Μετάβαση στο περιεχόμενο

gktpgeue

Members
  • Περιεχόμενα

    193
  • Εντάχθηκε

  • Days Won

    1

gktpgeue last won the day on Σεπτέμβριος 1

gktpgeue had the most liked content!

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.507 profile views

gktpgeue's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In
  • Dedicated Rare

Recent Badges

24

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από ό,τι καταλαβαίνω η Revolut για να κάνει POS, θέλει ~50 ευρώ για ένα reader εξωτερικό (συσκευή που γίνεται pair με bluetooth) το οποίο είναι παράξενο διότι η viva χρησιμοποιεί άμεσα το NFC στα android (ΥΓ και μετά η revolut είναι 1.5% προμήθεια (φαντάζομαι χωρίς μηνιάτικο)). Συνεπώς για να γίνει απόσβεση της χασούρας της viva θέλει ~10 μήνες οπότε περιμένω κάνα μήνα ακόμα μήπως και βρεθεί καλύτερη λύση (γιατί να μη δέχεται το revolut app κατευθείαν το reading hardware του Android όπως κάνει η viva;).
  2. NFC λειτουργεί σε android ήδη, για πληρωμές σε άλλους ως ιδιώτης, και το viva terminal app που δέχεται πληρωμές με NFC πρέπει να είναι.
  3. Και γω θα ήθελα γνώμες. Το είδα πάλι σήμερα και βλέπω μόνο ένα πρόβλημα, contactless/NFC κάνει μόνο με extra μηχάνημα αν δεν έχεις iphone.
  4. Εγώ σκέφτομαι να πάω Revolut, αν καλύπτει τις προδιαγραφές. Είναι ελεγμένα πολύ χαμηλών χρεώσεων γενικά σαν τράπεζα.
  5. OK. Μου ήρθε γιατί έχει και η viva IRIS, αλλά φαντάζομαι κάθε επαγγελματικός ή μη λογαριασμός μπορεί να έχει.
  6. Δεν πρέπει να έχουν και IRIS; Ή μπορούμε να έχουμε δωρεάν IRIS σε ελληνική τράπεζα, χωρίς POS εκεί;
  7. Επίσης ακούω για Revolut. Θα ήταν χρήσιμο αν είχε pos, διότι είναι γενικά χαμηλού κόστους τράπεζα.
  8. Ρούφηξε 5 ευρώ αυτό το μήνα όντως, ενώ έχει ήδη ρουφήξει τεράστια προμήθεια για τη μία συναλλαγή που είχα κάνει. Άκρως απαράδεκτοι ληστές και πρέπει να βρούμε άμεσα αντικατάσταση.
  9. Κάτι φαίνεται να λείπει εκεί (δε μπορεί να είναι και 0 και χρέωση). Μήπως έχει ποσοστό επί του ποσού και αν δεν περάσουν οι προμήθειες του μήνα τα 5 ευρώ τότε σου βάζει τουλάχιστον 5 ευρώ; Αν αρχίσει να παίρνει 60 ευρώ το χρόνο ακόμα και με μηδενικές συναλλαγές τότε καλύτερα να το κλείσω να βάλω μια "βαριά" τράπεζα για POS που μάλλον θα έχει ίδια ή χαμηλότερη χρέωση.
  10. Ευχαριστώ. Πιστεύεις μπορούμε να τα καταχωρήσουμε με οποιοδήποτε τύπο συναλλαγής, ή μόνο εάν έχουμε πάρει κυριολεκτικό τιμολόγιο;
  11. Τελικά εννοούμε το παρακάτω; (9,53*24% + 0,95*24%) για κάρτα που κοστίζει 13 ευρώ;
  12. Η τηλεφωνική ζητάει π.χ. 13 ευρώ και αφήνει μέσα στο κινητό 11.82 άρα έχει υπολογίσει 11.82*1.1 Δηλαδή θα μπουν και τα 2 με 0% ΦΠΑ όπως παρακάτω(δε μου φαίνεται ΟΚ);
  13. Σε περίπτωση που δεν ήταν αντιληπτό μιλάω για περίπτωση που διαφέρει από σταθερό, διότι τα καρτοκινητά έχουν ΦΠΑ "επί του χρόνου ομιλίας" 10%. Τέτοιος ΦΠΑ δεν υπάρχει στο περίο "Συντ. ΦΠΑ"(ο κοντινότερος είναι 9%) αλλά εμφανίζεται μόνο στην "Κατηγορία γραμμής" με "Τέλος με Φ.Π.Α." ως "Τέλος καρτοκινητής επί της αξίας του χρόνου ομιλίας 10%" και δεν καταλαβαίνω αν εκεί μπαίνει μόνο το 10% του ποσού της κάρτας (ο ΦΠΑ στην ουσία) και από κάτω μπαίνει 0% ΦΠΑ (με κάποια συγκεκριμένη "Αιτία εξαίρεσης ΦΠΑ" επί κάποιας νομοθεσίας του dropdown) ή κάτι άλλο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.