Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.675
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

Everything posted by nbr

  1. Πριν από 15 περίπου χρόνια σε επακταση του συνοικισμο "Γαλήνη" στο Ωραιόκαστρο και ενώ πασαλωναμε τους δρόμους διαπιστώσαμε πως κάποιος αγωγός πετρελαίου του στρατού "περνούσε" κατω από 3 οίκοδ. Τετράγωνα. Σταματήσαμε αμέσως και ο δήμος (δεν γνώριζε τίποτα για τον αγωγό;;;!!! ) ζήτησε επίσημα τροποποίηση Ρ Σ. ωστε στην πορεία του αγωγου και αφού αυτός τοποθετηθει με ακρίβεια στο εδαφος, να σχεδιαστούν δρόμοι για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα!! Ε! Λοιπόν η τροποποίηση δεν έγινε ακόμη!! Εγώ ήδη είμαι στην σύνταξη εδώ και 5 χρόνια και ότι δουλειά έκανα πήγε φυσικά και πηγε... στο Πηγάδι! Βγάλε λοιπόν συμπέρασμα. Κάποιος συν. Μίλησε για τρία τερμηνα....... Καλό καλοκαίρι.
  2. Με κάποια σου ανάρτηση φάνηκε πως επιζητούσες τους πίνακες "Ρίζου".

    Προσοχή στην χρήση τους. Αναφέρονται στα μικρά φύλλα της Τ.Υ.

    ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ M. Ρίζου.pdf

  3. Δεν πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιος εδώ στο φόρουμ που θα προτείνει στο συν. Τρόπο παραγωγής σχεδίου. Η λύση είναι, αφού χάθηκε το σχέδιο, πας και μετράς εξ' αρχής και κάνεις Καινούριο τοπογραφικο. Απλά εγώ έγραψα περισσότερο για να δείξω, έμμεσα, πόσο, τέλος πάντων, λυπάμαι όταν βλέπω να γίνονται, από συναδέλφους, κάτι τέτοιες αναρτήσεις. Παρατηρώ πως, τον τελευταίο καιρό, οι αναρτήσεις αυτού του είδους πληθαίνουν.
  4. Καλημέρα σε όλους (σήμερα στην Θεσσαλονίκη δρόσισε... ελαφρώς)! Περιμένω - περιμένω μπας και γράψει κάποιος και μάθουμε κάτι από την "μοντέρνα" τοπογραφία......! (το άκουσα λοιπόν και αυτό)!! Υπάρχει κάποιος συνάδελφος, εδώ μέσα, που του ανέθεσαν να κάνει ένα "τοπογραφικό διάγραμμα" (μια τοπογραφική δουλειά τέλος πάντων) και αντί για σχέδιο να έδωσε αυτό το πράγμα ή κάτι παρόμοιο και όχι το σχέδιο??? Μας γράφει ο συν. πως: "Πριν χρόνια έγινε ένα μπέρδεμα και αντί για τοπογραφικά βρέθηκε στην κατοχή της οικογένεια μου, ένα αρχείο .mtl." (??? !!) Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό να υποθέσω πως είναι το "καρνέ" των μετρήσεων όπως το έδωσε το καταγραφικό κάποιου ταχύμετρου. ......... Με μπερδεύει λίγο η 4η στήλη που, αν είναι των αποστάσεων και είναι πολύ μικρές......! Συνάδελφε εγώ, πάντως, δεν πιστεύω πως, ο μηχανικός, που κλήθηκε να σας κάνει ένα τοπογραφικό διάγραμμα, σας έδωσε ΜΟΝΟ αυτό το καρνέ χωρίς κανένα σχέδιο. Μαζί με το σχέδιο μάλλον εκτύπωσε και σας έδωσε και το καρνέ των μετρήσεων. Απλά ... χάθηκε το σχέδιο και έμεινε, αμανάτι, το καρνέ! Αν είναι πράγματι το καρνέ μπορείς να δώσεις συντεταγμένες στα τοποσταθερά σημεία, αλλά, αν δεν έχεις & το "κροκί" των μετρήσεων σχέδιο δύσκολα να κάνεις! Υ.γ. περιμένω να γράψει και κάποιος συνάδελφος... Μοντέρνος! Σχολείο το κάναμε εδώ μέσα!
