Μετάβαση στο περιεχόμενο

gktpgeue

Members
  • Περιεχόμενα

    174
  • Εντάχθηκε

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gktpgeue's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In
  • Dedicated Rare

Recent Badges

20

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η περίπτωση είναι ότι ο ιδιοκτήτης μας αποκόπτει AREA_A προς όμορο ιδιοκτήτη, ώστε τελικά το υφιστάμενο PST_KAEK εκείνου του ομόρου δεν έχει επαφή με το TOPO_PROP (αν και το DGM_PROP_FINAL εκείνου του ιδιοκτήτη είναι όμορο του TOPO_PROP (προφανώς)). Να διαλέξω απλά το ΚΑΕΚ του Ιδιοκτήτη μου μόνο στη σελίδα "Στοιχεία Γεωτεμαχίων" ("που αφορά το Διάγραμμα"); Η σελίδα «Αναφορά Εφαρμογής» μνημονεύει και το ΚΑΕΚ εκείνου του ιδιοκτήτη που δεν είναι επιλέξιμο στη σελίδα "Στοιχεία γεωτεμαχίων" (και φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι σωστός ο πίνακας διαφορών εκεί). Αρκεί αυτό; ΥΓ Η «Αναφορά Εφαρμογής» εμφανίζει "νέα πολύγωνα" αντί για παραμονή των υφιστάμενων ΚΑΕΚ (ισχύει έτσι πλέον γενικά;)
  2. Όταν η δόμηση εκτός σχεδίου είναι πρακτικά μια οιονεί ρύθμιση αυθαιρέτου, είναι δίκαιο, να επιβαρύνεται πλήρως τα έξοδα ο ιδιοκτήτης που δεν έχτισε εκτός;
  3. Η σελίδα αυτή μιλάει για "Πλάνο", και ίσως υπονοεί ότι είναι ειδική περίπτωση που πρέπει να επιλέξεις κυριολεκτικά ένα Πλάνο (προαιρετικά). Θα τους έπαιρνα τηλέφωνο γιατί αυτή η σελίδα δε βγάζει και ιδιαίτερο νόημα (κυρίως σα διαφημιστικό φυλλάδιο είναι).
  4. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος, ποια διανυσματική (ή μη) πληροφορία επιβάλει στη web εφαρμογή του κτηματολογίου να προβάλει έναν ΚΑΕΚ στη σελίδα "Επιλογη των ΚΑΕΚ που αφορουν το διαγραμμα"΄; Δεν μου εμφανίζει ένα σε ΔΓΜ ενώ και το αντίστοιχο polyline PST_KAEK υπάρχει και περιέχει polyline AREA_A και είναι μέσα σε polyline DGM_PROP_FINAL (το μόνο που δεν είναι: όμορο της polyline TOPO_PROP).
  5. Σε ΔΓΜ διόρθωσης, δεν εμφανίζει ένα από τα όμορα ΚΑΕΚ καθόλου στο "Επιλογη των ΚΑΕΚ που αφορουν το διαγραμμα"· το περίεργο είναι ότι εμφανίζεται κανονικά στη "ΘΕΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"· είναι κανονικά μέρος του DXF (και εμφανίζεται αυτό και στη θέαση) και μάλιστα έχει και DGM_PROP_FINAL που μετατρέπει εκείνο το ΚΑΕΚ). Έχει λύσει κάποιος συνάδελφος παρόμοιο πρόβλημα; Έχω διπλοτσεκάρει ότι υπάρχει ο ΚΑΕΚ στο λειτουργούν κτηματολόγιο/θέαση και είναι ο σωστός και στη θέαση της εφαρμογής διαγραμμάτων. Υποψιάζομαι ότι χτυπάει bug, επειδή το ΠΑΛΙΟ όριο (PST_KAEK) δεν έχει κοινά σημεία με το νέο όριο του ιδιοκτήτη μου επειδή προσφέρει για επιλογή όλα που ήταν ΟΜΟΡΑ (αλλά τα DGM_PROP_FINAL των δύο είναι κανονικά όμορα). Για να το πω πιο απλά: τι επιβάλει κάποιο άλλο ΚΑΕΚ να συμπεριληφθεί στην "επιλογή ΚΑΕΚ" ακριβώς: μόνο όταν υπάρχει κοινό σημείο με το TOPO_PROP;
  6. Δε νομίζω να υπάρχει υποχρεώση (για την ευκολία μιλάω). Δε θυμάμαι να απαιτεί ΑΦΜ εκεί για να μπουν έσοδα ΑΠΥ, αλλά θα σε γελάσω.
