Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.693
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

10 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.699 profile views

nbr's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Reacting Well Rare
  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

879

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρέπει λοιπόν, όπως το ξαναέγραψα, τα στοιχεία που μας δίνετε (το λέω γενικότερα) να είναι πάντα ακριβή. Όσα γράψαμε παραπάνω μπορεί και να μην ισχύουν. Σίγουρα δεν ισχύουν! Απλά εμείς, που γράφουμε από μακρυά, δεν μπορούμε να έχουμε την πλήρη εικόνα αν δεν μας παρέχετε από την αρχη ΌΛΑ τα ακριβή όμως στοιχεία. .......... Φυσικά και ο Θεοχάρης... Ζαλίστηκε.
  2. Η διορθωτική πράξη είναι απαραιτητη, σε πρωτηφαση για την αλλαγη ονόματος, Η μεταγραφή έγινε με την αγορά της αρχικής ιδιοκτησίας. Αρα στη μερίδα του είναι οι αρχικές με τα τ. μ. Της αγοράς. Τα "νέα" οικόπεδα είναι εντελώς διαφορετικά οικόπεδα ως προς την γεωμετρία κλπ. Μία στιγμή. Μας έγραψες πως αγόρασε πριν 30 χρόνια. Τώρα γράφεις μετά το 2010. Πριν ή μετά την κύρωση; Οι ημερομηνίες, επειδή παίζουν ρόλο, πρέπει πάντα να είναι ακριβείς. Μετά τις συναντήσεις που θα έχεις.... Ουτουρ μπακαλουμ. Θα τα ξαναπούμε.
  3. Αν καταλαβαίνω καλά ο πελάτης σου αγόρασε τις "αρχικές ιδιοκτησίες" (από 4 διαφορετικούς) Τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τις εκαναν κάποιοι άλλοι. Απομένως στους πίνακες της ΠΕ αναφέρονται άλλοι; Άρα στην μερίδα του πελάτη σου υπάρχουν οι αρχικές ιδιοκτησίες και όχι τα "νέα" οικόπεδα που προήλθαν από την πράξη, τα οποία σιγουρα διαφέρουν από τις αρχικές ιδιοκτησίες αφού, για να είναι άρτια με τον κανόνα, σημαίνει πως είναι και μεγαλούτσικα, άρα μεγαλύτερες εισφορές σε γη. Σε πρωτη φαση (δεν ξέρω σε ποια πολεοδομία ανήκουν τα οικόπεδα) πρέπει να γίνει /γίνουν διορθωτικές πραξεις, τουλάχιστον αλλαγής ονόματος. Ο πελάτης σου θέλει να πωλήσει τα "νέα" οικόπεδα. Αυτά όμως δεν υπάρχουν στην μερίδα του στο υποθηκοφυλακειο. Η παρέκκλιση του ενός οικοπέδου είναι για την περίπτωση που θα το κρατούσε ο ιδιοκτήτης που έκανε την δήλωση ιδιοκτησίας. Θέλει εδώ λίγη προσοχή, όπως και ο έλεγχος στις ημερομηνίες, για τις εισφορές σε γη και χρήμα. Καλά είναι να το συζητήσεις με νομικό. Συμβολαιογράφο. ΥΓ. Τι ισχύει για τις αρτιότητες. Κανόνας και παρεκκλιση; Συνήθως ο κανόνας στη α' κατοικία είναι 800τμ. Το σχέδιο που μας δίνεις, νομίζω, δεν έχει να μας πει κάτι. Δώσε απόσπασμα (αντίγραφο) από την τελική πινακίδα της πραξης.
  4. Συνέχεια σε όσα γράφει και ρώτα ο dudu. Όταν βάζετε θέματα που έχουν να κάνουν με Π. Ε. πρέπει πρώτα να κάνετε μεγαλύτερη έρευνα ώστε να έχετε στην διάθεση σας πιο πολλά στοιχεία. Στο ερώτημα σου δεν μπορεί κανείς να απαντησει με ευκολία. Δεν μας λες, όπως και γίνεται αυτή η ερώτηση, αν η πράξη είναι κυρωμένη; Αν ναι τότε γιατί η μελέτη τα αντιμετωπίζει χωριστά; Υπάρχουν οι πίνακες της πραξης; Εκεί πως αντιμετωπιζονται τα νέα οικόπεδα; Δεξιά στις στήλες του πίνακα τι αναγραφεται; Η κτιση των αρχικών ιδιοκτησιων είναι από τον ίδιο με διαφορετικά συμβόλαια; Οι εισφορές σε γη και χρήμα έγιναν στο σύνολο των τ. μ (αυτό θα ήταν το σωστό αφού είναι του ίδιου ιδιοκτήτη)...... Πάντα, όταν έχουμε π. Ε., το πρώτο, πρώτο που κάνουμε είναι να πάρουμε τους πίνακες και τους μελετάμε από την πρώτη στήλη έως την τελευταία των παρατηρήσεων.
