Μετάβαση στο περιεχόμενο

jkar

Core Members
  • Περιεχόμενα

    246
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

jkar last won the day on Ιούνιος 2 2018

jkar had the most liked content!

Contact Methods

  • Skype
    jkarat

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.754 profile views

jkar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

68

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1. Όχι, η επένδυση μένει πάντα ανοικτή για να αποχετεύεται ότι περάσει πίσω της, μικρή ποσότητα βέβαια αλλά υπάρχει κίνδυνος παγετού. Για αποφυγή βανδαλισμού (στρίμωγμα γόπας, τσίχλας κλπ στον ανοικτό αρμό), μπορεί να σφραγιστεί το χαμηλό, προσβάσιμο μέρος, έως κάποιο ύψος πχ 2 μέτρα, αλλά πάντοτε το κάτω-κάτω μέρος πρέπει να μένει ανοικτό. 2 Όχι ποτέ, η στεγάνωση πάντα γίνεται στην επιφάνεια που φέρει τα στηρίγματα που είναι και το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου. Σε αυτό το επίπεδο στεγανώνονται και τα παράθυρα-πόρτες που τυχόν υπάρχουν. 3 Ναι, κατακόρυφες, μπορεί ναι γίνεται και σε οριζόντιες, αλλά πάντοτε με αποκλεισμό του κοινού από την πρόσβαση των οριζοντίων επιφανειών. Εάν δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρόσβαση (π.χ. περίπτωση στηθαίου σε εξώστη), τότε προτιμάται μιά ανοξείδωτη μεταλλική επιφάνεια σαν στέψη της ορθομαρμάρωσης.
  2. Google is your tool my friend
  3. Ναι υπάρχουν
  4. Φυσικά, λάστιχο
  5. Υπάρχουν και απλού χάλυβα (είναι το "υποκατάστατο" των υπεργολάβων, έλα μωρέ τί θα πάθει κλπ), αλλά μην τα χρησιμοποιήσεις, εγώ έβαζα πάντοτε ανοξείδωτο. Είναι πάρα πολλά και η πιθανότητα να αστοχήσουν εκεί έξω στον καιρό, είναι μεγάλη για μένα σε σχέση με το κόστος τους. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξεις πολύ είναι την ποιότητα του ανοξείδωτου, δεν είναι όλα τα ανοξείδωτα το ίδιο, υπάρχουν πολλές ποιότητες και ψάξε τις προδιαγραφές ποιό είναι για ποιά δουλειά.
  6. Η ορθομαρμάρωση σαν τεχνοτροπία γενικά δε πάει με καμάρες κλπ. αλλά τεχνικά γίνεται, θα κοπούν τα καμπύλα σε ευθύγραμμα τμήματα, αλλά αν ο αριθμός των κομματιών είναι μεγάλος και το μέγεθος μικρό, δεν θα δείχνει όμορφο και θα κοστίσει ο κούκος αηδόνι 😃
  7. Όλα τα υλικά έχουν τεχνικό φυλλάδιο με τα στοιχεία αντοχής τους. Κάνε τον υπολογισμό σου με οριζόντια φορτία και άσε τον πωλητή να λέει ότι θέλει, εσύ υπογράφεις. Υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα που έγραψα, πέραν της αντοχής όμως.
  8. καμία σχέση τα δύο τους, αισθητικά και κατασκευαστικά. Μετά, κόλλα σε εξωτερική επιφάνεια; παγετός; βάρος; αντέχει η τσιμεντοσανίδα το οριζόντια φορτία;
  9. Ναι
  10. Ναι, η ράγα επίσης μπορεί να στηρίζεται από πλάκα σε πλάκα, σε σενάζια οριζόντια και κάθετα κλπ (με σχετική στατική μελέτη), όχι σε τούβλο κατευθείαν και δεν γεφυρώνεις ποτέ αρμό διαστολής του κτηρίου, πάντοτε τον υλοποιείς και τον κλείνεις για υγρασία, πίσω από την ορθομαρμάρωση, φυσικά.