  5. Δηλαδή ΑΝ μπεις στον διπλανό χωράφι, ή ότι είναι αυτό, μέχρι και 5μ. θα είναι καλά?? Εννοείς πως δεν πάει έτσι ..... τζάμπα? Γραφαμε παράλληλα.
  6. Αυτά που βάζει ο συν. sdtopo πρέπει να υπάρχουν σίγουρα, εκτός φυσικά από την τεχνική έκθεση, στο "τοπογραφικό διάγραμμα" που θα καταθέσεις στην Τ.Υ.(είναι περίπου τα ίδια που θα καταθέσει κάποιος και για μία "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού". Με την διαφορά πως αν τα κάνεις αυτά για "πράξη τακτοποίησης" αυτή σίγουρα θα γίνει, ενω η η αλλαγή του Ρ. Σχ. έχει ελάχιστες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Υ.γ. Ένα τέτοιο Τ.Δ. , που θα καλύπτει τα 8 αυτά σημεία που αναφέρονται (το 9ο αφορά Π.Ε.), μη το κάνεις με κάτω από .... 1000-1500 Ευρώ (και πολύ λίγα είναι!!). Να βάλεις και το τρέξιμο που θα κάνεις για άγνωστο χρονικό διάστημα σε υπηρεσίες.
  7. μία τροποποίηση ενός ρυμοτομικού σχεδίου είναι, ίσως, το δυσκολότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία πολεοδομική ενότητα. Γίνεται σπάνια. Θα πρέπει να συντρέχει, να υπάρχει κάποιος πολύ δυνατός λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο και ο μηχανικός που θα προτείνει αυτή την τροποποίηση του Ρ. Σχ. θα πρέπει με μία ΚΑΛΗ τεχνική έκθεση, προς τον Δήμο , να την τεκμηριώνει απόλυτα. Λίνγκ λοιπόν και για το σκοπό αυτό?? Η κάθε Αίτηση για τροποποίηση Ρ.Σ. δεν μοιάζει και δεν είναι ίδια, με κάποια άλλη που θα συμβεί κάπου αλλού, έστω και στον ίδιο συνοικισμό.. Πρέπει πάντα να ξέρουμε και να το λαμβάνουμε αυτό υπ΄ όψει, πως σε κάθε τροποποίηση ενός Ρ.Σ. ζητάμε να βελτιώσουμε την δικιά μας ιδιοκτησία, που πιθανότατα πλήττεται, σε βάρος όμως κάποιας άλλης που είναι απέναντι ή δίπλα. Όχι?? Η ιδιοκτησία αυτή, όμως, έχει επίσης έναν ιδιοκτήτη που σίγουρα θα αντιδράσει!! ......... Γι'αυτό λοιπόν η εμπειρία μας λέει, πως πολύ δύσκολα γίνονται τροποποιήσεις παρά μόνο οι άκρως απαραίτητες και οι καλά τεκμηριωμένες! Να πας από την υπηρεσία και να συζητήσεις το θέμα και θα φύγεις σίγουρα πιο σοφός. Υ.γρ. Τι Ρ.Σ. είναι αυτό? Παλαιό? Από Π.Ε.? Από Υπ. Γεωργίας?
