Μετάβαση στο περιεχόμενο

the_topo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    611
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

the_topo's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Posting Machine Rare
  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

39

Φήμη στην κοινότητα

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλημέρα! Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε με το τι ίσχυε βάσει ΓΟΚ '73 για το ύψος υπογείου? Έχω περίπτωση υπογείου σε 2όροφη οικοδομή όπου το υπόγειο στο δυσμενέστερο σημείο εξέχει πάνω από 2μ. από τη στάθμη 0 του εδάφους και θ'έλω να καταλάβω αν τακτοποιείται ως υπόγειο..
  2. Συναδελφοι καλησπέρα, Χρειάζομαι τη βοήθειά σας παρακαλώ στο εξής: Σε τακτοποίηση Ν4495 (κατηγορίας 4) Οριζόντιων ιδιοκτησιών 2όροφης οικοδομής, εντοπίζεται ΥΥ >2% στο ισόγειο και 1ο, όπου συντελεί σε ΥΥ οικοδομής βάσει αδείας αλλά και ΥΥ βάσει επιτρεπόμενου περιοχής. Πως χρεώνω τις ΥΥ στις Ο.Ι ανά όροφο? Υπάρχει σύσταση και οι Ο.Ι. έχουν ξεχωριστές δηλώσεις υπαγωγής στο νόμο αυθαιρέτων. Είναι σωστό στις Ο.Ι. του ισογείου να χρεωθεί ως ΠΠ (αφού ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο της περιοχής) ενώ στις Ο.Ι. του 1ου (τελευταίου ορόφου) να χρεωθεί ως ΥΥ με ακριβή εκατοστά στο ΦΚ? Δεδομένου ότι ο τελευταίος όροφος είναι αυτός που ξεπερνά το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής! Ή θα πρέπει να χρεώσω σε κάθε Ο.Ι. τα ακριβή εκατοστά γνωρίζοντας ότι όλη η οικοδομή ξεπρνά το επιτρεπόμενο της περιοχής? Στη ΤΕ έτσι κι αλλιώς θα εξηγήσω ακριβώς τι ΥΥ υπάχρει σε κάθε Ο.Ι και όροφο, αλλά ποιός είναι ο σωστός τρόπος στα αντίστοιχα ΦΚ?
  3. Δεν έχω προς το παρόν άλλες φωτογραφίες. Επισυνάπτω όμως τη κάτοψη. Λάβε υπόψιν ότι η στάθμη εδάφους του ακάλυπτου είναι 10-15εκ πριν το άνω μέρος του τοιχίου. ΟΙΚΟΔΟΜΗ Α.pdf
  4. Αυτό που φαίνεται είναι το υπόγειο της οικοδομής και το μωσαικό είναι στην ίδια στάθμη με το πάτωμα της Ο.Ι./αποθήκης για το οποίο φτιάχτηκε η βεράντα. Η ξεμπαζωμένη βεράντα βρίσκεται εντός ακάλυπτου (κάτω φυσικά από τη στάθμη του ακάλυπτου). (Είναι παράβαση εκ κατασκευής και φυσικά θα γίνει τροποποίηση ΣΟΙ- έχει τα 1002 η οικοδομή) (η φωτό είναι χειμερινή όντως :))
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε 2όροφη οικοδομή που έχω αναλάβει προς τακτοποίηση τα διαμερίσματά της, υπάρχει διαμέρισμα/αποθήκη υπογείου όπου έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα βεράντα. Δεν είναι εντός περιγράμματος οικοδομής αλλά εκτείνεται στον ακάλυπτο του οικοπέδου. Βρίσκεται στην αποκλειστική χρήση όμως της εν λόγω Ο.Ι./αποθήκης. Αυτό πως τακτοποιείται? Επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες. Θεωρώ πως πρόκειται για ΥΚ αλλά διατηρώ και επιφυλάξεις μήπως υπάρχει ευμενέστερος τρόπος λόγω υπογείου?
