Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panagiotis Andrianopoulos

Core Members
  • Περιεχόμενα

    246
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Panagiotis Andrianopoulos

  1. Αγοράσε το όταν πάρει ρεύμα η οικοδομή,βέβαια μέχρι τότε το πιο πιθανόν να το έχει πάρει άλλος εξατίας της ζήτησης.....Μπρείς  περιμένεις να ξεκαθαρίσει ο νόμος και να αγοράσεις διαμέρισμα αλλά οι τιμές θα έχουν ανέβει και άλλο σε σχέση με τώρα.

  2. Καλησπέρα ,

    επιβλέπω μια 5 ορόφου ,η συμφωνία με τον εργολάβο είναι να επιβλέπω τα σίδερα ,παρατήρησα το εξής , ο μάστορας βάζει το καινούργιο σίδερο της κολώνας κολλητά σε αυτό της αναμονής με αποτέλεσμα να μην δένετε στο μανδύα. Τεχνικά τι μπορώ να του πω ώστε να το αποφύγουμε ;

    Η λύση που έχω σκεφτεί είναι η εξής :

    Κόβω σίδερα 7,5 μέτραμε ύψος ορόφου 3 μέτρα ώστε να μην έχω  αναμονές για έναν τουλάχιστον όροφο , το καινούργιο σίδερο το βάζει κολλητά στην αναμονή αλλά μετά από 50-60 εκατοστά το δένει στη γωνία του μανδύα .

    Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε ευπρόσδεκτο ,

    Ευχαριστώ 

    IMG_6408.jpeg

  3. Οκ, άρα το +1,80 το κάνω +1,50 οπου το θεωρώ το διαμορφωμένο έδαφος μου(με την φυτεμένη πλάκα του υπογείου)

    Αμέα ανεβαίνει με αναβατόριο στην είσοδο.

     

  4. Έχω οικόπεδο με κλίση ανώ του 20 τοις εκατό.όποτε μπορώ +-2,00 μ, σκάβω -1,80 μ και μετά δημιουργώ +1,80 μ διαμορφωμένο έδαφος(δηλαδή με τον οροφή της επεκτάσης του υπογείου συμπεριλαμβανομένου του φυτεμένου δώματος.)Ζαλίζω λίγο αλλα θέλω να τα καταλάβω καλά διότι με αυτα και με εκείνα άδεια βγάζεις μόνο με βεβαιώση όρων δόμησης  και η ευθύνη πάει αποκλειστικά στο μηχανικό.

  5. Συναδελφοι καλησπέρα,

    ετοιμάζω μία μελέτη και εχω απορίες σχετικά με τις διαμορφώσεις εδάφους.

    Κάνω επέκταση υπογείου στην πρασιά,

    Α)Η πλάκα του υπογείου με τη φύτευση της ορίζεται ως διαμόρφωση εδάφους??

    β) Το οικόπεδο έχει βράχο,θα χρειαστω να το σκάψω όλο με σφυρί,γειτνιάζω στο πίσω όριο με μάντρα από μπετόν λογικά έχει και πέδιλο,Το σφυρί δε θα τη ρίξει τη μάντρα όταν κάνω την εκσκαφη?

    Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνετε?

     

    Ευχαριστώ

     

    2024 0724_ARX KERATSINI_DK - Sheet - A1 - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΨΗΣ.jpg

  6. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι δημάρχοι,είναι ότι αν μειωθούν τα τετραγωνικά που χτίζει το κάθε οικόπεδο,θα αυξηθεί το κόστος πώλησης,διότι ο  θα υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση άρα θα ανέβουν και άλλο οι τιμές.Τα νεόδμητα είναι ήδη απλησίαστα αν φανταστούμε ότι στη Νίκαια έχουν φτάσει 3000 ευρω το τετραγωνικό,τιμή η οποία είχαν τα νεόδμητα της Ανω γλυφάδας το 2018-2020.

  7. Καλησπέρα,

    θέλω να εκδώσω άδεια με βεβαιώση όρων δόμησης και θέλω να χρησιμοποιήσω τα μπόνους του ΝΟΚ,Ενεργειακή κλάση Α++ με 10 τα εκατό έξτρα στη δόμηση και επέκταση του υπογείου στο περίγραμμα του οικοπέδου.

    Τι κάνω?

    Α)Βγάζω άδεια και περιμένω τη τελεσίδικη κρίση στην ολομέλεια?

    β)Βγάζω άδεια και ξεκινάω εκσκαφές τον σεπτέμβρη με ότι συνεπάγεται??

    γ)Περιμένω την κρίση της ολομέλειας και απο εκεί και ύστερα πορεύομαι?

    Ευχαριστώ.

  8. Το μέσο ύψος που έχεις είναι 2,69=ύψος χώρου κύριας χρήσης,άρα θεωρείται πατάρι.Τώρα με τον τοίχο ναι πρέπει να είναι 1 μέτρο από τα όρια του ανοιχτού εξώστη.Ως σοφίτα μπορείς να το κάνεις αλλά αντί για την τρύπα που έχεις, θα κάνεις δώμα ισογείου.

  9. 16 ώρες πριν, jbosdas said:

    @Panagiotis Andrianopoulos φαντάζομαι ότι ο @Tostas μιλάει για συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία του δίνεις την πληροφορία και απάντα βάσει αυτής. Έχω κάνει κανα δύο προσπάθειες με ανάρτηση της νομοθεσίας αλλά δεν έχω ικανοποιητικά αποτελέσματα κυρίως λόγω του ότι δεν αναγνωρίζει την γλώσσα και κάποια άλλα είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο... Είναι τα λεγόμενα personal ai... 