  8. Είναι πολλοί αυτοί που μας γράφουν εδώ στο φόρουμ και δεν ξέρω γιατί δεν δίνουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης τους από την πρώτη στιγμή. Ούτε μία ημερομηνία για την "πορεία" του / των οικοπέδου! Εδώ διαβάζω το δικό σου κτίσμα είναι με "Άδεια" αλλά έχει και δύο δωμάτια αυθαίρετα...... και εσύ το μαθαίνεις τώρα(???). Και τα νόμιμα πόσα είναι? Έχεις στα κετάπια σου ένα τοπογραφικό που, ενώ τα σπίτια είναι συνεχόμενα (κοινό ντουβάρι) στο τοπογραφικό φαίνεται πως ανάμεσα τους υπάρχουν περίπου 20τμ γης! και εσύ ΔΕΝ το ξαναείδες? Βγήκε τελικά Ο.Α. για κτίσμα που θα πατούσε η μία του πλευρά σε έναν τοίχο άλλου κτίσματος και μάλιστα κτίσμα του 1950? Μάλλον θα πρέπει να επισκεφτείς κάποιον μηχανικό της περιοχής, αλλά και έναν καλό δικηγόρο σαν αυτόν που έχουμε εδώ στο φόρουμ. Υγ. Γράφαμε ταυτόχρονα με το Δημήτρη. Σου τα λέει πιο αναλυτικά.
  9. Αρχικά Δεν το ξεκινάς καλά και το μπερδεύεις με τις αρτιότητες μεσα στα ήδη υπάρχοντα Ρ. Σχ. (δηλ. τις πράξεις τακτοποίησης) Δεν μας λες την αρχική έκταση του τεμαχίου που εξετάζεις και αν ο ιδιοκτήτης έχει και άλλα τεμάχια στην ίδια περιοχή? Τι συνολικά δήλωσε με τις δηλώσεις ιδιοκτησίας που έκανε? Είναι κυρωμένη η πολεοδομική μελέτη? Αν έχει μεγάλη έκταση, όπως μας λες, τότε θα έχει και μεγάλες εισφορές σε γη και χρήμα. Τα υπολόγισες? τα ρυμοτομούμενα είναι λιγότερα από την εισφορά σε γη, ίσα ή περισσότερα? Ξέρεις από την διαδικασία της μελέτης (στο Γ' κεφάλαιο) αν ο μελετητής πρόκειται να "φυτέψει" και κάποιο Ν(έο) οικόπεδο μέσα σε αυτή την μεγάλη ιδιοκτησία? καθόλου απίθανο. Για να μπορεί να κτίσει, πριν την κύρωση της πράξης, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις που θέτουν οι εγκύκλιες 106/1986 & η 59/1987 Σε κάποιο θέμα (στην ενότητα "πράξεις εφαρμογής και σχέδια πόλεων") κάποτε τα είχα ανεβάσει εδώ στο φόρουμ. βρέστα.
  10. Συνήθως όταν πρόκειται να γίνει κάποια τροποποίηση Ρ. Σχ. και έχει αυτή πάρει την έγκριση του Δ.Σ., τότε επιβάλλεται από την πολεοδομία, για την περιοχή και "αναστολή έγκρισης Ο.Α". Εδώ υπάρχει κάποια για το Ο.Τ. κάποια αναστολή?
