα με ΦΕΚ το 2021. Το οικοπεδό μου είναι το ΑΒΓΔΕΑ. Στην πλευρά ΒΓΔ εγώ θα ήθελα να αφήσω δ (κατα την άποψη μου θα μπορούσα και να κολλήσω), όμως στην πολεοδομία μου ζητούν να αφήσω Δ. Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάποια εγκύκλιο ή νομολογία που να με βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ένα οικόπεδο το οποίο είναι ολόκληρο Ο.Τ. δεν έχει πίσω όριο οπότε δεν έχω υποχρέωση για Δ, επειδή όμως στην πλευρά αυτή δεν υπάρχει δρόμος, αλλά κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και μία εκκλησία στην πολεοδομία δεν το δέχονται.

    Επίσης υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω σχετικά με την εκκλησία?

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

    1.jpg

  4. 16 hours ago, dimitris GM said:

    εβγαλε διαπιστωτικη και διεπιστωσε οτι δεν εχει 2200 σε πανω απο το 10%

    αρα ισχυει το 1150...τότε

    και σημερα το 1100, λογω της μειωσης που λεγαμε πριν λιγο με τον κατρ.

     

    https://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias//pinakas_6

    Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Εκ παραδρομής έγραψες 1100€? Ρωτάω γιατί στο ΦΕΚ τις αναπροσαρμογής το 1150 γίνεται 1000€.

    Επίσης η αναπροσαρμογή αυτή δεν είναι μόνο για τα εντός σχεδίου? Ισχύει και για τα εκτός σχεδίου.

    Και πάλι συγνώμη για την επιμονή μου και ευχαριστώ για τον χρόνο σας....

  5. 21 minutes ago, dimitris GM said:

    Ειναι νησι, αρα εδω ισχυει το 109 παρ. 2β

    2. Για τα υπόλοιπα ακίνητα της επικράτειας, αν δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου ή της αξίας των παραβάσεων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο και, αν δεν έχει καθοριστεί αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον οικείο δήμο και αν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο.
    Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου, που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, στις οποίες δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον οικείο δήμο και, αν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ σε ποσοστό μεγαλύτερο του δέκα τοις εκατό (10%) της έκτασης της οικείας δημοτικής κοινότητας. Για τη συνδρομή της ανωτέρω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου δήμου

     

    εχουμε και αυτη την διαπιστωτικη

    https://www.michanikos.gr/forums/topic/23817-τιμή-ζώνης-στα-εκτός-σχεδίου/?do=findComment&comment=439320

     

    και ολοκληρωνουμε με τον ακι

    https://www.michanikos.gr/forums/topic/23817-τιμή-ζώνης-στα-εκτός-σχεδίου/?do=findComment&comment=1036416

     

    Μπερδεύτηκα. Το 2012 αναφέρεται ότι ο Δήμος Μυκόνου έχει εκδόσει διαπιστωτική πράξη, οπότε πάμε στα 1150€, ενώ το 2019 αναφέρεται ότι η ΤΖ είναι 1000€ από τον Άκη.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.