Μετάβαση στο περιεχόμενο

pol_michanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    69
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pol_michanikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο Ν.4495/2017 αρ 42. παρ.13, αναφέρεται: ''Αν αναθεωρηθεί άδεια δόμησης ή οικοδομική άδεια, που βρίσκεται σε ισχύ δεν επιβάλλεται πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου. Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθείται η διαδικασία γνωστοποίησης εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών της παρ.6.'' Οπότε και για τα 3 ζητήματα: Διαχωρισμός Ο.Ι., μικρότερο ύψος ορόφου και μεγαλύτερο πλάτος εξώστη, θα χρειαστεί ίσως να γίνει 'γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών'' ?
  2. Καλημέρα, υπάρχει Ο.Α. του 2010 για προθήκη καθ' ύψος ορόφου. Η Άδεια είναι ακόμα σε ισχύ. Έως τώρα έχει γίνει μόνο ο φέρων οργανισμός. Τα ζητήματα είναι 3: α) Ο ιδιοκτήτης θέλει να χωρίσει τον όροφο (Ο.Ι.) σε δύο διαμερίσματα β) Το ύψος του ορόφου έγινε μικρότερο από το προβλεπόμενο της Ο.Α. γ) Το πλάτος ενός εξώστη έχει γίνει μεγαλύτερο κατά 15 εκ. από το προβλεπόμενο της Ο.Α. 1) Για όλα τα παραπάνω μπορεί να γίνει Αναθεώρηση της Ο.Α. με την επιλογή ''Αναθεώρηση έντυπης Αδείας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου (ν.4759/2020)'' στο e-adeies? 2) Τι δικαιολογητικά πρόκειται να χρειαστούν?
  3. Καλησπέρα, υπάρχει Άδεια για προσθήκη ορόφου καθ' ύψος, που εκδόθηκε το 2010. Οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν περίπου το 2016. Έχει κατασκευαστεί μόνο ο φέρων οργανισμός έως τώρα. Η Άδεια παραμένει σε ισχύ λόγω παράτασης που έχει δοθεί από ένα Νόμο. Το ζήτημα είναι ότι το πλάτος ενός εξώστη έχει γίνει μεγαλύτερο κατά 15 εκ. από ότι προβλεπόταν στην Άδεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι μπορούμε να κάνουμε? α) Υπαγωγή στο Ν.4495/2017, πληρωμή παραβόλου και έκδοση Άδειας Νομιμοποίησης? β) Αυτοκαταγγελία, πληρωμή προστίμου ανέγερσης, έκδοση Άδειας Νομιμοποίησης και προσκόμιση σε Πολεοδομία και Εφορία για διαγραφή των προστίμων διατήρησης? Σε κάθε περίπτωση, ότι ενέργεια και να γίνει, προϋπόθεση είναι να αποπερατωθεί πρώτα το διαμέρισμα ή να κατασκευαστούν έστω οι όψεις του?