  11. Μού 'λαχε να το "ακούσω" και αυτό!!!!!!! Ισουψείς, λέει, από μακριά με "κούριερ" (ιντερνετ) !!!! (τι άλλο θα ακούσω ακόμη). Γιατί θέλετε, τόσο απλά, να απαξιώνετε το επάγγελμα που θέλετε να κάνετε??? Να υποψιαστώ πως και το περίγραμμα του χωραφιού που έχεις μπροστά σου και αυτό από κάπου το έκανες "κόπυ" (όπως λέτε εσείς οι νέοι). Όχι?? Γιατί αν αυτό ήταν προϊόν αποτύπωσης, με GPS ή σταθμό, τότε θα είχες την δυνατότητα να έχεις τα υψόμετρα στα σημεία αποτύπωσης (τοποσταθερά), αφού & τα δύο όργανα δίνουν υψόμετρα!!!!!!! Το Τοπογραφικό Διάγραμμα ενός χωραφιού είναι η πιο- πιο- πιο απλή μορφή της τοπογραφίας. Δεν υπάρχει πιο απλή. Πρέπει να μπορούν και να ξέρουν να την κάνουν όλοι, όσοι φυσικά θέλουν να ασχοληθούν με την Τοπογραφία. Δεν είναι, ας πούμε, η αποτύπωση για.... ένα φράγμα σε φαράγγι !!! Όταν, πριν κάποια πολλά χρόνια, κάναμε την μελέτη για το Φ. Αέριο, από Αλιστράτη Σερρών έως την Β. Περιοχή Δράμας, μόνο για το χωροσταθμικό Δίκτυο (δημιουργία τριγώνων δικτύου κλπ. κλπ) όπως αυτό προέκυψε από "βάρη στην επίλυση της συνόρθωσης", περπατήσαμε κάπου 70.000μ μόνο για το Χωρ. αυτό δίκτυο!! .................................................. Περιμένω λοιπόν τα επόμενα....
  12. Καταλαβαίνω να μη θέλεις να μας πεις λεπτομέρειες του θέματος που εξετάζεις. Πρέπει όμως και εσύ να καταλάβεις πως για να απαντήσει κάποιος συνάδελφος, ίσως και πιο μορφωμένος από εμένα, θα πρέπει να του δώσεις τα στοιχεία που έχεις μπροστά σου και πως θέλεις να τα διαχειριστείς. Σχέδια- χάρτες, στο σύστημα ΕΓΣΑ87, δημιουργήθηκαν για πολλούς σκοπούς (από κτηματολόγιο μέχρι και πράξεις εφαρμογής αλλά και για πολλά άλλα πράγματα). Να ξέρεις πως η απαιτούμενη "ακρίβεια" σε μία δουλεία- μελέτη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο (κλίμακα εργασίας)! Συνεχίζω να μη καταλαβαίνω τι ζητάς με τις αναρτήσεις σου (αυτό φυσικά δεν παίζει κάποιο ρόλο). Ρίξε μια ματιά στα θέματα της ενότητας "Downloads"! (αν και δεν ξέρω γρι από αγγλικά). Ίσως εκεί βρεις κάτι σχετικό.
  13. Αν δεν είσαι μηχανικός ή κατά κάποιον τρόπο "σχετικός" με αυτά τα θέματα της γεωδαισίας καλά είναι να μην επιζητάς λύσεις μέσω "ίντερνετ". Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στη κατανόηση των διαφόρων Datum (συστημάτων συντεταγμένων) που υπάρχουν από την επίπεδη Τοπογραφία έως και την εφαρμοσμένη Γεωδαισία. Στις αναρτήσεις σου αναφέρεσαι σε συντεταγμένες χ, υ (??) κάποιου χάρτη (???) και στην δεύτερη ανάρτησή σου μιλάς για lat & lon {γεωγραφικό πλάτος και γεωγρ. μήκος (??)}. Για να σε απαντήσει κάποιος συνάδελφος θα πρέπει να μας γράψεις- παρουσιάσεις, με μεγάλη λεπτομέρεια , τι δουλειά θέλεις να κάνεις, τι δεδομένα έχεις, τι πρέπει να παρουσιάσεις και με τι ακρίβεια επιδιώκεις να έχεις στα αποτελέσματά που θα πάρεις κλπ, κλπ. Υγ. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τι δεδομένα έχεις μπροστά σου και τι επιδιώκεις να εξάγεις σαν αποτέλεσμα.