    Αδύνατο, δεν είναι. Μια γεύση μπορούμε να πάρουμε από το ai του gov.gr, μια χαρα απαντάει

     

    ScreenShot2024-03-07at18_05_34PM.thumb.png.d98feb375d8b4b478493eac515e0c8ab.pngScreenShot2024-03-07at18_06_21PM.thumb.png.9a83b7fe12bcba76f86f91e3943b7b0b.png

    Συνάδελφε ό ο ΝΟΚ,4495/17 ειδικά έτσι όπως είναι γραμμένος δεν είναι απλά μία ανάγνωση και απάντηση σα το google ,δεν έχει τη μαθηματική λογική 1+1=2 ,θελει κατανόηση δίοτι τις περισσότερες φορές ειδικά έτσι όπως είναι γραμμένος είναι της λογικής<<ήξεισ αφήξεισ ου εν πολέμω θνήξεισ>>,αναρωτιέμαι πως ένα ΑΙ θα σε βοηθάει να τοποθέτησεις το κτίριο σου σε οικόπεδο  είδικα σε περιπτώσεις που χτίζεις σε  πρώην συστήματα δόμησης όπως το συνεχές  όπου μπορείς να ακουμπήσεις με πλάγιο όριο η να αφήσει δ ανεξάρτητα τι έχει κάνει ο διπλανός,πως θα σε βοηθήσει το ΑΙ αν κανεις κατοικία σε ζοε όπου σου αναφέρει ότι η μέγιστη ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  κτιρίου ειναι 200 τ.μ σκοπίμως δεν αναφέρει ΔΟΜΗΣΗ και συ δε ξέρεις αλλά οΎτε και ο πελοδομος αν μπορείς να εφαρμόσεις το ΝΟΚ σχετικά με το άρθρο 11, και αυτά που αναφέρω είναι αυτά που μου έχουν τύχει στα 5 χρόνια που εργάζομαι,για να μην το παώ και πιο μακρία με αρτιότητες οικοπεδων...

  10. Αυτο που έχω δουλέψει ως AI το midjourney καμμια σχεση δεν εχει με την πραγματικότητα,απλά σου φτιάχνει εικόνες με βάση τα γούστα σου,τωρα πρόγραμμα AI ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΟΚ ΕΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ μου φαινεται αδύνατο γενικά η λογική των προγραμμάτων αυτών δεν έχει καμμία σχέση με τη πραματικότητα.

    • Upvote 1
  11. On 9/10/2023 at 1:49 ΜΜ, Pavlos33 said:

    Επειδή μας έχει απασχολήσει το θέμα, κατά την γνώμη μου η ΕΕΔΜΚ που αφορά σε εργασίες επισκευής όψεων, προϋποθέτει την νομιμότητα μόνο των κοινόχρηστων χώρων του κτιρίου και όχι της κάθε οριζόντιας ξεχωριστά.

    καλησπέρα,

    από που συμπεραίνεις ότι μας ενδιαφέρουν μόνο ότι είναι κοινόχρηστοι χωροι??Η Ε.Ε.Μ.Κ επιτρέπεται σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα...

  12. Καλησπέρα,

    χρειάζεται συναινεση από τους συνιδιοκτήτες για τοποθέτηση επιτοίχιου λέβητα αερίου ενός ιδιοκτήτη σε κοινόχρηστη όψη??

    διαβάζω το εξής στο άρθρο 127 παρ.2<<. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός εγκαθίσταται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις κατά περίπτωση, και τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη>> 

    Ευχαριστώ

  13. Καλησπέρα,

    εχω εκδώσει οικοδιμική άδεια κατ.3 με προέγκριση θέλω να κάνω αναθερώρηση λόγω μεταβολής όγκου και δόμησης χωρίς να αναθεωρήσω την προέγκριση και με δικιά μου ευθύνη γίνεται?

    Ευχαριστώ

  14. Καλησπέρα,

    έχω μία οικοδομική άδεια σε ισχύ λόγω προγενέστερης αναθεώρησης από άλλον συνάδελφο ,

    θέλω να κάνω προσθήκη Σοφίτας,προσθήκη πέργκολας σε δώμα ορόφου,κατασκευή πισίνας στον υπάιθριο χώρο,

    α)Αιτούμαι βεβαίώση όρων δόμησης ?

    β)Εισάγω σε συνέχεια προγενέστερης,<< Αναθεώρηση Οικ. Αδείας ME προέγκριση ή βεβαίωση (ν.4759/2020)>>.

    Αν επιλέξω το β ο προηγούμενος συνάδελφος πρέπει να παραιτηθεί?

    Ευχαριστώ,

     

  15. Προσωπικά ξέρω τι μου γίνεται δυστυχώς δε ξέρουν οι υπαλληλοι στην πλειοψηφία των ΥΔΟΜ,τον ..... μου θέλω να έχω καλυμένο σε περίπτωση που ελεγχθεί η άδεια απλά και μόνο για να μην τραβιέμαι στα δικαστήρια,πάρα ταύτα να κάνω μια ερώτηση γραπτά και ας απαντήσουν σε 300 χρόνια είναι μία λύση.

    Σε ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.