  4. Καλησπέρα, υπάρχει ένα οροφοδιαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να το χωρίσει σε δύο επιμέρους διαμερίσματα. Η Άδεια είχε εκδοθεί το 2010 βάσει του Π.Δ. '93. Μέχρι στιγμής το διαμέρισμα έχει υλοποιηθεί έως το φέροντα οργανισμό, δηλαδή δεν έχουν γίνει οι τοιχοποιίες κτλ. Είδα ότι οι Άδειες που είχαν εκδοθεί βάσει του Π.Δ. του '93, έχουν πάρει παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2024. α) Όπως έχει η κατάσταση, για να γίνει ο διαχωρισμός Ο.Ι., μία λύση είναι να γίνει αναθεώρηση της Άδειας? β)Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν έχει καλές σχέσεις με τον τωρινό επιβλέποντα μηχανικό ο οποίος ανέλαβε ως επιβλέπων το 2017, ύστερα από αναθεώρηση ως προς την αλλαγή του αρχικού επιβλέποντος που έγινε. Συνεπώς αν γίνει προσπάθεια αλλαγής ξανά του επιβλέποντος, θα προκύψει κώλυμα. Μία εναλλακτική λύση θα ήταν να ολοκληρωθεί πρώτα η κατασκευή του διαμερίσματος και μετά να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για διαχωρισμό? γ) Αν όμως κατασκευαστούν οι τοιχοποιίες βάσει της κάτοψης της Ο.Α., θα πρέπει στη συνέχεια να καθαιρεθούν μερικώς, ώστε να γίνουν οι τροποποιήσεις που θα προβλέπονται από την ΕΕΔΜΚ. Οπότε, η πιο αποτελεσματική λύση δε θα ήταν να εκδοθεί τώρα ΕΕΔΜΚ για το διαχωρισμό & τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, και οι τοιχοποιίες να κατασκευαστούν απευθείας όπως θα προβλέπονται από την ΕΕΔΜΚ? Έτσι, ο ιδιοκτήτης θα γλιτώσει περιττά έξοδα γιατί δε θα χρειαστεί να κατασκευαστούν τοιχοποιίες που ύστερα θα καθαιρεθούν και εγώ δε θα πάρω κάποιο ρίσκο γιατί ούτε η Άδεια ελέγχεται από ελεγκτή μιας και είχε εκδοθεί βάσει του Π.Δ. '93, ούτε η ΕΕΔΜΚ ελέγχεται επίσης. Ένα από τα δικαιολογητικά για την ΕΕΔΜΚ είναι φωτογραφίες. Θα ανεβάσω φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος του κάτω ορόφου το οποίο έχει την ίδια ακριβώς κάτοψη και μορφή.
  5. Τελικά για τις ΕΕΔΜΚ και την Ταυτότητα κτιρίου τι ισχύει : 1) Περιμένουμε 《κάποια ενημέρωση/διευκρίνηση》. 2) Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ταυτότητα κτιρίου για το ακίνητο εκδίδεται η ΕΕΔΜΚ και δεν απαιτείται να γίνει Ταυτότητα κτιρίου. 3) Εκδίδεται η ΕΕΜΚ και γίνεται Ταυτότητα κτιρίου έως και 4 μήνες από τη λήξη ισχύος της ΕΕΔΜΚ?
  6. Καλησπέρα, είμαι στο στάδιο που ετοιμάζω την αίτηση για δάνειο. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο πεδίο " Ποσό οφειλής δανείου" συμπληρώνουμε το συνολικό ποσό του δανείου μαζί με τον τόκο ή χωρίς τον τόκο? Με βάση τη λογική, πρέπει να αναγράψω το ποσό που περιλαμβάνει και τον τόκο, απλά η απορία προέκυψε γιατί στη σύμβαση τυπικά ως ποσό δανείου αναφέρεται το ποσό χωρίς τον τόκο. Κατ' επέκταση στο πεδίο 'τρέχον υπόλοιπο' αναγράφω το υπόλοιπο της οφειλής με ή χωρίς τον τόκο και στο πεδίο 'μηνιαία δόση' σημειώνω το ποσό της δόσης με ή χωρίς τον τόκο?
  7. Καλησπέρα, για μία παρέμβαση υπάρχουν 3 παραστατικά. Στον Πίνακα καταχώρησης δαπανών (Παραστατικά-Λοιπα Έξοδα) του ηλεκτρονικού συστήματος, για αυτήν την παρέμβαση κάνω 3 καταχωρήσεις (3 γραμμές), δηλαδή μια για κάθε παραστατικό? Στον Πίνακα καταγραφής παραστατικών δαπανών του παραρτήματος ΙV, θα κάνω μια καταχώρηση (μια γραμμή) για αυτήν την παρέμβαση όπου στο κελί 'Αρ. Παρ.' θα σημειώσω και τα 3 παραστατικά βάζοντας κόμμα μεταξύ τους?