  14. Πρέπει να αρχίζεις να ξεκαθαρίζεις και εσύ κάποια πράγματα. Αρχικά μας λες... " Εγκρίνεται πολεοδομική μελέτη το 1990 και του γίνεται απαλλοτρίωση με αποτέλεσμα να του μένουν 80 τ.μ.". Στην δεύτερη σε απάντηση στον tetris μας γράφεις... "Δεν έχουν προχωρήσει σε σύνταξη πράξης εφαρμογής...". Σε εντός σχεδίου δεν έχουμε "απαλλοτριωσεις" αλλά ρυμοτομούμε τμήματα. Υποθέτω λοιπόν πως το "οικόπεδό" σου (ας το ονομάσουμε έτσι) βρίσκεται σε κάποια περιοχή για την οποία έχει γίνει ένα "ρυμοτομικό σχέδιο" ( κυρώθηκε αυτό ή όχι?) και περιμένουν την εφαρμογή του (δηλ. την Π.Ε.). Για την υπόθεση αυτή πήγες να ρωτήσεις στην Τ.Υ. του δήμου ή η πρώτη σου κίνηση είναι να ρωτήσεις εδώ στο φόρουμ? Αυτό θα ήθελα να το μάθω πραγματικά? Αν πας στο δήμο λοιπόν θα μάθεις για την περιοχή που εξετάζεις πολύ περισσότερα πράγματα. Αυτοί εκεί ξέρουν καλύτερα από εμάς που ούτε καν ξέρουμε για ποια περιοχή ομιλούμε. Πάρε ορισμένες πληροφορίες και ξαναγράψε μας. Υ.γ. Βλέπεις που εγώ έγραψα περισσότερα από εσένα!
  15. Ένα ΓΠΣ μιας περιοχής συνήθως προτείνει χρήσεις γης γύρο από κάποιον συνοικισμό. Έχουν γίνει στην επικράτεια πάρα -πάρα πολλά ΓΠΣ αλλά .... επεκτάσεις εκεί που προτεινόταν από αυτά τα ΓΠΣ ελάχιστες. Πχ το ΓΠΣ στην Επανωμή θεσσαλονόκης μετράει πάνω από 12-15 χρόνια και επέκταση (άρα και Π.Ε.) καμία......... Αν προταθεί από κάποιο Δ.Σ., βάσει πάντα κάποιου ΓΠΣ, μία επέκταση Ρ.ΣΧ. άρα και πράξη εφαρμογής πρέπει πρώτα να προηγηθούν και κάποια άλλα στάδια. Η σχεδίαση ενός ρυμοτομικού σχεδίου και έγκριση του. Έχεις αρχικά ρωτήσει, έστω στον δήμο, αν στην περιοχή σου υπάρχει ήδη ένα κυρωμένο ή μη κυρωμένο "ρυμοτομικό σχέδιο"? Αν υπάρχει τότε αυτό συνοδεύεται και από ένα διάταγμα ρυμοτομίας και όρους δόμησης. Εκεί θα δεις το "χωράφι" σου σε σχέση με κάποιο Ρ.Σ. κλπ, κλπ.............. Αυτά όλα έχουν γραφτεί εδώ στο φόρουμ αρκετέεεεες φορες (και δεν έπρεπε να ανοίξεις εδώ ένα νέο θέμα). Υπάρχει το θέμα στην ενότητα "σχέδια πόλης- εφαρμογή". Κάνε μία έρευνα. Ένα ΓΠΣ μπορεί και από μόνο του, να γίνεται "αρνητικός" παράγοντας για ένα γεωτεμάχιο που είναι εντός αυτού. Θέλει μελέτη. Ξαναγράψε μετά από την έρευνα σου.
  16. Πες μας το λόγω των απαλλοτριώσεων ώστε ένα γήπεδο των 50+ στρεμμάτων φτάνει να μένει μόνο με 3500μ2?? Έγινε αεροδρόμιο?? ο tetris , όπως πάντα, ειναι καλά ενημερωμένος.
