Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.684
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

10 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.551 profile views

nbr's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

875

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το άρθρο 25 του ν. 1337/1983 είναι σε ισχύ αλλά... και δεν είναι. Υπάρχει λίγο πιο πάνω και ένα σχετικό κείμενο w για το άρθρο αυτό. Συναντισα πολεοδομιες που κάνουν "στραβά μάτια" στο θέμα αυτό. Υπάρχουν κάποιες άλλες που ζηταν "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού", αν φυσικα υπάρχει η εκτίμηση της τακτοποίησης. Οταν παλι υπάρχει η διαδικασία της "πράξης εφαρμογής" αφήνουν να τα τακτοποίηση τα θέματα η Π. Ε. Το άρθρο πέρασε.... από πολλά μονοπάτια. Εδώ στο φόρουμ Γράφτηκαν και Γράφτηκαν πράματα. ΥΓ. Το εμβαδόν που αναφέρεται παραπάνω αφορά για κάλυψη 70% (είναι τα περισσότερα οικοπεδα). Η λέξη κλειδί είναι η λέξη "τουλαχιστον". Για τα 5μ στην "φάτσα" και τα 50μ2 στο εμβαδον.
  2. Όλα τα κτίρια με την κατασκευη φουσκώνουν, γινονται μεγαλύτερα, ενώ ποτέ δεν συνάντησα περίπτωση που κάποιο κτίσμα να έγινε μικρότερο απ' αυτό που έδειχνε το θεωρημένο σχεδιο. Ποτε!!
  3. Δηλαδή, με λίγα λόγια, μπορούμε τώρα καθαρά να πούμε πόσο μεγάλη είναι η λεηλασία που γινεται στον τομέα της ενέργειας εδώ στην Ελλάδα. Εκαψαν, ναι έκαψαν, την Δαδια και μέσα σε ένα χρόνο φυτρωσαν εκει αμέτρητες άνεμογεννήτριες πάνω στις μαύρες ραχουλες των καμένων. Το ίδιο και στη Εύβοια μπορώ να γράψω και για άλλες περιοχές. Πέρα από όλα αυτά δεσμεύουν χιλιάδες στρέμματα κληροτεμαχιων για να "φυτεύουν" φωτοβολταϊκά. Και αντί για σιτάρι (αυτό πλέον το εισάγουμε) παράγουμε πανάκριβη για τον λαό ενεργεια που προκαλεί πλέον εγκεφαλικά στον ελληνικό λαό, που μετράει, στο τέλος κάθε μήνα, τα γροσια που έχουν μείνει στις τσέπες. Σκέφτομαι λοιπόν αν διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο πρέπει να χαρώ η να σπάσω το τηλέφωνο. ...... Το δούλεμα πάει συνεφο. Καλά να πάθουμε. Υ. Γ. Η "ΤΕΡΝΑ" που διαχειρίζεται τα περισσότερα φουρφουρια στην ελλαδα και όχι μόνο, είναι ιδιοκτησία του πεθερού του Γεροπετριτη. Να μη το ξεχνάμε αυτό.
  4. Πρόσεξε μη σου μείνει η αποτύπωση αμανάτι. Τέτοιες τροποποιήσεις με σπάσιμο στα απέναντι κλπ αλλά και με 2 μη άρτια- οικοδομισημα οικόπεδα εντός του Ο. Τ...... βλέπω να πηγαίνει το τοπογραφικό στο ράφι.
  5. Εγώ δεν θυμάμαι να συνάντησα κάποια στιγμή της καριέρας μου σχέδια, για αιγιαλός και παραλία, σε ανεξάρτητο σύστημα. Έκανα αρκετές οριοθετησεις. Δεν μπορώ να το φανταστώ. Εξάρτηση πρέπει να υπάρχει γιατί θεωρείται αναγκαία. Η πρώτη μου μεγάλη δουλειά - Α'ταξης Μ. πτυχιο, ηταν ο καθορισμός αιγ. και παραλιας στο θαλάσσιο μέτωπο της πυλαιας (αεροδρόμιο έως όρια με Καλαμαριά). Η μεγάλη βαρύτητα δινόταν, από τότε ακόμη, στην εξάρτηση (σύστημα ΗΑΤΤ! ). Θα ήθελα να όμως να δω παρόμοια σχέδια σε ένα ανεξάρτητο σύστημα.