  6. Συνάδελφε καλημέρα. Δεν ξέρω που πάω και τα βρίσκω, όλα κάτι τέτοιες προβληματικές περιπτώσεις πετυχαίνω). Να σας δώσω ένα update της υπόθεσης! Δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο υπογείου, ούτε ΔΚ, τίποτα. Γενικώς ο φάκελος της αναθεώρησης συνοδευόταν μόνο από το στέλεχος που έλεγε αναθεώρηση ως προς τη προσθήκη υπογείου. Πρόκειται για οριοθετημένο οικισμό, ναι. Επειδή λοιπόν το υπόγειο δεν υπάρχει στη σύσταση - ύστερα από επικοινωνία με τη Πολεοδομία, πρέπει και οι δυο ιδιοκτήτες (που έχουν δημιουργήσει 1 κατοικία έκαστος στο υπόγειο) να τακτοποιήσουν μαζί όλο τον όροφο υπογείου. Αφού προς το παρόν δεν ορίζεται που ανήκει. Έπειτα το λογικό είναι να προβούν στην απαραίτητη τροποποίηση σύστασης. Όμως, επειδή (ως συνήθως) έχουν μέτριες σχέσεις, ο άλλος ιδιοκτήτης δεν θέλει να προβεί σε τακτοποίηση και να πληρώσει - οπότε πάει η τακτοποίηση - δεν προχωράει! Για τη περίπτωση βέβαια που κάποιος θέλει να τακτοποιήσει τη περιουσία του και τον φέρνει πίσω κάποιος συνιδιοκτήτης τι συμβαίνει? (συζήτηση άλλου νήματος φυσικά).
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα! Φτιάχνω πίνακα χιλιοστών για οικοδομή χωρίς σύσταση (ώστε να κάνουν συμβόλαιο σύστασης Ο.Ι.) Πρόκειται γαι 2όροφη οικδοομή με 2 καταστήματα στο ισόγειο τα οποία συνοδεύονται από 1 αποθήκη έκαστο στο υπόγειο (με πρόσβαση από εσωτερική σκάλα από τα καταστήματα). Στο υπόγειο υπάρχει επίσης άλλη 1 ανεξάρτητη αποθήκη με πρόσβαση από το ενιαίο εσωτερικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής καθώς και ένας χώρος λεβητοστασίου. Ο όροφος έχει 2 κατοικίες. Υπάρχει άνωθεν και απόληξη κλιμακοστασίου. Δεν έχω καμία εμπειρία στη σύνταξη πίνακα χιλιοστών. Για τις αποθήκες βρήκα άκρη, ως παραρτήματα των καταστημάτων του ισογείου . Τα κλιμακοστάσια όμως ανά όροφο? Τα προσθέτω ανά όροφο στη στήλη με τους χώρους αλλά τα χειρίζομαι ως κοινόχρηστους ανά όροφο? Και αν ναι, την απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα? Τι ύψος χρησιμοποιώ? (η στέγη είναι κεκλιμένη).
  8. Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής: Έχω αναλάβει τακτοποίηση Ν4495 για υπόγεια κατοικία με την εξής ιδιαιτερότητα στην οικοδομή (εντός οικισμού) Ο.Α. του '87 προέβλεπε 2όροφη οικοδομή με 2 ισόγεια καταστήματα και 2 κατοικίες στον όροφο. Αμέσως μετά κάνουν Ο.Ι. με ιδιοκτήτες 2 αδέρφια. Το '91 κάνουν αναθεώρηση της αρχικής άδειας ως προς τη προσθήκη υπογείου (χωρίς επισύναψη νέων σχεδίων παρά μόνο στο στέλεχος φαίνεται καλυπτόμενη επιφάνεια ίδια με των υπερκείμενων ορόφων και συνολικό ύψος 3μ). Εκεί λοιπόν στο υπόγειο δημιούργησαν αντίστοιχα 2 υπόγειες κατοικίες (σαν ισόγειες στη πράξη λόγω κλίσης εδάφους). Δεν τροποποίησαν ποτέ την Ο.Σ. του '87. Σήμερα λοιπόν ένας από τους ιδιοκτήτες μου ζήτησε να του τακτοποιήσω την υπόγεια κατοικία του. Τι κάνω? Το υπόγειο στο στέλεχος είναι στη στήλη κατοικία - μήπως αυτό σημαίνει ότι και η χρήση του προβλεπόταν από την άδεια ως κατοικία?