  17. Προσοχή μεγάλη όταν πρόκειται να επικαλεστείς το Άρθρο 25 ν 1337/83! Γενικά πάντως, στη χειρότερη των περιπτώσεων, το ελάχιστο εμβαδό οικοπέδου μη άρτιου που οικοδομείται με το άρθρο 25 είναι 71,43 τ.μ. Γενικά πάντως, στη χειρότερη των περιπτώσεων, το ελάχιστο εμβαδό οικοπέδου μη άρτιου που οικοδομείται με το άρθρο 25 είναι ετσι εχει σημερα το αρθρο 25.doc
  18. Σε συνέχεια όσων γράφει ο tetris....... Mένω άφωνος. Παρακολουθούσα αυτά που έγραφες εδώ στο φόρουμ και έβλεπα πόσο σοβαρά αντιμετώπιζες όλα τα θέματα στα οποία συμμετείχες! Μένω έκπληκτός και άφωνος από την στιγμή που γράφεις πως το οικόπεδο, για το οποίο μιλάμε, είναι δικό σου με πρόσφατη αγορά. Και για αγορά λοιπόν οικοπέδου, που έγινε από εσένα, αρκέστηκες σε τοπογραφικό που το έκανε κάποιος άλλος και μπορεί να είναι κα από "μπαλαμούτι"??? Εδώ το γράψαμε αρκετές φορές. Τα στοιχεία (συντεταγμένες κορυφών κλπ) που παίρνουμε από το κτηματολόγιο ΔΕΝ ήταν /είναι στοιχεία προς οριοθέτηση- πασσάλωση (απλά περιχαρακώνουν και δημιουργούν εμπράγματα δικαιώματα). Θα πας, χθες και θα το μετρήσεις το οικόπεδο και όλη την ευρύτερη περιοχή (και ακόμη παραπέρα) ... "Και να δημιουργήσεις "τετελεσμένα""
  19. Το ένα είναι όμως συνέχεια του άλλου! Για να γίνει η περίφραξη θα πρέπει, πρώτα, να γίνει (καλή) οριοθέτηση.
  20. Βασικά αυτός που υπογράφει ένα σχέδιο έχει και την Ευθύνη της "υπογραφής" του. Δεν είναι πάντως σύνηθες να εφαρμόζεις το σχέδιο κάποιου άλλου! Σε 'μένα ΔΕΝ έλαχε ποτέ κάτι τέτοιο. Όταν κάνει κάποιος ένα τοπογραφικό διάγραμμα, για να είναι αυτό "εφαρμόσιμο", που αυτό είναι και η ουσία, πρέπει να αφήνει, πάντα στο έδαφος, τουλάχιστον δύο στάσεις σταθερές. Βασικά οι επίσημες λίστες των τριγωνομετρικών σημείων (αυτές που προέκυψαν από τις συνορθώσεις των υπολογισμών των δικτύων) που μας δίνει η ΓΥΣ είναι σε σύστημα ΗΑΤΤ ! Οι τιμές συντεταγμένων ΕΓΣΑ87 είναι από μετατροπή. Σημ. Αυτά που μας γράφει παραπάνω ο sdtopo θα πρέπει τα τα πάρετε πολύ σοβαρά υπ' όψη, όσοι ασχολείστε με τέτοια θέματα. Νομίζω μας λέει πως .... εφαρμόζουμε ότι εμείς "μετράμε! (κάνω λάθος?) Γράφαμε ταυτόχρονα. Αυτά εγώ τα έλεγα .... "Μπαλαμούτια".