  6. Ναι αλλά η ρυμ. Γραμμή ξεκινάει από την μία γωνία του οικ. Τετραγώνου και καταλήγει σε μια άλλη. Άρα ΔΕΝ αφορά μόνο το απέναντι σας οικόπεδο αλλά όλα τα απέναντι οικόπεδα που είναι κατα μήκος του δρόμου. Ρωτηθηκε έστω ο απέναντι σας και συμφωνεί;;
  7. Από που προκύπτει πως ο τοπογραφος πχ στην Γερμανία "σαν να μην υπάρχει" . Η ειδικότητα Vermessungswesen, στα τεχνικά πανεπιστήμια T. U., υπήρχε και υπάρχει κανονικότατα. Εγώ πάντως, μετά από 5 χρόνια σύνταξης, δεν μετανιώνω που εγινα Τοπ. Μηχ.
  8. Καλησπέρα σε όλους. Είναι εντελώς άλλη υπόθεση αν το "γήπεδο" που εξετάζει ο συν. είναι σε περιοχή επέκτασης του οικισμού. Νομίζω πως και ο Θεοχάρης αλλά και ο Δημήτρης δίνουν την απάντηση. Άλλωστε ο νοκ του 2012, όπως τον παραθέτει ο Δημήτρης, έδινε καθαρά την απάντηση. Αλλο πράγμα το εντός και άλλο το εκτός έλεγε ένας φίλος από το παρελθόν. Ωραία η δροσουλα σήμερα.
  9. Ένας συνοικισμος διανμης (υποθέτω από το Υ. Γ.) θεωρείται ένα εγκεκριμενο Ρ. Σ. Και πολεοδομικα είναι, όλη αυτή η περιοχή, εντός σχεδίου. Ότι είναι πέρα από τα όρια αυτής της περιοχής είναι εκτός σχεδίου και πολεοδομικα, τα γήπεδα η τμήματα των, θεωρούνται εκτός σχεδίου. Συνηθως, τις περισσότερες φορές, οι συνοικισμοι του Υ. Γ. περιχαρακωνονται από δρόμους και τα οικόπεδα δεν είναι σε επαφή (δεν εφάπτονται) με τα "γήπεδα".
  10. Ακριβώς όπως σου γράφει ο Δημήτρης. Η λύση δίνεται με τις "διορθωτικές πραξεις" έστω με την απλούστερη μορφή την αλλαγή ονόματος. Σε όλες τις επεκτάσεις υπήρχαν αλλαγές στην στήλη 2 λόγω κάποιων μεταβιβασεων. Δεν γυρίζαμε συνεχώς πίσω στην μελέτη. Μία Ο. Α., πριν την κύρωση, έβγαινε και βγαίνει μόνο στα "πυκνα" τμήματα και πάντα πρέπει να πληρούνται και ορισμένες προϋποθέσεις. Υπάρχει για το θέμα αρκετό υλικό σε κάποιες ενωτητες εδώ στο φόρουμ.
  11. Πριν από 15 περίπου χρόνια σε επακταση του συνοικισμο "Γαλήνη" στο Ωραιόκαστρο και ενώ πασαλωναμε τους δρόμους διαπιστώσαμε πως κάποιος αγωγός πετρελαίου του στρατού "περνούσε" κατω από 3 οίκοδ. Τετράγωνα. Σταματήσαμε αμέσως και ο δήμος (δεν γνώριζε τίποτα για τον αγωγό;;;!!! ) ζήτησε επίσημα τροποποίηση Ρ Σ. ωστε στην πορεία του αγωγου και αφού αυτός τοποθετηθει με ακρίβεια στο εδαφος, να σχεδιαστούν δρόμοι για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα!! Ε! Λοιπόν η τροποποίηση δεν έγινε ακόμη!! Εγώ ήδη είμαι στην σύνταξη εδώ και 5 χρόνια και ότι δουλειά έκανα πήγε φυσικά και πηγε... στο Πηγάδι! Βγάλε λοιπόν συμπέρασμα. Κάποιος συν. Μίλησε για τρία τερμηνα....... Καλό καλοκαίρι.
  12. Με κάποια σου ανάρτηση φάνηκε πως επιζητούσες τους πίνακες "Ρίζου".