  8. Καλημέρα, στις υπεύθυνες δηλώσεις αναδόχου/προμηθευτή γράφουμε τον Α.Π. του Α'ΠΕΑ? Το αναφέρω γιατί μέχρι τώρα αυτό έκανα. Ωστόσο υπάρχει μία αίτηση όπου στο Α' ΠΕΑ και στην πρόταση παρεμβάσεων δεν είχε δηλωθεί μια παρέμβαση η οποία όμως έγινε τώρα αντικαθιστώντας μία άλλη και θα συμπεριληφθεί στο Β' ΠΕΑ. Οπότε για αυτήν την παρέμβαση στην Υ/Δ του προμηθευτή/αναδόχου βάζουμε Α.Π. του Α'ΠΕΑ ή Β'ΠΕΑ?
  9. @vagias 1) Έχεις βάλει σε ΦΚ κατηγορία 5, στη διεύθυνση ακινήτου έχει δηλώσει Δήμο Μαραθώνος και όταν πατάς υποβολή δήλωσης για να μεταβείς σε κατάσταση "Αρχική Υποβολή " δε σου βγάζει δηλαδη μήνυμα ότι "Δεν μπορεί να υποβληθεί δήλωση αυθαιρέτου με ΦΚ Κατ.5 ..." και προχωράς κανονικά ? 2) Σε ποιο email έστειλες το ερώτημά σου για να πάρεις απο το ΤΕΕ την απάντηση σχετικά με την επικαιροποίηση της πλατφόρμας ?
  10. Καλημέρα, ο τροποποιημένος οδηγός αναφέρει το παρακάτω. Β. Για τις αιτήσεις σε υπαγωγή, όπου η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει εντός του διαστήματος από 23/10/2020 ως και 29/06/2021, για τις οποίες η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 30/06/2021. Υπάρχει μια αίτηση που με την 2μηνη παράταση η προθεσμία της λήγει 10/03/2021. Σύμφωνα με το παραπάνω αν περάσει η 10η Μαρτίου χωρίς να έχει γίνει τελική υποβολή για καταβολή της επιχορήγησης, τότε η ανωτέρω ημερομηνία θα αλλάξει αυτόματα σε 30/06/2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα? Ή τίποτα άλλο?
  11. Γεια σας, σχετικά με το ερώτημα που τέθηκε πιο πάνω ήθελα να ρωτήσω για αυτές τις περιπτώσεις όπως και η ανωτέρω, αν στο ΠΕΑ δηλώνουμε κτιριακή μονάδα με χρήση μονοκατοικία ή κτιριακή μονάδα με χρήση πολυκατοικία. (Ειδικά όταν και το ισόγειο της οικοδομής είναι κατοικία και όχι κατάστημα). Στην ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουμε θα επιλέξουμε διαμέρισμα?
  12. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης της ισόγειας οριζόντιας ιδιοκτησίας της οικοδομής μπορεί στη δήλωση που θα τακτοποιήσει το διαμέρισμα του να τακτοποιήσει και την υπόγεια αποθήκη της οικοδομής απλά θα χρειαστεί και συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες ή η υπόγεια αποθήκη θα πρέπει να τακτοποιηθεί σε μια ξεχωριστή δήλωση που θα αφορά τα κοινόχρηστα της οικοδομής?
  13. Γεια σας, σε μια πολυκατοικία που υπάρχει Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας, υπάρχει και μια αυθαίρετη υπόγεια αποθήκη η οποία δεν αναφέρεται στη Σύσταση. Η πρόσβαση προς την υπόγεια αποθήκη γίνεται από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Μπορεί ο ιδιοκτήτης της ισόγειας οριζόντιας ιδιοκτησίας της οικοδομής να συμπεριλάβει στη δήλωση τακτοποίησης του διαμερίσματός του και αυτήν την αυθαίρετη υπόγεια αποθήκη?
  14. Καλησπέρα παιδιά. Αφού γίνει υποβολή της αίτησης λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και δεσμεύονται τα χρήματα. Αυτό είναι και το στάδιο όπου σταματάμε. Το επόμενο στάδιο είναι η υποβολή των δικαιολογητικών (λογαριασμός ρεύματος, Ο.Α./τακτοποίηση) εντός της οριζόμενης προθεσμίας. Αυτή η προθεσμία πόσο είναι? Σας ήρθε μήνυμα στο σύστημα ή προσωπικο e-mail που να λέει πόσο είναι το χρονικό περιθώριο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.