  21. Από το υστερόγραφο να βγάλουμε το συμπέρασμα πως, υπήρχε στην ίδια περιοχή αυτής της Π.Ε. και κάποιο άλλο κτίσμα που είχε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με αυτό που εσύ εξετάζεις και πως αυτά, τα προβλήματα, άρθηκαν με την τροποποίηση του Ρ.Σχ.? Γιατί δεν πας στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που υπάγεται το κτίσμα και να τα συζητήσεις όλα τα προβλήματα με κάποιον υπεύθυνο υπάλληλο? Και να ζητήσεις και την Αιτιολογική "Τεχνική Έκθεση" που κατατέθηκε στην Τ.Υ. για την Τροποποίηση αυτού του Ρ.Σχ. (για την τροποποίηση θα πρέπει να υπάρχει και απόφαση Δ.Σ.). Εδώ πρέπει να αναλογιστούμε πως, όταν ζητάμε μία παράλληλη μετατόπιση κάποιου δρόμου, πρέπει να ξέρουμε- σκεφτόμαστε πως αυτός ο δρόμος, αφού θα μετακινηθεί, θα πρέπει να "κάτσει" στο οικόπεδο/α κάποιου/ων άλλου/ων που μέχρι εκείνη την στιγμή θα είναι εντελώς ανυποψίαστος/οι !!!! Πόσες ιδιοκτησίες θα πρέπει να διορθωθούν στους κυρωμένους πλέον Πίνακες αυτής της Π.Ε.? Ποιος θα τις κάνει αφού ο μελετητής θα έχει ήδη αποσυρθεί? Χαλάει και το ισοζύγιο της εισφοράς της γης. Μέχρι την κύρωση μιας Π.Ε. και για κάθε φάση της μελέτης, γίνονται πάρα πολλές αναρτήσεις στον δήμο όπου δέχονται τις ενστάσεις των ιδιοκτητών. Ο Ιδιοκτήτης (πελάτης σου) που είχε ένα κτίσμα μέσα σε 10000τμ (??) δεν έβλεπε τίποτα??? Νομίζω πως θα πρέπει να δεις με την υπηρεσία γιατί ΔΕΝ συμπληρώθηκαν, όπως μας λες, οι στήλες του πίνακα (δεξιά) που αφορούν τις υποχρεώσεις τρίτων (ΟΤΑ) προς την "ιδιοκτησία"? Ίσως με κάποια διορθωτική πράξη να μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Επίσης η Τ.Υ. του Δήμου θα πρέπει γνωρίζει αν η μελέτη παρέδωσε και "πίνακες επικειμένων". Είναι και τα δικαστήρια. Εμεις απλά γράφουμε από μία απόσταση χωρίς να ξέρουμε ούτε καν που βρίσκεται το ακίνητο για το οποίο συζητάμε (δεν έχει και σημασία).
  22. Δεν μας γράφεις βάσει ποιου διατάγματος εκδόθηκε η Ο.Α. Όταν κυρώνεται μία Π.Ε. δίνονται στην δημοσιότητα και οι Πίνακες την Π.Ε. που μέσα από τις 50+ στήλες περιγράφουν, για κάθε κτηματικό αριθμό-ιδιοκτησία την εξέλιξη της μέσα από μελέτη αυτή. Ξεκινώντας από την κάθε αρχική ιδιοκτησία περιγράφονται στους πίνακες τα πάντα. Εισφορές, προσκυρώσεις, ρυμοτομούμενα, υποχρεώσεις αυτής προς τρίτους ή και υποχρεώσεις τρίτων προς αυτή.... Τι γράφουν οι πίνακες για την υπόθεσή σου? (τέρμα δεξιά στην δεσμη στηλών με τίτλο "Προς ιδιοκτησία"). Τους πήρες από τον δήμο? Όπως το λέμε πάντα, πως αυτό θα πρέπει να είναι ίσως το πρώτο που ζητάμε από την υπηρεσία. Η σελίδα του Πίνακα που μελετά το ακίνητο που εξετάζουμε. Πόση ήταν η αρχική ιδιοκτησία? Πόσες είναι οι εισφορές σε γη και χρήμα? Παίρνει Ν(έο) οικόπεδο?