    Προσοχή στην χρήση τους. Αναφέρονται στα μικρά φύλλα της Τ.Υ.

    ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ M. Ρίζου.pdf

  13. Δεν πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιος εδώ στο φόρουμ που θα προτείνει στο συν. Τρόπο παραγωγής σχεδίου. Η λύση είναι, αφού χάθηκε το σχέδιο, πας και μετράς εξ' αρχής και κάνεις Καινούριο τοπογραφικο. Απλά εγώ έγραψα περισσότερο για να δείξω, έμμεσα, πόσο, τέλος πάντων, λυπάμαι όταν βλέπω να γίνονται, από συναδέλφους, κάτι τέτοιες αναρτήσεις. Παρατηρώ πως, τον τελευταίο καιρό, οι αναρτήσεις αυτού του είδους πληθαίνουν.
  14. Καλημέρα σε όλους (σήμερα στην Θεσσαλονίκη δρόσισε... ελαφρώς)! Περιμένω - περιμένω μπας και γράψει κάποιος και μάθουμε κάτι από την "μοντέρνα" τοπογραφία......! (το άκουσα λοιπόν και αυτό)!! Υπάρχει κάποιος συνάδελφος, εδώ μέσα, που του ανέθεσαν να κάνει ένα "τοπογραφικό διάγραμμα" (μια τοπογραφική δουλειά τέλος πάντων) και αντί για σχέδιο να έδωσε αυτό το πράγμα ή κάτι παρόμοιο και όχι το σχέδιο??? Μας γράφει ο συν. πως: "Πριν χρόνια έγινε ένα μπέρδεμα και αντί για τοπογραφικά βρέθηκε στην κατοχή της οικογένεια μου, ένα αρχείο .mtl." (??? !!) Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό να υποθέσω πως είναι το "καρνέ" των μετρήσεων όπως το έδωσε το καταγραφικό κάποιου ταχύμετρου. ......... Με μπερδεύει λίγο η 4η στήλη που, αν είναι των αποστάσεων και είναι πολύ μικρές......! Συνάδελφε εγώ, πάντως, δεν πιστεύω πως, ο μηχανικός, που κλήθηκε να σας κάνει ένα τοπογραφικό διάγραμμα, σας έδωσε ΜΟΝΟ αυτό το καρνέ χωρίς κανένα σχέδιο. Μαζί με το σχέδιο μάλλον εκτύπωσε και σας έδωσε και το καρνέ των μετρήσεων. Απλά ... χάθηκε το σχέδιο και έμεινε, αμανάτι, το καρνέ! Αν είναι πράγματι το καρνέ μπορείς να δώσεις συντεταγμένες στα τοποσταθερά σημεία, αλλά, αν δεν έχεις & το "κροκί" των μετρήσεων σχέδιο δύσκολα να κάνεις! Υ.γ. περιμένω να γράψει και κάποιος συνάδελφος... Μοντέρνος! Σχολείο το κάναμε εδώ μέσα!
  15. Δηλαδή ΑΝ μπεις στον διπλανό χωράφι, ή ότι είναι αυτό, μέχρι και 5μ. θα είναι καλά?? Εννοείς πως δεν πάει έτσι ..... τζάμπα? Γραφαμε παράλληλα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.