  5. Βλέπω πως το θέμα αυτό τέθηκε από κάποιο συνάδελφο πριν 15 χρονια το 2009 (!!??) Εγώ δεν γνώριζα ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο θέμα. Όλοι μας ξέρουμε πως αν κυρωθεί η ΠΕ. Και έχουν ολοκληρωθεί-συμπληρωθεί, με κάθε λεπτομέρεια, οι πίνακες της πραξης, αυτοί, οι πίνακες μαζί με την απόφαση, παν στο υποθηκοφυλακειο της περιοχής και γίνεται η μεταγραφή των νέων οικοπέδων στις μερίδες των δικαιούχων. Το θεμα, οπως τίθεται, νομίζω, πως δεν έχουν σχέση οι μεταγραφες στο υποθηκοφυλακειο με τις εισφορές σε χρημα. Εισφορα σε χρημα πληρώνουν όλα τα οικόπεδα βγάλουν δεν βγάλουν Ο. Α. Θα είχε ενδιαφέρον ο συνάδελφος, που έβγαλε το θέμα, αν είναι ενεργός στο φόρουμ, να μας εγραφε κάτι για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.
  6. Κάποια θέματα κατεβάζουν αρκετά το επίπεδο του φόρουμ και δεν θα έπρεπε. Τι θα ήταν λογικό αφού στο φινάλε έτσι πρέπει να γίνουν (το λεν και τα κεταπια). 1. Αν, ντε και καλά, ο μαντροτοιχος πρέπει να γίνει πριν από το κτίσμα, τοτε κεί, κατά μήκος που θα τοποθετηθει το κτισμα, δεν κάνεις ντουβάρι (αρκεί να ξέρεις τη θέση του κτίσματος. 2. Κατασκευαζεις πρώτα το ντουβάρι και αργότερα το γκρεμίζεις για να κολλήσει η οικοδομή στο όριο του οικοπεδου(αφού έτσι το επιβάλουν τα κεταπια, Νόμοι και λοιπα). 3. Κατασκευαζεις το ντουβάρι (αφού θα είναι μια ακριβή κατασκευή), αφού ηδη ολοκληρωθεί πλεον η οικοδομή και θα έχεις όλα τα καθέκαστα (τα υλικά κλπ) για να κατασκευασεις και τον μαντροτοιχο αλλά μετά από κτισμα. Νομίζω πως το 3. είναι και το λογικότερο! Ας ψηφισουν οι συνάδελφοι. (???) Υ. γ. Πιθανολογώ πως ίσως έτσι να έθεσε το ζήτημα ο ιδιοκτητης του οικοπέδου. Εσύ όμως, σαν μηχανικός ξέρεις την σειρά των εργασιων. Αυτο με τα κεραμίδια, που πρέπει να βγαίνουν 30cm (αστριχια το λένε στα χωρια) στο όμορφο οικοπεδο δυσκολεύομαι να το καταλάβω....
  7. Με μια δεύτερη ματιά αυτό φαίνεται. Η παρέμβαση μου ήταν με... χιούμορ. Η αλήθεια όμως παραμενει η ίδια (με το "σαν" η χωρίς το "σαν"), πως η ΤΕΡΝΑ με τα φουρφουρια της και όχι μόνο, έχει πατήσει πόδι σε όλες της ραχουλες, φρέσκο - καμένες και μη (δες Δαδια) και δεν την αγγίζει τίποτα. Υ. Γ. Συγνώμη πάντως που σε παρερμηνευσα. Δεν υπήρχε πρόθεση. Ίσως επειδή αυτή η εταιρία με προκαλεί τον τελευταίο καιρό μια.... αλλεργία.
  8. Μπαίνει στην υπόθεση η ΤΕΡΝΑ και θέλετε να κερδίσετε την υπόθεση σε δικαστήρια;;;; Ε! Αντε από δω!!! ΤΕΡΝΑ σημαίνει ... πεθερός του Γεροπετριτη. Ξέρετε ποιος είναι ο Γεραπετριτης;; Να μάθετε.
  9. Ρε μπράβο που καταφέρατε να διαβάσετε αλλά και να τα εμπεδοσετε όλα αυτά τα Α, Β κλπ, κλπ. Ε! Με αυτό κατάλαβα πως... τελείωσα. Καλό απόγευμα και καλές διακοπές.