  9. @Pavlos33 για τη δική περίπτωση προοριζόταν η απάντηση για εξώστη? Αν ναι, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις γιατί?
  10. Συνάδελφοι τη βοήθειά σας γιατί θα τρελαθώ. Κάθε φορά που διαβάζω τον ορισμό του ΗΧ μπλοκάρω - δεν ξέρω πραγματικά γιατί με μπερδεύει τόσο. Σας επισυνάπτω σκαρίφημα και παρακαλώ βοηθήστε με - πρόκειται για ΗΧ, σωστά? Και αν ναι, γιατί? Γενικώς ο ορισμός του ΗΧ βάσει ΝΟΚ με παραπέμπει στο γεγονός ότι οποισδήποτε ανοιχτός στεγασμένος χώρος (ακόμη και εξώστης αν έχει άλλο εξώστη από πάνω) θεωρείται ΗΧ αφού σχεδόν πάντα το άνοιγμα του είναι >35% της περιμέτρου του χώρου. ΕΞΩΣΤΗΣ Η ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ.pdf
  11. Καλημέρα σε όλους. Σε τακτοποίηση 2όροφης οικοδομής με 2 καταστήματα στο ισόγειο, 2 κατοικίες στον όροφο και 2 υπόγειες αποθήκες (όλα ως ανεξάρτητοι χώροι βάσει αδείας), έχω αναλάβει τη τακτοποίησή τους - Δεν υπάρχει σύσταση Ο.Ι. Μεταξύ άλλων, τα καταστήματα ισογείου έχουν την εξής αυθαιρεσία: Και στα δυο, έχει δημιουργηθεί εσωτερική σκάλα (με άνοιγμα στη πλάκα δαπέδου) αποκτώντας πρόσβαση στην εκάστοτε αποθήκη υπογείου (ενώ ταυτόχρονα η πρόσβαση των αποθηκών από το κλιμακοστάσιο υπογείου έχει καταργηθεί και πραγματοποιείται μόνο από τα καταστήματα άνωθεν). Το ανωτέρω έχει λάβει χώρα εκ κατασκευής, δηλαδή το έτος 1984! Απαιτείται ΜΣΕ? Λογικά ναι?!
  12. Συνάδελφοι καλημέρα! Η μετατροπή ΗΧ σε ΧΚΧ σε Ο.Ι. που έχει κατασκευαστεί το '90 χρεώνεται ως κατ. 4 και ΥΔ/ΥΚ της αντίστοιχης επιφάνειας;
  13. Συνάδελφε ευχαριστώ. Δηλαδή βάσει ΓΟΚ 85 το κλιμακοστάσιο μετρούσε σε δόμηση και κάλυψη κανονικά? Είτε ήταν ανοικτό είτε κλειστό? Η άδεια το προέβλεπε ανοικτό, ίσως γι αυτό να μην το είχε συνυπολογίσει στη δόμηση/κάλυψη? Αν η οικοδομή έχει Σ.Ο.Ι. πως τα χρεώνω? Έχω ένα διαμέρισμα ανά όροφο με κοινό κλειστό κλιμακοστάσιο. Επιφάνεια κλιμακοστασίου και στο ισόγειο και στο 1ο όροφο ως ΥΔ αλλά ταυτόχρονα και ΥΚ? Δεν χρεώνεται διπλά έτσι? Ή λάθος τα λέω?
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε άδεια του '89 2όροφης οικοδομής εντός σχεδίου, προβλεπόταν εξωτερικό κλιμακοστάσιο το οποίο δεν είχε μετρήσει ούτε στη δόμηση ούτε στη κάλυψη. Καταρχήν αυτό είναι σωστό? Επειδή κάνω τακτοποίηση Ν4495 για την εν λόγω οικοδομή, θέλω να σιγουρευτώ αν η μετατροπή του σε κλειστο πρέπει να αποδοθεί και στη κάλυψη και στη δόμηση βάσει με όσα ισχυαν κατά το έτος έκδοσης της άδειας. Στο οικόπεδο αν σήμερα εκδοθεί νέα άδεια προσθήκης, το κλειστό κλιμακοστάσιο δεν θα το μετρήσω στη δόμηση παρά μόνο στη κάλυψη, σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.