Μετάβαση στο περιεχόμενο

KonstantinosTt

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KonstantinosTt's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε αυτή τη περίπτωση θέλει μικρής κλίμακας? Το εμβαδό είναι πάνω απο 25μ2 (αναφορά στο ΦΕΚ 1643/11.05.2018, Άρθρο 2 παρ. η) στατικά ανεξάρτητοι βοηθητικοί χώροι κατηγορίας σπουδαιότητας Σ2 και εμβαδού κάτοψης μέχρι 25m2 έκαστος).
  2. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου αλλά, αυτό έχω προς το παρόν στην διάθεσή μου, αν μπορείς να βοηθήσεις καλώς. Όταν πάω από κοντά θα βγάλω.
  3. Καλημέρα, επισυνάπτω ένα σκαρίφημα. Περιμένω να δω τι θα απο καλυφθεί...
  4. Καλημέρα φίλοι, έχω κλιθεί να εκτιμήσω την κατάσταση σε ένα ισόγειο κατασκευής του '74 στο οποίο κατασκευάστηκε το '75 περιμετρικά (γύρω γύρω) υπεριψωμένη βεράντα 0,70μ μπαζωμένη. Το σπίτι είχε και αυτό έδραση στο +0,70μ με την σκαλίτσα του στις εισόδους κτλ. Παρατηρήθηκαν ζημιές από φαινόμενα αποσάθρωσης / καθίζησης μαζωμάτων σε τμήμα κάτω της περιμετρικής βεράντας. Λόγω παλαιότητας (βρίσκεται και δίπλα στην θάλασσα) μέρος του υποχώρησε έως 0,15μ και έχει υποχωρήσει και το μπάζωμα από κάτω δημιουργώντας ένα κενό απ' όσο μπορώ να δω, ανάμεσα στην μπαζόπλακα και το υλικό επίχωσης. Οπτικά δεν παρατήρησα ούτε κάποια βλήτρα εμφανίζονται κάπου ούτε τοιχίο κανονικό στην ποδιά της βεράντας, ούτε ενδιάμεσες σχηρίξεις να εμφανίζοτε κάπου στο μπαλκόνι είναι οι δυο είσοδοι του '74 και γυρώ γύρω το μπαλκόνι. Τώρα θα αποκαλύψω ένα τμήμα του να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει σχέση την μίας κατασκευής με την άλλη, να δω το υλικό επίχωσης, πώς είχε οπλιστεί η πλάκα και τι συμβαίνει εκεί κάτω. Ελπίζω να μην έχουν μπαζώσει με τα ίδια "ποιοτικά" χαρακτηριστικά και την κατοικία... Χωρίς να έχω δει ακόμα τι συμβαίνει σκέφτομαι την εξής πιθανή λύση: Αποξύλωση και απομάκρυνση όλων των υλικών (δεδομένου πως πιθανός να είναι ακατάλληλα) + (Καθαρισμός και εκτίμηση της ποιότητας της υπόβασης). Κατασκευή περιμετρικού πεδιλοδοκού έδρασης με Ο.Σ κανονικά ύψους έως 0,60μ με πέδιλο σε εκτιμώμενο βάθος περί τα 0,50μ. Επιχώση /μπαζώμα της περιμετρικής βεράντας, γύρω στα 25 κυβικά με κροκάλα (ή πετρόμπαζα) 0,40μ και στα τελευταία 0,20μ αμμοχάλικο / 3Α. Συμπύκνωση ή συμπίεση με καλή διαβροχή, (το πλάτος της βεράντας είναι 1,20μ.) Νέα πλάκα που θα οπλιστεί σαν πλάκα ανωδομής με οπλισμό κάτω και σπαστό στη στήριξη (ή απλά ως μπαζόπλακα με πλέγμα Φ10/10 και στις στηρίξεις πρόσθετα σπαστά Φ10 άνω). Εκτός από τις γνώμες σας για πιθανές λύσεις έχω και κάποια ερωτήματα σχετικά: Περιλαμβάνονται σε εργασίες μικρής κλίμακας αναγκαστικά? Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα υλικά της παλιάς επίχωσης με κάποιο τρόπο για να μειωθεί το κόστος? Εξετάζω και την λύση της πλήρωσης με διογκωμένη πολυστερίνη Eps, έχει κάποιος εμπειρία σχετική? Υπάρχει κάποια άλλη λύση για την περίπτωση δεδομένου πως δεν θέλω να αλλάξω της όψεις. Οποιαδήποτε γνώμη θα είναι ευπρόσδεκτη καθώς δεν έχω πολύ εμπειρία σε τέτοια θέματα. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.