Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώργος Χάμψας

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Γιώργος Χάμψας's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας Τελικά η λύση που επιλέχθηκε είναι η τοποθέτηση ταχυθερμοσίφωνα κατευθείαν στο μπάνιο. Το συμπέρασμα ήταν πως ανέβαινε πολύ το κόστος και η πολυπλοκότητα για τοποθέτηση στο κολλεκτέρ, χωρίς να είναι τόσο σημαντική η ανάγκη για ΖΝΧ στον νιπτήρα ώστε να το δικαιολογεί. Καλή συνέχεια.
  2. Καλησπέρα και καλή Ανάσταση Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου Το θέμα είναι ότι πολλές φορές μου έχει συμβεί να ξεμείνω εγώ ή η κοπέλα μου στη μέση του μπάνιου από νερό (ώρα αιχμής που και άλλοι κάνουν ταυτόχρονα μπάνιο στην πολυκατοικία). Και χειμώνα να βγαίνεις στο μπαλκόνι όπου είναι το κολλεκτέρ να ανοιγοκλείνεις βάνες, είναι λίγο μιζέρια. Αν μιλάμε για οικονομική διαφορά 50-100 ευρώ στην όλη υπόθεση δηλαδή...
  3. Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου! Με τις βάνες, είτε χειροκίνητες είτε αυτόματες έχω τους ίδιους προβληματισμούς. Στον ταχυθερμοσίφωνα, όσον αφορά την πολυκατοικια νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα με την πίεση. Για την θερμοκρασία νομίζω θα χρειαστεί θερμοδιαφορικη βαλβίδα να κάνει bypass. Για αυτό που έχεις κάνει εσύ αν δε σου κάνει κόπο εξήγησέ μου: Αν ο απλός θερμοσίφωνας είναι σε σειρά με τον ηλιακό, πώς αξιοποιείται το νερό του ηλιακού; Στον νεκρό χρόνο δεν μένει μέσα στο δοχείο και κρυώνει; Και για να κατέβει ζεστό νερό απ' τον ηλιακό δε θα πρέπει να αδειάσεις τα 60 κρύα λίτρα; Ή μήπως εννοείς ότι είναι ηλιακός διπλής ενέργειας, όπου είναι ένα το δοχείο όπου αν δεν έχεις ήλιο ανοίγεις αντίσταση;
  4. Μιλάμε βεβαία για σύστημα που θα δουλεύει σε σειρά με τον ηλιακό, στο Ηράκλειο Κρήτης.
  5. Συγγνώμη, παράλειψή μου, μίλησα τηλεφωνικά με τον κατασκευαστή και μου είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα για μετατροπή κατόπιν παραγγελίας.
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας! Στην πολυκατοικία όπου μένω έχουμε κεντρικό ντεπόζιτο για το ζεστό νερό χρήσης όπου ζεσταίνεται από ηλιακά πάνελ και όταν αυτά δεν αρκούν, με αυτοματισμό παίρνει μπροστά καυστήρας πετρελαίου. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, καταργείται ο καυστήρας πετρελαίου, και πρέπει να μπει σε κάθε διαμέρισμα κάτι που να λειτουργεί με ρεύμα και να λειτουργεί βοηθητικά όταν δεν αρκεί η θερμοκρασία του νερού από τον ήλιο. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν είναι επιλογή, για να σας προλάβω, ούτε να μοιραστούν τα υπάρχοντα ηλιακά πάνελ στους ένοικους, λόγω μεγάλου κόστους αλλαγής των σωληνώσεων. Οπότε, προκύπτει το δίλημμα Ταχυθερμοσίφωνας ή ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. α) ο Ταχυθερμοσίφωνας θα μπει στο σημείο όπου βρίσκεται το κολεκτέρ για να δίνει και στο νιπτήρα και στο τηλέφωνο της μπανιέρας ζεστό νερό. Επειδή μεγαλώνουν έτσι οι αποστάσεις από την έξοδο του ταχυθερμοσίφωνα μέχρι το ντουζ, και επειδή το διαμέρισμα έχει τριφασικό, μου πρότειναν να ανέβω σε ισχύ και να πάω σε αυτό το μοντέλο: https://solcore.eu/en/product/solcore-nk1v2-digital-inverter-instantaneous-water-heater-9-kw/ τα κόστη σύνδεσης βγαίνουν περίπου στα 150 του ηλεκτρολόγου και γύρω στα 250 του υδραυλικού, (υλικά & εργασία) β) διαφορετικά, μου πρότειναν να μπει ηλεκτρικός θερμοσίφωνας με τρίοδη βαλβίδα, ώστε όταν δεν έχει θερμοκρασία το νερό, να το γυρνάω χειροκίνητα στον θερμοσίφωνα, και να τον ανάβω τότε. Θα ήθελα την γνώμη σας αν έχει κάποιος κάνει κάτι αντίστοιχο, ή αν υπάρχει καλύτερη λύση.
  7. Για να πάρω ΤΑΠ από τον Δήμο με ενημέρωσαν πως χρειάζεται χαρτί ηλεκτρολόγου στο οποίο αναφέρονται οι αριθμοί παροχής τους οποίους πρέπει να μου δώσει ο ΔΕΔΔΗΕ (εξ ου και η έκδοση της βεβαίωσης) Με συμβούλεψαν να βγάλω δύο αιτήσεις για την ίδια οριζόντια στις περιγραφές όμως των οποίων θα ξεκαθαρίζεται σε ποιον κύριο χώρο και με τι τ.μ. αναφέρεται.
  8. Καλησπέρα, έχει γίνει ρύθμιση για αλλαγή αποθήκης Υ1 (Β.Χ.) σε δύο κατοικίες (Κ.Χ.), που παραμένουν μία οριζόντια ιδιοκτησία. Επιθυμούμε δύο νέες παροχές για την ηλεκτροδότησή τους, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει βεβαίωση ανά παροχή, αλλά από αυτά που γνωρίζω η βεβαίωση βγαίνει ανά οριζόντια ιδιοκτησία. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας (χρειάζεται συμβολαιογράφο ή γίνεται από μηχανικό;); Γίνεται να βγούνε ξεχωριστές βεβαιώσεις για κάθε κύριο χώρο κι ας ανήκουν στην ίδια οριζόντια ιδιοκτησία;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.