  23. Μας λες λοιπόν πως το κτίσμα φαίνεται σε κάποιο Ρ.Σχ. κάποιας Π.Ε., είναι νόμιμο (με Ο.Α.), αλλά είναι κτισμένο σε δρόμο.....!! Όταν βγήκε η Ο.Α. τι έδειχνε το Ρ.Σχ.??? Οικόπεδο ή δρόμο? Αν όντως όταν βγήκε η Ο. Α. για το κτίσμα το οικόπεδο ήταν σε Ο.Τ. και αργότερα σχεδιάστηκε εκεί πάνω..... ο δρόμος, τότε έχουμε να κάνουμε με τροποποίηση Ρ.Σχ. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για να γίνει μία τέτοια τροποποίηση ενός Ρ. σχεδίου και να γίνει ένας νέος δρόμος εκεί που υπάρχει νόμιμο σπίτι (??) Άρα? καθαρή απαλλοτρίωση. Επειδή λοιπόν έχουν και έχουν δει τα μάτια μου θέλω να βάλω μία- δυο ερωτήσεις. Πριν την Π.Ε. η περιοχή αυτή ήταν εκτός σχεδίου? Η άδεια είναι για κτίσμα σε εκτός σχεδίου περιοχή? και αν ναι ποια χρονιά και με ποιο διάταγμα βγήκε η Ο. Άδεια?
  24. Όταν εγώ έγραψα ότι... "Αρνούμαι να πιστέψω πως υπάλληλος πολεοδομίας είπε" ...., αυτά δηλ. που εγραψες ότι είπε, δεν ήταν "μομφή" για εσένα αλλά εννοούσα ακριβώς αυτά που έγραψε, ο πάντα καλά ενημερωμένος, συνάδελφος zavi. Και ότι άλλο έγραψε για το θέμα να το λάβεις υπόψιν. Με την ευκαιρία αυτού του θέματος θα ήθελα να τονίσω: Όταν εξετάζονται Πολεοδομικά θέματα μη προσφεύγετε σε χάρτες θέασης του κτηματολογίου!! Αυτό είναι ένα εντελώς άλλο θέμα. Θα πρέπει να επισκέπτεστε την πολεοδομία ή την τεχνική υπηρεσία του δήμου και να ζητάτε να δείτε (πάντα) την ΠΙΝΑΚΙΔΑ της ρυμοτομίας μέσα στην οποία βρίσκεται το οικόπεδο που εξετάζετε. Τα σχέδια προ Ε.Π.Α. (δηλ. προ Τρίτση & ν.1337/83) είναι σχέδια, συνήθως, σε κλίματα 1/500 και σε σύστημα συντεταγμένων ΗΑΤΤ, ενώ τα σχέδια Ε.Π.Α. (πράξεις εφαρμογής) είναι σε κλίμακα 1/1000 και έχουν διαστάσεις, καθαρού σχεδίου, 45cm επί 60cm και datum UTM (3 ζωνών μερκατορική προβολή) ή τα πολύ νεότερα σχέδια Π.Ε. είναι σε "περιβάλλον" ΕΓΣΑ 87. Αν βρίσκεστε σε Π.Ε. & κυρωμένη πράξη, θα ζητάτε ΠΑΝΤΑ από την υπηρεσία τον "Πίνακα της Πράξης" που αφορά το οικόπεδο που εξετάζετε (ο Δημήτρης το λέει σεντόνι), τον πίνακα με τις συντεταγμένες Χ,Υ, των κορυφών των ΝΕΩΝ οικοπέδων που δημιούργησε η μελέτη της Πράξης (αυτοσχέδιο Ο.Τ.) και ένα απόσπασμα- φωτοαντίγραφο από την μητρική πινακίδα του Ρ. Σχεδίου για το οικόπεδο που εξετάζεται. Μη περιμένετε να δείτε, σαν τελικά οικόπεδα, τις αρχικές ιδιοκτησίες που δηλώθηκαν και μη απορήσετε αν δείτε δρόμους εκεί που δεν υπήρχαν. Απλά εδώ έχουμε ένα ΝΕΟ Ρ.Σ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.