  11. οκ τώρα;
  12. Δέν νομίζω ότι σε κατάλαβα. Οι συστολοδιαστολές μεταξύ πέτρας σιδήρου είναι το θέμα. Οι πείροι είναι πάντα εκεί, (με τίς δεσμεύσεις που έγραψα), το στήριγμα απλά αλλάζει, ανάλογα με το υπόβαθρο που στερεώνεται (μπετόν η δευτερεύοντα σκελετό). Εάν είναι μικρής κλίμακας κα σημασίας επιφάνεια παίρνεις τα ρίσκα σου αλλιώς....
  13. Ο δευτερεύων σκελετός είναι αναγκαίος για τις συστολοδιαστολές γιατί έχεις στερέωση πέτρας σε σίδερο, αλλά ανεβάζει το κόστος. Εάν μιλάς για 4-5 κολώνες μικρού ύψους μόνον, μπορείς να παραβλέψεις τον δευτερεύοντα σκελετό και πάς κατ' ευθείαν στην κολόνα, εφ όσον τηρούνται τα παρακάτω. Οι πείροι έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για το που μπορούν να τοποθετηθούν. Υπάρχει όριο στον φορτίο ανά πείρο (ορίζεται από τον κατασκευαστή) και η θέση του πείρου από τα άκρα της πλάκας (ορίζεται από το πάχος και είδος υλικού πλάκας και την εν γένει ισορροπία της). Εάν ικανοποιείς αυτές τις απαιτήσεις και το γωνιακό στραντζαριστό σηκώνει το σημειακό φορτία του πείρου, ΟΚ, εάν όχι, χρειάζεται δευτερεύων σκελετός. Δώσε προσοχή στο τρύπημα του πείρου, πάντα με οδηγό και πάντα στο μέσον του πάχους και απόρριψη πλάκας που πέταξε κομμάτι στο τρύπημα, μην δεχτείς επισκευή με κόλλημα με εποξειδική κόλλα κλπ, παρά μόνον σε ειδικά τεμάχια.
  14. Φυσικά και γίνεται, απλά χρειάζεται μιά μεταλλική εσχάρα διαστάσεων αναλόγων των μαρμαροπλακών.
  15. Από όσα εγώ έχω διαβάσει οι εγκαταστάσεις του πύργου ήταν σύμφωνες με τους τρέχοντες κανονισμούς. Οι κανονισμοί έπρεπε να αλλάξουν και αλλάζουν. Ο Ελληνικός για εξωτερικό κέλυφος ζητάει "....Α2-s1d0 ανεξαρτήτως χρήσης και απόστασης από τα όρια...". Μπορεί και να είναι υπερβολικό για μιά χώρα που δεν έχει ψηλά κτήρια, μην και εμποδίσουμε την θέα στην Ακρόπολη. Οι διαμαρτυρόμενοι λένε ότι, ".... τα προϊόντα κατηγορίας Α2 (πετροβάμβακας) και Β είναι ισοδύναμα ....., συνεπώς ο αποκλεισμός των προϊόντων κατηγορίας Β (αφρώδη) σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ΜΟΝΟ από τον Ελληνικό Κανονισμό Πυροπροστασίας, είναι τεχνικά αβάσιμος...". Μπορεί και να είναι έτσι, δεν είχα την ευκαιρία να ψάξω όλους τους κανονισμούς, αλλά, τα υλικά δεν είναι τα ίδια. Εγώ λέω ότι η αλλαγή των υλικών-μεθόδων, όπως και κάθε αλλαγή, σημαίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στον χώρο, παραγωγοί υλικών κλπ, πρέπει να αλλάξουν. Θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και θα κλείσουν-μειωθούν υπάρχουσες. Δεν είναι και καμιά τρελή τεχνολογία αυτή της παραγωγής φθηνού πετροβάμβακα, που ενώ είναι διεθνώς αποδεκτός και ευρύτατα διαδομένος, στην Ελλάδα είναι σχεδόν άγνωστος. Και οι τώρα κατέχοντες μιά καλή θέση στην αγορά, πρέπει να προσαρμοστούν, αντί να ζητάνε την προστασία του "κράτους", δλδ τα δικά μας λεφτά, για να μην αλλάξουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.