  10. Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους που γράφουν εδώ, θα πρέπει, πριν γράψουν, να κάνουν έστω μια ανάγνωση τα βασικότερα διατάγματα που έχουν κάποια σχέση με το θέμα που εξετάζουν. Ποτε άλλοτε εγινε μια τέτοια αναφορά ώστε να δημιουργηθεί έστω η ελάχιστη υποψία πως μπορούν να "αθροιστουν τα πρόσωπα αγροτεμάχιου" για να πετύχουμε το επιθυμητο μήκος για αρτιότητα;; Δηλ. να προσπαθούμε, ντε και καλά, να τραβάμε από δω και από εκεί, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε ( η γη δεν είναι λάστιχο). Αφού τα γήπεδα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη, τότε έχεις μια λύση και χωρίς τα παραπάνω. Προσοχή στο τι γράφουμε. Υ. Γ. Εδώ γίνεται συνεχώς μια πολυδιάσπαση ομοίων θεμάτων. (εγώ πάντως χάνομαι). Αυτό το θέμα δεν θα μπορούσε να καλλησει σε ένα παρόμοιο θέμα σχετικό με διαστάσεις κλπ γηπέδων στα εκτός σχεδίου;;
  11. Ζω στην πόλη κοντά μισό αιώνα. Έχω ακουουουσει πράματα και πράματα για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη. Θέλω να μάθω ποιο είναι το νόημα αυτής της ανακοίνωσης. Αν είσαι από κάποιο υπουργείο, στέλεχος της Ν. Δ., η από το γραφείο του φίλου Ν. Ταχιαου γιατί δε βγαίνεις με το όνομα σου; Εσύ τα πιστεύεις όσα λες και γράφεις; Αναλαμβανοντας ο νέος δήμαρχος και μια ευδομαδα μετά, ήταν η πρώτη φορά που πήγα από Βούλγαρη έως την Νεάπολη άνετα. Αυτό ήταν. Η Θεσσαλονίκη βογγαει.
  12. Να ζητήσεις από το κτηματολόγιο τις δηλώσεις Δ1 που έγιναν. Οι δηλώσεις παραλαμβανονται μόνο αν συνοδεύονται από κάποια παραστατικα (συμβόλαια κλπ)
  13. Το άρθρο 25 του ν. 1337/1983 είναι σε ισχύ αλλά... και δεν είναι. Υπάρχει λίγο πιο πάνω και ένα σχετικό κείμενο w για το άρθρο αυτό. Συναντισα πολεοδομιες που κάνουν "στραβά μάτια" στο θέμα αυτό. Υπάρχουν κάποιες άλλες που ζηταν "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού", αν φυσικα υπάρχει η εκτίμηση της τακτοποίησης. Οταν παλι υπάρχει η διαδικασία της "πράξης εφαρμογής" αφήνουν να τα τακτοποίηση τα θέματα η Π. Ε. Το άρθρο πέρασε.... από πολλά μονοπάτια. Εδώ στο φόρουμ Γράφτηκαν και Γράφτηκαν πράματα. ΥΓ. Το εμβαδόν που αναφέρεται παραπάνω αφορά για κάλυψη 70% (είναι τα περισσότερα οικοπεδα). Η λέξη κλειδί είναι η λέξη "τουλαχιστον". Για τα 5μ στην "φάτσα" και τα 50μ2 στο εμβαδον.
  14. Όλα τα κτίρια με την κατασκευη φουσκώνουν, γινονται μεγαλύτερα, ενώ ποτέ δεν συνάντησα περίπτωση που κάποιο κτίσμα να έγινε μικρότερο απ' αυτό που έδειχνε το θεωρημένο σχεδιο. Ποτε!!
  15. Δηλαδή, με λίγα λόγια, μπορούμε τώρα καθαρά να πούμε πόσο μεγάλη είναι η λεηλασία που γινεται στον τομέα της ενέργειας εδώ στην Ελλάδα. Εκαψαν, ναι έκαψαν, την Δαδια και μέσα σε ένα χρόνο φυτρωσαν εκει αμέτρητες άνεμογεννήτριες πάνω στις μαύρες ραχουλες των καμένων. Το ίδιο και στη Εύβοια μπορώ να γράψω και για άλλες περιοχές. Πέρα από όλα αυτά δεσμεύουν χιλιάδες στρέμματα κληροτεμαχιων για να "φυτεύουν" φωτοβολταϊκά. Και αντί για σιτάρι (αυτό πλέον το εισάγουμε) παράγουμε πανάκριβη για τον λαό ενεργεια που προκαλεί πλέον εγκεφαλικά στον ελληνικό λαό, που μετράει, στο τέλος κάθε μήνα, τα γροσια που έχουν μείνει στις τσέπες. Σκέφτομαι λοιπόν αν διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο πρέπει να χαρώ η να σπάσω το τηλέφωνο. ...... Το δούλεμα πάει συνεφο. Καλά να πάθουμε. Υ. Γ. Η "ΤΕΡΝΑ" που διαχειρίζεται τα περισσότερα φουρφουρια στην ελλαδα και όχι μόνο, είναι ιδιοκτησία του πεθερού του Γεροπετριτη. Να μη το ξεχνάμε αυτό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.