Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταύρος 73

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.166 profile views
  1. Αν είσαι μηχανικός βάλε την ιδιότητά σου στο προφίλ σου. akis73 Η ιδιότητα μου είναι ιδιώτης και την αναφέρω από την εγγραφή μου στο forum , από εκεί και πέρα αν χρησιμοποιώ ¨ κατά κάποιο ¨ τρόπο τεχνικές ορολογίες είναι γιατί έχω τυραννηθεί πολύ με το σχετικό θέμα , και η ανάγκη μου με έκανε να διαβάσω , να ρωτήσω , να μάθω.
  2. Μα , το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο αναφέρω , γράφει : κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α , β , και γ , της παραγράφου 2 , του άρθρου 89. Το άρθρο 89 αναφέρει της περιπτώσεις που απαγορεύονται να υπαχθούν στον παρών νόμο , και νομίζω η δική μου περίπτωση ανήκει στην περίπτωση ( α ) η οποία αναφέρει : α) σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. Κάνω κάπου λάθος ;
  3. Καλημέρα σε όλους , Αν ένα μικρό τμήμα μιας τριώροφης οικοδομής ( 22 cm Χ 307 cm ) , παραβιάζει εις βάρος δημόσιου χώρου ( πεζοδρόμιο ) την ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή , το βάθος που έχει το κτίριο στο σημείο της εξοχής είναι 10 μέτρα , και το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου 117 τ.μ. Θα μπορούσε αυτή η περίπτωση να τακτοποιηθεί με το άρθρο 96 , κατηγορία 3 , παράγραφος γιε ( αλλαγές στης εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ; ) το οποίο αφήνει μια ανοχή 5% , και αναφέρει κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α , β , και γ , της παραγράφου 2 , του άρθρου 89 ; * Αν για την υπαγωγή υπάρχει η προϋπόθεση , να υπάρχει διαφορά στης διαστάσεις του περιγράμματος του κτηρίου , αναφέρω πως οι υφιστάμενες διαστάσεις των πλευρών στο συγκεκριμένο σημείο της εξοχής , έχουν διαφορά 4 cm από τα εγκεκριμένα , ενώ σε άλλο σημείο της οικοδομής φτάνουν τα 35 cm. Αν είσαι μηχανικός βάλε την ιδιότητά σου στο προφίλ σου. akis73
  4. Είναι λογικό να σχηματίσει κάποιος την εντύπωση που εξέφρασες ότι μάλλον δεν είμαι ιδιώτης , απλά θα πω ότι μου αρέσει το αντικείμενο και ασχολούμαι αρκετά στον ελεύθερο μου χρόνο , θεωρώ ενδιαφέρων να βλέπω πως ήταν ο φτιαγμένος ο κόσμος πριν αρκετές δεκαετίες. Η εικόνα που έχω για το φύλλο ΓΥΣ , 20 Κ , Θέρμη , είναι ότι ανήκει στο μεγάλο φύλλο Θεσσαλονίκη 100 Κ με τον αριθμό 24 , η αρίθμηση που αναφέρεις ( 116 ) νομίζω ότι ανήκει στα φύλλα της σειράς 50 Κ ( αν δεν κάνω λάθος ) Αυτό που έχεις επισημάνει για την απόκλιση θα το προσέξω , ευχαριστώ !
  5. Εκτελώ γεωαναφορά στο συγκεκριμένο φύλλο χάρτη ( ΓΥΣ , 20 Κ , Θέρμη ) και υπάρχει υψηλό residual λόγω τραβήγματος στην επιφάνεια του φύλλου προς μια μεριά , έχοντας ένα επιπλέον GCP εκτός των κορυφών του φύλλου , θα αυξήσω την ακρίβεια γεωαναφοράς στην συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος.
  6. Ένα ακόμη τριγωνομετρικό βάθρο της Γ.Υ.Σ. το οποίο καταργήθηκε , βρισκόταν στην περιοχή Πανοράματος Θεσσαλονίκης με την ονομασία Αρσακλή ( στο Google - printscreen στο σημείο που έχω τον κέρσορα ) Μήπως γνωρίζει κάποιος της συντεταγμένες του ;
  7. Ένα προβληματάκι όμως στην συνέχεια ...... Δίνοντας της γεωγραφικές συντεταγμένες στο QGIS ( αφού πρώτα της έχω μετατρέψει σε δεκαδική μορφή ώστε να της δεχτεί η εφαρμογή ) και κάνοντας χρήση το EPSG:4815 ( Greek - Athens - Bessel ) , προκύπτει μια απόκλιση 33,5 μέτρα Βόρειο-Δυτικά , τι μπορεί να φταίει ; Δεν είναι συμβατός ο κωδικός EPSG ;
  8. Και μέσω της εφαρμογής του Συγγρού ( το αποτέλεσμα της αναγωγής σε WGS84 ) δείχνει ότι μάλλον υπάρχει το τριγωνομετρικό. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  9. Οι λίστες που έχετε ποια περίοδο αφορούν ; Επισυνάπτω ένα print-screen για του λόγου το αληθές.
  10. Είναι δεδομένο ότι υπήρχε , αποτέλεσε κύριο σταθμό για το τριγωνομετρικό δίκτυο το οποίο ιδρύθηκε από τους Γάλλους και τους Άγγλους για της ανάγκες του WW1 , ενώ στην συνέχεια σε 20 Κ φύλλο της Γ.Υ.Σ. του 1938 , εμφανίζεται στο ίδιο σημείο , φυσικά μετά την γεωαναφορά που έχω κάνει.
  11. Γνωρίζει κάποιος της συντεταγμένες του τριγωνομετρικού , το οποίο υπήρχε επάνω στον Λευκό Πύργο ; Αυτό είχε κατασκευαστεί κατά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο από τους Γάλλους , και χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια από την Γ.Υ.Σ. για ένα διάστημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.