  7. Ενημερώθηκα τηλεφωνικά και είναι εν μέρει μπερδεμένο χωρίς να φταίνε οι ίδιοι ιδιαίτερα. Από τη μία ισχυρίζονται ότι ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΔΗ στέλνονται οι συναλλαγές στο mydata/ααδε· αυτό χρειάζεται μόνο τη χρήση του terminal app (το οποίο βγάζει και μια δικιά του απόδειξη πληρωμής)· φαίνονται μάλιστα τα "τιμολόγια" σε γενική κατάσταση στο viva site (web μόνο) την 5η του επομένου μήνα. Τώρα το προφανές ακαταλαβίστικο είναι "ποιος είναι ο τύπος της απόδειξης(/παραστικού): π.χ. τιμολόγιο θα βγάλει ή ΑΠΥ;"· εκεί άκουσα "κανονικά εξαρτάται από την "ταμειακή" για όσους έχουν κυριολεκτική ταμειακή και δεν έχει ποτέ τέτοια settings χαρακτηρισμού ένα απλό terminal"· κάτι παίζει με το "viva API" settings που ίσως συνδέεται και με web αποδείξεις αλλά δεν έχουν ούτε αυτοί ενημέρωση ακόμα από το κράτος (edit: ΥΓ και σχετίζεται με το "5η του επόμενου" που είπα προηγουμένως ότι εκεί πρέπει να φαίνεται ο τύπος παραστατικού). edit: ΥΓ2: εκτός και αν μου είπαν ΜΠΟΥΡΔΕΣ και δεν πάει τίποτα στο mydata (και απλά πάμε timologio όπως ήταν η αρχική μου υπόθεση) edit: υπάρχει κάποιος που κάνει ήδη συναλλαγές με το terminal app της viva να μας πει για το αν πάει αυτόματα στο mydata κτλ?
  8. Υπάρχει κάποιος τρόπος αυτό το viva com Terminal (android app), να διαβιβάζει αυτόματα και στο "timologio" ή/και mydata, ή κανονικά πρέπει αφού πάρουμε χρήματα στο viva vom Terminal app να πάμε "χειροκίνητα" στο "timologio" και να κόψουμε απόδειξη αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις δύο υπηρεσίες;
  9. Ίσως δεν είναι απλά 1 κυβικό ανά μέρα, αλλά πολλά κυβικά που έγιναν κάποιες μέρες. 4 μήνες είναι πολλές μέρες για να θυμόμαστε πάντα τι ακριβώς κάναμε με νερά.
  10. Αφιερωμένο θέμα στην ερώτηση, tl;dr: άκρως παραπλανητική η διατύπωση (και δημοσιογραφικά και νομικά). Τα μετρητά δεν απαγορεύονται.
  11. Δεν εμπιστεύομαι Δημοσιογράφους γιατί κάνουν πολύ copy paste. Γράφουν συχνά ότι ούτε κάτω από 500 ευρώ επιτρέπονται τα μετρητά. Το άρθρο 46 του 5072/2023 γράφει όντως κάτι τέτοιο αλλά αναφέρεται όντως σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές στην πράξη;
  12. Αυτή η λογική είναι λίγο αδύναμη για δύο λόγους. Από τη μία θα σου πει κάποιος "τότε δε θα άλλαζε τίποτα στον κόσμο", και από την άλλη αν μιλάμε για "άδικο": τότε μπορεί να είναι άδικο και από την άλλη πλευρά του νομίσματος: παραμένουν "φιλέτα" κάποιες παλιές ιδιοκτησίες και δε δημιουργούνται νέες ενώ η αύξηση των "φιλέτων" θα έριχνε τις τιμές τους συνολικά (λόγω περισσότερων επιλογών).
  13. Έχει κανείς εντοπίσει γιατί δε λειτουργεί ο εντοπισμός στο Firefox αλλά λειτουργεί στο Chrome; Γενικά κενός χάρτης. Έκανα disable το ublock και δε βοήθησε.
  14. Α άλλαξε μετά το επάγγελμα, αρχικά έλεγε ΠΜ, για αυτό έπαθαν όλοι πατατράκ.
  15. Ναι υπάρχει, λέγεται Τοπογραφία και έπρεπε να έχεις κάνει μαθήματα όταν σπούδασες. Ακόμα και με ΔΟΑΤΑΠ να ήρθες: δεν είδαν ότι δεν έκανες να σου βάλουν μάθημα εδώ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.